AK Parti Niğde Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti Niğde Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (4) "Bunların Pensilvanya'daki hocası, onların medyası, işadamları bu hizmetleri yaptığımız için Türkiye'nin gücünü, itibarını buralara yükselttiğimiz için bizden rahatsızlar, bunun için bize hücum ediyorlar" "Bunlar büyük Türkiye'den rahatsızlar, bunlar Mavi Marmara'dan rahatsızlar, bunlar Filistin davasından rahatsızlar, Mısır'dan, Suriye'den, mazlumlara sahip çıkmamızdan rahatsızlar.

03.03.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bunların Pensilvanya'daki hocası, onların medyası, işadamları bu hizmetleri yaptığımız için Türkiye'nin gücünü, itibarını buralara yükselttiğimiz için bizden rahatsızlar, bunun için bize hücum ediyorlar" dedi.

Erdoğan, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, yollarına devam ettiklerini belirterek, "Siz bizim yanımızda, arkamızda oldukça Allah'ın izniyle kimse bize gık diyemez bunu böyle biliniz. Aradaki çatlak sesler gelir geçer" dedi.

Başbakan Erdoğan, Macaristan'da Kanuni Sultan Süleyman'ın türbesini ve Zigetvar Kalesini, Mehmet Akif Ersoy'un Kosova'da dedesinin ve babasının yaşadığı köydeki camiyi, Sinan Paşa Camisi'ni, Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdığı Fatih Camisi'ni yeniden inşa ettirdiklerini, Sultan Murat Türbesi'ni adeta gül bahçesi şeklinde yeniden inşa ettiklerini, Çanakkale Şehitliği'ne sahip çıktıklarını, Kore, Kıbrıs, Edirne Tabyası ve Sarıkamış şehitliklerine sahip çıktıklarını, Kurtuluş Savaşı şehitliklerini yeniden tanzim ettiklerini, Hindistan dahil dünya üzerinde 21 Türk şehitliğini bulduklarını ve elden geçirdiklerini, Myanmar'a esir olarak götürülen ve şehit olan askerler için muhteşem bir şehitlik inşa ettiklerini anlattı.

"İşte biz buyuz, gündemimizde bu var" diyen Erdoğan, "Ey CHP senin gündeminde ne var? MHP senin gündeminde ne var, dedikodudan, iftiradan başka? Bunların dikili ağacı bile yok ya" diye konuştu.

-"Kaset siyaseti yapmıyoruz"

Kendi gündemlerinde büyük Türkiye hayali, büyük Türkiye idealleri olduğunu ifade eden Erdoğan, "Biz kaset siyaseti yapmıyoruz, biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" dedi.

Göreve geldiklerinde 26 havaalanı bulunduğunu, bu sayının 52'ye çıktığını anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların Pensilvanya'daki hocası, onların medyası, işadamları bu hizmetleri yaptığımız için Türkiye'nin gücünü, itibarını buralara yükselttiğimiz için bizden rahatsızlar, bunun için bize hücum ediyorlar. Bunların dershanelerini kapattık diye öyle dediler biz reforme ediyoruz. Kanun çıktı, reforme ediyoruz diyorum, bu bir değişimdir. Çünkü milletimizi adeta sülük gibi emdiler. Sülük bunlardan faziletlidir. Çünkü sülük zararlı kanı emer, bunlar faydalı kanı emdiler. Bunlar büyük Türkiye'den rahatsızlar, bunlar Mavi Marmara'dan rahatsızlar, bunlar Filistin davasından rahatsızlar, Mısır'dan, Suriye'den, mazlumlara sahip çıkmamızdan rahatsızlar. İşte onun için 30 Mart yeniden bir istiklal mücadelesidir. 30 Mart büyük Türkiye idealinin sandıktan güç alacağı tarihtir. Niğde'deki CHP'li, MHP'li kardeşlerime sesleniyorum; Niğde'de Pensilvanya merkezli bu paralel yapının mensubu olan ihlaslı kardeşlerime sesleniyorum, lütfen bu ihaneti görün. Partilerinizin, mensubu olduğunuz yapıların neye hizmet ettiğini lütfen görün. Ben şimdi sesleniyorum, diyorum ki ey benim Niğdeli kardeşim, bunların dershanelerinde okuyan yavrularınız varsa alın. Yavrularınızı o dershanelerden almaya var mısınız?"

Devletin okullarının yeterli olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bu devletin okulları inşallah bize yeter. Hafta sonlarında anne baba takviye kursu istiyorsa biz devlet olarak hafta sonlarında cumartesi pazar yavrularımıza takviye kursunu ücretsiz olarak biz vereceğiz. Artık bu soyguna dur diyeceğiz. Bunların kimlerle hareket ettiğini, kimlerin değirmenine su taşıdığını, kimlerin ekmeğine yağ sürdüklerini lütfen görün" diye konuştu.

-"Her ne yaptıysak sizler için yaptık"

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Erdoğan, "Temennim odur ki bu iş inşallah tamamıyla bitmiş olacak" dedi.

Bu işi olumlu istikamette geliştireceklerini ifade eden Erdoğan, hanımlara "Biz her ne yaptıysak sizler için yaptık. Şunu unutmayın bizler bu ülkede bir şeyi asla şöyle kenara koyalım, rehavete kapılalım istemeyiz" diye seslendi.

Başbakan Erdoğan, "Ne yaptıysak sizler için yaptık. Evleriniz için, aileleriniz için, çocuklarınız için yaptık. Evlatlarınız şehit oluyordu, onları yaşatmanın mücadelesini verdik. Çocuklarınız gidecek okul bulamıyordu, onlara okul inşa ettik" şeklinde konuştu.

Eğitimde yapılan atılımlara dikkati çeken Erdoğan, eğitim desteği verdiklerin, eşi vefat eden hanımlara iki ayda bir 500 lira ödeme yaptıklarını, engelli çocuğu olan anneye hem nakit hem eğitim desteği verdiklerini, yaşlılara sağlıktan gıdaya kadar her desteği sağladıklarına işaret etti.

-Niğde'ye yapılan yatırımlar

Niğde'ye yapılan yatırımlara da dikkati çeken Başbakan Erdoğan, İstanbul'dan, Ankara'dan Şanlıurfa'ya kadar Niğde'den geçen yolu adeta otoyol standartlarına kavuşturduklarını, Pozantı'daki, Ulukışla'daki çileye son verdiklerini söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Mektubun gelmiyor yollar kış mıdır diyor ya Niğde türküsü, yollarda yaz kış ayrımını kaldırdık, modern, konforlu, güvenli yollar inşa ettik. Bütün yolları açtık. 4 şerit halinde inşa edilen Kemerhisar-Pozantı yolunu tamamladık. Sadece Niğde bağlantı yolunda 8 kilometrelik bir kısım kaldı. Bunu da inşallah bu yılın 8. ayında tamamlamış olacağız. Kapıkule'den Habur'a giden otoyolun eksik kalan etaplarını da inşallah bitireceğiz. Bu büyük otoyolun en önemli kısmı Niğde-Ankara kısmıdır. Bu büyük projenin Yüksek Planlama Kurulu'na müracaatı yapıldı inşallah bu projeyi hızla ele alacak ihalelere geçeceğiz. Avrupa'yı Ortadoğu'ya bağlayan bu önemli otobanın tam ortasında da inşallah Niğde olacak. Orta Anadolu'da bir kasaba görüntüsündeki Niğde'yi 12 yılda gerçek bir şehir kimliğine kavuşturduk."

Okullar, hastaneler, konutlar, destekler, teşviklerle Niğde'nin çehresini değiştirdiklerini, 6 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını anlatan Erdoğan, haberleşme, ulaşım, toplu konut, tarım, sağlık, eğitim, gençlik ve spor, enerji alanlarında yapılan yatırımlara işaret etti.

300 yatak kapasiteli bölge hastanesini Niğde'ye kazandırdıklarını, otel konforunda oda sistemine geçtiklerini, şehre 4 bin 488 toplu konut inşa ettiklerini anlatan Erdoğan, göreve geldiklerinde Niğde'de 62 kilometre olan bölünmüş yolu 225 kilometreye çıkardıklarını bildirdi.

Niğde-Kayseri-Adana demiryolunu sinyalli elektrikli hale getireceklerini, Niğde'yi dört başı mamur lojistik merkezi yapma kararı aldıklarını belirten Erdoğan, sulamada Niğde'ye cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırım yaptıklarını belirtti.

Konya, Niğde, Karaman ve Aksaray illerini kapsayan KOP projesini süratle hayata geçireceklerini ifade eden Erdoğan, bu projenin ülkenin yüz akı olacağını söyledi.

Sulama projelerinin tamamlanmasıyla Niğde'de ürün çeşitliliğinin, çiftçinin gelirinin artacağını kaydeden Erdoğan, çiftçi ve esnafa verilen kredi faiz oranlarının iktidarları döneminde düşürüldüğüne dikkati çekti.

-Tek millet, tek bayrak...

30 Mart'ın farklı olacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yola çıkarken ne dedik biliyor musunuz? Bir tek millet dedik. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Romanıyla, Abhazasıyla, Boşnak, Arnavut, aklınıza ne gelirse, tek millet. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz, ayrım yok. İki tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız şehidimizin sembolü. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır diyerek yola çıktık. Onun için tek vatan diyoruz. Ne bayrağımıza eş bir bayrak ne de vatanımıza ek bir vatan veya bölmek asla olamaz. Bunu düşünenler boşuna düşünüyor, avucunu yalarlar. Bunu böyle bilesiniz. Dördüncüsü tek devlet. Devletimizin içinde paralel devlet olamaz, paralel yapı olamaz. Birliğimizi, beraberliğimizi kimse bozamayacak bunu böyle bilesiniz. Şu 27 gün iyi çalışalım. Mısır'da 18 yaşındaki Esma kızımızın o şehit Esmamızın ruhunu inşallah sandıklarda şad edelim diyorum. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Esma kızımız şehit oldu, babası da hapse gitti, aynı anda. Saidi Nursi öyle diyor. Kendisini o cezaevlerine atıp da zulmettikleri zaman o hiç çekinmedi, bu ülkeden kaçmadı. Şunu söyledi, zalimler için yaşasın cehennem dedi. Aynı şeyi söylüyorum, zalimler için yaşasın cehennem diyorum. Biz yolumuza inançla aşkla devam edeceğiz."

Erdoğan, bu seçimde hedeflerinin büyük medeniyet yolunda insan, demokrasi ve şehir olduğunu söyledi.

-Notlar

Başbakan Erdoğan, miting alanına gelişinde platforma çıkarak eşi Emine Erdoğan'la vatandaşları selamladı. Erdoğan'ın konuşması öncesinde AK Parti hükümetleri döneminde yapılan yatırımlar vatandaşlara alana kurulan dev ekranlardan yansıtılırken, Niğde il, ilçe ve belde belediye başkanları da tek tek platforma çağrılarak tanıtıldı. Miting alanında, "Niğde Gerçekleri Görür, Niğde Büyük Usta İçin Ölür", AK Parti Çalışıyor, Türkiye Hızlanıyor, Uçakla Seyahat Hayaldi Gerçek Oldu, Ülkemizi Demirağlarla Örüyoruz, Nereden Nereye", "Yeni Türkiye Yolunda Bi'daha Niğde" şeklinde pankartlar dikkat çekti. Erdoğan'ın konuşması sık sık "Büyük Usta", "Helal Olsun Sana", "Dik Dur Eğilme, Bu Millet Seninle", "Dik Dur Eğilme, İmam Hatip Seninle" şeklinde sloganlarla kesildi. Erdoğan, konuşmasının ardından "Bu coşkunuz bana birçok şeyi unutturdu" dedi ve Niğde belediye başkan adayı Faruk Akdoğan'ı yanına alarak, "Belediye başkan adayımız Faruk kardeşimizi sizlere emanet ediyorum. Ve diyorum ki inşallah Niğde'de Faruk kardeşimizle, ilçelerde, beldelerde gümbür gümbür AK Parti'yle yarınlara yürüyeceğiz. Hazırız değil mi? Çok çalışacağız değil mi?" diye konuştu.

Erdoğan, daha sonra eşiyle birlikte vatandaşlara karanfil dağıttı ve mitinge katılanlarla birlikte vatandaşları selamladı.

Mitinge, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, milletvekilleri, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu, AK Parti Niğde Belediye Başkan adayı Faruk Akdoğan da katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement