'Altın Karagöz' İle Görsel Şölen - Son Dakika
Güncel

'Altın Karagöz' İle Görsel Şölen

\'Altın Karagöz\' İle Görsel Şölen

Dünyanın 22 farklı kültürünü aynı şehirde buluşturan '31. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', Bursa'da görsel bir şölene adını yazdırıyor.

11.07.2017 12:01  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından '56. Uluslararası Bursa Festivali' kapsamında, bu yıl 31.'si düzenlenen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', kentte renkli görüntülere imza attı.

Yarışmanın bu yılki katılımcı ülkeleri Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Başkurtistan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Filipinler, Gürcistan, Hindistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Makedonya, Moldova, Romanya, Şili, Tataristan ve Uganda'dan gelen halk dansları ekipleri, kentin farklı noktalarında ve ilçelerde sahneledikleri gösterilerle kendi kültürlerini tanıttı.

Halk dansları gösterilerini ilgiyle izleyen Bursalılar, konuk ekiplerin sahne performanslarını alkışlarla ödüllendirdi. Yöresel kostümleri ve sergiledikleri gösterilerle özgün kültürlerini Bursa'ya taşıyan dansçılar, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nun yanı sıra Atatürk Stadyumu Meydanı, Huzurevi, Podyumpark, Korupark, Nilüfer Nazım Hikmet Kültürevi, Yıldırım Kaplıkaya Cazibe Merkezi ile tüm ilçelerde de gösterilerini sundu. Yarışmanın finali, 12 Temmuz Çarşamba günü (YARIN) saat 21.00'de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Altın Karagöz' İle Görsel Şölen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement