Ankara Ticaret Odası'nda Seçim Var. ATO Başkanı Gürsel Baran: "Buradan Kazanan Ülkemiz Olacak" - Son Dakika
Güncel

Ankara Ticaret Odası'nda Seçim Var. ATO Başkanı Gürsel Baran: "Buradan Kazanan Ülkemiz Olacak"

Ankara Ticaret Odası (ATO) komite ve oda meclisi üye seçimleri bugün Ankara’da yapılıyor. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Ticaretin Ankara’nın ekonomisini bundan sonraki 4 yıl için idare edecek arkadaşların seçimi için buradayız. Burada kazanan Ankara Ticaret Odası olacak, şehrimiz olacak, ülkemiz olacak. Sayın cumhurbaşkanımızın bir sözü bizim için çok kıymetli. ‘Türkiye dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına girecek’ diyor. Yürekten inanıyorum, inşallah kısa sürede ilk 5’e gireceğiz biz” diye konuştu.

08.11.2022 16:52  Güncelleme: 17:01

Ankara Ticaret Odası (ATO) komite ve oda meclisi üye seçimleri bugün Ankara'da yapılıyor. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Ticaretin Ankara'nın ekonomisini bundan sonraki 4 yıl için idare edecek arkadaşların seçimi için buradayız. Burada kazanan Ankara Ticaret Odası olacak, şehrimiz olacak, ülkemiz olacak. Sayın cumhurbaşkanımızın bir sözü bizim için çok kıymetli. 'Türkiye dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına girecek' diyor. Yürekten inanıyorum, inşallah kısa sürede ilk 5'e gireceğiz biz" diye konuştu.

Kayıtlı 160 bin üyesi ile Türkiye'nin en büyük ikinci odası olan Ankara Ticaret Odası'nda (ATO), meslek komiteleri ve oda meclisi üye seçimleri bugün yapılıyor. Başkanlık seçiminde ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ın, tek aday olacağı belirtilirken bazı meslek komitelerinde birden fazla listenin çıkacağı kaydediliyor.

Toplam 68 meslek grubunun bulunduğu ATO'da, 260'ı Komite Üyesi ve 192'si Meclis Üyesi olmak üzere toplam 452 asıl üye ve yedeklerinin seçilmesi için 140 sandık kuruldu. Oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek. ATO Meclisi'ne seçilen 192 üye daha sonra toplanarak yeni ATO Başkanı'nı seçecek.

ATO Başkanı Baran, Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılan seçimlerde bugün oyunu kullandıktan sonra şu açıklamayı yaptı:

"İNŞALLAH KISA SÜREDE İLK 5'E GİRECEĞİZ BİZ"

"Ticaretin Ankara'nın ekonomisini bundan sonraki 4 yıl için idare edecek arkadaşların seçimi için buradayız. Burada kazanan Ankara Ticaret Odası olacak, şehrimiz olacak, ülkemiz olacak. Sayın cumhurbaşkanımızın bir sözü bizim için çok kıymetli. 'Türkiye dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına girecek' diyor. Yürekten inanıyorum, inşallah kısa sürede ilk 5'e gireceğiz biz."

"2053'E KADAR TÜRKİYE YAPMASI GEREKEN BÜTÜN ADIMLARI ATACAK"

Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinde başlayan COP27 İklim Zirvesi hakkında da konuşan Baran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Mart ayında bir eko iklim zirvesi düzenledik. Bunun hem Ankara'yı hem de dünyayı ilgilendirdiğini biliyoruz. Bizden sonraki nesillerle ilgili önemli bir problem var şu aşamada. Aslında bütün dünyayı ilgilendiren birtakım kararlar alındı ama şu anda yaşadığımız Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş birtakım engellemelere neden oldu. Süreç uzayacak belki biraz. 2053'e kadar Türkiye yapması gereken bütün adımları atacak... Bununla da ilgili birtakım zorunluluklarımız ve mecburiyetlerimiz var. Ben ülkemiz itibariyle neticelerinin daha iyi olacağını düşünüyorum."

"GENÇLERİMİZİN İŞSİZLİK MESELESİ OLDUĞUNU ÇOK DÜŞÜNMÜYORUM"

ATO Başkanı Baran, genç işsizliğiyle ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:

"Gençlerimizin işsizlik meselesi olduğunu çok düşünmüyorum. Bir tarafta işsiz olduğunu söyleyen gençlerimiz var. Bir tarafta da çalışacak çok insana ihtiyacı olan firmalarımız var. Bunları örtüştürmemiz lazım. Bunları bir araya getirip neden o arkadaşlarımız iş arıyor, bu arkadaşlarımız neden çalıştıracak işçileri bulamıyorlar. Bununla ilgili belki birkaç sıkıntımız var, bunları örtüştürdüğümüzde, bunlarla ilgili iki tarafın da karşılıklı sıkıntılarını giderdiğimizde ben genç işsizliği diye bir sorun kalacağını bu ülkmede hiç düşünmüyorum. Yakın bir sürede bu da aşılacaktır."

Ankara Ticaret Odası\'nda Seçim Var. ATO Başkanı Gürsel Baran: "Buradan Kazanan Ülkemiz Olacak"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara Ticaret Odası'nda Seçim Var. ATO Başkanı Gürsel Baran: 'Buradan Kazanan Ülkemiz Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement