
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili vuran 2 büyük depremle ilgili son gelişmeleri açıkladı. AFAD Başkanlığı'nda depremlere ilişkin verileri aktaran Tatar, gelecek günlerde büyük dereceli artçı sarsıntılar yaşanabileceğine dikkat çekerek, "Tüm depremlerin sonrasında şu ana kadar 8 bin 550 artçı sarsıntı kaydedildi. Yaklaşık 4 ayda kaydetmemiz gereken deprem sayısını 17 gün içerisinde kaydettik. Yaklaşık 3 dakikada bir artçı sarsıntı meydana geliyor. Birçoğu da hissedilecek derecede. Önümüzdeki günlerde de 5 üzerinde artçı sarsıntılar yaşayabiliriz" dedi.
Söz konusu iller harici, deprem bölgesine yakın bazı illerde de hasarların oluştuğunu belirten Tarar, "Ağır hasarlı binalardan eşya alımı yasaklanmış durumda. Çünkü her hangi bir artçı sarsıntıda yıkılma riski var. Depremlerin merkez üslerine yakın illerin ilçelerinde de bir takım hasarların olduğunu görüyoruz. Niğde, Sivas Gürün, Kayseri'nin bazı ilçelerinde hasarlı binaların olduğuna dair bilgiler var. Buradaki hasar tespit çalışmaları da devam ediyor. Sivas'ın Gürün ilçesi de 'genel hayatı etkileyen afet bölgesi' olarak ilan edilmiş durumda" ifadelerini kullandı.
Bölgelerdeki çalışmaların devam ettiğini söyleyen Tatar, "Sahada çok sayıda araştırmacı çalışma yürütüyor. Birbirinden farklı 109 proje kapsamında, 59 farklı kurumdan 510'a yakın farklı araştırmacı sahada görev yapıyor. Diğer kurumlardakilerle birlikte ise bu sayı 700 civarında" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Sivas'ın Gürün ilçesi de afet bölgesi ilan edildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.