Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

Dha İstanbul Bülteni - 4

Hava trafiğini olumsuz etkileyen kuş sürüleri nedeniyle uçaklar İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na 17 dakika iniş yapamayarak havada tur atmak zorunda kaldı.

03.05.2017 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava trafiğini olumsuz etkileyen kuş sürüleri nedeniyle uçaklar İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na 17 dakika iniş yapamayarak havada tur atmak zorunda kaldı.

Pegasus Havayolları'nın Elazığ-İstanbul seferini yapan uçağın iniş için Sabiha Gökçen Havalimanı'na alçalmaya başladı. Uçak bu sırada kuş sürüsü nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kalırken, pilot kuleye bilgi verdi. Kuşları uzaklaştırmak için mücadele edildiği sırada havalimanına iniş yapacak uçaklar havada bekletildi. Yaklaşık 17 dakika boyunca Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişler yapılamazken pist kuşların uzaklaştırılmasının ardından saat 11.00'da yeniden inişlere açıldı.

Görüntü Dökümü:

--------

-Telsiz konuşmaları

03.05.2017 - 15.16  Haber Kodu : 170503103

===============

2- FETÖ'NÜN "İŞ ADAMLARI İDDİANAMESİ" TAMAMLANDI (2)

Ümit TÜRK  - İSTANBUL DHA

TUSKON ve üye şirketlerine yönelik yürütülen FETÖ soruşturması tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay, hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Aralarında Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 83 iş adamı hakkında ise "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede 31'i tutuklu, 3'ü firari 86 kişi şüpheli sıfatıyla yer alırken 2 kişi de ihbarcı olarak yer aldı.

FETULLAH GÜLEN, RIZA NUR MERAL VE MUSTAFA GÜNAY'A 3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Firari şüphelilerin; FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay olduğu ve bu kişiler hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Yine bu şüpheliler hakkında, "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "Özel belgede sahtecilik" suçlarından da, 16 yıldan 25 yıl 6'şar aya kadar hapisleri istendi.

83 İŞ ADAMINA SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ SUÇLAMASI

İddianamede aralarında işadamları Ömer Faruk Kavurmacı,  Faruk Güllü, Ahmet Tuzlu, Cahit Durmaz, İsmail Hakkı Kısacık,, Mehmet Fatih Baltacı, Murad Abdurrahman Baltacı, Murat Atakan Kayalar, Mustafa Şevki Kavurmacı, Rana Tezcan Açıkgöz, Harun Akca, Mehmet Zenginer, Salih Zeki Azak, Semih Sadır, Tolga Güven, Yüksel Nalbant ve Süleyman Düzgün'ün de bulunduğu 83 şüpheli hakkında ise, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Şüphelilerden Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari'nin ayrıca "Özel belgede sahtecilik" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapisleri talep edildi.

===================

3- DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ'NDE TUTUKLU GAZETECİLERİN EŞLERİNDEN SİLİVRİ'DE "ÖZGÜRLÜK" TALEBİ

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç,

"3 Mayıs'ta Türkiye'de gazetecilik yapmak yasak, gazeteciler ise tutsak. Bugün tutuklu gazetecilere özgürlük istiyoruz."

Haber-Kamera: Enver ALAS  İstanbul/ DHA

'3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde düşünce, ifade, haber alma özgürlüklerine dikkat çekmek ve tutuklu gazetecilere dayanışma göstermek için tutuklu gazetecilerin eşleriyle Silivri'de basın toplantısı düzenleyen Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, "Özgür 3 Mayıslarımız da olacak, dayanın arkadaşlar" sözleriyle tutuklu gazetecilere seslendi.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, '3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü' nedeniyle Silivri'de bir basın toplantısı düzenledi.

Silivri Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu yöneticileri ve gazeteci eşleri ile CHP İstanbul Milletvekili Tuncay Özkan katıldı.

Toplantıda konuşan Pınar Türenç, Dünya Basın Özgürlüğü gününde düşünce, ifade ve haber alma özgürlüklerine dikkat çekmek ve tutuklu gazetecilere özgürlük istemek için Silivri'de toplandıklarını söyledi.

"TÜRKİYE'DE GAZETECİLİK YAPMAK YASAK, GAZETECİLER İSE TUTSAK"

Türkiye'de düşünceyi ifade ve halkın haber alma özgürlüklerinde kapkara bir tablo yaşandığını belirten Türenç, Türkiye'nin tarihinin en karanlık günlerinin içinden geçtiğini belirtti.  Türenç, "3 Mayıs'ta Türkiye'de gazetecilik yapmak yasak, gazeteciler ise tutsak. Bugün tutuklu gazetecilere özgürlük istiyoruz. Dünya basın özgürlüğü endeksinde Türkiye 155. sıraya geriledi. En kara listeye 4 sıra kaldı. Türkiye'de bugün 159 gazeteci tutuklu. Gazetecilik yargılanmakla kalmıyor evlerinden alınan gazeteciler hapislerde haklarında hazırlanacak iddianameleri bekliyorlar" dedi.

"TECRİT KOŞULLARI DEVAM EDİYOR"

Tutuklu gazeteciler cezaevi koşullarına değinen Pınar Türenç, "Tecrit koşulları devam ediyor, haftada 2 saat havalandırma hakları tanınıyor. Bir saat ailelerle bir saat ise avukatları ile görüşebiliyorlar. Yani gazetecilik öldürülürken insan hakları da yok sayılıyor" ifadelerini kullandı.  Türkiye'nin gazetecilik açısından 2016'yı çok kötü geçirdiğini 2017'nin ilk dört ayında da karnenin iç açıcı olmadığını belirten Türenç şunları söyledi:

"Son 12 yılda Türkiye'nin 56 basamak gerilediği kaydedilmektedir. 2017'nin ilk dört ayında yine gazeteciler darp edildi. 17 gazeteci gözaltına alındı, 11 gazeteci tutuklandı. İşkence haberleri gelmekte. KHK ile 2 basın kurumu kapatıldı. 4 olayda yayın yasakları getirildi. En son 'wikipedia' olmak üzere 4 siteye erişim engellendi. 90 gazeteci işkten çıkarıldı. Gazeteciler özgür yazamıyor, çizerler hapiste. Oysa biliyoruz ki iddia sahibi iddiasını ispatla yükümlüdür. Eğer suç varsa cezası verilir, yeni suçlar icat edilmez"

TUTUKLU GAZETECİLERE SESLENDİ

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde Türkiye'de 'adalet' aradıklarını  vurgulayan Pınar Türenç, tutuklu gazetecilere seslenerek, "Özgür 3 Mayıslarımız da olacak, dayanın arkadaşlar" dedi.

TUTUKLU GAZETECİLERİN EŞLERİNDEN BASIN KONSEYİ'NE TEŞEKKÜR

Toplantıya katılan Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu gazetecileri ve yöneticilerinin aileleri, kendileriyle dayanışma içinde olan Basın Konseyi'ne teşekkür etti. Gazetenin tutuklu yazarlarından Güray Öz'ün eşi Çağlayan Öz, adaletsiz yaşanamayacağını belirterek, kimsenin delil olmadan suçlanamayacağını vurguladı. Öz, "Gazeteciler suçsuzdur. 6 aydır içerideler. Boş yere 3 ay daha içeride tutulmasın istiyoruz. Tutuksuz yargılansınlar istiyoruz" dedi.

AKIN ATALAY'IN EŞİ: "İNSAN HAKLARI ÇİĞNENMEKTEDİR"

Cumhuriyet Gazetesi'nin İcra Kurulu Başkanı tutuklu Akın Atalay'ın eşi Adalet Atalay ise, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini ifade etti. Atalay, "Cumhuriyet Gazetesi tutuklu gazetecileri, hayatları boyunca barışa insan haklarına, demokrasiye ve basın özgürlüğüne inanmış bu uğurda mücadele etmişlerdir. Bu insanları şiddetle,. terörle bir arada anmamak gerekir. Terörle mücadele adı altında insan hakları çiğnenmektedir" diye konuştu.

"9 AYDIR ESİR ALINDIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM"

Semra Çelik de tutuklu eşi Önder Çelik ve diğer tutuklu gazetecilerin tutuksuz yargılanması gerektiğini belirterek, "Böyle bir iddianameyle 9 aydır içeride esir alındıklarını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

TUNCAY ÖZKAN, TUTUKLU GAZETECİ AİLELERİNE DESTEK

Tutuklu gazeteciler ve aileleriyle dayanışma içinde olmak adına toplantıya katıldığını belirten Tuncan Özkan ise, "6 yıllık tutukluluk süresince inançla adalet, özgürlük ve barış isteyerek direncimizle bugüne geldik. Benim burada bulunmam, inancın ve direncin kazandığının bir göstergesidir. O arkadaşlarıma da direnç, daha yüksek inanç ve daha büyük dayanışma diliyorum" diye konuştu.

ÖZKAN: "KORKUYU VE KORKAKLARI YENECEĞİZ"

Özkan, "16 Nisan referandumu bize göstermiştir ki, bu ülkede cumhuriyetçi, demokrat, adalet, özgürlük ve barış isteyenlerin sayısı korkanlardan daha fazladır.  Biz korkuyu ve korkakları yenerek, Türkiye'yi yeniden özgür, demokrat ve çoğulcu günlerine kavuşturacağız" dedi.

Toplantının sonunda Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyeleri ile tutuklu gazeteci eşleri, Silivri Cezaevi'nin tutukluların kaldığı bir koğuşu yansıtan maketin önününde toplu fotoğraf çekildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Basın toplantısına katılanlar

-Pınar Türenç'in konuşması

-Tuncay Özkan'ın açıklamaları

-Tutuklu gazetecilerin eşlerinden açıklamalar

-Toplu fotoğraf

===================

4- DEMİRCAN'DAN TAKSİM MEYDANI'NDAKİ CAMİ ŞANTİYESİNDEN İNCELEME

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,

"Toplam 336 tane kazık çakılıyor. Bu kazıklardan 262 tanesi çakılmış durumda"

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/ İSTANBUL DHA)

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim'de yapımı devam eden caminin şantiye alanını gezerek çalışanlardan bilgi aldı. Daha sonra açıklama yapan  Demircan "Taksim Cami'nin inşaat alanını dolaşıyoruz malumunuz. İnşaat iki aşamadan oluşuyor birinci aşama kazık çakma aşamasıydı. Toplam 336 tane kazık çakılıyor. Bu kazıklardan 262 tanesi çakılmış durumda. Geriye 74 kazık kaldı. Bu 74 kazık çakımı tamamlandıktan sonra hafriyatın alınmasına ve tabyaların dökülmesine başlanacak. İnşaat hızlı bir şekilde devam ederek yoluna girecek arkadaşlar. Cami yapımını üstlenen hayırsever iş adamımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------

-Taksim Meyanı'na yapılan cami inşaatı

-Çakılan kazıklar

-Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın şantiyede dolaşması

-Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile röportaj

-Devam eden çalışmalar

-Cami inşaat alanı yüksekten görüntü

-Genel ve detay görüntüler

=======================

5- CHP'Lİ GÜLSEVER: BAKIRKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ'NDE YENİ BİR RANT ALANI YARATILMAK ÜZERE

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA/İSTANBUL DHA

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nİ de içine alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliği üzerine, "Orada yeni bir rant alanı yaratılmak üzere diye düşünüyorum. Allah bizi beterinden korusun. Ama takipçisi olacağız. Detayları biz de bilmiyoruz, kimse bilmiyor" diye konuştu.

İBB"nin CHP Grubu, İBB Meclisi'nin Nisan ayı oturumlarında görüşülen ve oylanan gündem konularını değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan CHP'nin İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever yeni bir uygulamayla, her ay rutin olarak düzenlenen meclis toplantılarının ardından Meclis gündeminde öne çıkan konuları, gözden kaçan raporları basın mensuplarıyla paylaşacaklarını söyledi. Toplantıda Gülsever'in yanı sıra meclis üyeleri Tarık Balyalı, Handan Kantar ve Özgür Aydın da yer aldı.

(BAKIRKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ) "YENİ BİR RANT ALANI YARATILMAK ÜZERE"

Nisan ayı İBB Meclisi'nde görüşülen dosyaların değerlendirildiği toplantıda gündeme yönelik soruları da yanıtlayan Gülsever, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapmış olduğu plan değişikliği üzerine şunları söyledi:

"Burası sadece Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin bulunduğu yapı adasıyla sınırlı kalmayacaktır. Orada koru niteliğinde, ağaçların olduğu bir alan da var. Büyük ihtimalle onu da içine alarak, orada yeni bir rant alanı yaratılmak üzere, diye düşünüyorum. Allah bizi beterinden korusun. Ama takipçisi olacağız. Detayları biz de bilmiyoruz, kimse bilmiyor. İmar komisyonuna gelmiş böyle bir plan yok"

"YEŞİL ALANI İMARA AÇTIK GİBİ BİR YAKLAŞIM DOĞRU DEĞİL"

Büyükçekmece'de bulunan Albatros'daki alanın Büyükçekmece Belediyesi tarafından satılması üzerine konuşan Gülsever, "Bizim tercihimiz imarlı da olsa yeşil alanına dönüştürülmesi doğrultusunda. Bu talebimizi ilettik. Ama Belediye Başkanı orada yatırım yapmak için, bu yerin satılmasının Büyükçekmece'ye yapacağı hizmetlere ekonomik girdi sağlayacağını söyleyerek, satmak mecburiyetinde olduğunu ifade ediyor. Orası bir yeşil alan ya da park değil. Orası 1979 yılından beri imarlı bir alan, bunun hakkını teslim edelim" diye konuştu. Gülsever, "Keşke olabilse de yeşil alan yapsak. Bizim tercihimiz bu yöndedir. Orası yeşil alan değildi. Yeşil alanı imara açtık gibi bir yaklaşım doğru değil" dedi.

Görüntü Dökümü

----------

Gülsever'in konuşması

-Toplantıdan görüntüler

-Gazetecilerden görüntüler - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement