Trabzon Şehit Öğretmenin Fotoğrafını Asarken Silahlı Saldırıya Uğrayan Işadamı Özer O Anları Anlattı - Son Dakika
Güncel

Trabzon Şehit Öğretmenin Fotoğrafını Asarken Silahlı Saldırıya Uğrayan Işadamı Özer O Anları Anlattı

Tunceli'de 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit edildiği bölgeye giderek öğretmenin fotoğrafı ve Türk bayrağı asan iş adamı Abdullah Özer, arkadaşı Cahit Sağlam ile birlikte yaşadıkları silahlı saldırı anını anlattı.

20.07.2017 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit edildiği bölgeye giderek öğretmenin fotoğrafı ve Türk bayrağı asan iş adamı Abdullah Özer, arkadaşı Cahit Sağlam ile birlikte yaşadıkları silahlı saldırı anını anlattı. İş adamı Özer'in kendi silahıyla karşılık verdiği olay tablet kamerayla da kaydedildi.

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI, TABANCASIYLA KARŞILIK VERDİ

Trabzon'da uluslararası nakliyecilik şirketi sahibi iş adamı Abdullah Özer, tatil için memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli- Pülümür karayolunda PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan ve ardından şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın saldırıya uğradığı bölgeye karayoluyla giderek terör eylemlerine tepki vermek istedi. Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit edildiği bölgeye gelen iş adamı Özer ve arkadaşı Cahit Sağlam, tünel girişindeki elektrik direklerine ip gererek şehit öğretmen Yılmaz'ın fotoğrafını, 'Bu elleri ayıramayacak, bu vatanı bölemeyeceksinizö yazılı afiş, iki tane de Türk bayrağı astı. Özer ve Sağlam, bu sırada çevrede bulunan terörist grubun silahlı saldırısına uğradı. Özer de ruhsatlı tabancasıyla teröristlere karşılık verdi. Yaşanan bu anlar tablet kamerası tarafından görüntülendi. Teröre Türk bayrağıyla mesaj vermek isteyen Özer, saldırı anına ilişkin yaşanan görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

'YA ADAM GİBİ YAŞAYACAKSINIZ, YA DA İT GİBİ ÖLECEKSİNİZ'

Görüntülerde yanına isabet eden mermiyle kısa süreli şaşkınlık yaşayan Özer'in, "Bu ülkede Necmettin öğretmenler de Aybüke öğretmenler de bitmez. Bu ülke hainlere, itlere, teröristlere bırakılamaz. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi öğretmenler kandil gibidir, bu ışıklar bitmez. Burası Türkiye Cumhuriyeti bu bayrağın altında ya adam gibi yaşayacaksınız, ya da it gibi öleceksiniz" dediği, silahıyla saldırganlara karşılık verdiği, ardından da aracına binerek korunmaya çalıştığı görüntülere yansıdı. Abdullah Özer ve Cahit Sağlam'ın yara almadan kurtulduğu olay anına ait görüntüler sosyal medyada hızla paylaşıldı.

CHP İL BAŞKANI GÜDER'E TEŞEKKÜR

Yaşadığı olaya ilişkin DHA'ya konuşan iş adamı Abdullah Özer, "Öğretmenimiz kaçırıldıktan sonra bayramın ikinci gününde de bölgeye gittim. Hem oradaki kahramanlarımızla bayramlaşmak, onlara moral vermek, hem de öğretmenimizle ilgili belki bilgi edinirim düşüncesiyle bölgeye gittim. Biz demokrasi nöbetindeyken öğrendik ki öğretmenimizi haince öldürerek bir dereye attılar. Şükürler olsun ki bir vatandaşımız öğretmenimizi gördü ve öğretmenimizin naaşı ebediyete uğurlandı. Teröre tepki vermek ve CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder'e teşekkür için Tunceli'ye seyahat planladım. CHP İl Başkanı'nı telefonla arayarak teröre karşı yaptığı açıklamadan ötürü teşekkür ettim. Tüm siyasilerinde böyle açıklama yapmasını bekliyorum. Tunceli'de yapılan açıklamayla Trabzon'da yapılan açıklama arasında çok fark var" dedi.

'YETİŞEMEYECEKLERİNİ ANLAYINCA ATEŞ ETMEYE BAŞLADILAR'

Saldırgan teröristlerin kendilerini sağ elde etmek istediklerini anlatan Özer şöyle konuştu:

"Kendimce bir tasarım yaptım. Türk bayrağı üzerine, öğretmenimizin resmini koydum, yanına da, 'Bu elleri ayıramayacaksınız, bu vatanı bölemeyeceksiniz' diye yazdım. Yanımıza Türk bayraklarını da alarak arkadaşımız Cahit Sağlam ile yola çıktık. Tunceli'den Pülümür'e 28'inci kilometrede hazırladığımız bayrak ve pankartı iple astık. Biz bu işlemi yaparken sonradan anlıyoruz ki terör mensupları bizi fark etti. Bize doğru geliyorlardı ve bizi sağ olarak yakalamak istiyorlardı. Biz direkten inince yetişemeyeceklerini anlayınca ateş etmeye başladılar. Biz de anında tepkimizi verdik. Elimizdeki silahımızla onlara ateş ederek 1-2 saniye kazanmış olduk. Arabaya bindik, o arada çekim için kullandığımız tableti orada unuttuğumuzu fark ettik. Ateş sırasında tableti de aldık. O sırada yine bir iki el daha ateş edidi isabet olmadı. Çünkü açılarından çıkmış olduki."

'İKİNCİ MERMİ AYAĞIMIN DİBİNE GELDİ'

Kendilerine uzun namlulu silahla yaklaşık 400 metre mesafeden 8 el ateş edildiğini dile getiren Özer şöyle devam etti: " Daha sonra Tunceli'ye geldiğimizde olayı yetkililere anlattık. İHA'lar orada uçuşlara başladı. Biz yaklaşık 4 saat ifade verdik. Kurşunun biri pantolonu deldi ama vücüda temas etmedi. Sıyırdı, az bir kızarıklık oluştu. Hastaneye gittik ve gerekli işlemleri yaptık. Doğuda hangi siyasi parti olursa olsun yapılan bir açıklama bizi mutlu etti. Yaptığı konuşmadan dolayı Tunceli CHP İl Başkanı'ndan Allah razı olsun. Olay yerinde yapılan incelemelerde uzun namlulu silahla 8 el ateş edildiği tespit edildi. İlk kurşun direğin dibine geldiğinde ben mantar gibi bir şey patladı zannettim. 400 metre gibi bir mesafeden atıldığı söylendi. Toz çıktı, ikinci mermi de ayağımın dibine geldi. Silahımı çektim, mermi zaten namludaydı. Hazırlıklıydık, hissediyorduk olacakları. Giderken Cahit abiye, 'Sen arabada dur, her hangi bir durumda gider yardım getirirsin' demiştim."

TERÖRİSTLERİN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİĞİNİ ÖĞRENDİ

Kendilerine saldıran terörist grubun etkisiz hale getirdiği bilgisini edindiğini ifade eden Özer, "Daha önce o bölgede bayrak astığımızda bir yetkili bana, 'Buraya bayrak asmayın, provokatörlük yapmayın' dedi. Türk bayrağını provokatörlük olarak gören yetkililerimiz var. Bunu üzülerek söylüyorum. Bunlara devletimiz el atsın. Onların demesine rağmen ben şanlı Türk bayrağımızı ve Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını asmıştım daha önce. Şu anda gittiğimde orada yok ama bir günde olsa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının terörü tiye almadığını göstermek istiyoruz. Topraklarımızda terörün hiç bir gücü dolaşmamızı engelleyemez. Terör örgütüyle gerçek mücadele 15 Temmuz'dan sonra başladı. 2016 yılından beri Doğu'ya gidiyorum, işimi gücümü bıraktım ve hiç kimseden destek beklemeden bu tür tepkimi ortaya koyuyorum. Çünkü ben rahatsız oluyorum. Benim bayrağımla Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde dolaşmamı engelleyecek sadece Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bundan başka hiç bir güç beni engelleyemez. Bunu başaramadılar, Allah'ın izniyle de başaramayacaklar inşallah. Tüm vatandaşlarımızın bu sorunlu olarak görülen bölgeye gitmesini istiyorum. Çünkü Trabzon neyse Şırnak, Tunceli aynı, İstanbul aynı. Bunu göstermek gerekir. Vatandaşlarımız seyahatlerini Doğu'ya planlayarak yaparsalar inanın teröristler kaçacak delik arayacaklar. Bir Türk vatandaşının astığı bir bayrak Türkiye Cumhuriyeti'nin attığı bir füzeye, bir rokete eş değerdir. Resmi olmayan bilgiye göre orada 5 tane leş varmış. İnşallah bu kısa zamdan açıklanır. Bu gurup şehit öğretmenimizin afişi ve bizim sayemizde mağaralarından çıkan itlerin sonu oldu. Bunlar bize saldıran gruptu. Güvenlik güçleri arkadaşlarımız aradı, 'Sağ olun' dediler. Oradan fotoğraf bekliyorum; bakalım bize ateş edenler yakışıklı mı? Nedir, neyin nesidir bekliyorum" diyerek konuşmasını noktaladı.Bu arada iş adamı Abdullah Özer, daha önce Şırnak'ın Şenoba bölgesinde 31 Mayıs akşamı yüksek gerilim tellerine çarparak düşen helikopterde şehit olan 13 askerin fotoğraflarının yer aldığı dev Türk bayrağını da, 2 bin 900 rakımlı Kato Dağı'na asarak teröre tepki göstermişti.

Trabzon Şehit Öğretmenin Fotoğrafını Asarken Silahlı Saldırıya Uğrayan Işadamı Özer O Anları Anlattı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon Şehit Öğretmenin Fotoğrafını Asarken Silahlı Saldırıya Uğrayan Işadamı Özer O Anları Anlattı - Son Dakika


Advertisement