Erdoğan: Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de yaptığı konuşmada, enflasyonun hızlı bir düşüşe geçeceğini ve insanların refah seviyesinin artacağını söyledi. Ayrıca, depreme ayrılan kaynakların ve enflasyonun bütçe üzerindeki yükünün hafifledikçe ülkenin daha da büyüyeceğini belirtti. Erdoğan ayrıca, emeklilere banka promosyonu ödemesi yapılacağını duyurdu ve muhalefeti eleştirerek, zübük siyaseti olarak nitelendirdi.

21.03.2024 16:51  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de; "Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek. Depreme ayrılan kaynakların ve enflasyonun bütçe üzerindeki yükü hafifledikçe insanımızın refah seviyesini eskisinin de üzerine çıkartacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde konuştu.. Sözlerine 21 Mart Nevruz Bayramı'nı kutlayarak başlayan Erdoğan, " Orta Asya'dan Balkanlara çok geniş bir bölgede yeni umutlarla kutlanan Nevruz'un hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Erdoğan özetle şöyle konuştu:

"Mayıs seçimleri ülkemizde fırsatını bulduğunda ülkeyi karıştırmaya, milleti ötekileştirmeye hazır bir zihniyetin pusuda beklediğini gösterdi. İnşallah 31 Mart'ta bu milli irade destanını çok daha ileriye taşıyarak demokrasi safımızı biraz daha sıklaştıracağız.

31 Mart'a kadar 9 günümüz var. Bu 9 günde Kayseri'de ana kademe, durmak yok. Kadın kolları, durmak yok. Gençler, durmak yok. İnşallah Cumhur İttifakı olarak 31 Mart bize balkon konuşmamızda herhalde gereğini yapmamızı isteyeceksiniz.

"BİRAZ DAHA ÇOK ÇALIŞARAK SABIRLI OLMAMIZ GEREKİYOR"

Türkiye'yi 21 yılda 3 kat büyütmeyi başardık. Şimdi amacımız önümüzdeki dönemde ülkemizi 2 kat daha büyüterek dünyanın en güçlü ekonomileri arasında hak ettiği yere çıkarmaktır. Allah'ın izniyle bunu yapacak birikime, dirayete, azme sahibiz. Sadece, hep birlikte biraz daha çok çalışarak sabırlı olmamız gerekiyor.

Tabii hayat dikensiz bir gül bahçesi değildir. İnsanın olduğu gibi milletlerin de önüne inişler ve çıkışlar, fırsatlar ve tehditler, imkanlar ve hesapta olmayan felaketler çıkabiliyor. Son dönemde milletçe başımıza gelen felaketlerden en büyüğü 6 Şubat depremleriydi. Bu depremler Kayserimizin de bir bölümünü etkiledi.

"ÇALIŞANLARIMIZIN, EMEKLİLERİMİZİN GELİRLERİNİ ENFLASYON KARŞISINDA KORUMAKTA KARARLIYIZ"

En büyük mücadeleyi enflasyona ve hayat pahalılığını köpürten anlayışa karşı veriyoruz. Çalışanlarımızın, emeklilerimizin ve küçük esnafımızın gelirlerini yüksek enflasyon karşısında korumakta kararlıyız. Ama bu mücadeleyi mutlaka başarıya ulaştıracağız. Bunu da öyle yalan yanlış rakamlarla, kimseyi kandırarak değil, çalışarak, üreterek, pastayı daha da büyüterek yapacağız. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek. Depreme ayrılan kaynakların ve enflasyonun bütçe üzerindeki yükü hafifledikçe insanımızın refah seviyesini eskisinin de üzerine çıkartacağız.

"KAMU BANKALARIMIZ PROMOSYON ÖDEMELERİNİ ALINAN AYLIĞA GÖRE 8-12 BİN LİRA ARASINDA BELİRLEDİ"

Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. Biliyorsunuz ilk kez 2017'de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesi uygulamasını başlatmıştık. Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum. Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz maaşlarını aldıkları yerlerden bu ödemeleri alabilecekler. Yeni banka promosyon rakamlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Her imkanı değerlendirerek çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini arttırarak refah seviyelerini yükseltmenin gayreti içinde olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Açık konuşmak gerekirse ülkemizde Cumhur İttifakı'ndan başka bunu yapabilecek bir başka siyasi irade de yoktur. Memleket, muhalefetin eline kalsa bırakınız maaşların yükselmesini mevcut maaşları bile geçmişte olduğu gibi ödeyemezler. Muhalefetin halini görüyorsunuz.

Milyonlarca insanımız yıllardır bir umutla gidip CHP'ye oy verdi. Ama sadece seçimleri değil, umutlarını da kaybetti. Vatandaş bırakın şehirlerinde yeni yatırımlar görmeyi, mevcut hizmetlerin sorunsuz işlemesine bile hasret kaldı. Çünkü CHP yönetimi, sadece beceriksizlerden, sadece kifayetsizlerden değil, aynı zamanda kendini geliştirme yönünde hiçbir çabası olmayan tembellerden oluşuyor. Onların gündemi başka. Parti içi iktidar kavgaları kendilerini ilgilendirir. Ama deste deste para sayma görüntülerinin izahını hala yapamadılar. Çıkıp olayı dürüstçe açıklamak yerine sağa sola saldırarak, çirkinleşerek, kabalaşarak skandalı örtbas edeceklerini zannediyorlar.

"BUNUN ADI ZÜBÜK SİYASETİDİR"

Türkiye eser ve hizmet siyasetinden sonra yeni bir siyaset anlayışıyla karşı karşıya. Bunun adı zübük siyasetidir. Herkese duymak istediğini söyleyen ama kendi ihtirasları dışında hiçbir şeyle ilgilenmeyen bu zihniyet ülkemizin en büyük talihsizliğidir. Biz bay Kemal'in vizyonsuzluğuna tahammül edemezken başımıza daha beterleri, daha çapsızları, daha ilkesizleri musallat oldu. Hani, 'beterin beteri vardır' derler ya, muhalefetin çapı ve kalitesi konusunda ülkemiz tam da böyle bir kısır döngüye girmiştir.

"RABBİMİZ KAHRI PERİŞAN EYLESİN"

Şu mübarek günlerde Gazze'de ve dünyanın başka yerlerinde zulüm altında iftarını ve sahurunu yapmaya çalışan kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun. Netanyahu denilen malum kişiyi kahhar ismi şerifiyle Rabbimize havale ediyoruz, Rabbimiz kahrı perişan eylesin.

31 Mart'tan sonra bunlara büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle; Cumhurbaşkanı yanınızda, belediyeler yanınızda ve gümbür gümbür çok daha farklı ne diyeceğiz; 'Yeniden Kayseri'."

Erdoğan: Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mustafa ekici: Israile ticaret gemileri hala niye gidiyor. Birde bos yere bagiriyolar. 0 0 Yanıtla

Advertisement