AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI KEREM ALİ SÜREKLİ, TUNÇ SOYER'İN 4 YILINI DEĞERLENDİRDİ - Son Dakika
Güncel

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI KEREM ALİ SÜREKLİ, TUNÇ SOYER'İN 4 YILINI DEĞERLENDİRDİ

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 4 yıllık görev süresini 'İzmir'de kayıp 45 ay' başlığında değerlendiren Kerem Ali Sürekli, 'İzmir yerel hizmette küme düştü.

17.01.2023 23:52  Güncelleme: 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 4 yıllık görev süresini 'İzmir'de kayıp 45 ay' başlığında değerlendiren Kerem Ali Sürekli, 'İzmir yerel hizmette küme düştü. Plan yok, program yok. 'Kervan yolda düzülür' anlayışıyla yola çıkmışlar. Seferihisar'daki gibi, bal yapmayan arı gibi çok ama boş konuşuyorlar. Sonuçta 45 ay değil, 45 yıl geçse CHP'nin zafiyetleri değişmeyecek dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, düzenlenen basın toplantısı ile yerel gündemi değerlendirdi. İzmir'de bir otelde yapılan toplantıda İl Başkan Yardımcısı Deniz Doğan, İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak hazır bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 4 yıllık görev süresini 'İzmir'de kayıp 45 ay' başlığında değerlendiren Kerem Ali Sürekli, '2022'yi geride bıraktık. Bakınca ne görüyoruz Biz bu 45 ayda lay-lay-lom. Aşk, çiçek, böcek. Cemreler düşecek dediler, vaatlerini sıraladılar ama cemreler düşmedi, İzmir yerel hizmette küme düştü. Plan yok, program yok. 'Kervan yolda düzülür' anlayışıyla yola çıkmışlar. Seferihisar'daki gibi, bal yapmayan arı gibi çok ama boş konuşuyorlar. Sonuçta 45 ay değil, 45 yıl geçse CHP'nin zafiyetleri değişmeyecek dedi.

SÜREKLİ'DEN KOKU SORUNU VE KÖRFEZ KİRLİLİĞİNE ÇÖZÜM ÖNERİSİ

İzmir'in körfez kirliliği ve koku sorunu dile getiren Kerem Ali Sürekli, körfez kirliliği ve koku sorununa giderilmesi için İzmir körfezine akan derelerin temizlenmesi, yağmur suyu ile kanalizasyon hattının ayrıştırılması ve Çiğli arıtma tesisinin 4. Faz çalışmasının tamamlanması gerektiğini söyledi. Bu üç temel konu çözülmeden körfezin temizlenmesi ve kokunu sorununun gitmesinin mümkün olmadığını savunan Sürekli, 'Körfezi Gediz kirletiyor' sözünün doğru olmadığını ileri sürdü. Harmandalı'daki heyelan bölgesi için 'pimi çekilmiş bomba gibi' tanımlaması yapan Kerem Ali Sürekli, bölgede 4-5 metreye bulan çöp dağları oluştuğunu aktardı. Ulaşımda yaşanan aksaklıkları değinen Sürekli, İzmir trafiğinin gün geçtikçe çekilmez hale gediğini ve Tunç Soyer'in seçim önce vaatlerini hatırlatıp, ' Basmane, Alsancak ve Karşıyaka İskelede battı çıktı yapacağı dediler. Yapmadılar ve yapmayacaklarını açıkladılar. 'Pahalı, fizibıl değil' dediler. Seçmen vaatlerine göre oy verdi. Gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerde bunun hesabını vereceksiniz. Deniz ulaşımında 3 kata çıkacağız dediler. 10 hat var, 21'e çıkacağız dediler. Burada da bir yol kat etmediler. Hatay metrosu 10 yılda yapıldı. Narlıdere metrosu 5 yıl oldu. Buca Metrosu çok gündeme geldi. Temel atma töreni, sanırsın dev bir açılış. Tören sonrası bir türlü temeli atamadılar. Mahkemelik oldular, çünkü her şey yanlıştı dedi.

'AK PARTİ HÜKÜMETİMİZ 18 MİLYAR TL YATIRIM YAPTI'

Eleştirilerini İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketlerinden biri olan İZBETON üzerinden sürdüren Kerem Ali Sürekli, asfaltlama çalışmaların Aziz Kocaoğlu dönemine göre azaldığını belirtip, İzmir'in yolları için 'Köstebek gibi' ifadesini kullandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getiren Sürekli, Uzundere'de 33 bin konut yapılması lazımken 600 konut yapıldığını söyledi. 45 aylık süreçte konut üretilmediğini iddia eden Sürekli, 'AK Parti hükümetimiz 18 milyar TL yatırım yaptı. 5 bin konut 300 iş yeri teslimi yapıldı. Büyükşehir, Uzundere- Örnekköy hattında 12 yılda toplam 874 konut ve işyeri teslim edebildi. AK Parti 20 bin konut yaptı. Alsancak ve Gürsel Aksel stadını yaptı diye konuştu.

'KOMİK, KENDİ METROSUNU BİTİRSİN!'

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanamayan projelerle ilgili açıklamalar yapan Sürekli, Buca tünelleri, opera binası ve Karşıyaka stadının tamamlanamadığını dile getirdi. Açıklamalarının ardından soruları yanıtlayan il başkanı Sürekli, Ankara-İzmir Hızlı Tren hattı ve Halkapınar-Otogar Metro bağlantısında hükümetin yatırıma 3 bin lira ayırdığı iddiaları ve Soyer'in yaptığı 'ironik' sosyal medya paylaşımını değerlendirip, 'Sayın Soyer orada ne olduğunu çok iyi biliyor. Orada konan bedele iz bedel denir. Yıl içerisinde projeye aktarım yapılabilir. Bildiği bir husus, yine bir algı operasyonu. Önce kendi metrosunu bitirsin. Buca Metrosu'nu 4 yılda bitirmek zorundalar. Narlıdere kolay bir inşaat. 5 yıl geçti daha da biteceği yok. Buca uzun bir hat. Zaten gecikerek başladı. Neden dış kredi ile yapıyorlar. 4 yılda bitmezse geri ödemesi başlayacak. Komik şeyler söylemesinler. 136 km'lik İZBAN hattını biz yaptık dedi.

'SORUNLAR KOCAMAN BİR ÇIĞA DÖNÜŞTÜ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yönetim anlayışında yaşadıkları sorunları dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, 'Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığında, 29 kez yurtdışına çıktı. 144 gününü yurt dışında geçirdi. Tunç Soyer, Karabağlar, Konak, Bayraklı, Ödemiş, Kiraz gibi ilçelerimizin sokaklarında çok Viyana, Brüksel sokaklarından dolaşmıştır. Bu sokakları İzmir sokaklarından çok daha iyi biliyor. Yurtdışı seyahatleri ilkesel olarak yapılabilir ama yoğun yurtdışı seyahatlerini İzmir'e ne kazandırdığını açıkçası göremedik. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borç içerisinde. Sorunlar kocaman bir çığa dönüştü. dedi.(DHA)

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI KEREM ALİ SÜREKLİ, TUNÇ SOYER\'İN 4 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI KEREM ALİ SÜREKLİ, TUNÇ SOYER'İN 4 YILINI DEĞERLENDİRDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement