Dha Yurt Bülteni - 24 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 24

Dha Yurt Bülteni - 24

Bakan Soylu: Bu coğrafyayı birbirine kırdırtmaya çalışıyorlar (2)"BATI TERÖRÜN ARKASINDAN ÇEKİLSİN, ORTA DOĞU BARIŞ COĞRAFYASI OLUR"Trabzon'da şehit aileleri ve gazilerle bir otelde düzenlenen iftar programında bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu programın ardından Arsin İlçesine...

24.06.2017 03:50

Bakan Soylu: Bu coğrafyayı birbirine kırdırtmaya çalışıyorlar (2)

"BATI TERÖRÜN ARKASINDAN ÇEKİLSİN, ORTA DOĞU BARIŞ COĞRAFYASI OLUR"

Trabzon'da şehit aileleri ve gazilerle bir otelde düzenlenen iftar programında bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu programın ardından Arsin İlçesine geçerek buradaki Yeşilyalı Merkez Camii'nde teravih namazını kıldı. Namazın ardından Bakan Soylu Ramazan ayının son sahurunda Trabzon'daki Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve üyeleriyle Tosun Paşa Gemisi'nde buluştu.

Batı'nın bugün DAEŞ dahil olmak üzere terör örgütlerinin arkasından çekilmesiyle Orta Doğu coğrafyasının barış ve kardeşlik coğrafyası olacağını belirten Bakan Soylu, "Bakın 9-10 aydır terörle mücadele yapmaya çalışıyoruz. Terörün de kapasitesini ölçmeye çalışıyoruz. 'Acaba söyledikleri gibi var mı?', 'Tam yüklenirlerse ne olur?' diye. Elbette ki terörün bireysel eylemleri olabilir. Dünyanın her tarafında da var. Ama Türkiye'yi yıllardan beri bezdiren ve bir güçmüş gibi bütün anlayışını ortadan kaldırmaya çalışan birliğimize ve beraberliğimize kast eden ve kendi güçleri üzerinden bunu yapabileceklerine inananların takatlerini ve güçlerini görüyoruz. Bakın enteresan bir şey söylüyorum; Batı bugün DAEŞ dahil olmak üzere terör örgütlerinin arkasından çekilsin Orta Doğu Coğrafyası bir barış ve kardeşlik coğrafyası olur. Bu kadar açık ve nettir. Bana sorarsanız Türkiye'de ve etrafımızda ki coğrafyada bu tabloyu görüyorum. Bütün bunlara rağmen Türkiye'yi diz çökertemeyecek ve istedikleri istikamete getirtemeyecek bir durumdalar. Türkiye'nin de içine çok fitne tohumları ekmişler. Bunları biz biliyoruz. Bugün bunları ayıklamanın zamanıdır. Eğer biz bunu bugün ıskalarsak bu coğrafya bu fırsatı bir daha elde edemeyebilir" dedi.

"HİÇBİR BATILIYA HİÇBİR ZAMAN EZİK OLMADIM"

Türkiye'nin çok mesafe alan bir ülke olduğunun altını çizen Bakan Soylu "Bugüne kadar karşı karşıya kaldığım hiçbir Batılıya hiçbir zaman ezik olmadım. Bunu çok söylüyorum; bu ülke ve bu millet sayesinde. Hangi yanlışları yapıyorsalar, hangi yanlışların içerisindeler yüzlerine teker teker söyledik. Çünkü Türkiye çok mesafe almış bir ülke ve onların ortaya koymuş oldukları her türlü anlayışı da hak etmeyen ve imkanlarına rağmen hem dünyaya hem de etrafındaki coğrafyaya daha yüksek bir kabiliyet sergileyebilme anlayışına sahip bir ülke. Özgüvenimiz yerinde. Bunu gençlerimize nakşetmek zorundayız" diye konuştu.

4 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Gece saatlerinde 1 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu 4 teröristin de etkisiz hale getirildiğini duyuran Bakan Soylu şunları söyledi:

"Akşam şehit aileleri ve gazi iftarında da söylemiştim 6 teröristi etkisiz hale getirdiğimizi. 6 teröristin sınırlarımızda teslim olduğunu. Buna gece bir tane daha ilave oldu. Şimdi ise gece 4 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini söylemek istiyorum. Demek ki biz burada huzurla dururken birileri bizim adımıza büyük bir mücadele veriyorlar. ve bu memleket böyle bir memlekettir. Buradan çok güçlü çıkıyoruz ve çıkacağız da. Bunu sağlarken de kol kola ve omuz omuza olmalıyız. Eften püften meselelerle aramızda ayrılıklar gayrılıklar oluşturmamalıyız. Çünkü birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğumuz bir dönemin içerisindeyiz"

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE YENİ BİR ANLAYIŞ

Bakan Soylu uyuşturucuyla mücadele yeni bir anlayışı getirdikleri, trafikle ilgili ise yepyeni model ve anlayışı ortaya koyacaklarını dile getirerek konuşmasını noktaladı. Programın ardından Bakan Soylu özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Sahur programı ve gemiden görüntüler

-Bakan Soylu konuşma

-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih TURAN/ TRABZON,

=======================================

Tartıştığı kişilere rastgele ateş açtı: 5 yaralı

GAZİANTEP'te 25 yaşındaki Davut Akşam, kahvehane önünde tartıştığı kişilere tüfekle ateş açıp, 5 kişiyi yaraladı. Çevredekilerin linç etmeye kalkıştığı Akşam'ı polis kurtardı.

Olay, gece saatlerinde Mevlana Mahallesi'nde meydana geldi. Davut Akşam, kahvehane önünde bir grup ile tartıştıktan sonra yakın mesafedeki evine gidip, av tüfeğini alarak geri döndü. Akşam, burada tartıştığı kişilere silahı doğrultup rastgele ateş actı. Silahtan çıkan saçmaların isabet ettiği, Ahmet Dirier (59), Delil Polat (19), Mehmet Dirier (33), Abdullah Kanat (23) ve Abdullah Yavuz (18) yaralandı. Av tüfeğinde fişeği biten Akşam, çevredekiler tarafından linç edilmek istendi. Polis, tartaklanan Akşam'ı kalabalıktan kurtarıp 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Yaralanan 5 kişi ise çağrılan ambulanslarla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan Ekyam ile diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Acil servis

Polis aracı

Polis ekipleri

Hastane önünde bekleyen kalabalık

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER/ GAZİANTEP,

==============================================

Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

ADIYAMAN'da, iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 5 kişi yaralandı.

Kaza, gece geç saatlerde Cumhuriyet Mahallesi 30 Ağustos Caddesi'nde meydana geldi. Mehmet Ayaz yönetimindeki 02 DN 142 plakalı otomobil ile Mahmut Güneş yönetimindeki 06 GNZ 17 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, sürücüler Ayaz ve Güneş ile her iki araçzta bulunan Nuriye Ayaz, Ali Ekmekçi ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı.

Yaralılar, ihbar üzerine gelen ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kaza sonrası otomobillerde gaz kokusunu fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri, gaz kaçırdığı saptanan aracın LPG sistemini devre dışı bıraktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Olay yeri

Yaralılar ambulansa alınması

Kazaya karışan otomobiller

Otomobillerden yola savrulan parçalar

İtfaiye erlerinin müdahalesi

Sağlık görevlileri

Polislerin önlem alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

=======================================

Ankara'da iki katlı ahşap binada yangın

ANKARA'nın Altındağ İlçesi'nde kullanılmayan 2 katlı ahşap binada çıkan yangın, mahallede paniğe neden oldu.

Yangın, saat 02.45 sıralarında ilçenin Yenidoğan bölgesi 164 Sokak'ta yaşandı. Nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı, kullanılmayan iki katlı ahşap binada yangın çıktı. Alevler bir anda evi sarınca, mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Mahalleye gelen itfaiye ekipleri, alevlerin çevredeki evlere sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Yaklaşık 45 dakika süren müdahale sonrası yangın kontrol altına alındı. Ardından soğutma çalışması yapıldı. Yangın sonrası ahşap evde ise büyük hasar oluştu. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

-Yanan evden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU/ ANKARA,

=============================================

Kayseri'de kontör yükleme cinayeti

KAYSERİ'de kontör yükleme meselesi yüzünden çıkan kavgada 16 yaşındaki ismi açıklanmayan genç, Irak uyruklu 22 yaşındaki Teyir Kürdi'yi bıçaklayarak öldürdü.

Olay, Melikgazi İlçesi Sakarya Mahallesi Doğanyurt Caddesi'nde meydana geldi. Irak uyruklu Teyir Kürdi, gün içerisinde bir markete gidip, cep telefonuna kontrör yükletti. Ancak Kürdi, bugün akşam saatlerinde yeniden markete gidip, telefonuna yüklendiği iddia edilen kontörün gelmediğini öne sürünce, tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine market çalışanı, bıçakla Teyir Kürdi'yi birkaç yerinden yaraladı.

Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kürdi, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

İsmi açıklanmayan market çalışanı, gözaltına alınarak Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haber: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

=================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 24 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement