Büyük işler, büyük hayallerle mümkün olabilir - Son Dakika
Güncel

Büyük işler, büyük hayallerle mümkün olabilir

Büyük işler, büyük hayallerle mümkün olabilir

Ege ekonomisinde nitelikli sıçrama için Türkiye İnovasyon Haftası, üçüncü kez İzmir'de yapılacak.

01.03.2016 11:51  Güncelleme: 11:54

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından 17- 18 Mart 2016 tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkan Mehmet Büyükekşi "Büyük kaşifler hayal güçleri yüksek insanlardır. Büyük işler, büyük hayallerle mümkün olabilir. Ağaca tırmanmak istiyorsanız , yıldızlara ulaşmaya niyet edin."

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "Gerçekleştirilecek interaktif etkinliklerle ziyaretçiler inovasyona dokunacak, inovasyona dahil olacaklar."

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı katkıları ile 17-18 Mart 2016 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek "Türkiye İnovasyon Haftası" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Arçelik, Türk Ekonomi Bankası ve Türk Hava Yolları stratejik partnerliğinde İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi destekleri ile İzmir'de gerçekleşecek olan Türkiye İnovasyon Haftası toplantısının tanıtımına, Ege bölgesi başta olmak üzere İzmir iş dünyası temsilcileri büyük ilgi gösterdi.

Türkiye ekonomisinin niteliksel bir sıçrama yapabilmesi ve katma değerli ihracatın artması için gerekli olan inovasyon kültürünü yerleştirmek amacıyla 2012 yılında başlanan Türkiye İnovasyon Haftası, ekonomide Ege bölgesinin dinamosu olan İzmir'de üçüncü kez yapılacak ve bölgeye katma değer katacak. Türkiye İnovasyon Haftası'nın İzmir ayağına katılacak uluslararası ünlü konuşmacılar arasında, Trend Avcılığı kitabının yazarı Magnus Lindkvist, Alibaba.com'un 2008 yılına kadar başkan yardımcılığını yapan Porter Erisman, e-bebek.com Genel Müdürü Halil Erdoğmuş ve Refika'nın Mutfağının kurucusu Refika Birgül gibi bir çok isim bulunuyor.

Büyük kaşifler hayal güçleri yüksek insanlardır

Tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Büyük kaşifler hayal güçleri yüksek insanlardır. Büyük işler, büyük hayallerle mümkün olabilir. Ağaca tırmanmak istiyorsanız , yıldızlara ulaşmaya niyet edin" dedi ve sözlerine şöyle devam etti "hayal kurabilir, ortaya bir fikir koyabilir, bu fikri ticari ve sosyal bir faydaya dönüştürebilirsek inovasyon olur. Küresel ekonomi değişiyor, temel rekabet avantajları zengin doğal kaynaklara dayanan ülkelerin sürdürülebilir bir ekonomik yapı ortaya koyamamaları sonucunda yaşadıkları ortada. İnovasyona yatırım yapan, yüksek kalitede mal ve hizmet üreten, dünya pazarlarında tanınmış markaları olan ülkelerin ulaştığı ekonomik ve sosyal seviyelere ulaşmak için doğal zenginliklere ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olan dinamik, üretken, hayalleriyle kabına sığmayan insan kaynağı ve buna sahibiz, yeter ki insanımıza inovasyon kültürünü aşılayalım, cesaret verelim, neler yapamayacağımızı değil neler yapabileceğimizi konuşalım."

Ziyaretçiler inovasyona dokunacak, dahil olacak

Toplantıda konuşan EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de inovasyon kültürünü Anadolu'ya yaymak için 2014 yılında İzmir'de yapılan etkinliğe 5 bin kişinin katıldığını, bu rakamın 2015 yılında 9 bine ulaştığını ve 2016 yılı için hedeflerinin 10 binin üstüne çıkmak olduğunu belirtti. Ziyaretçi sayısındaki artışın bölgenin inovasyona olan ilgisinin göstergesi olduğunu belirten Ünlütürk, konferanslara ek olarak gerçekleştirilecek interaktif etkinliklerle ziyaretçiler inovasyona dokunacak, inovasyona dahil olacaklar dedi.

Küresel ekonomide yaşanan daralmanın inovatif ürün geliştirmeyi ve ihracatını daha da önemli hale getirdiğini dile getiren Ünlütürk bu anlamda inovasyon, Ar-Ge ve tasarım çalışmalarına hız vermek gerektiğini, inovasyon haftalarının bu sürece olumlu katkı yaptığını ifade etti.

Bu yıl ilk kez çevre, gastronomi ve çocuk ve inovasyon konularının da işleneceği etkinlik "Magnus Lingsvith'in "Sınırsızlık Masalı" konferansıyla başlayacak, Globalde İz Bırakan Türkler, Sinema-Dizi-Pazarlama, Çevrenin Sesine, İnovasyonla Kulak Ver, Çocuğun Hayal Gücü, İnovasyonun Gerçek Gücü, Tasarımı Markalaştıranlar, Sıradışı Kadınlar, Girişimciliğin Şifreleri Çözülüyor, Globalleşen Türk Mutfağı etkinlikleriyle iki gün devam edecek.

İnovasyon şirket kültürümüzün bir parçası

Arçelik A.Ş. İnovasyon Direktörü Erkan Duysal, toplantıda 10 Ar-Ge merkezi, 1000'in üzerinde Ar-Ge çalışanı ve 2000'den fazla patent başvurusu ile sektöründe Ar-Ge lideri olduklarını vurgulayarak ve "Tüm süreçlerimizde inovatif yaklaşımları hayata geçiriyor ve her aşamada geliştirdiğimiz inovatif çözümleri ile sektörde fark yaratıyoruz. İnovasyon, şirket kültürümüzün ve iş yapış tarzımızın önemli ve ayrılmaz bir parçası. Önümüzdeki dönemde de; sektörümüzde bizi ayrıştıracak, öncü ürünler ve çözümler geliştirmek, yeni iş alanlarını keşfetmek ve bu alanda büyümek üzere inovasyon çalışmalarımız hız kesmeden sürdüreceğiz. Türkiye'deki inovasyon ekosisteminin kurulmasın ve bu alanda yapılacak girişimlere ve çalışmalara liderlik etmeye devam edeceğiz" dedi.

Anadolu şirketleri de artık dünya ekonomisiyle entegre

TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gülümser Özgün Henden: "Ülke ekonomimiz inovasyona ve girişimciliğe dayalı katma değerli bir yapıya doğru ilerlerken, bunda Anadolu'nun payının büyük olduğunu görüyoruz. Bugün, Anadolu şirketleri dünya ekonomisiyle ve ticaretiyle çok daha fazla entegre olmuş durumda. Özellikle sanayi ve dış ticaret alanlarında önemli mesafe kat eden bu şirketlerimizin ekonomideki ağırlığı da giderek artıyor. Üç yıldır İnovasyon Haftası'nın Anadolu ayağı etkinliklerine başlangıç noktası olarak ev sahipliği yapan İzmir'in de bankamız açısından özel bir yeri var. TEB olarak İzmir'de 1'i Kurumsal Şube olmak üzere toplam 18 şube ile hizmet veriyor, Dış Ticaret Merkezimiz ile buradaki firmalarımıza finansmanın yanı sıra inovasyona ve verimliliğe dayalı büyümeleri yönünde destek sağlıyoruz. İzmir, her zaman yeniliklere açık bir kimliğe sahip. Aynı zamanda üniversiteleriyle, teknoparklarıyla, girişimci şirketleriyle de inovatif fikirlerin önünü açan, bizzat inovasyonu hayata geçiren, potansiyeli yüksek bir şehrimiz. Ülkemizin sanayileşmesinde ve ticaretinde önemli bir payı olan İzmir'in inovasyonun gelişmesi ve yaygınlaşması konusunda da büyük katkılar yapacağına inanıyoruz".

İzmir'de inovasyon seferberliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye olarak seferberlik başlattıklarını ve belediyenin tüm imkanlarını Türkiye İnovasyon Haftası için hazır ettiklerini belirtti.

Türkiye İnovasyon Haftası İzmir etkinliği tanıtım toplantısına TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Erol Türkmen, EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İKÇÜ Rektörü Galip Akhan, İEÜ Rektörü Oğuz Esen, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı, İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, üniversitelerin öğretim görevlileri ve bölgenin önde gelen sanayicileri, iş adamları katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyük işler, büyük hayallerle mümkün olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement