23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Bartın'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

23.04.2016 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Bartın'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Kocaeli Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki programda, Kırgızistanlı çocuklar ile İzmit'teki okullardan öğrenciler, halk oyunları gösterisi sundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın kendileri açısından birçok anlamı bulunduğunu, TBMM'nin, savaşın kazanılması ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında etkin rol üstlendiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı kapsamında 41 ülkeden gelen yaklaşık bin çocuğun etkinliklere renk kattığını belirten Çelik, tüm dünyada barış ve mutluluğun tesis edilmesini istediklerini kaydetti.

Daha sonra, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çelik ve diğer protokol üyeleri, çocuklarla "Bir başkadır benim memleketim" adlı şarkıyı söyledi.

Zonguldak

Zonguldak Valiliği önündeki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Özbek, Türk tarihinin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve devletin emanet edileceği yeni cumhuriyet bekçilerinin bilinçli yetişmesi açısından 23 Nisan'ın önemli olduğunu ifade etti.

Özbek, "Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz." diye konuştu.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, halk oyunları gösterisi yapıldı.

Düzce

Düzce'deki Anıtpark Meydanı'nda, Vali Ali Fidan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Fidan, yaptığı konuşmada, milletin ortak iradesinin eseri olan TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın gururla kutlandığını belirtti.

Etkinliklere, 18 Temmuz Spor Salonu'nda devam edildi.

Burada Vali Fidan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, "Türkiye Sağlıklı Beslenme" projesi kapsamında öğrencilere 150 bisiklet dağıttı.

Bartın

Bartın Valiliği önündeki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

"Türkiye Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat Programı" kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtılan etkinlikte, halk oyunu ve spor gösterisi sunuldu.

Törene, Vali Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement