Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Bakan Eroğlu: Batı bizi dikkate almadan hesap yapmasın (2)BAKAN EROĞLU, 23 TESİSİN TOPLU TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDIOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kentteki ziyaretlerinin ardından Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda toplu temel atma törenine katıldı.

22.06.2017 22:39

Bakan Eroğlu: Batı bizi dikkate almadan hesap yapmasın (2)

BAKAN EROĞLU, 23 TESİSİN TOPLU TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kentteki ziyaretlerinin ardından Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda toplu temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Eroğlu, Tokat'a eli boş gelmediklerini belirterek şunları söyledi: "7 ay önce buraya geldiğimde 99 müjde ile gelmiştim. Bugünde yine müjde ile geldik. 32 müjde artı 99, 131 müjde olmuş oluyor. Şu anki rakamda 590 milyon Türk Lirası hayırlı olsun. Tokat,Tokat olalı böyle yatırım görmedi. İnşallah bunları tamamlayacağız. Biz Tokat'a çok büyük bir önem veriyoruz."

Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından 193 milyon lira değerindeki 23 tesisin toplu temel atma töreni gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu törenin ardından Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen 'Büyük Tokat İftarı'nda vatandaşlar ile birlikte orucunu açtı.  Akşam namazını kent merkezinde bulunan Ali Paşa Camiinde kılan Bakan Eroğlu daha sonra havayolu ile Ankara'ya döndü.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Temel atma töreninden görüntü

-Bakan Eroğlu'nun konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

===============================================

AK Partili Yılmaz: İyi yetişmiş, genç nüfus fitne ve fesada karşı en güzel cevaptır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, öğrenci ve velilerine verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, "İyi yetişmiş genç nüfusumuz, sadece ekonomik bakımdan değil, çeşitli oynanan oyunlara karşı, fitne ve fesatlara karşı, toplumumuzu, milletimizi parçalamak isteyenlere karşı verebileceğimiz en güzel cevaptır" dedi.

Öğretmen Evi'nde düzenlenen iftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Emniyet Müdürü Metin Akay, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, AK Partililer, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

İftar programı öncesi konuşan AK Partili Yılmaz, valiler kararnamesi ile birlikte Aydın'a tayin olan Bingö Valisi Yavuz Selim Köşger'in kente büyük hizmetler yaptığını belirterek, hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Son 15 yılda eğitime büyük katkıların verildiğini anlatan Yılmaz, "Başarılı öğrenciler ve aileleri ile bir aradayız. Başarının bütün unsurları burada; eğitim camiası, öğrenci ve aileler. Bu bütünlük sağlanınca başarı geliyor. Tek başına hiçbir şey başarıyı getirmiyor. Son 15 yılda eğitime verdiğimiz yatırımlar ve önceliğin bu sağlanan başarıda önemli olduğuna inanıyorum. Eğitimde yaptığımız çalışmalar bir fırsat eşitliği oluşturuyor. Özellikle doğu ile batı arasındaki farklılıkların giderilmesi, burada gerek daha çok okul yapılması, öğretmen gönderilmesi, bedava kitabından taşımacılığa birçok unsurlarla eğitimin desteklenmesi, bütün bunlarla başarı seviyesi de zaman içerisinde artıyor" dedi

Bingöl'de yapılan eğitim yatırımları hakkında detaylı bilgi veren Yılmaz, "Bingöl'de 2002 yılında okul öncesine giden çocuklarımızın oranı yüzde 4 bile değildi. Yüzde 3.9'du. 2017'de bu rakam yüzde 55'e ulaştı. Ortaöğretimdeki çocuklarımız yüzde 24 iken, okullaşma oranında bugün yüzde 74'lere yükseldi.  Öğrenci sayımız 49 bin iken neredeyse 60 bin'e ulaştı. 2002 yılında öğretmen sayımız sadece 1766 iken şu anda 4 bini aşmış durumda. Dolayısıyla öğretmen başına öğrenci sayısı da oldukça düşmüş durumda. Bu da eğitime kalite getiriyor. Okul sayımız 254'ten 374'e yükseldi, son 15 yıl içerisinde. 15 yıl önce 5 pansiyonumuz varken, şimdi 23 pansiyonumuz var. Bunlar özellikle kız çocuklarımız için önemli. Kırsaldan gelip güvenli bir ortamda okuyamayınca, tamamen bırakabiliyordu ortaöğretimdeki kız çocuklarımız. Şu anda hiçbir sıkıntımız kalmadı" diye konuştu.

Kız öğrencilerin erkek öğrencilere göre daha fazla başarılı ve azimli olduklarını ifade eden Bakan Yılmaz, "Son dönemlerde Bingöl'de, Muş'ta bazı törenlere katıldım. Orada da bir kez daha görmüş oldum. Kızlarımız erkeklerden daha başarılı. Çok daha azimli ve disiplinliler. Erkek çocuklarına örnek olsun. Kızlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Ortadoğu'yu görüyorsunuz. İyi yetişmiş genç nüfusumuz sadece ekonomik bakımdan değil, çeşitli oynanan oyunlara karşı, fitne ve fesatlara karşı, toplumumuzu milletimizi parçalamak isteyenlere karşı verebileceğimiz en güzel cevaptır" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-İftar yapılan alandan detaylar

-Bakan Yılmaz'ın detayları

-Bakan Yılmaz'ın Açıklamaları

-Genel ve Detay Görüntüler

Haber-Kamera: Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

============================================

AK Partili Ataş: Millet asla ve asla o yürüyenlere paye vermeyecektir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, "Kılıçdaroğlu vatana ihanet edenlerle birlikte bu yolculuğu yapmaya kalkıyorsa, millet bunun hesabını tabi ki soracaktır. Millet asla ve asla o yürüyenlere paye vermeyecektir. Oyuna gelmeyecektir." dedi.

Mustafa Ataş, Zonguldak'ta parti teşkilatının düzenlediği iftara katıldı. İftarda konuşan Ataş,12 seçimde demokratik yönetmelerle AK Parti'yi alt edemeyen çevrelerin, demokratik olmayan yöntemleri denemek suretiyle AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşünü eleştiren Ataş, şöyle dedi:

"Biz sadece milletimize ve ülkemize hizmet yapmanın gayreti içinde olduk. Birilerinin de bunu engellemenin gayreti içerisinde oldu. Sayın Kılıçdaroğlu partisinin milletvekilinin ceza alması neticesinde İstanbul'dan Ankara'ya adalet yürüyüşü yapıyor aklı sıra. Şimdi ben size soruyorum. Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş yapmasına vesile olan, ceza almış olan milletvekili neden dolayı yargılandı ve caza aldı? Devletin sırlarını yurt dışına ve yurt içine sızdırmak suretiyle saklanması gereken sırları ifşa ettiği için, yani vatana ihanet ettiği için yargılandı ve ceza aldı. Şimdi Kılıçdaroğlu vatana ihanet edenlerle birlikte bu yolculuğu yapmaya kalkıyorsa, millet bunun hesabını tabi ki soracaktır. Millet asla ve asla o yürüyenlere paye vermeyecektir. Oyuna gelmeyecektir."

'BİZ MİLLETİMİZLE BİRLİKTE OLDUK'

Milletin bu ülkenin hayrına kimlerin çalıştığını ve kimlerin çalışmadığını gördüğünü söyleyen Ataş, "Gördüğü için AK Parti'yi iktidarda tutmaya devam ediyor, CHP'yi de yüzde 25'in üzerine çıkmamaya mahkum ediyor. Biz bugüne kadar vatana ihanet edenlerle birlikte olmadık. Biz milletimizle birlikte olduk. Milletimiz ne istediyse onu yapmaya gayret ettik. Bundan sonrada bütün arzumuz ve gayemiz sadece milletimiz için bayrağımız için, vatanımız için ve devletimiz için hayatımızı ortaya koymak suretiyle bu ülkenin kalkınması ve gelişmesi için bütün gücümüzle çalışmaya gayret edeceğiz." dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Mustafa Ataş'ın partilileri selamlaması

-Dua edilmesi

-Mustafa Ataş'ın konuşması

-Ataş'a hediyelerin verilmesi

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN- Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

===========================================

CHP'ye çadır yasağının ardından masa sandalye yasağı

CHP Antalya İl Başkanlığı'nın kent merkezinde bir park içerisine kurduğu 'adalet çadırı'nın dün OHAL gerekçesiyle kaldırılmasının ardından bugün de oturmak için kullandıkları masa ve sandalyeler aynı gerekçeyle kaldırıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı 'adalet yürüyüşü'ne Antalya'da partililer 21.00- 23.00 saatlerinde adalet nöbeti tutarak destek veriyor. CHP Antalya İl Başkanlığı'nın geçen salı günü kent merkezindeki Aydın Kanza Parkı'nda çadır kurarak başlattığı nöbet, bugün de sürdü. Antalya Valiliği'nin OHAL'i  gerekçe göstererek dün çadırı kaldırmasının ardından CHP İl Gençlik Kolları tarafından minyatür bir çadır kuruldu. Partilileri dün gece minyatür çadırın yanına yerleştirdikleri sandalye ve masalarda oturarak nöbet tuttu.

MASA SANDALYELERDE KALDIRILDI

Bugün akşam saatlerinde parka gelen CHP'liler, yeni bir OHAL kararıyla karşı karşıya kaldı. Nöbet tutmak için gelenler, Muratpaşa Belediyesi'nin temin ettiği plastik masa ve sandalyelerin yerinde olmadığını görüldü. CHP'liler, bir süre masa ve sandalyelerin nereye götürüldüğünü araştırdı. Bu sırada Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden bir görevli, sandalye ve masaların OHAL gerekçesiyle kaldırıldığını bildirdi.  Karara tepki gösteren partililer parktaki ağaçların altına serdikleri halı ve kilimlere oturarak nöbet tuttu.

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem yaptığı açıklamada, "Gün geçtikçe buradaki müdahalenin arttığını görüyoruz. Sandalyelerimiz, masalarımız vardı geldik onlar da yok. Ama biz bu adalet nöbetimizi programımız ölçüsünde sonuna kadar götüreceğiz. Sandalye ve masaları emniyet güçleri toplamış. Uzlaşı kültürümüzü sonuna kadar sürdürüp ülkede adalet sağlanana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Diğer yandan CHP'liler, dün sembolik olarak kurdukları minyatür çadırı kaldırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-CHP'liler detay

-Pankartlardan detay

-Yerlerde oturanlardan detay

-Müzik eşliğinde eğlenenlerden detay

-CHP İl Başkanı Mustafa Erdem röp

-Kaset Durumu: Lİnk geçildi

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA, -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement