Afrin Operasyonuna Savaş Benzetmesi Yapan 11 TTB Yöneticisi İçin Gözaltı Kararı - Son Dakika
Güncel

Afrin Operasyonuna Savaş Benzetmesi Yapan 11 TTB Yöneticisi İçin Gözaltı Kararı

Afrin operasyonu için savaş benzetmesi yapan 11 Türk Tabipleri Birliği yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildi. Aralarında Başkan Raşit Tükel'in de olduğu 8 doktor gözaltına alındı.

30.01.2018 08:38  Güncelleme: 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afrin'deki teröristlere yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na savaş benzetmesi yapan 11 Türk Tabipleri Birliği yöneticisi için gözaltı kararı verildi. TTB Başkanı Raşit Tükel'in de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ''Başsavcılığımızca Türk Tabibler Birliği yetkilileri hakkında 3713 sayılı kanun uyarınca yapılmakta olan soruşturma kapsamında 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmiş olup Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince yasal işlemler bu sabah itibarıyla başlatılmıştır'' denildi.

Afrin Operasyonuna Savaş Benzetmesi Yapan 11 TTB Yöneticisi İçin Gözaltı Kararı

TTB BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Aralarında TTB Başkanı Raşit Tükel'in de bulunduğu kişiler için gözaltı kararı verildiği ve birçoğunun gözaltına alındığı öğrenildi.

İŞTE GÖZALTI LİSTESİ

Haklarında gözaltı kararı veriler TTB üyelerinin isimleri şunlar;

  • Prof. Dr. Raşit Tükel (TTB Başkanı)
  • Sezai Berber
  • Sinan Adıyaman
  • Selma Güngör
  • Şeyhmus Gökalp
  • Hande Arpat
  • Ayfer Horasan
  • Taner Gören
  • Funda Obuz
  • Yaşar Ulutaş
  • Nazım Yılmaz.
Afrin Operasyonuna Savaş Benzetmesi Yapan 11 TTB Yöneticisi İçin Gözaltı Kararı
TTB Başkanı Raşit Tükel

TÜKEL VE GÖREN'İN ODALARINDA ARAMA YAPILIYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Tükel ve Gören, hastanede doktor kontrolünden geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesine getirilen Tükel ile Gören'in, soruşturmanın sürdüğü Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. Bu arada, Tükel ile Gören'in İstanbul Üniversitesi'ndeki odalarında arama yapıldığı bildirildi.

SAĞLIK BAKANI: BURADAN ÖTESİ HUKUKUN İŞİDİR

Türk Tabipleri Birliğine yönelik soruşturmayla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Böyle bir zamanda böyle bir açıklamayı yapmanın elbette ki hukuki sorumluluğu da vardır. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu açıklamadan sonra hukuk harekete geçmiştir. Kendileri hakkında yasal işlem yapılmaktadır. Buradan ötesi hukukun işidir." dedi.

"BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMA HAKKI YOK"

Demircan, "Tabipler Birliği, Türk tabiplerini temsil eder noktada değildir. Böyle bir açıklamayı yapmaya hakkı yoktur. Büyük yanlış yapmıştır. Gereken de hukuk nezdinde yerine getirilecektir." diye konuştu.

Afrin Operasyonuna Savaş Benzetmesi Yapan 11 TTB Yöneticisi İçin Gözaltı Kararı

TTB'NİN AÇIKLAMASI NEYDİ?

TTB'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı: Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir. Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi.

11 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütlerine yönelik Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "savaş bir halk sorunudur" tanımlaması yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı.

Afrin Operasyonuna Savaş Benzetmesi Yapan 11 TTB Yöneticisi İçin Gözaltı Kararı

Son Dakika Güncel Afrin Operasyonuna Savaş Benzetmesi Yapan 11 TTB Yöneticisi İçin Gözaltı Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement