Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.ANTALYA Sanatçılar Derneği (ANSAN), yaz etkinlikleri kapsamında bu kez şiiri müzikle bütünleştiren sanatçı Haluk Çetin'i konuk etti.

27.09.2012 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Sergiden fotolar

===

Çetin, şiir severlerle buluştu

ANTALYA Sanatçılar Derneği (ANSAN), yaz etkinlikleri kapsamında bu kez şiiri müzikle bütünleştiren sanatçı Haluk Çetin'i konuk etti. Ataol Bahramoğlu ile 'Aşk İki Kişiliktir' adlı albüm de çıkaran Çetin, yorumladığı şiir ve şarkılarla Antalyalı hayranlarına unutulmaz bir gün yaşattı. Çetin, Aşık Veysel, Nazım Hikmet, Ataol Bahramoğlu, Nihat Behram, Ahmet Telli, Sunay Akın, Cezmi Ersöz ve Gökhan Hoştürk'ün şiirlerinden oluşturduğu bestelerinden de örnekler sundu. Çetin'in şiir ve müzik dinletisi, hayranları tarafından alkışlandı.

ANSAN Başkanı Tacim Alpaslan, sanatçı Haluk Çetin'e sanata katkılarından dolayı teşekkür plaketi verirken, "Çetin'in sevgi, dostluk, barış kokan şiirleriyle, besteleriyle, seslendirdiği en güzel şarkılarıyla neşelendik, mutlu olduk" dedi. Cezmi Ersöz ile birlikte de 'Kendini Saklama' adlı ikinci ortak albümü çıkaran Haluk Çetin ise çok sevdiği Antalya'da olmaktan, yürekleri şiir ve müzik sevgisiyle dolu olan Antalyalılarla birlikte güzel bir gün geçirmekten büyük keyif aldığını söyledi. Çetin, Ataol Bahramoğlu ile birlikte 13 yıldır şiir-müzik dinletisi etkinlikleri düzenliyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Haluk Çetin'in şiir seslendirirken yakın plan, ANSAN Başkanı Tacim Alpaslan plaket verirken

===

Hedefleri dünya galerileri

SULUBOYA resim tekniğinin ünlü isimleri arasında yerini alan Hasan Kırdı, adını verdiği sanat merkezinde 'Yaz tatili bitti' diyerek ders zilini çaldı. Atölyenin genç ve yetişkin öğrencileri, yeni sanat sezonuna büyük heyecanla başladı. Ara verdikleri çalışmalarına yeniden başlayan öğrencilerin hedefi, sezon içinde yurt dışında sergiler açmak. Atölye öğrencileri, ilk kez oluşturulan dijital kütüphaneden de yararlanıyor. Hedeflerini büyüten merkezde, daha profesyonelce resimler yapılacak, ortaya çıkarılan eserler de dünya galerilerine taşınacak. Sanatçı Kırdı, İngiltere ve Fransa'daki bazı galerilerle temasa geçtiğinin, Uzakdoğu ülkelerine de açılacaklarının müjdesini verdi.

Devlet ve özel sektörde 21 yıllık yöneticilik görevinden sonra 2005-2011 yılları arasında da yaşamını ve resim çalışmalarını Paris-Antalya arasında sürdüren Kırdı, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında 54 kişisel sergi açtı. Kendine ait sanat merkezinde küçük, genç ve yetişkin öğrencilerine suluboya resim sanatını sevdirip öğreten, profesyonelleştiren sanatçı, eserlerinde izlenimci, gerçekçi bir yaklaşım sergilediğini belirtti. Bilgi ve birikimlerini öğrencileriyle paylaşan Kırdı, "Doğanın olağanüstü hallerini resmetmeyi daha çok seviyorum. Denizde dev dalgalar, şiddetli fırtına, şimşek çakması gibi muhteşem doğa görüntüleriyle tuvallerimize renk katıyoruz" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Hasan Kırdı Sanat Merkezi'nde resim çalışmalarına bağlayan genç ve yetişkin öğrencilerin

===

Çocukların 'Atlantis' heyecanı

DİREKLERARASI Seyirci Jürisi'nden bu yıl dört ödül alan Kırmızı Kalem Tiyatro'da, prömiyeri 21 Ekim Pazar günü Yeni Mahalle Kültür Merkezi'nde (YKM) gerçekleşecek olan 'Kayıp Şehir Atlantis' adlı çocuk oyununun hazırlık çalışmaları hızlandırıldı. Oyun öncesi diksiyon, dans, bale, drama eğitimleri alan ve yaşları 6-18 arasında değişen çocukları da heyecan sardı. Rollerini ezberleyen çocuk oyuncular, oyunun prova çalışmalarına YKM sahnesinde başladı. Oyunda çocuklar, Atlantisli balıklar, denizanaları ve yengeçlerle birlikte şarkılar söyleyip, dans ederek eğlenecek.

HEYECANLI BEKLEYİŞ

Kutsal Kaynak'ın yönettiği Kayıp Şehir Atlantis' adlı oyunu Aslı Arslan yazdı. Ödüllü tiyatro sanatçısı Pınar Boya tiyatro, Selin Bezircioğlu dans-bale eğitmenliğini, müzik seçimini de Okan Canseven üstlendi. Oyuncu kadrosu ise ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşturuldu. Yaz tatilini tiyatro eğitimi alarak değerlendiren küçük ve genç yetenekler, denizaltı dekoru önünde, rengarenk kostümler içerisinde izleyicilerin karşısına çıkacakları günü sabırsızlıkla bekliyor. Gişe rekorları kırması beklenen oyun, Aralık, Ocak ve Mart aylarında da sahneye konulacak.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Rolleri dağıtılan çocuklar, prova çalışması yaparken yakın plan ve toplu görüntü.

===

Kutsi, Didim'de şenliğe katıldı

ANTALYALI ressam Reyhan Kutsi, Didim Belediyesi'nce bu yıl 17'ncisi düzenlenen 'Barış Şenliği'ne katıldı. Şenlikte, canlı performans resim çalışmaları da yapıldı. Açık havada gerçekleşen şenlik etkinliklerinde, 'Barış' konusu işlendi. Ressam Kutsi de birçok şehirden Didim'e gelen ressamlarla birlikte birbirinden güzel resimler yaptı. Ressamların eserleri, sanatseverlerin beğenisine sunulurken, üç gün süren festival, konserler, halk oyunları, semazen gösterisi, yürüyüş, kitap satışı ve 'barış' konulu panellerle devam etti. Kutsi, "Şenliğe katılmak bana büyük heyecan verdi. Ressamlar adeta birbiriyle yarıştı. Herkes en güzel resmi ortaya çıkarabilmek için çok çalıştı" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Reyhan Kutsi, resim yaparken ve diğer ressamlar çalışma yaparken görüntü

===

Danslı, şovlu fuar sona erdi

ANTALYA'da bu yıl ilki gerçekleşen 'Avrasya El Sanatları Hediyelik Eşya Fuarı' sona erdi. Cam Piramit'te 70'i yabancı olmak üzere 210 firma stant açıp, el sanatlarından oluşan çeşitli hediyelik eşyaları satışa sunmuştu. Antalyalıların, yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgisini çeken fuarda, Türkiye, Rusya, Pakistan, Hindistan, Sudan, Filistin, Çin, Endonezya, Tayland, Mısır, İran, Afganistan, Filipinler, Nepal, Senegal, Doğu Türkistan, Gürcistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Dubai, Tacikistan, Türkmenistan, Tataristan, Özbekistan, Kenya ve Nijerya'dan katılan firmaların hediyelik eşyaları satıldı. Fuarın son günü firmalar ellerinde kalan ürünleri bitirebilmek için fiyatlarda indirim uyguladı. Bazı stantlardaki Nijeryalı, Endonezyalı, Filipinli, Sudanlı kadınlar ise rengarenk kıyafetlerin içerisinde dans ederek ilgi çekmeye çalıştı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Fuardan fotolar

===

'Berdevam' gösterime hazır

AÇK Görsel Sanatlar Merkezi'nde, senaryosunu oyuncuların yazdığı 'Berdevam (sürüp giden)' adlı oyunun prova çalışmalarında son aşamaya gelindi. Ekim ayı içerisinde sahnelenmesi beklenen oyun, içeriği ve ilginç kostümleriyle şimdiden dikkat çekiyor. Oyunda gönüllü doktor, memur, esnaf ve dansçılar rol aldı.

'Berdevam'da gelenek ve görenekleri bozulan bir toplumda toparlanma çabası olsa da en ufak bir sarsıntıda tekrar bozulması ironik şekilde anlatılıyor. Birkaç kez tiyatro severlerle buluşacak olan 'Berdevam'ın, gişe rekorları kırması bekleniyor.

Yönetmenliğini Serdar Erdoğan'ın üstlendiği 'Berdevam'da, Mehmet Getizmen, Hakan Çapar, Yusuf Akyıldız, Gülendam Açıkalın, Abdullah Aksoy, Serdar Erdoğan rol aldı. Şiir dinletisinden yola çıkılarak tiyatrosallaştırılan oyun, grotesk (tuhaf, gülünç figürlerden oluşmuş süsleme üslubu) tarzında hazırlanıyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyunun prova çalışmalarından görüntü

========

SERGİLER

========

ANSAN

Melek Günbey'in resim ve keçe sergisi……………………………………...17-30 Eylül

DEVLET GÜZEL SANATLAR GALERİ

Fazilet Topçuoğlu'nun resim sergisi………………………………….24 Eylül - 3 Ekim

MURATPAŞA BELEDİYESİ FUAYESİ

İnci Işıldağ'ın resim sergisi…………………………………………………..21-28 Eylül

AYDIN KANZA SANAT GALERİSİ

Gülşen İnandık'ın rölyef sergisi……………………………………………15-24 Eylül

A.Ç.K Sanat Merkezi öğrencileri resim sergisi…………………………….25-30 Eylül

N. Hülya Namlu'nun resim sergisi…………………………………………..1-10 Ekim

Suat Kazanoğlu'nun resim sergisi………………………………………….12-21 Ekim

ANTALYA MÜZESİ

Sevgi Ergenekon'un resim sergisi…………………………………………18-30 Eylül

ÖZDİLEKPARK AVM

Ahmet Korkmaz'ın resim sergisi………………………………………..…25-30 Eylül

ORKUN&OZAN SANAT GALERİSİ

Mehmet Şirzad, Hülya Ulaş Feyzioğlu, F.Nuri Kara, Cihan Tikin'in resim sergisi……

5 Ekim-3 Kasım

========

FESTİVAL

========

SİDE ANTİK TİYATRO VE LİMAN

Side 12. Uluslar arası Kültür-Sanat Festivali……………………...25 Ağustos -30 Eylül

ATATÜRK KÜLTÜR PARKI

Antalya 1'inci Anadolu Kültür Festivali………………………………………………………..……25-29 Eylül

===============

MÜZİK DİNLETİSİ

===============

YAT LİMANI AMFİTİYATRO

Rus Sanat ve Kültür Derneği Müzik ve Dans Grubu………………………….28 Eylül - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement