Saadet Partili Bitmez: "Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Ekim'de Hastane Bombalandığı İçin İsrail'i Kınarken, Oğlunun Gemisi İsrail Limanı'na Yükleme... - Son Dakika
Güncel

Saadet Partili Bitmez: "Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Ekim'de Hastane Bombalandığı İçin İsrail'i Kınarken, Oğlunun Gemisi İsrail Limanı'na Yükleme...

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan'a ait gemi aracılığıyla İsrail'e sevkiyat yapıldığı iddiasıyla ilgili; "Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Ekim'de hastane bombalandığı için İsrail'i kınarken, Erdoğan'ın şirketi İsrail Limanı'na yükleme yapıyordu. 28 Ekim'de İsrail'e laflar dizip insanları mitinge çağırırken oğlunun gemisi yük tutmuş Akdeniz'de hedefine ilerliyordu. Ben buradan AK Partili arkadaşlara bir söz söylemek istiyorum. 3 Mart tezkeresinde Erbakan Hoca bütün AK Partili milletvekillerine bir yazı yazmıştı. ‘Bu tezkere geçtiği takdirde 7 sülaleniz alnını secdeden kaldırmasa, bunun vebalini yine ödeyemezsiniz’ diyordu. Bu cevap da size yeter" diye konuştu.

29.11.2023 22:23

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan'a ait gemi aracılığıyla İsrail'e sevkiyat yapıldığı iddiasıyla ilgili; "Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Ekim'de hastane bombalandığı için İsrail'i kınarken, Erdoğan'ın şirketi İsrail Limanı'na yükleme yapıyordu. 28 Ekim'de İsrail'e laflar dizip insanları mitinge çağırırken oğlunun gemisi yük tutmuş Akdeniz'de hedefine ilerliyordu. Ben buradan AK Partili arkadaşlara bir söz söylemek istiyorum. 3 Mart tezkeresinde Erbakan Hoca bütün AK Partili milletvekillerine bir yazı yazmıştı. 'Bu tezkere geçtiği takdirde 7 sülaleniz alnını secdeden kaldırmasa, bunun vebalini yine ödeyemezsiniz' diyordu. Bu cevap da size yeter" diye konuştu.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez; TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, gazeteci Metin Cihan'ın yaptığı araştırmayı gündeme getirdi. Bitmez, şunları söyledi:

"Hepinizin sosyal medyada gördüğünden emin olduğum, içinizden 'Bu kadar da olmaz' dediğiniz iddialardan bir tanesini sizlere aktaracağım. Metin Cihan isminde bir gazeteci marinetraffic.com'dan aldığı bilgilerle 'İsrail'in Gazze'ye son saldırısı sürerken 335 gemiyle İsrail'e sevkiyat yaptık, 3 milyon tondan fazla yük taşındı. Sadece İskenderun Limanı'ndan Limak Holding'e ait 78 gemiyle yaklaşık 600 bin ton sevkiyat yapıldı. Türkiye-İsrail arasındaki gemi sevkiyatını araştırırken acayip bağlantılar yakaladım ama işin bu raddeye varmasını beklemiyordum. Meğer İsrail Gazze'yi bombalarken Cumhurbaşkanımızın oğlu nokta nokta Erdoğan'ın gemiciği İsrail'den sevkiyat yapıyormuş' diyor.

"28 EKİM'DE İSRAİL'E LAFLAR DİZİP İNSANLARI MİTİNGE ÇAĞIRIRKEN OĞLUNUN GEMİSİ YÜK TUTMUŞ AKDENİZ'DE HEDEFİNE İLERLİYORDU"

'11 Ekimde Limak'a ait İskenderun Limanı'ndan kalkan Manta Denizcilik'e ait 'Halit Yıldırım' adlı gemi 14 Ekimde İsrail'in Aşdod Limanı'na varır. Burada işlemleri yaptıktan sonra 18 Ekimde Florida'ya hareket eder. Bu sırada İsrail de Gazze'yi bombalıyordur. 'Bu geminin Erdoğan'la ne alakası var?' diyeceksiniz, Google arama satırına şirketin adını "Manta Denizcilik" ya da geminin adını -Halit Yıldırım- yazın, yanına da nokta nokta Erdoğan'ı ekleyin, birçok haber göreceksiniz fakat ben bununla yetinmeyeceğim' diyor.

'Resmi kaynaklardan kanıtlar sunacağım' diyor. "Halit Yıldırım gemisinin bağlı bulunduğu şirket olan Manta Denizciliğin resmi kayıtlarına İstanbul Ticaret Odası sayfasından baktığımızda sahibinin Mecit Mert Çetinkaya olduğunu görüyoruz' diyor. 'Şirketin adresi ise Salacak İskele Caddesi 18 olarak gözüküyor. Adresi aklımızda tutalım ama önce Mecit Mert Çetinkaya'ya bakalım' diyor. 'Ticaret Sicil Gazetesi'nden TC kimlik numarasını buldum ve İTO Bilgi Bankası'ndan diğer şirketini tespit ettim. MB Denizcilik, nokta nokta Erdoğan'ın şirketi. Şimdi adrese bakalım, evet, aynı, 'web' sitesi aynı, ortağına bakalım, nokta nokta Erdoğan'. Özetle, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Ekimde hastane bombalandığı için İsrail'i kınarken Erdoğan'ın şirketi İsrail limanında yükleme yapıyordu. 28 Ekimde İsrail'e laflar dizip insanları mitinge çağırırken oğlunun gemisi yük tutmuş, Akdeniz'de hedefine ilerliyordu."

Bitmez, Meclis kürsüsünden konuyla ilgili AKP sıralarına şöyle seslendi:

"Ben buradan AK Partili arkadaşlara bir söz söylemek istiyorum. 3 Mart tezkeresinde Erbakan Hoca bütün AK Partili milletvekillerine bir yazı yazmıştı. 'Bu tezkere geçtiği takdirde 7 sülaleniz alnını secdeden kaldırmasa, bunun vebalini yine ödeyemezsiniz' diyordu. Bu cevap da size yeter."

Saadet Partili Bitmez: "Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Ekim\'de Hastane Bombalandığı İçin İsrail\'i Kınarken, Oğlunun Gemisi İsrail Limanı\'na Yükleme...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Saadet Partili Bitmez: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Ekim'de Hastane Bombalandığı İçin İsrail'i Kınarken, Oğlunun Gemisi İsrail Limanı'na Yükleme... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement