Bursa'da meydana gelen 4.1'lik depremle ilgili Naci Görür'den uyarı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da meydana gelen 4.1'lik depremle ilgili Naci Görür'den uyarı

Dün Bursa'nın Gemlik ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem hakkında açıklamalarda bulunarak Gemlik Fayı üzerinde yavaş stres biriktiren bu fayın izlenmesi gerektiğini belirtti.

24.02.2024 13:28  Güncelleme: 13:29

Dün Bursa'da meydana gelen depremin ardından uzmanlardan bazıları sarsıntının "öncü olmadığını" söylerken, Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Bursa'nın Gemlik ilçesi dün AFAD'a göre 4.1, Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre 4.0 büyüklüğünde depremle sallandı. Deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Depremin ardından ilk açıklamayı yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bursa Gemlik Körfezinde 23 Şubat 2024 15:14'de M 4,0 büyüklüğündeki deprem olağan bir gerginlik boşalmasıdır. Öncü deprem olduğu söylenemez" ifadelerini kullandı.

"DEPREM GEMLİK FAYI ÜZERİNDE"

Prof. Dr. Naci Görür ise Bursa depremiyle ilgili bir uyarıda bulundu. Sosyal medyadan konuyla ilgili paylaşım yapan Görür, "Gemlik Bursa'da da 4,0 deprem meydana geldi. Deprem KAF'ın güney kolu, Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay yavaş stres biriktiriyor. Son deprem 1857 yılında. Sevgiyle" ifadelerine yer verdi.

Naci Görür'den Bursa'daki Deprem Hakkında Açıklama: 'Gemlik Fayı Yavaş Stres Biriktiriyor'
Bursa\'da meydana gelen 4.1\'lik depremle ilgili Naci Görür\'den uyarı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bursa'da meydana gelen 4.1'lik depremle ilgili Naci Görür'den uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Osman Bayram: Naci görür hocanın tehlikeli görmediği yer kalmadı maaşallah. Bizde biliyoruz artık Türkiye’nin herhangi biryerinde her an deprem olabileceğini. Şimdi bi yerde deprem olsa ben demiştim dicek. :) 10 3 Yanıtla

Advertisement