Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız: "Din görevlilerine ne gerek var, demek lafı güzaftır" - Son Dakika
Genel

Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız: "Din görevlilerine ne gerek var, demek lafı güzaftır"

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, din görevlilerinin deprem bölgesinde olmasını eleştirenlere cevap vererek "Elbette deprem bölgesinde psikiyatrist ve psikolog olması da lazım ama onlarla din görevlilerini sanki rakipmiş gibi sunmak yanlıştır.

08.04.2023 23:54  Güncelleme: 00:02

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, din görevlilerinin deprem bölgesinde olmasını eleştirenlere cevap vererek "Elbette deprem bölgesinde psikiyatrist ve psikolog olması da lazım ama onlarla din görevlilerini sanki rakipmiş gibi sunmak yanlıştır. Bunlar varken 'din görevlilerine ne gerek var' demek lafı güzaftır. 'Gelinim ve damadım için bir hatim indirir misiniz?' diye inleyen amcamızı hangi psikologla rahatlatabilirsiniz. Elbette onu din görevlisi kardeşimiz kelime-i şehadet getirerek ve Kur'an okuyarak rahatlatacaktır" dedi.

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen ve Ankara'da bulunan depremzede din görevlileri için Diyanet-Sen iftar programı düzenledi. Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, depremzede din görevlileri ve aileleri katıldı. Ezan okunması ile beraber oruçlar açıldı ve program Kur'an tilaveti ile devam etti.

"İyi ki Rabbim bizi bu millet içerisinde var etmiş"

Programda konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız bölgeye giden yardımların önemini vurgulayarak, "Diyanet-Sen olarak ilk günden itibaren depreme maruz kalan illerimizde özellikle din görevlisi kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. 6 Şubat sabahı yapmış olduğumuz planlamalar doğrultusunda 3'üncü günden itibaren Osmaniye, Adana ve Hatay'dan başlamak üzere tüm deprem bölgelerini Diyanet-Sen ve Memur-Sen olarak ziyaret ettik. Elbette bizler deprem bölgesine giderken ambulans sirenleri ne kadar içimizi sızlatsa da yardım konvoylarının otobanları tıkarcasına çok olması ise insanı ferahlatıyor. İşte Rabbimize bir kez daha şükür ediyoruz. İyi ki Rabbim bizi bu millet içerisinde var etmiş" ifadelerini kullandı.

"Depremden kendilerine siyasi rant elde etmek isteyenler din görevlilerinin depremde ne işi var diye söylendiler"

Din görevlilerinin deprem bölgesinde olmasını eleştirenlere cevap veren Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız, "Değinmek istediğim bir başka konu ise din görevlileri alanda çalışmalar yaparken bunu hazmedemeyenler ve depremden kendilerine siyasi rant elde etmek isteyenler, kargaşadan medet umanlar din görevlilerinin depremde ne işi var diye söylendiler. Onların birisi ile karşılaştım ben ve kendisine biz sizi yerli ve milli bir siyasetçi olarak bilirdik ama bu söylemleriniz din görevlilerini kırmıştır. Elbette deprem bölgesinde psikiyatrist ve psikolog olması da lazım ama onlarla din görevlilerini sanki rakipmiş gibi sunmak yanlıştır. Bunlar varken 'din görevlilerine ne gerek var' demek lafı güzaftır. Dolayısı ile haberlerde izlemişsinizdir bir amcamızın 'Gelinim ve damadım için bir hatim indirir misiniz?' diye inleyen amcamızı hangi psikologla rahatlatabilirsiniz. Elbette onu din görevlisi kardeşimiz kelime-i şehadet getirerek ve Kur'an okuyarak rahatlatacaktır" şeklinde konuştu.

" Danimarka'da, İsveç'te Kuran-ı Kerim'i yakanlar hangi emellere hizmet ediyorlarsa 'devlet enkaz başında yoktu' diyenler aynı hedefe hizmet ediyor"

"Devlet sahada yoktu" diyenlerin iyi niyetli olmadığını belirten Yıldız, "Din görevlilerimize alanda bu kadar önemli görevler yüklenmektedir. Onun için devlet sahada yoktu ve din görevlilerinin deprem bölgesinde ne işi vardı, diyenler iyi niyetli değillerdir. Bu tarz eylem ve söylemler bu topraklara ait eylem ve söylemler değildir. Danimarka'da İsveç'te Kuran-ı Kerim'i yakanlar hangi emellere hizmet ediyorlarsa 'devlet enkaz başında yoktu' diyerek devleti itibarsızlaştırmaya çalışanlar ve din görevlilerini itibarsızlaştırmaya çalışanlar da aynı hedefe ve ideale hizmet edenlerdir. Bu kişilere derslerini 14 Mayıs'ta vereceğiz" diye konuştu.

"Din görevlisi olarak orada bulunan arkadaşlarımızın gayretine şahitlik ettim"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise yaptığı konuşmasında "Rabbim ülkemize bir daha benzer bir olay yaşatmasın. Ülke olarak çok büyük bir imtihandan geçtik ve 50 bini bulan insanımızı kaybettik. Teşkilatımızdan 21 yöneticimizi kaybettik. 100 bini bulan yaralımız oldu ama hamd olsun inancımızı kaybetmedik ve yardımlaşarak ayağa kalkmaya çalışıyoruz ve yarını bugünden güzel yapmak için gayret ediyoruz. Diyanet-Sen Genel Başkanımıza 'din görevlilerinin orda ne işi var' diyenlere verdiği cevap için teşekkür ediyorum. Hiçbir psikolog orada o insanların acısını hafifletemez. Bu anlamda din görevlisi olarak orada bulunan arkadaşlarımızın gayretine şahitlik ettim" ifadelerini kullandı.

"Bu toplumun değerlinin din üzerine olduğunu bilerek yolumuza devam edeceğiz"

Toplumun din değerinin yüksek olduğunu söyleyen Genel Başkan Yalçın, "Bu toplumun değerlinin din üzerine olduğunu bilerek yolumuza devam edeceğiz. Bu topraklara yabancı olanlar anlamasa da aslında külleri üfürdüğünüzde altından büyük bir maneviyat çıktığını göreceğiz. O yüzden kimseyi ötekileştirmeden çalışmaya devam etmeliyiz" şeklinde konuştu. Depremin ardından Memur-Sen'in yardım için seferber olduğunu belirten Yalçın, "Depremin yaşandığı gece şube başkanlarımızı aradım ve arkadaşlarımızın durumu sordum ve daha gün ışımadan sosyal medyadan çağrı yaparak 'teşkilatımızı herkes yarın kan bankalarına koşsun' diyerek ödevlendirme yaptık. Genel başkanlara ise acil toplantı talebini ilettik ve seferberlik planı yaptık. 150 tır yardımı yola çıkardık. Bu teşkilata teşekkür ediyorum. Memur-Sen olarak 270 kişilik bir arama kurtarma ekibi kurmuştuk. Deprem sonrası sabahın ilk ışıkları ile birlikte arama kurtarma ekibimiz bölgeye gitti ve orada İnsani Yardım Tugayı ile birleşerek büyük bir fedakarlık gösterdi. 270 kişilik arama kurtarma ekibimiz kurulduğunda bu kadarı fazla değil mi diyenlerle karşılaştık ama bunun ne kadar kıymetli olduğu gördük" diye konuştu. - ANKARA

Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız: "Din görevlilerine ne gerek var, demek lafı güzaftır"
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız: 'Din görevlilerine ne gerek var, demek lafı güzaftır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement