Samandağ Belediyesinden Girişimcilere Büyük Destek - Son Dakika
Güncel

Samandağ Belediyesinden Girişimcilere Büyük Destek

Samandağ Belediyesinden Girişimcilere Büyük Destek

Samandağ Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle Girişimcilik kursu 9 Temmuz Pazartesi günü Saat 10:00 da Samandağ Belediyesi eski meclis salonunda başlatıldı.

09.07.2018 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Girişimcilik kursu Kobi Danışmanı ve Girişimcilik eğitmeni Tansel Öter tarafından verilecek.

Samandağ Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin 9 Temmuz 2018 tarihi itabarı ile başladığı ve 4 gün sürdürüleceği bildirildi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında bilgi verilecek.

BAŞKAN NEHİR "KENDİ AYAKLARINIZ ÜZERİNDE DURMANIZ ÇOK ÖNEMLİ"

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir salona geçerek kursiyerlere iyi dersler diledi. Günümüz işsizlik sorununa da dikkat çekem Başkan Nehir; "Bu eğitim , Kendi ayaklarınız üzerinde durabilmeniz, kendi işletmenizi kurabilmeniz açısından bir avantaj sağlamaktadır.Özgün iş fikirlerini hayata geçirmeniz değerlidir.Biz de elimizden geldiğince bu eğitimler ile sizleri destekliyoruz. Bu sertifikalarla birlikte iş kurduğunuz takdirde Kosgeb desteklerinden faydalanabiliyorsunuz. Bu çalışmalarımız sonucundailçemizde Türkiye ortalamasının çok üstünde istihdam yarattığımızı gördük.

Bu eğitimler sonucunda Kosgeb desteklerinden yararlanma oranıTürkiye'de ortalaması %4-5 civarında ,ancak bu oran Samandağ'da % 20'lerde gerçekleşiyor.Samandağ Belediyesindensertifika alan her 10 kişiden 2 kişi iş kuruyor. Bu önemli bir orandır.Sizlere başarılar diliyorum. İnşallah alacağınız bu sertifikalar hayatınıza farklı renkler, farklı katkılar sunar. " dedi.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTMENİ ÖTER:" BAŞKAN NEHİR'ETEŞEKKÜR EDİYORUZ."

Kobi Danışmanı ve Girişimcilik eğitmeni Tansel Öter; " girişimcilik eğitimlerine öncülük ettiği için Samandağ Belediye Başkanı sayın Mithat Nehir'e teşekkür ediyoruz.Samandağ Belediyesi bugüne kadar 30'dan fazla eğitime öncülük etmiş ve Türkiye ortalamasında ortalama %3-%4'lerde olan girişimcilik sertifikasından yararlanma oranı Samandağ Belediyesi için %20'lerde bir oran. Bu büyük bir başarı. Bu anlamda Samandağ Belediyesini tebrik ediyorum. Eğitimler sağlıklı bir şekilde 4 gün sürdükten sonradüzenli olarak eğitime gelenler ve kursa katılanlar iş kurma sürecinde KOSGEB'in yeni girişimci desteğinden yararlanabiliyorlar. Yeni Girişimci desteğinden yararlanmanın koşulları var. 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadarfaizsiz kredi imkanı var. Bu hibelerden yararlanabilmek için belli adımlarımız vardı. Bu adımları 6 adımda sıralayabiliriz. 1. Adım Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılma adımımız, 2. Adımımız işletmemizi açmak, 3. Adımımız, Açtığımız İşletmeyi KOSGEB'in veri tabanına kayıt etmek, 4. Adım, veri tabanına işletmeniz için iş planı yüklemek, harcama kalemlerimizi sıralamak, iş planımızı, faturalarımızı yüklemek, bu yüklemeleri yaptıktan sonra işlemimizi sistemden onaylıyoruz, , Sonraki aşamada KOSGEB Uzmanları tarafından iş planı değerlendiriliyor, bu değerlendirmeden sonra 2 defa red hakkı vardır." dedi.

Başkan Nehir, konuşmasının ardından kursiyerler ile toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Samandağ Belediyesinden Girişimcilere Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement