Aksaray'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Aksaray'dan Kısa Kısa

Aksaray'da I. Uluslararası Ihlara Vadisi Yunus Emre Şiir Şöleni düzenlendi.

27.11.2017 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da I. Uluslararası Ihlara Vadisi Yunus Emre Şiir Şöleni düzenlendi.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi iş birliğinde gerçekleşen ve Aksaraylı şair, halk ozanı İbrahim Düğer'in hazırladığı ve Rıfat Çakır'ın sunduğu şölenin açılış programı Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan ve polis okulu öğrencileri katıldı.

Şölende, şairler kendi şiirlerini okurken dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Şiirler dinletisi arasında Aksaray Belediyesi müzik topluluğu tarafından konser verildi.

Şölenin sonunda Kerkük'ten Şemsettin Kuzeci, İstanbul'dan Kadir Turan, Konya'dan Mehmet Saraçoğlu, Çanakkale'den Mustafa Berçin, Tokat'tan Rasim Yılmaz, Bingöl'den Hacı Gürhan, Denizli'den Arzu Kabukçu, Kırşehir'den Zübeyde Gökbulut, Sivas'tan Hasan Akar, Artvin'den Gülden Taş, Diyarbakır'dan Şehmuz Çiçek ve Ankara'dan Vedat Fidanboy'a plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Başkan Yazgı, kermese katıldı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın Ulu Camii önünde ortaklaşa düzenlediği hayır kermesini ziyaret etti.

Yazgı, yaptığı konuşmada, ihtiyaç sahibi vatandaşların yararına düzenlenen kermeslerin insana yapılan en güzel hizmetlerden biri olduğunu söyledi.

Kermeste herkesin fedakarlık göstererek emeklerini sergilediğini belirten Yazgı, elde edilen gelirlerin ihtiyaç sahibi vatandaşlar yararına kullanıldığını kaydetti.

Yazgı'dan emekliler evine ziyaret

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emekliler Dinlenme Evi'ndeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Yazgı, yaptığı konuşmada, tesiste vatandaşlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Emeklilerimiz daha önce Ulu Cami önündeki açık alanda oturuyorlardı. Ulu Cami'nin yanında böyle bir yer olduğu için biz burayı değerlendirdik. Bu alan 910 metrekare büyüklüğünde. Yaklaşık 180 metrekaresi kapalı, 590 metrekaresi açık alandan oluşuyor. İç kısımda ve dış kısımda olmak üzere yüzlerce emeklimizi burada ağırlıyoruz. Emeklilerimiz sıcak ve nezih bir ortamda gazete ve dergilerini okuyup, yiyecek ve içeceklerden de faydalanıp hoşça vakit geçiriyorlar. Tabi burası sadece emeklilere değil bütün vatandaşlarımıza hizmet vermektedir."

Yazgı, konuşmanın ardından vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement