Kılıçdaroğlu'nun Katıldığı Yörük Türkmen Buluşması'nda Konuşan Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş: "Yeter Artık, Bu... - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun Katıldığı Yörük Türkmen Buluşması'nda Konuşan Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş: "Yeter Artık, Bu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Konya’da katıldığı Büyük Yörük Türkmen Buluşması’nda konuşan Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş; “Yeter artık, bu devran böyle gitmez; gitmemeli. Yörük Türkmen çadırından; ağıt değil, için için kaynayan acı değil, ‘biz kazanıp, biz yiyeceğiz; birlikte yöneteceğiz’ feryadı yükselmektedir. Yörük Türkmenlerin yayı gerildi, oku da zehir” dedi.

28.01.2023 16:40  Güncelleme: 17:51

Haber: SERCAN İKE – Kamera: FURKAN ERDEM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Konya'da katıldığı Büyük Yörük Türkmen Buluşması'nda konuşan Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş; "Yeter artık, bu devran böyle gitmez; gitmemeli. Yörük Türkmen çadırından; ağıt değil, için için kaynayan acı değil, 'biz kazanıp, biz yiyeceğiz; birlikte yöneteceğiz' feryadı yükselmektedir. Yörük Türkmenlerin yayı gerildi, oku da zehir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün, Konya Akşehir'de Büyük Yörük Türkmen Buluşması etkinliğine katıldı. Zekai Baloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte önce; Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, yöre oyunları oynadı.

"BÖYLE TÜKETİCİ BİR TOPLUMDA, BÖYLE ÜRETİCİLİĞE TEŞVİK ETTİĞİNİZ İÇİN…"

Mersin Mut'tan çiftçi Ceren Dengiz, şunları söyledi:

"Vahap Başkanımıza, 'Allah razı olsun' diyorum. Haydi Gel Köyümüze Geri Dönelim' projesinde bana da yer verdiniz. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıyorum, sayenizde. Bir anne babanın, öz evladına veremeyeceği bir imkan sağladınız. Çok güzel bir iş imkanı sağladınız. Böyle tüketici bir toplumda, böyle üreticiliğe teşvik ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Tüm yörükler adına, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Başkanımıza, Sayın Vahap Seçer Başkanımıza teşekkür ediyorum."

"OĞUZLARIN KATLANAMADIĞI EN ÖNEMLİ ŞEY ADALETSİZLİK VE KİBİR"

Araştırmacı-gazeteci Yusuf Yavuz ise şöyle konuştu:

"Buluşmanın bir anlamı var: Burada bir ruh var. Hepinizin eminim hissettiği bir şey. Bu, Oğuz ruhu. Onlarca parçaya bölünmüş Oğuzların, ortak bir ruhu vardır. Onlarca kez devlet kurmuşlardır. Ortak bir hedef olduğunda, o hedefe doğru ölümüne yürümüş insanlar. 1000 yıl kadar önce, 1153 yılında İran bozkırlarını yurt tuttuklarında, Sultan Sencer'in bir valisi, Oğuzlara çok ağır vergiler ödetiyordu. Adil yönetmiyordu. Oğuzların katlanamadığı en önemli şey adaletsizlik ve kibir. Kibre boğulmuş olan valiye, Oğuzlar tepki gösterdiler. Vali, Sultanı ikna etti. Oğuzlarla ile Sultan Sencer arasında büyük bir savaş yaşandı. Sultanın atını dizginlerinden tuttular. Sultana şunu söylediler: 'Sizin yöneticileriniz kavmimize eza, cefa etti.' Bugün eksik olan şey, budur. Nehirler, dağlar, ovalar, meralar birer birer tutuklanıyor. Bir yörük Türkmen'e, iki keçi verdiğinizde o size 10 yıl sonra bir mahalle, 20 yıl sonra bir mahalle, 50 yıl sonra ise kocaman bir devlet kurar. O ruhun bizi yeniden diriltilmesi zamanı. Bizim tekrar üretime sarılmamız gerekiyor. Bunu yapabildiğimiz zaman biz hiçbir zaman hiçbir imparatorluğa, hiçbir güce boyun eğmeyiz."

"YOLSUZLUĞA, HIRSIZLIĞA, ADALETSİZLİĞE, YALANA, TALANA 'DUR' DİYEN YÖRÜK TÜRKMEN BEYİM, SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU…"

Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş, şunları söyledi:

"Yolsuzluğa, hırsızlığa, adaletsizliğe, yalana, talana 'dur' diyen Yörük Türkmen Beyim, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu… Kurtuluş Savaşı'nı başlatan Atamız Mustafa Kemal Atatürk'ün ayak izlerinin görüldüğü, yiğitler diyarı Akşehir'deyiz. Bugün burada toplanmamıza vesile olan Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'nun dedeleri Akşehir'in yaylasında koyun gütmüş, yaylamış, dedesi Seyit Mahmut Hayrani Hazretleri türbesi burada. Ata yurduna hoş geldin Sayın Genel Başkanım. Yörük Türkmen olan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bizi Ankara'ya çağırarak… Sorunlarımızı anlattık. Yörük Türkmen Masası'nı kurdu. Şükranlarımı arz ediyorum. Huzurlarınızda, masamızın yönetim kurulu arkadaşlarıma şükrediyorum. Unutulmamalı ki yıllarca Yörük Türkmenler… Kendi yedikleri kapları bize yıkatmaya kalktılar. Çadırlarımızın ipini kestiler. Bir de bizim yanımızda olduklarını söylediler, ama hiç olmadılar. Yeter artık, bu devran böyle gitmez; gitmemeli. Yörük Türkmen çadırından; ağıt değil, için için kaynayan acı değil, 'biz kazanıp, biz yiyeceğiz; birlikte yöneteceğiz' feryadı yükselmektedir. Yörük Türkmenlerin yayı gerildi, oku da zehir. Biz yoğurdumuzu yaptık, azığımızı kattık, söküleni diktik, yırtılanı yamadık. Azına sabrettik, çoğuna şükrettik. Dostluk ektik, insanlık biçtik. Asla ve asla vatan haini olmadık. Haksızlıklara çok uğradık. Biz bu vatan için can da verdik. Yapılan haksızlıklar… Devletimize küsmedik. Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı… Artık devlet bizim haklarımızı unutmayacak. Yaşasın Cumhuriyet. Ne mutlu Türküm diyene. Burada bizi yalnız bırakmayan, yanımızda olan Toroslar Kaplanı Muhittin Böcek'e de teşekkür ediyorum."

Türk Boyları Konfederasyonu Başkanı Durhasan Koca, şöyle konuştu:

"Bizler; kini, nefreti, öfkeyi, kavgayı, ayrışmayı, ötekileştirmeyi, bölücülüğü, ahlaksızlığı, riyakarlığı, kutuplaşmayı, din istismarını, takiyeyi reddeden… Sevgiyi, kardeşliği, barışı, hoş görüyü, dayanışmayı, adaleti savunan sivil toplum örgütleriyiz… Şu soruyu soruyorlar, bize: 'Bu Türkmenlerin önderi kim?' Bizim önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk… Biz Cumhuriyetimizle; çağdaşlıkla muhafazakarlığı, modernlikle dindarlığı birleştiren bir ulusuz. Türk ulusunun fikri, kültürel ve ekonomik alanlarda, daha ileri gitmek ülküsü ile çıktığımız bu yolda, ulus olarak bunu başarmak zorundayız. Bunu yaparken, bu vatanın yurttaşlarını bir bütün olarak kucaklayan anlayıştan asla taviz verilmemelidir. Yörükler Türkmenler çevrecidir. Nesli tükenmekte olan hayvana kurşun atmaz. Ağacın filizini kırmaz. Ormanı yakmaz, çevreyi kirletmez. Sizler hiç ardıç ağacı ile dost, kardeş oldunuz mu? İşte dostlar; ardıç ağacı öksüz, biz ise yetimiz. Ne oldu o bizim ardıç ağaçları kadar umutlu insanlarımıza? Dostlar; ardıç ağaçları bizim umudumuz. Asırlarca; mutlu ve umutlu bir dünyada yaşamak sizim de hakkımız. Yörükler Türkmenleri organize bir güç haline getirerek, sağlıklı bir demokratik kitle örgütü oluşturmak, demokrasinin önemli bir öğesi olarak ülkemizin hizmetine sunmak istiyoruz. Bizler etnik bir grup değiliz. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletini savunuyoruz.

Hak, hukuk, adaletin olmadığı; ucube tek adam sisteminin olmaması için bir platform oluşturmuştuk. 'Hayırda hayır vardır' diye.  Milli İrade Platformu. Sizi ziyaret ettik. Bir sunum sunduk. Sizin de katkılarınız oldu. O tespitlerimizin hepsi uygulanıyor. Hakkımızda davalar açıldı. Beraat ettik. Tüm sorunlardan sizin liderliğinizde, ilkeli omurgalı dürüst ekibinizle başaracağına inanıyoruz. Var gücümüzle yanınızdayız."

Kılıçdaroğlu\'nun Katıldığı Yörük Türkmen Buluşması\'nda Konuşan Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş: "Yeter Artık, Bu...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun Katıldığı Yörük Türkmen Buluşması'nda Konuşan Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş: 'Yeter Artık, Bu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement