Kışlık Ayakkabı ve Çantalar İzmir'de Görücüye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kışlık Ayakkabı ve Çantalar İzmir'de Görücüye Çıktı

Kışlık Ayakkabı ve Çantalar İzmir\'de Görücüye Çıktı

Bu yıl 36’ıncısı düzenlenen ve kış modellerinin sergilendiği Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Kış Fuarı açıldı.

12.06.2014 13:49

Bu yıl 36'ıncısı düzenlenen ve kış modellerinin sergilendiği Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Kış Fuarı açıldı. Fuara yurtiçi firmaların yanı sıra yurtdışından da birçok ülke katıldı.

İzmir Uluslararası Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yurtiçi firmaların yanı sıra yurtdışından da İtalya başta olmak üzere pek çok ülke yer aldı. 114 firmanın katıldığı fuara, Azerbaycan, Cezayir, Filistin, Irak, İran, Kosova, Libya, Lübnan, Mısır, Sudan, Tunus, Ürdün, Yemen ve Yunanistan'dan alım heyetleri de geldi.

Açılışta konuşan İzmir Vali Yardımcısı Şahin Arslan, fuarın iş bağlantıları kurulmasında önemli bir köprü olduğunu belirterek, fuarın dünya markaları yaratacak güçte olduğunu ve Türkiye'nin önümüzdeki dönemde daha fazla söz sahibi olacağına inandığı dile getirdi.

MUSUL'DA YAŞANAN SALDIRIYI KINADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Berat Kandili'ni kutlayarak başladığı konuşmasında, Musul'daki Türk Konsolosluğu'na yapılan saldırıyı kınayarak, Türk vatandaşların bir an önce bırakılması gerektiğini ifade etti.

Yeni fuar alanının bu sene biteceğini ifade eden Kocaoğlu,"Zaman zaman burayı doldurduk ancak yer darlığından dolayı bir müddet duraksama dönemi yaşadık. Şimdi ise yeni fuar alanımızla fuarcılığı büyüterek daha da geliştirerek, dünya ile gelişmiş fuar şirketleriyle ortaklıklar kurarak geliştirmeye çalışıyoruz. Kentimizin kalkınmasında bu fuarların önemli bir kaldıraç olduğuna inanıyoruz" dedi.

Ayakkabı sanayide önümüzdeki süreçte büyük bir büyüme trendi yaşanacağına belirten Kocaoğlu, yurtdışından alım heyetleri getirilerek elbirliğiyle fuarı en yüksek noktaya taşıyacaklarını ifade etti.

Sektörlerin zaman zaman kabuk değişiminden dolayı sıkıntı yaşayabildiğini anlatan Kocaoğlu, "İzmir'de geçtiğimiz 30-40 yıl içersinde hak ettiği büyümeyi sağlayamayan bir trend yaşadı. Şimdi ise bundan kurtuldu. ve İzmir Türkiye'nin 2,5 kat üzeride büyüdü. İzmir büyüme ivmesini yakaladı. Bunda fuarcılığın da büyük katkısı var" diye konuştu.

Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Şevket Cihan da fuarın 2013 yılına göre ivme kazandığını, katılımcı firma sayısının 103'ten 114'e çıktığını ifade ederek, "İzmir ayakkabı fuarı anlamında hak ettiği noktaya gelmesi için Fuarcılık ve Dış Ticaret Komisyonu oluşturduk. Konusunda uzman bir ekiple gece gündüz tüm sorunları masaya yatırdık. ve komisyonumuzda öncelikle ayakkabı firmalarını ihracata yönlendirilmesi ve 36'ıncı kez düzenlediğimiz bu fuarı hak ettiği yere ulaştırmayı amaçladı" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ayakkabı stantlarını gezerek katılımcılardan bilgi aldı.

Sektöre yönelik profesyonel ziyaretçiye açık olan fuar 15 Haziran Pazar günü kapılarını kapatacak.

Fuarda ayrıca Türkiye'nin ilk ayakkabı müzesi de yerini aldı. Müzede gişe rekorları kıran ünlü yapım Harry Potter filmlerinde, büyücüler dünyasının karakteri Harry Potter'in kullanmayı tercih ettiği Osmanlı çarıkları da büyük ilgi topladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kışlık Ayakkabı ve Çantalar İzmir'de Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement