Savcı, Uğur Kurt'un Vurulduğu Cemevine 27 Saat Sonra Geldi - Son Dakika
Güncel

Savcı, Uğur Kurt'un Vurulduğu Cemevine 27 Saat Sonra Geldi

Savcı, Uğur Kurt\'un Vurulduğu Cemevine 27 Saat Sonra Geldi

Kurt'un, Okmeydanı'ndaki cemevinde vurulup düştüğü nokta banklarla çevrildi, üzerine beyaz örtü örtüldü. 27 saattir beklenen savcı, sonunda geldi.

23.05.2014 11:05  Güncelleme: 15:49

İstanbul Okmeydanı, dün saat 11.00 sıralarında başlayan gösteriler ve polisin müdahalesiyle savaş alanına döndü. Atılan molotofkokteylinin camından girdiği zırhlı aracı terk eden polisler havaya ateş etti. Cemevinde cenaze törenine katılan Uğur Kurt, başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. 

Uğur Kurt'un vurulup düştüğü nokta banklarla çevrildi, üzerine beyaz örtü örtüldü. Savcının olay yerine gelmesi bekleniyor. Ama aradan 27 saat geçmesine rağmen savcıdan hala ses yoktu. 

Savcı, olaydan yaklaşık 27 saat sonra gelerek tutanak hazırladı.

"DELİLLERİ KARARTMAK İSTİYORLAR"

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Ercan Geçmez, "Aramamıza rağmen savcı buraya gelmiyor. Görünen o ki delilleri karartmak istiyorlar." demişti.

OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Okmeydanı'nda yaşanan olaylar sırasında, Uğur Kurt'un silahla başından vurularak yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcısı Hasan Yılmaz, cemevine gelerek olay yerinde incelemelerde bulundu.

Okmeydanı'na gelen savcı Hasan Yılmaz ve emniyet görevlileri, cemevi yetkililerini arayarak olay yerine gelişleri sırasında tedbir alınmasını istedi.

Bunun üzerine cemevinden bir heyet Şark Kahvesi mevkisine hareket ederek, savcı ve emniyet görevlilerinin yanına gitti. Savcı ve emniyet yetkililerinin heyetle cemevine gelişi sırasında bir grup tepki gösterdi. Kalabalığın sakinleşmesi üzerine savcı ve bir emniyet görevlisi cemevi avlusuna girerek, olayın yaşandığı noktada incelemelerde bulundu. Delillerin toplanmasının ardından cemevi avlusu ve olayın yaşandığı sokak boşaltılarak mesafe ölçümü yapıldı. 

Daha sonra cemevine giren savcı ve beraberindekiler, bir süre burda kaldıktan sonra arka kapıdan ayrıldı.

AVUKAT, SAVCI İLE GÖRÜŞTÜ

Okmeydanı Cemevi avlusunda başından başına isabet eden kurşunla öldürülen Uğur Kurt'un soruşturmasını yürüten savcı ile görüşen Avukat Evrim Deniz Karatana, "Savcının bize beyanı 8 polisin silahına el konulduğu yönünde. Şu anda balistik raporları ve mermi çekirdeği Adli Tıp'ta. Silahların bilgileri ile mermi çekirdeği karşılaştırıldığında merminin hangi silahtan çıktığı anlaşılacaktır diye düşünüyorum" dedi. Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Evrim Deniz Karatana, dün sabah cemevi avlusunda vurulduktan sonra kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Uğur Kurt ile ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz ile görüştü.

"HENÜZ POLİSLERİN İFADESİ ALINMADI"

Avukat Karatana, savcı ile görüştükten sonra basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

"Uğur Kurt soruşturmasıyla ilgili savcı ile görüştük. Görüntülerden izlediğimiz suçun faillerinin polisler olduğu. Polisler tarafından yürütülecek soruşturmanın taraflı olabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle soruşturma daha tarafsız olan jandarma tarafından yürütülmelidir bizce. Bu konuda talepte bulunacağız. Sözlü olarak taleplerimizi ilettik, savcı yazılı talepte de bulunacağız. Polislerin el svaplarının alınıp alınmadığını sorduk savcıya, savcının beyanı, 'ateş ettim' diyen polise el svabı almaya ihtiyaç yoktur' oldu. Henüz polislerin ifadeleri alınmamış. İfade verirlerse savcı herhalde böyle söyleyeceklerini düşünüyor"

"8 POLİSİN SİLAHI İNCELEMEDE"

"Şu anda 8 polisin silahına el konulmuş durumda, balistik inceleme için. Mermi çekirdeği dün yapılan otopsi sırasında başından çıkarıldı. Bu el konulan 8 silahın balistik raporları ile mermi çekirdeği karşılaştırılacak. Aslında belki başka bir delile ihtiyaç bile kalmaksızın silahı ateşleyenin kim olduğu, Uğur Kurt'u vuranın kim olduğu açığa çıkarılabilecek"

"ELİMİZDE GÖRÜNTÜLER VAR"

"Biz soruşturmayı kendi imkanlarımızla etkin bir şekilde takip etmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar kendi imkanlarımızla delil toplamaya çalışıyoruz. Bazı görüntüler de mevcut elimizde. Bu görüntüleri de yine savcılığa sunacağız. Görüntülerde ateş edenlerin polis olduğu çok açık"

"PROVOKASYON İHTİMALİ"

"Savcının bize ilginç bir beyanı oldu; 'sadece polis olacak gibi düşünmeyin, provokatörler de olabilir 'diye. Bunun kesinlikle kabul edilebilir bir tarafı olduğunu düşünmüyoruz. Şu anda basına düşen görüntüler de çok açık. Ateş edenler akrebin içinden inen polislerdi. Şayet akreplerin içinde ve çevresinde polisler yanlarında provokatör gezdirmiyorlarsa Uğur Kurt'un katillerinin polis olduğu çok açık. Bunu tartışmaya bile ihtiyaç yok"

"SAVCININ BİZE BEYANI 8 POLİSİN SİLAHINA EL KONULDUĞU YÖNÜNDE"

"Şu anda balistik raporları ve mermi çekirdeği Adli Tıp'ta. Silahların bilgileri ile mermi çekirdeği karşılaştırıldığında merminin hangi silahtan çıktığı anlaşılacaktır diye düşünüyorum. Savcının bize beyanı 8 polisin silahına el konulduğu yönünde"

"SEKME İDDİASI GERÇEK DIŞI"

" Bülent Arınç'ın sekme diye bir açıklaması vardı. Kesinlikle sekme yok. Sekme durumunda, merminin sert bir yere çarpıp sekmesi durumunda mermi çekirdeğinde çok ciddi bir deformasyon oluşur. Yapılan otopsi incelemesinde kesinlikle böyle bir deformasyon olmadığını öğrendik. Sadece kemiğe çarpma sonucu merminin çok küçük bir deformasyonu söz konusu. Sekme açıklaması bu nedenle gerçek dışıdır."

CENAZESİ CEMEVİNDE

Okmeydanı'nda dün çıkan olaylarda boynuna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt'un cenazesi Okmeydanı Cemevi'ne getirildi. Cemevinde toplanan vatandaşlar savcının olay yerine gelmesini istedi. Uğur Kurt'un vurulup düştüğü nokta banklarla çevrildi, üzerine beyaz örtü örtüldü. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Ercan Geçmez, "Aramamıza rağmen savcı buraya gelmiyor. Görünen o ki delilleri karartmak istiyorlar." demişti.

CENAZEYE KATILMIŞTI

Ölüm haberinin ardından Kurt Ailesi’nin evine ateş düştü. 3 yıllık evli Narin Kurt, 2 yaşındaki oğlu Ali Kemal’i de yanına alarak hemen hastaneye koştu. Ancak acı haberi burada aldı. Uğur Kurt, Beyoğlu Belediyesi’nde temizlik işçisiydi. Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da olayı duyunca aileyi hastanede ziyaret etti. Cemevindeki Özcan Bayram, “Bir polis silahla ateş ediyordu. Kurt bu sırada yere yığıldı.” diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savcı, Uğur Kurt'un Vurulduğu Cemevine 27 Saat Sonra Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Aleviyim: Ya ALLAH Ya MUHAMMED Ya ALİ Size Sıgınıyorum Kimki Aleviler hakkında Kötü Düşünüyorsa Kötü Konuşuyorsa Onların Evlerine Ve Aile efratlarına Öyle Bir Acı Yaşatki Ölene Kadar O Acılarla Yaşasınlar.AMİN 33 18 Yanıtla
    Aleviyim: Seher hanım.Ordaki Yorumu İyi okursanız Kimki Düşünüyor Ve Konuşuyorsa Diyorum.insan ayrımı Yapmıyorum 0 0 Alevi: He Nevin. Senin Babanın Ülkesi Ya Kovun Gitsin Diyebiliyorsun. Unutmaki Bu Vatan icin Benimde Dedelerim Şehit Oldu.Birde Kalkmış Bana Nutuk Kesiyorsun. Ayrıca Aleviler Asla Bu ülkeye Zarar Vermedi Vermeyecekte Bunu Asla Unutma 0 0
  • ula bekoooo: Benim bir çok alevi arkadaşım var ve ben sünni olmama rağmen en küçük sıkıntımız yok. aiilece görüşürüz gezeriz, alevi vatandaşlarımızın hepsini kültürlü ve zeki olarak bilirim ben ve öyle tanıdım. ama bu dış güçlere maşalık yapan onların sokak eylemcisi haline gelmiş alevilere anlam veremiyorum. bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar, gözü kör olan da, kulağı sağır olan da bunu anladı ama her fırsatta sokakları savaş alanına çeviren bu zavallılar anlamadı da ona yanarım. maaşlımı çalışıyorlar acaba bunlar? 32 11 Yanıtla
    coşkun: emin olun maaşla çalışıyorlar 6 yıl çevikte çalıştım her eylemde hep aynı insanlar 0 0
  • Bi düşünün ya !: Görevi yaşatmak olan ve maaşlarını vergilerimizden alan MEMUR sınıfındaki devlet görevlisi POLİSler, ne yazık ki silahını çekerek vatandaşını vurma cüretini gösterir oldu... medyadan okuduğumuz kadarıyla 3-5 lise öğrencisinin oturma eylemi ile başlayıp polisin gazlı müdahalesi ile gerginleşen olaylarda ne yazıkki olaylarla hiç ilgisi olmayan, cenaze törenine katılmak için Cem Evi'nde bulunan suçsuz bir vatandaş polis kurşunu ile hayatını kaybetmiş ancak Başbakan bugün çıkıp 'ölen ölmüştür' diyebilmektedir... YAZIKLAR OLSUN! Hükümetin yapması gereken derhal polisleri tespit ederek, görevden men ve tutuklama olmalıdır. Yeter artık bugüne kadar balık hafızalı olduğumuz. Bundan sonra ayrımcılık, kayırmacılık, unutup unutturma istemiyoruz. Hükümet yoluna devam etmek istiyorsa VATANDAŞINA İNSANCA DAVRANMAYI öğrenmelidir.... Maaşlarımızla vergi alanlar canımızı alamaz... 29 13 Yanıtla
    coşkun: her haberin altına bunu neden kopyala yapıştır yapıyorsunuz bey fendi. sizleri daha değişik hayal gücünüzle yaratıcılığınızın birleştiği mesajlarla bekliyoruz 0 0 anla diye: her haberin altında yok bu yorum benim de dikkatimi çekti, konu ile ilgili haberlerin altında var ve gayet yerinde bir yorum... bakin savci 27 saatte gidiyor, vatandaşa verilen değer ortada... 0 0
  • Bi düşünün ya !: Görevi yaşatmak olan ve maaşlarını vergilerimizden alan MEMUR sınıfındaki devlet görevlisi POLİSler, ne yazık ki silahını çekerek vatandaşını vurma cüretini gösterir oldu... medyadan okuduğumuz kadarıyla 3-5 lise öğrencisinin oturma eylemi ile başlayıp polisin gazlı müdahalesi ile gerginleşen olaylarda ne yazıkki olaylarla hiç ilgisi olmayan, cenaze törenine katılmak için Cem Evi'nde bulunan suçsuz bir vatandaş polis kurşunu ile hayatını kaybetmiş ancak Başbakan bugün çıkıp 'ölen ölmüştür' diyebilmektedir... YAZIKLAR OLSUN! Hükümetin yapması gereken derhal polisleri tespit ederek, görevden men ve tutuklama olmalıdır. Yeter artık bugüne kadar balık hafızalı olduğumuz. Bundan sonra ayrımcılık, kayırmacılık, unutup unutturma istemiyoruz. Hükümet yoluna devam etmek istiyorsa VATANDAŞINA İNSANCA DAVRANMAYI öğrenmelidir.... Maaşlarımızla vergi alanlar canımızı alamaz... 15 16 Yanıtla
  • endişe: tanzanyadan mı gelecek bu adam...niye bukadar yavaş...nahoş kokular geliyor.... 25 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement