Ev Dekorasyonu Konusunda İlham Alabileceğiniz Film Önerileri - Son Dakika
Emlak

Ev Dekorasyonu Konusunda İlham Alabileceğiniz Film Önerileri

Ev Dekorasyonu Konusunda İlham Alabileceğiniz Film Önerileri

Sanat yönetmenlerinin uzun süre üzerinde düşündüğü, yoğun çalışmalar sonucu ortaya çıkan atmosferler her ne kadar farkında olmasak da en sevilen filmlerin öne çıkmasını sağlayan önemli bir unsuru oluşturuyor. Şimdiye kadar izlediğiniz veya izlemediğiniz tüm filmlere farklı bir gözle bakmaya hazır mısınız? Farklı tarzlarda yaratılan bu film setleri ev dekorasyonu konusunda size düşündüğünüzden daha fazla fikir verebilir. Country sevenler için: Tatil Cameron Diaz ve Kate Winslet gibi ünlü oyuncuların oynadığı 2006 yapımı Tatil filmi

05.07.2018 20:19

Sanat yönetmenlerinin uzun süre üzerinde düşündüğü, yoğun çalışmalar sonucu ortaya çıkan atmosferler her ne kadar farkında olmasak da en sevilen filmlerin öne çıkmasını sağlayan önemli bir unsuru oluşturuyor. Şimdiye kadar izlediğiniz veya izlemediğiniz tüm filmlere farklı bir gözle bakmaya hazır mısınız? Farklı tarzlarda yaratılan bu film setleri ev dekorasyonu konusunda size düşündüğünüzden daha fazla fikir verebilir.

Country sevenler için: Tatil

Ev Dekorasyonu Konusunda İlham Alabileceğiniz Film Önerileri

Cameron Diaz ve Kate Winslet gibi ünlü oyuncuların oynadığı 2006 yapımı Tatil filmi dekorasyon meraklılarına country tarzının oldukça güzel bir örneğini sunuyor.

Ev Dekorasyonu Konusunda İlham Alabileceğiniz Film Önerileri

Önceden yapılmış ve bu film için seçilmiş bir alan olmayan İngiltere'deki ev yalnızca bu film için özel olarak tasarlandı. Özellikle duvarların taş olması ile izleyicileri kendine çeken tasarım, mobilya renkleri ve kullanılan vintage nesneler ile tamamlanarak huzurlu bir ambiyans veriyor.

Library in Rosehill Cottage in the movie, The Holiday

Living room in Rosehill Cottage in the movie, The Holiday

Rosehill Cottage in the movie, The Holiday

Ev Dekorasyonu Konusunda İlham Alabileceğiniz Film Önerileri

Eviniz nerede olursa olsun kapınızı kapattığınız anda sizi kırsalın huzuruna taşıyabilecek bir dekorasyon düşlüyorsanız bu filmi birçok kez durdurarak izlemek zorunda kalabilirsiniz.

Muhteşem ev dekorasyonu: Muhteşem Gatsby

MuhteÅ?em Gatsby movie home ile ilgili görsel sonucu

Scott Fitzgerald'ın kitabında Muhteşem Gatsby'nin hayatını ve 1920'li yılları anlatmadaki ustalığını Baz Luhrmann da aynı adlı filmde oldukça başarılı biçimde gerçekleştirmiş.

MuhteÅ?em Gatsby movie home ile ilgili görsel sonucu

Fransa'da ortaya çıkan ve ardından ABD'yi sararak bu film ile hayatımıza giren  "Art Deco" stili, uygulandığı alan neresi olursa olsun orayı bir sanat galerisine çevirebilme özelliğine sahip. Amerikan rüyasının şaşalı günlerini etkili biçimde anlatsa da sizler daha minimalist dokunuşlarla art deco stilinin daha modernize halini evinize taşıyabilirsiniz.

MuhteÅ?em Gatsby movie home ile ilgili görsel sonucu

Kıvrımlı nesneleri oldukça az şekilde kullanıp zeminde parlak bir seramik ile bu stilde bir ev yaratmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca ana tema olarak siyah ve beyaz tonlarını kullanmak sizi şık bir art deco stiline bir adım daha yaklaştıracaktır.

Vintage'ın yansıması: Amelie

Amelie house ile ilgili görsel sonucu

Bir iç mekan tasarımının bir sinema karakteri ile bu kadar özdeşleşmiş olması her ne kadar zor gözükse de Amelie'nin sanat yönetmenleri bu işte oldukça başarılı olmuşlar gibi gözüküyor. Paris'te bir apartman dairesini kırmızı ve yeşil rengin ağırlığında kullanarak Vintage tarzının etkileyici bir temsili haline getirmek zor gözükse de aslında oldukça basit.

Filmde de dikkatinizi çekebileceği gibi; Amelie'nin başucundaki lamba, odanın çeşitli yerlerindeki hayvan figürleri odaya asıl havasını veren nesnelerin başında geliyor.

Amelie house ile ilgili görsel sonucu

İstediğiniz tarzı yakalamak için pahalı mobilya ve duvar kağıtlarını, gösterişli döşemeleri kullanabilirsiniz. Fakat filmde de görüldüğü gibi ev dekorasyonu söz konusu olduğunda ufak kişisel dokunuşlarla bir yatak odasını tarzınızı yansıtan bir yaşam alanına da kolayca çevirmeniz mümkün.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Ev Dekorasyonu Konusunda İlham Alabileceğiniz Film Önerileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement