Trump: İran'ı bugün çok sert bir şekilde vuracağız - Son Dakika
Son Dakika Logo

Trump: İran'ı bugün çok sert bir şekilde vuracağız

10.06.2026 19:02

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la ilgili yeni açıklama yaptı. İran'a dün çok sert saldırılar gerçekleştirdiklerini belirten Trump, "İran'ı bugün de çok sert bir şekilde vuracağız. İran'ın artık anlaşmayı imzalaması gerekiyor." dedi.

Müzakere halindeki ABD ile İran arasında savaş yeniden patlak verdi. İran'ın Hürmüz'de ABD helikopterlerini düşürmesinin ardından misilleme saldırısı gerçekleştiren ABD, yeni saldırıya hazırlanıyor.

TRUMP'TAN İRAN'A SALDIRI AÇIKLAMASI

Basın toplantısın gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, İran'ı yeniden vuracaklarını açıkladı. İran'ın anlaşmaya imza atmayıp oyaladığını savunan Trump, "İran'ı bugün de çok sert bir şekilde vuracağız. İran'ın artık anlaşmayı imzalaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Trump, "Ve anlaşmayla ilgili neler olacağını göreceğiz. Anlaşmaya gerçekten çok yakındık — ama bizi sürekli oyalıyorlar. Bizi aptal yerine koymaya devam ediyorlar çünkü biliyor musunuz? Bazı çok aptal başkanlarla iş yaptılar." dedi.

"İRAN ORDUSU TAM BİR KARMAŞA İÇİNDE, YENİLGİYE UĞRADILAR"

Öte yandan gündüz saatlerinde yaptığı açıklamada İran'ın askeri kapasitesinin ciddi bir çöküş yaşadığını iddia eden Trump, ordunun büyük bir bölümünün işlevsiz hale geldiğini savundu. Gelişmeleri "tam bir karmaşa" olarak nitelendiren Trump, şu çarpıcı iddiaları dile getirdi:

"İran ordusu tam bir karmaşa içinde. Donanması ve hava kuvvetleri gibi büyük bir kısmı artık yok, tamamen yenilgiye uğradılar."

"ORTA DOĞU'NUN ZORBASI ÖLDÜ"

Açıklamalarında Tahran yönetiminin dış politikadaki söylemlerinin içinin boş olduğunu savunan Trump, İran'ı eylemsizlikle suçladı. Bölgedeki güç dengelerinin değiştiğine işaret eden Trump'ın kullandığı, "İran sadece konuşuyor, icraat yok. Orta Doğu'nun zorbası öldü" ifadeleri diplomatik kulislerde geniş yankı uyandırdı.

"ŞİMDİ BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Trump'ın hedefindeki bir diğer konu ise İran ile yürütülen veya yürütülmesi planlanan diplomatik anlaşma süreçleri oldu. Tahran'ın masada zaman kaybettiğini ve fırsatı kaçırdığını belirten Trump, sözlerini sert bir tehditle noktaladı:

"Onlar için harika olacak bir anlaşmayı müzakere etmek için çok uzun süre beklediler, şimdi bedelini ödeyecekler."

Son Dakika Güncel Trump: İran'ı bugün çok sert bir şekilde vuracağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Mustafa Doğan Mustafa Doğan:
    Birileri İran a moral depoluyordu tv kanallarında ABD nın başarısız oldu vs . şimdide devam edin moral vermeye ,bilgisi yok fikri çok bazıları ..ABD kaybetti öylemi? ABD dünyanın yarısı ,Batı bloğunun kendisi. beyhude moral depolayıp masum insanları uçurumun kenarına sürüklemeyin 4 20 Yanıtla
  • Mehmet Yılmaz Mehmet Yılmaz:
    abd ve israel dünyada fazla ülkeler 11 1 Yanıtla
  • Serdal öztan Serdal öztan:
    Bence savaş hikaye ABD PETROL fiyatlarını yüksek kalması için canı sıkıldıkça saldırıyor 3 8 Yanıtla
  • oktay sayar oktay sayar:
    turmp ,bataklığa saplanan israili kurtarmaya çalışıyor 7 1 Yanıtla
  • Ahmet Yıldız Ahmet Yıldız:
    iyi ki altın gram aldık konuşması bitmedi 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement