AK Parti İzmir Milletvekili Sait, Arnavutluk ve Makedonya Temaslarını Değerlendirdi - Son Dakika
Dünya

AK Parti İzmir Milletvekili Sait, Arnavutluk ve Makedonya Temaslarını Değerlendirdi

AK Parti İzmir Milletvekili Sait, Arnavutluk ve Makedonya Temaslarını Değerlendirdi

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le Arnavutluk ve Makedonya'da gerçekleştirdikleri temaslar hakkında açıklamalarda bulundu.

17.05.2012 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le Arnavutluk ve Makedonya'da gerçekleştirdikleri temaslar hakkında açıklamalarda bulundu.

Sait, her iki ülkede gerçekleştirdikleri görüşmelerde İzmir'in Expo 2020 adaylığı için yetkililerden destek talebinde bulunduklarını kaydetti. "Arnavutluk bu desteği vereceğini bizzat belirtti" şeklinde konuşan milletvekili Sait, "Aynı şekilde, bildiğiniz gibi İstanbul 2020 Olimpiyatları'na aday. Bu konuda da Türkiye destek istedi ve bu desteği aldığımızı düşünüyoruz" dedi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında heyetle önce Arnavutluk, ardından da bugün Makedonya'da temaslarda bulunduklarını belirten Sait, "Arnavutluk'ta önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanı Sayın Bamir Topi, Meclis Başkanı Sayın Jozefina Topalli ve Başbakan Sayın Sali Berişa ile görüşmelerimiz oldu. Yine dün İşkodra'da İşkodra Valisi ve belediye başkanları ile bir araya geldik" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Arnavutluk ve Makedonya ile ilişkilerine büyük önem verdiğini kaydeden Sait, "Zira her iki ülke de Türkiye'nin Balkanlar'da stratejik olarak önem verdiği dost ülkelerdir. Türkiye'nin bu iki ülke ile siyasi bir problemi yoktur. En önemlisi de Makednoya'yı Türkiye Cumhuriyeti, Makedonya Anayasası'ndaki ismi ile tanımış ilk ülkelerden biridir" dedi.

Aynı şekilde Arnavutluk'a da destek verdiklerini söyleyen AK Parti İzmir Millletvekili Sait, "Türkiye, Arnavutluk'un Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki üyeliğine de destek verecek. Aynı şekilde Arnavutluk'un da Türkiye'yi destekleyeceğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sait, Türkiye'nin Makedonya'nın NATO üyeliğine olan desteğine değinerek, " Chicago'daki NATO zirvesinde Türkiye bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştirecek" dedi.

Türkiye- Kosova ilişkilerine de değinen Sait, 28 Mayıs'ta, Dışişleri Komisyonu heyeti olarak Kosova'ya resmi bir ziyarette bulunacaklarını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan, bakan ve milletvekili düzeyinde bölgeye sürekli ziyaretlerde bulunduğunu söyleyen milletvekili Sait, "Yarın da Sayın Başbakanımız Bulgaristan'a günü birlik bir ziyaret gerçekleştirecek" dedi.

Sait, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye Balkanlar'a gerçekten önem vermektedir. Burada konuşan önemli konulardan birisi de Balkan Parlamenterler Asamblesi idi. O konuda da Türkiye, Makedonya'dan destek bekliyor. Ayrıca 1912-2012 Balkan Savaşları'nın 100. yılındayız. Balkan Savaşları'nın 100. yılında 100 farklı etkinlik yapmak üzere sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmaya başladık. Balkanlar'da, dünyada artık barışı, hoşgörüyü konuşmak istiyoruz." - ÜSKÜP

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya AK Parti İzmir Milletvekili Sait, Arnavutluk ve Makedonya Temaslarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement