Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor

Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor

Büyükçekmece'de düzenlenecek 14. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Kenan Doğulu halk konseriyle start alıyor.

25.06.2013 11:27  Güncelleme: 11:30

Büyükçekmece'de 28 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 14. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Kenan Doğulu halk konseriyle start alıyor.

Yaklaşık 52 ülkenin katılımcı ve gözlemci sıfatıyla katıldığı festival için Büyükçekmece Belediyesi'nin öncülüğünde folklor kurumu, STK'lar ve Büyükçekmece halkı hummalı çalışmalarını sürdürüyor.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek Heykel Sempozyumu'nda 6 ayrı ülkenin önde gelen heykeltıraşları, dev mermer blokları kendi sanatsal bakışlarıyla yontmaya başlayacak. Dünyaca ünlü heykeltıraşların yapacağı bu eserler Büyükçekmece'nin çeşitli yerlerinde sergilenecek. Heykel Sempozyumu'na bu yıl Türkiye, Kolombiya, Nepal, İspanya, Gürcistan ve Kanada'dan heykeltıraşlar katılıyor.

AKGÜN: "AMACIMIZ ÜLKEMİZİ TANITMAK"

Festival için ülkemize gelen yabancı konuklar hem Büyükçekmece'nin hem de İstanbul'un tarihi ve tabii güzelliklerini gezip görebilecek. Festivale katılacak yabancı konukların ülkelerine mutlu dönmeleri için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Amacımız halkımızı eğlendirmek kadar, yurtdışından gelen sanat elçilerimizi en iyi şekilde ağırlayarak her birini Türkiye'nin birer fahri elçisi haline getirmektir" dedi.

Festivale Türkiye'nin yanı sıra; ABD, Arnavutluk, Azerbaycan, Brezilya, Bulgaristan, Estonya, Filipinler, Finlandiya, Gagavuzya, Guam, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, İspanya, İtalya, Karadağ, Kolombiya, Kosova, KKTC, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Meksika, Mısır, Moldovya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna ve Yunanistan katılacak.

Küratörlüğünü dünyaca ünlü Türk heykeltıraş Kemal Tufan'ın yaptığı Heykel Sempozyumu'na ise, Sandra Lopez (Kolombiya), Om Khattri (Nepal), Xuxo Vazpuez (İspanya), Joni Gogaberishvili (Gürcistan), Jim Boyd (Kanada) ve Berika İpekbayrak (Türkiye) katılacak.

Festivalde, 28 Haziran Kenan Doğulu, 1 Temmuz Fatih Erkoç, 2 Temmuz Yeni Türkü, 3 Temmuz Zara, 4 Temmuz Candan Erçetin ve 5 Temmuz'da Nükhet Duru ile Sunay Akın sahne alacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement