Ticaret Sektörlerinin Önde Gelen İsimlerinin Konuşmacı Olarak Katıldığı Zirveye İlgi Yoğun Oldu. - Son Dakika
Güncel

Ticaret Sektörlerinin Önde Gelen İsimlerinin Konuşmacı Olarak Katıldığı Zirveye İlgi Yoğun Oldu.

Ticaret Sektörlerinin Önde Gelen İsimlerinin Konuşmacı Olarak Katıldığı Zirveye İlgi Yoğun Oldu.

Verifone Güney Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Başkanı Bülent Özayaz'ın yanı sıra ödeme sistemleri, elektronik ticaret ve bankacılık sektörlerinin önde gelen isimlerinin ufuk açıcı konuşmalar yaptığı bölgesel zirve, 16 Nisan Çarşamba günü İstanbul Ritz Carlton Hotel'de yapıldı.

17.04.2014 10:17

Verifone Güney Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Başkanı Bülent Özayaz'ın yanı sıra ödeme sistemleri, elektronik ticaret ve bankacılık sektörlerinin önde gelen isimlerinin ufuk açıcı konuşmalar yaptığı bölgesel zirve, 16 Nisan Çarşamba günü İstanbul Ritz Carlton Hotel'de yapıldı. VeriFone Türkiye, Güney Avrupa ve Rusya Genel Müdürü Onur Altınbaş, bu yılın ödeme sistemleri sektörü açısından oldukça hareketli geçtiğini belirterek, 'Teknolojideki gelişmeler ve değişen müşteri davranışları elektronik ödemeler, e-ticaret, tahmine dayalı analizler, bağlamsal pazarlama, dijital reklamcılık, alışverişte avantaj sağlayan kuponlar, sadakat kart ve mobil uygulamalar konusunu etkilemeye devam ediyor. Tüm bu gelişmeler yeni jenerasyon ticarette de fırsatlar anlamına geliyor. Bölgesel zirvede ele aldığımız konularla, geleceğe ışık tutmak istiyoruz' dedi. Özellikle Türkiye'de hayata geçen yazarkasa POS projesine ilginin büyük olduğunu belirtti.

SUNUM KONULARI

VeriFone Türkiye, Güney Avrupa ve Rusya Genel Müdürü Onur Altınbaş yaptığı sunumda öncelikle Türkiye ödeme sistemleri pazarında yaşanan değişikliklerden ve bu değişikliklere müşterilerinin beklentilerini karşılayacak şekilde nasıl çözümler ürettiğinden bahsetti. Perakende sektörüne yönelik servis çözümlerinde kullanılan Vplatform ürününü ve örnek incelemeleri anlattı. Ayrıca Altınbaş, İstanbul'da kurulan Güvenli Veri Merkezi'nin de bölgeye hizmet vermeye hazır olduğunu söyledi.

VeriFone Türkiye Ürün Müdürü Dimitrios Nakis ise günümüze uygun hale getirilen ürünleri anlatırken Printec'in geleceğe dair planlarını da paylaştı. Verifone Güney Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Başkanı Bülent Özayaz, şirketin küresel vizyonu hakkında bilgiler verdi ve İş Ortakları Printec'in yaptığı işin Balkanlar için ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

VeriFone Global Pazarlama Başkan Yardımcısı Thomas Conlon ise VeriFone'de küresel boyutta meydana gelen değişiklikleri anlattı. Terminaller, servisler ve ticaret hakkında bazı detaylar veren Conlon, VeriFone ürünlerini geliştirirken uygulamaya koydukları adımları anlattı. Avrupa ve Amerika'da ödeme sistemlerinde hayata geçirilen yeni trendleri örneklerle anlattı.

VeriFone Bölge Yöneticileri Tayfun Peker ve Fatih Özkaymak da bölge için SWOT analizi yaparak güçlü ve zayıf yönleri ortaya koydu.

Printec Group CEO'su Vangelis Chrysafidis ise, VeriFone'un kendileri için önemli bir iş ortağı olduğunu vurgulayarak, 'Buraya gelirken ülke müdürlerimle, nasıl daha iyi bir işbirliğine imza atabileceğimizi konuştuk. Bu toplantı sayesinde iş geliştirme konusunda yepyeni şeyler öğrendik, zirvenin bize katkısı büyük oldu. Yönettiğimiz 15 ülkede özellikle Hırvatistan, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'da projelerin hemen hayata geçebileceğini iletti.' dedi. Zirve aynı zamanda bankacılık ve iletişim sektörünün önde gelen oyuncularının üst düzey yöneticilerini de bir araya getirdi. . Printec Group E-Ödeme ve E-Bank Çözüm Geliştirme Müdürü Zacharias Angelakopoulos'un yanı sıra, Visa Europe, Turkcell, MasterCard,Açıkkart, Aktif Bank,E-kent, Garanti Bankasından üst düzey yöneticiler konuşmacı olarak bulundu.sektöre yönelik değerlendirmeler yaparken geleceğe dair projeksiyonlarını da anlattı.

Zirveye yurtdışından da geniş katılım oldu.

VeriFone Hakkında

?\tKöklü geçmişi ve güçlü AR-GE merkeziyle güvenli ödeme sistemleri sektörünün öncü ve lider kuruluşu olan VeriFone, finans-bankacılık, perakende, hizmet, petrol, kamu ve sağlık sektörleri için güvenli ödeme sistemleri üretimi, satış ve teknik destek hizmeti sunuyor. 1981 yılında kurulan şirket, dünya çapında 110'den fazla ülkede temsil ediliyor ve 40 ülkede 5 binden fazla çalışanı ile faaliyetlerini sürdürüyor.

?\tVeriFone Dünya'da yüzde 45'lik pazar payına sahiptir. 2010 yılı itibariyle 1 milyar dolar ciroya ulaşan VeriFone, 2013 yılında bu rakamı 1,7 milyar dolara yükseltmiştir. Dünya çapında 150 ülkede 20 milyon adet POS terminaline sahiptir. Tüm bu veriler bir arada ele alındığında VeriFone terminalleri, çok sayıda yazılım ve hizmet çözümleri ile dünya üzerinde 14 milyon işletmeye hizmet sunuyor. Tüm dünyada yapılan kartlı işlemlerin yüzde 40'ında VeriFone terminalleri kullanılıyor.

?\tVeriFone'un ürünlerinin kullanıldığı web siteleri ve mobil uygulamalar ile birleştirilince, işlem sayısı 70 milyara ulaşıyor. Bu dayıllık4 trilyon dolara denk düşen ekonomik büyüklük anlamına geliyor. Google Wallet (Google Cüzdan), NFC bazlı ödemeler için müşterilerin sadakatlerini güçlendirmek amacıyla VeriFone ile çalışıyor.

?\tYılda yaklaşık 100 milyon dolarlık AR-GE yatırımı yapan VeriFone Holdings, Inc. (VeriFone) New York Borsası'na kote bir şirkettir.

?\tGlobal bir şirket olarak VeriFone San Jose, California Merkezli bir silikon vadisi şirketidir. Dünyanın birçok yerinde bulunan 1.800'den fazla AR-GE ekibi ile ödeme sistemleri konusunda öncü yenilikleri müşterilerine sunmaktadır. Son yıllarda odaklandığı alanlar mobil ticaret ve ödeme sistemlerini servis olarak işletmelere sunma yönündedir.

VeriFone Türkiye Hakkında

?\tKöklü geçmişi ve güçlü AR-GE merkeziyle güvenli ödeme sistemleri sektörünün öncü ve lider kuruluşu olan VeriFone, 50 ülkeyi Türkiye'den yönetiyor. VeriFone Türkiye, bölgenin ödeme sistemleri alanında en etkin ve güçlü ülkesi olması sebebiyle Türkiye, Güney Avrupa, Rusya,Ortadoğu ve Afrika adı verilen ve Rusya'dan Yunanistan'a, Çek Cumhuriyeti'nden Tacikistan'a kadar toplamda 50'den fazla ülkeden oluşan bölgenin merkezi olarak faaliyet gösteriyor.

?\tVeriFone'da 4 yönetim başkanlığından biri olan Güney Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'nin merkezi konumunda olan VeriFone Türkiye'nin başarısının altında genç ve dinamik bir ekibin imzası bulunuyor. VeriFone Güney Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Afrika Başkanlığı görevini Bülent Özayaz sürdürürken VeriFone Güney Avrupa ve Rusya Genel Müdürlüğü görevinde de Onur Altınbaş bulunuyor.

?\tProaktif yaklaşımı ile global/yerel ürünler geliştirebilen bir yapı olan VeriFone Türkiye, dikey pazarlara yönelik bankacılık dışı projelerde yüzde 90'lık bir pazar payının da sahibi.

VeriFone Projeleri

?\tVeriFone-Google Wallet Google'ın 'Google Wallet' (Google Cüzdan) uygulaması, ödeme bilgilerinin Google hesabında güvenli bir şekilde depolanmasına olanak veriyor. Böylece kullanıcı, her çevrimiçi alıverişte fatura ve gönderim bilgilerini yeniden girmek zorunda kalmıyor. Oturum açarak, Google Cüzdan'ı kabul eden çevrimiçi satıcılarda ve Android uygulamalarında ödemeler hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Ayrıca, ABD'de Google Cüzdan hesabına sahip herkesle web üzerinden veya Gmail ile güvenli şekilde para gönderme ve alma işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.

?\tVeriFone Türkiye Veri Merkezi

VeriFone, güvenli elektronik ödeme sektörüne sunduğu çözümlere bir yenisini daha ekleyerek 1 milyon dolardan fazla yatırımla hayata geçirdiği ÖKC (Ödeme Kaydedici Cihaz) Veri Merkezi'ni hizmete sundu. Kredi kartı sektöründe tüm dünyada kabul edilen bir güvenlik sertifika standardı olan PCI-DSS (Payment Card Industry ? Data Security Standarts) ile VeriFone'un servis sağlayıcı olarak hizmet verdiği Veri Merkezi, banka, üye işyeri ve tüketicileri koruyan güvenli altyapısı sayesinde hızlı ve esnek çözümler sunuyor. Sektördeki tüm mobil POS'lara hizmet verebilen VeriFone Veri Merkezi aynı zamanda tüm GSM operatörleri ve bankalar ile çalışabiliyor. ÖKC'ler ise PCI 3.0 sertifikalı ve son güvenlik standartlarında bankaları, üye iş yerlerini ve tüketicilerini risklere karşı koruyor.

?\tYazarkasa POS Süreci

Türkiye'deki bankacılık ve finans sektörü dünyanın en gelişmiş ve yenilikçi sektörlerinin başında geliyor. Bu gelişmiş yapıya ve ürün çeşitliliğine paralel olarak ödeme sistemleri sektörü, dünyada birçok ülkeye örnek projeler geliştiriyor. Türkiye'deki yazarkasa POS uygulaması da dünya genelinde ilk olan uygulamalara bir örnek.

VeriFone da, Türkiye'nin sahip olduğu dinamik sektör yapısı sayesinde geliştirilen ürünleri aynı zamanda yurt dışına pazarlamayı kendine misyon ediniyor. Ödeme sistemleri konusunda VeriFone Türkiye, dünya üzerindeki birçok ülkeye yol gösterici konumda bulunuyor.

VeriFone POS terminalleri, VeriFone tarafından geliştirilen bankacılık uygulamaları sayesinde yıllardır sorunsuz olarak kullanılıyor. Mevcut bankacılık uygulamaları ile birlikte kullanılan kontör yükleme, fatura ödeme gibi özel uygulamalar da yeni ödeme kaydedici POS cihazlarına rahatlıkla yüklenebiliyor. Halihazırda sahada çalışır durumda 1 milyondan fazla POS terminali bulunuyor. Her bankaya ait farklı bankacılık uygulamaları sahadaki tüm VeriFone cihazlarında sorunsuz olarak çalışıyor.

VeriFone POS terminalleri, modern, sağlam ve ergonomik yapıda kullanıcı kolaylığı düşünülerek tasarlanıyor. Mevcut durumda güvenli elektronik çözümler sunuluyor.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ticaret Sektörlerinin Önde Gelen İsimlerinin Konuşmacı Olarak Katıldığı Zirveye İlgi Yoğun Oldu. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement