Ankara'da şiddetli yağış ve dolu hayatı felç etti! Evleri su bastı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da şiddetli yağış ve dolu hayatı felç etti! Evleri su bastı

Ankara'da öğleden sonra başlayan sağanak ve dolu yağışı hayatı felç etti. Trafikte zaman zaman aksamalar olurken, Yenimahalle ilçesi Varlık Mahallesi'ndeki bazı binaların alt katlarını su bastı. Evini su basan Aydın Ünlü isimli vatandaş, "Bizim garajımızın, evimizin içi su dolu. Yan binanın alt katı bir buçuk metre su dolu. İtfaiye geliyor, çekiyor. İki saat önce aradım ben. Dördüncü kez lağım basıyor dairelerimizi. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz." dedi.

18.03.2023 20:22  Güncelleme: 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara, öğleden sonra başlayan sağanak ve dolu yağışına teslim oldu. Şehir genelinde trafikte zaman zaman aksamalar yaşanırken, bazı evleri su bastı.

BİNALARIN ALT KATLARINI SU BASTI

Yenimahalle ilçesi Varlık Mahallesi'nde kanalizasyonların taşması ve yağmur sularının etkili olduğu bölgede, bazı evlerin alt katlarında oturan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bölgedeki Özdemir Apartmanı'nın alt katında bulunan depoda su seviyesi yarıya kadar yükselirken, bitişiğindeki apartmanın alt katındaki dairede eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Ankara'da sağanak yağış ve dolu etkili oldu

"EVİMİZİN İÇİ SU DOLU"

Evini su basan Aydın Ünlü, bu durumun sıklıkla yaşandığını, mahallede yağışın ardından birçok daireyi su bastığını anlattı. Ünlü, "Bizim garajımızın, evimizin içi su dolu. Yan binanın alt katı bir buçuk metre su dolu. İtfaiye geliyor, çekiyor. İki saat önce aradım ben. Dördüncü kez lağım basıyor dairelerimizi. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz." dedi.

Ankara'da sağanak yağış ve dolu etkili oldu

"HİÇ KİMSE GELİP DAHA BAKMADI"

Kanalizasyon şebekesi ile ilgili yetkililere ulaşmaya çalıştığını dile getiren Ünlü, "Bahçedeki lağımla ilgili büyükşehir belediyesini aradım. Belki 10 gün oluyor kayıt var orada. Hiç kimse gelip daha bakmadı. Garajda araçlarımız var, motosikletim var benim." diye konuştu.

Ankara'da sağanak yağış ve dolu etkili oldu

MAHALLELİ, YETKİLİLERE SESLENDİ

Mahalleli, altyapı sorunu yaşadıklarını belirterek, yetkililerden sorunlarının çözülmesini istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, bölgede çalışma başlattı.

Ankara'da sağanak yağış ve dolu etkili oldu

"DOLULAR MİSKET BÜYÜKLÜĞÜNDEYDİ"

Birden hızlanan yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlara sığındı. Yağmur yağışı devam ederken esnaf Samed Karakaya ise yağışla alakalı, "Sabah hava güzeldi. Önce bir bulutlanma başladı ve küçük küçük dolu yağmaya başladı. Sonrasında ise dolu yağışı hızlandı. Her taraf beyaza büründü ve yağmur şiddetlendi. Hala yağış etkili oluyor. Barajlarımız için güzel oldu ama halk biraz mağdur oldu maalesef beklenmedik bir anda gelmesinden dolayı. Dolular misket büyüklüğündeydi ama birden hızlandı." ifadelerini kullandı.

Ankara'da sağanak yağış ve dolu etkili oldu

"BİR ANDA DOLU YAĞIŞI OLDU"

Dolu yağışını anlatan bir başka esnaf ise, "Bugünkü hava durumu beklenenden yüksek çıktı. Bir anda dolu yağışı oldu ve yollar su doldu ama gayet bereketli oldu. İnşallah hepimize hayırlı olur ve felaketlerden uzak kalır" şeklinde konuştu.

Ankara\'da şiddetli yağış ve dolu hayatı felç etti! Evleri su bastı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'da şiddetli yağış ve dolu hayatı felç etti! Evleri su bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ercan Aral : Mansurcum Kemal Bey'in peşinde gezecegine, Ankara'da otur işini yap. 32 47 Yanıtla
  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, Counter-Strike 2'yi piyasaya sürdü ancak hile kullanımı hala daha büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular, yeni oyunla birlikte hilecilerle karşılaşmayacaklarını düşünüyordu ancak beklentiler karşılanmadı. Valve'ın Anti-Hile (VAC) sistemi bile hile tekniklerini tespit etmekte zorlanıyor. Oyuncuların tepkileri ise sürekli olarak artıyor.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement