Kruvaziyer Turizmine Terör Darbesi, 2016'da Türkiye'ye Gemi Gelmeyecek - Son Dakika
Ekonomi

Kruvaziyer Turizmine Terör Darbesi, 2016'da Türkiye'ye Gemi Gelmeyecek

Güvenlik endişeleri sebebiyle Türkiye'ye giden kruvaziyer gemilerinin toplam yüzde 90'nını gönderen şirketler İtalyan Costa ile Alman Aida firması Türkiye'yi de rotadan çıkardı.

23.03.2016 16:57  Güncelleme: 08:10

Türkiye'deki güvenlik endişeleri sebebiyle kruvaziyer şirketleri İtalyan Costa ile Alman Aida firması Türkiye'yi rotadan çıkardı. İki firmanın Mart ayındaki Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne geleceği duyurulan 3 transatlantik yolcu gemisinin seferi güvenlik endişesiyle iptal edildi.

TÜRKİYE'Yİ ROTADAN ÇIKARDILAR

Marmaris Limanı'na 24 Mart'ta 1800 yolcuyla gelmesi planlanan 'Costa Neo Romantica' ile 26 Mart'ta 1582 yolcuyla uğraması beklenen 'Aida Aura' ve 28 Mart'ta ziyaret edeceği belirtilen 1700 yolculu 'Costa Neo Riviera' adlı gemilerin güvenlik endişesiyle son anda iptal ettiği belirtildi.

Marmaris Liman İşletmesi Müdürü Şükrü Tugay, kruvaziyer gemilerinin Türkiye'yi rotadan çıkardıklarını, 2016 seferlerinin iptal edildiğini söyledi.

TÜRKİYE YERİEN YUNANİSTAN'A GİDECEKLER

Üç lüks yolcu gemisinin 24-28 Mart tarihleri arasında çoğunluğu yaşlı zengin turistlerden oluşan 5 bin 082 yolcusunu Yunan adalarına götürüleceği öğrenildi.

"2016'YI KAYBETTİK"

Türkiye'de Marmaris'in yanı sıra Antalya, İstanbul ve İzmir'e yolcu getiren Aida ve Costa firmalarının güvenlik endişesinden dolayı 2016 seferlerini iptal ettiklerini açıklayan Tugay, "2016'yı kaybettik, önümüzdeki yıl için çalışacağız" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ GÜVENLİK ENDİŞELERİ YÜZÜNDEN GELMİYORLAR"

Marmaris Liman İşletme Anonim şirketi Genel Müdürü Şükrü Tugay, "Üç gün içinde gelmesi planlanan 2 Costa ve 1 Aida isimli yolcu gemisi Türkiye'de güvenlik endişesi nedeniyle ilçemize yapacağı seferi iptal etti" dedi.

"TÜRKİYE'YE GİDENLERİN GEMİLERİN YÜZDE 90'INI GÖNDERİYORLAR"

Türkiye'nin gemi turizminin yüzde 90'ının bu iki firma tarafından sağlandığını kaydeden Tugay, "Marmaris'e biri bugün olmak üzere ay sonuna kadar 4 yolcu gemisi ilçeye yaklaşık 5 bin yolcu getirecekti. Söz konusu gemi firmalarının acenteleri bizi arayıp, Marmaris dahil, ikinci bir karara kadar Türkiye'ye sefer yapmayacaklarını, tamamı Avrupalı olan yolcuların güvenlik konusunda endişe taşıdıklarını bildirdiler" dedi.

"DEĞİŞİKLİK OLMAZ İSE GEMİ GELMEYECEK"

Tugay, olumlu yönde önemli değişiklikler olmazsa 2016'da yolcu gemisi gelmeyeceğini belirterek, "Firmalar bize hangi ülkelere gideceklerini söylemediler fakat, olumlu yönde gelişmeler yaşanırsa daha sonra bu kararlarını tekrar lehimize değiştirebilirler. Ancak bugünkü durum bütün seferlerin iptal edildiği şeklinde. Değişen bir şey olmazsa 2017 yılı için çalışmaya başlayacağız" diye konuştu.

Kruvaziyer Turizmine Terör Darbesi, 2016\'da Türkiye\'ye Gemi Gelmeyecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kruvaziyer Turizmine Terör Darbesi, 2016'da Türkiye'ye Gemi Gelmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • chpli: Arkadaşlar tüm sektörler 2 aydır gittikçe kötüye gidiyor.Şakası yok haziran temmuz ağır bir ekonomik krize gireceğiz.Piyasada yaprak kımıldamıyor. 5 10 Yanıtla
  • :): yorumlara baktım sazan da var cahil de. 0 0 Yanıtla

Advertisement