Endonezya'daki Tsunamide Ölü Sayısı 168'e Yükseldi, 745 Yaralı Var! - Son Dakika
Güncel

Endonezya'daki Tsunamide Ölü Sayısı 168'e Yükseldi, 745 Yaralı Var!

Endonezya'da meydana gelen tsunami sonucu ölü sayısı 168'e yükseldi, 745 kişi yaralandı. Yerel medyada, bölgede faaliyette olan yanardağdaki patlamaların ardından yeni ay nedeniyle oluşan gelgit ve toprak kaymasının, tsunamiyi tetiklemiş olabileceği ifade edildi.

23.12.2018 09:36  Güncelleme: 16:12

Endonezya'daki Sumatra ve Cava Adası arasında yer alan Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunami sonucu 168 kişi yaşamını yitirdi, 745 kişi yaralandı. Yerel medyada, bölgede faaliyette olan Anak Krakatau Yanardağı'ndaki patlamaların ardından yeni ay nedeniyle oluşan gelgit olayı ve su altındaki toprak kaymasının, tsunamiyi tetiklemiş olabileceği ifade edildi.

TSUNAMİ 168 CAN ALDI, 745 KİŞİ YARALANDI

Ulusal Afet Yönetim Ajansı'dan yapılan açıklamada, Endonezya'da bulunan Sumatra ve Cava Adası arasındaki Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunamide 168 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtildi. 745 kişinin yaralandığı faciada, 30 kişi de kayıp.

Endonezya'daki Tsunamide Ölü Sayısı 168'e Yükseldi, 745 Yaralı Var!

METEOROLOJİ HALKI UYARDI

Bölgedeki Anak Krakatau (Krakatau'nun Çocuğu) Yanardağı'ndaki son patlamaların tsunamiye neden olmuş olabileceğini belirtildi.

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) ise halka, boğaz etrafındaki kıyı şeridinde faaliyette bulunulmaması uyarısı yaptı.

Endonezya'daki Tsunamide Ölü Sayısı 168'e Yükseldi, 745 Yaralı Var!

"YANARDAĞ PATLAMASI TSUNAMİYİ ETKİLEMİŞ OLABİLİR"

Yerel medyada, bölgede faaliyette olan Anak Krakatau Yanardağı'ndaki patlamaların ardından yeni ay nedeniyle oluşan gelgit olayı ve su altındaki toprak kaymasının, tsunamiyi tetiklemiş olabileceği ifade edildi.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Tsunaminin etkilendiği bölgelerde geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları devam ederken, sahil şeridindeki birçok turistik alanın tsunamiden olumsuz etkilenmesi nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Endonezya'daki Tsunamide Ölü Sayısı 168'e Yükseldi, 745 Yaralı Var!

2 BİNDEN FAZLA KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Anak Krakatau Yanardağı'ndaki faaliyetlerin artması üzerine eylül ayında, bölgede en yüksek ikinci seviyede alarm verilmişti. 28 Eylül'de Sulawesi Adası'ndaki Palu Körfezi'nde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide, 2 binden fazla kişi yaşamını yitirirken, 1500'e yakın kişinin kayıp olduğu açıklanmıştı.

"Pasifik Ateş Çemberi" olarak adlandırılan, deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya'da, 26 Aralık 2004'te, 9,1 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami sonucunda bölgedeki diğer ülkeleri de kapsayan geniş bir alanda 230 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Endonezya\'daki Tsunamide Ölü Sayısı 168\'e Yükseldi, 745 Yaralı Var!
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Endonezya'daki Tsunamide Ölü Sayısı 168'e Yükseldi, 745 Yaralı Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Saf biri: Ders çıkarmak lazım Allah dilemedikçe yaprak kıpırdamaz 26 9 Yanıtla
  • Gsli : Allah yardım etsin. Böyle felaketler yaşatmasın. 27 4 Yanıtla
  • vay be: dünyanın sonu geldi . ölümünde hayırlısını ver Rabbim sevdiklerim için böyle sonlar yaşatma . acil sifalar yaralı kardeşlere yakınlara bol sabır 20 6 Yanıtla
  • Fatih ç: Endenozyada müslüman bir ülke 4 0 Yanıtla
  • Burdan manzara farklı : Düşünelim şimdi islamiyette konser dans müzik eğlence içki günahtır ve yapanlar günahkardır. Bu kişiler islami kurallara allahın kurallarına karşı gelmektedirler. Ve cezalandırılmalıdırlar. Değerli vatandaşlar, Bu toplumda bu tarz düşünen birçok kişi vardır. Bu düşüncelerin biran evvel düzeltilmesi için din adamlarına görevler düşmektedir. 3 0 Yanıtla
  • Yara: Yenimi olmus eskisimi bu niye tarih saat yazmiyorsunuz.. 1 1 Yanıtla
  • .: Allah yardımcı olsun...Allah ım günahlarımızdan dolayı bizleri cezalandırma amin 1 0 Yanıtla
  • Mehmet Varsöz : Çok kötü bir durum allah yardımcıları olsun 1 0 Yanıtla

Advertisement