Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

YURTTA KOPAN KOLA 1 MİLYON 30 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI (EK1)'ELİMİ TEKRAR GERİ GETİRSİNLER'Kütahya'daki Özel İkizhöyük Talebe Yurdu mutfağında kıyma makinasına elini kaptıran 13 yaşındaki Nurettin Ekşi, yaşadığı olayla ilgili olarak şöyle konuştu: "Ben abimin yanına gitmiştim.

05.12.2016 16:04

YURTTA KOPAN KOLA 1 MİLYON 30 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI (EK

1)'ELİMİ TEKRAR GERİ GETİRSİNLER'

Kütahya'daki Özel İkizhöyük Talebe Yurdu mutfağında kıyma makinasına elini kaptıran 13 yaşındaki Nurettin Ekşi, yaşadığı olayla ilgili olarak şöyle konuştu: "Ben abimin yanına gitmiştim. Abimle birlikte dışarı çıkmak için müdürün yanına izin almaya çıktık. 'İşler var' dediler, abimle kesimhaneye gittik, etleri sıyırdık. Sonra etleri yemekhanenin kıyma çekilme bölümüne taşıdık. Tekrar izin almak için müdüre gittik. Müdür bizi tekrar aşçı Bünyamin'in yanına gönderdi 'başka işleri varsa size yaptırsın' dedi. Aşçı Bünyamin, kıyma makinasının yanına etleri koymuştu. Bana 'Sen çeker misin?' dedi. Ben bir şey demedim. 'Hadi çek madem' dedi. Ben de çekmeye başladım. Bu olay oldu. Elimi tekrar geri getirebileceklerse getirsinler, başka bir şey demiyorum."

AĞABEY: TEHDİT ETTİLER

Yurtta elini koyma makinasına kaptıran Nurettin ekşi'nin ağabeyi 16 yaşındaki Serkan Ekşi, olayın ardından kendilerini ölümle tehdit ettiklerini öne sürdü. Serkan Ekşi şu iddialarda bulundu:  "İkizhöyük Talebe Yurdu'nda kalıyordum. Kardeşim yanıma geldi. Dışarı çıkmak için izin almaya gittim. 'İşler var onları yapın daha sonra bakalım' dediler. Beni aşçı yardımcısı yapmışlardı, çalışıyordum. Et sıyırmaya başladık. 'Kardeşin de yardım etsin' dediler. Nurettin bir anda elini makinaya kaptırdı. Makinanın fişini çektik. Sonra hocalar geldi. Bu olaydan hiç kimseye bahsetmememi kaza olduğunu söylememi aksini söylersem kardeşimle beni öldürüp yurt arkasındaki mezarlığa gömeceklerini söylediler. 'İkinizi de öldürür gömeriz buraya, geldiğinize dair hiçbir kanıt bırakmayız' diyerek aşçı başı tehdit etti. Önce ambulans çağırmadılar. Olay saat bir buçuk iki gibi oldu, ambulans dörtten sonra geldi. O saaate kadar kardeşimin kolu makinanın içinde kaldı. Hastaneye gidene kadar yanımızdaki kişiler tehtidlere devam ettiler."

'OĞLUMUN ASKERE GİTTİĞİNİ GÖRMEK İSTİYORDUM'

Anne Muhterem Ekşi de, "Oğlum bana 'Anne ben askere gidecektim ne olacak şimdi?' dedi. Ben cevap veremedim. Ben oğlumun askere gittiğini görmek istiyordum. Ben hoca dedim, vicdanı olur dedim onlar da vicdansız çıktılar. Aile düzenimiz, psikolojimiz bozuldu. Oğlumun elini geri versinler, ben hiç bir şey istemiyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Anne Muhterem Ekşi'nin oğlu Nurrettin Ekşi'nin sol elini lavaboda yıkarken,

-Elini kıyma makinesine kaptıran Nurettin Ekşi'nin konuşması,

-Ağabey Serkan Ekşi'nin konuşması,

-Anne Muhterem Ekşi'nin konuşmasından çekilen görüntüler buluyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

==========================================================

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN EMNİYET AMİRİ 55 KİLO ESRARLA YAKALANDI (EK)

2)ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Sakarya TEM Otoyolu Arifiye gişelerinde otomobilinde 55 kilo esrarla yakalanan ve Adana'da görev yaptığı dönemde meslekten ihraç edilen emniyet amiri Emre E. ve arkadaşı E.İ, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Olayda kullanılan otomobilin Adana'daki bir araç kiralama şirketinden kiralandığı, uyuşturucu sevkiyatının ise Adana'dan İstanbul'a yapıldığı öğrenildi.

SAKARYA/DHA

=======================================================

3)MURADİYE'DE FIRINCILAR, BELEDİYEYE KARŞI KEPENK KAPATTI

VAN'ın Muradiye İlçesi'nde Belediyenin ekmek üretimi ve satışı yapmasını protesto eden fırıncılar, zarar ettikleri gerekçesiyle kepenk kapattı.

Muradiye İlçesi'nde Belediye ekmeğinin 50 kuruştan, kendilerinin ise 75 kuruştan ekmek sattıklarını belirten fırıncılar, belediyeyle rekabet edemediklerini belirtti. Sürekli zarar ettiklerini öne süren fırıncılar bugün, ekmek çıkarmayarak fırınlarını kapalı tuttu. Vatandaşlar fırınların kapalı olması nedeniyle Belediye fırını önünde uzun kuyruklar oluştururken, fırıncıların bu tutumunu ise eleştirdi. BelediyefFırını ise vatandaşların ekmeksiz kalmamaları için ekmek kotasını yükselterek gün boyu ekmek çıkarmaya başladı.

BELEDİYE BAŞKANI: FIRINCILARA RAKİP DEĞİLİZ

Fırıncıların Muradiye halkına karşı daha duyarlı ve insaflı olmaları gerektiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Ali Tunç, şunları söyledi:  "Fırıncıların, 'Belediye fırınının günde 5 bin 7 bin ekmek çıkarıyorlar' iddiası gerçek dışıdır. Öyle bir şey yok,bizim maksimum çıkardığımız ekmek sayısı 2 bin 500 çivarındadır. Aslında fırıncıların tüm derdi bu ekmeğin fiyatıdır. Belediye fırını sonuçta kar amaçlı bir kurum değildir. Fakirler yoksullar için kurulmuş bir kurumdur. Hiç bir fırın lütfen Belediye ekmeğini kendine rakip görmesin. Bizim de öyle bir gayemiz yoktur. Yapılan eylemi de yanlış buluyorum. Biz ekmeği yine 50 kuruştan satmaya devam edeceğiz. Onlar eğer ki bu şekilde devam ederlerse biz de gün boyu ekmek çıkarmaya devam edeceğiz."

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Kapalı fırınlardan detay

-Vatandaşlar ekmek kuyruğunda

-Belediye Başkanı Tunç ile röportaj

MURADİYE(Van) - -

=====================================================)))

4)KALORİFERLERİ YANMAYAN 3 OKUL ÖĞLEDEN SONRA TATİL EDİLDİ

BOLU'da, elektrik kesintisi nedeniyle kaloriferleri yanmayan 3 okulda öğrenciler donarak ders yaptı. Sınıfta mont ve atkılarıyla oturan öğrencilerin şikayeti üzerine öğleden sonra 3 okul tatil edildi.

Elektrik dağıtım şirketinin, İzzet Baysal Mahallesi'ndeki yüksek gerilim hattında hafta sonunda yaptığı yenileme çalışması uzadı. Çalışmanın bugün de devam etmesi nedeniyle bölgede elektrik kesintisinin devam etmesi, yan yana bulunan 3 okulda eğitimi olumsuz etkiledi. Elektrik kesintisi nedeniyle Canip Baysal Anadolu Lisesi, Behiye Baysal Ortaokulu ve Spor Lisesi'nin doğalgazlı kalorifer sistemi çalışmadı. Sabah kent merkezinde sıfırın altında 4 dereceye kadar düşen soğuk havada okullarına giden öğrenciler, sınıflarda üşüdü. Örencilerin bazıları evlerine gitti. Bazıları ise sınıfta mont, atkı ve bereleriyle ders yaptı. Öğretmenler de elektrik kesintisi nedeniyle akıllı tahtaların çalışmaması sonucu ders anlatmakta sıkıntı çekti. Öğrencilerin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğe şikayetleri üzerine öğleden sonra 3 okulda eğitime ara verildi.

Canip Baysal Anadolu Lisesi yöneticileri, sorunun hafta sonunda bitirilmesi planlanan elektrik hattındaki yenileme çalışmasının uzamasından kaynaklandığını söyledi. Yöneticiler, "Okuldan kaynaklı bir durum değil. Çalışma uzayınca elektrik kesintisi devam etti ve kaloriferlerimiz yanmadı. Umarım çalışma bugün tamamlanır ve yarın eğitime devam ederiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Okuldan görüntü

-Sınıflarda montla oturan öğrenciler

-Okula giden öğrenciler

-Öğrencilerle röp

Dosya adı: blokulelektrik

SÜRE: (01.28 DK) BOYUT: (164 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

===========================================================

5)CHP'Lİ KADINLAR SEÇME-SEÇİLME HAKLARINI KUTLADI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Sivas Kadın Kolları Başkanlığı 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara verilen seçme ve seçilme haklarını kutladı.

CHP Sivas Kadın Kolları Başkanlığı 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının 82'inci yıldönümünü basın toplantısı düzenyerek kutladı. CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı sekreteri Hülya Orhon, kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının Türkiye'nin demokratikleşmesinde en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Orhon, kadınların siyasi alanda erkeklerle eşit haklara sahip olmadıklarını belirterek, "Nüfusun yarısı olan biz kadınlar, yasalar önünde erkeklerle eşit haklara sahibiz. Ancak haklara ulaşmada eşit değiliz. Toplumsal refahın sağlanması için kadınların siyasal yaşama katılımlarının önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir. Kadınların eğitimden yeteri kadar yararlanamaması, çalışma hayatında yer alamaması, çalışanların ise erkeklerle eşit koşullarda olmaması en büyük engellerdendir. Biz inanıyoruz, dünya yerinden oynar, kadınlar birlik olsa. Birlik olacağımız inancıyla tüm kadınlara her alanda eşit ve özgür bir dünya diliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Parti binasından görüntü

-Açıklama

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=========================================================

6)ŞİZOFREN HASTALARININ EL EMEKLERİNİ SERGİLENDİ

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören şizofren hastalarının 1 yıllık çalışmayla yaptıkları ahşap boyama, yağlı boyama, kara kalem çalışmaları, bugün törenle sergilendi. Çorlu Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören 24 şizofren hastası, bir yıl boyunca yağlı boya, kara kalem çalışması, noktalama çalışması, ahşap boyama, ebru çalışmaları yaparak, 150 eser ortaya koydu. Hastaların eserleri bugün Çorlu Devlet Hastanesi'nde törenle açıldı. Açılışa, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan ile hastalar, aileleri ve davetliler katıldı. Serginin büyük bir özveri ve heyecanla açıldığını belirten Çorlu Halk Eğitim Merkezi El Sanatları usta öğreticisi Güzide Ateş, "Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'ndeki çalışmalar şizofreni hastalarına ait olan çalışmalar. Çalışmalarımız yağlı boya, kara kalem çalışması, noktalama çalışması, ahşap boyama, ebru çalışmalarımız mevcut. 24 öğrencimizin bir yıllık emeğin karşılığında 150 çalışma ortaya konmuştur. Hepsi öğrencilerimize aittir" dedi.

Sergiye büyük bir heyecan ve mutluluk içinde çalıştıklarını belirten Muhammet Şık, "Bu kursa katılıyorum kursiyerim. Hocamızın bize öğrettiği bilgiler konusunda çalışmalar yapıyoruz. Ahşap boyama, ebru çalışması, resim çalışmalarımız var. Hocamızı bize yardım ediyor. Bizde öğrendiğimiz kadarıyla bir şeyler yapıyoruz" dedi.

Davetlilerin büyük ilgi gösterdiği sergiyi hazırlayan kursiyerlere teşekkür belgeleri verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Sergiden detaylar

-Yapılan resimler

-El sanatları

-Kurs öğretmeni Ateş'in açıklaması

-Sergiye katılan kursiyer ile röp.

-Hastane tabelası

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), -

=======================================

7)POLİSTEN SÜRÜCÜ VE YOLCULARA EMNİYET KEMERİ UYARISI

SİVAS Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kamyon, TIR ve otobüs lastiklerinin diş derinliklerini ölçerek araç sürücüleri ve yolculara emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıda bulundu. Sivas-Ankara karayolu üzerindeki Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen uygulamada, kamyon, TIR ve yolcu otobüsleri durdurularak lastiklerin diş derinlikleri ölçüldü. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Feyzullah Dursun uygulamada, araç sürücülerini kış aylarında dikkat etmeleri gereken konular hakkında uyardı. Şube Müdürü Dursun, sürücülerin kış lastiği ile yola çıkmalarını ve araçlarında zincir bulundurmaları gerektiğini belirterek, yolcu dahil mutlak suretle emniyet kemeri takılmasını istedi. Kış mevsiminde alınacak trafik tedbirleri gereği Sivas genelinde trafik denetimlerinin artacağını belirten Arslan, kış mevsimine hazır olmayan araç ve sürücüleri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını söyledi. Yolcu otobüslerine ve minibüslere binerek vatandaşlara uyarıda bulunan Arslan, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde sivil trafik polislerini görevlendirilerek yolculuk esnasında yapılan trafik ihlalleri ile ilgili gerekli denetimlerin yapılacağını söyledi. Ayrıca uygulamada araç sürücüleri ve yolculara emniyet kemerinin önemini anlatan broşür ve alternatif yolları gösteren harita dağıtıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Denetimden görüntüler

-Polislerin lastik ölçümleri

-Sürücü ve yolculara uyarılar

-Broşür dağıtılması

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement