Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.SÜS Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Süs Bitkileri Tanıtım Grubu evsahipliğinde 3-7 Nisan tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek 'Union Fleurs-Dünya Çiçek Ticareti Birliği' kongresinde, süs bitkileri sektöründeki dünya...

26.03.2013 15:10

Foto: Çetin Osman Budak ve yönetim

===

Dünya çiçek başkanları Antalya'da buluşuyor

SÜS Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Süs Bitkileri Tanıtım Grubu evsahipliğinde 3-7 Nisan tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek 'Union Fleurs-Dünya Çiçek Ticareti Birliği' kongresinde, süs bitkileri sektöründeki dünya başkanları buluşacak. 21 üye ülkeden yaklaşık 50 katılımcı beklenen toplantıda, dünya üzerinde sektörle ilgili gelişmeler ele alınacak. Union Fleurs toplantısında buluşacak sektör temsilcileri, Türkiye'deki sektörü tanımak için üretim yerleri ve ihracatçı firmaları da ziyaret edecek.

3 gün sürecek toplantıda Expo Ajansı tarafından dünya başkanlarına Expo 2016 Antalya Botanik Exposuyla ilgili tanıtım yapılarak, lobi çalışmaları gerçekleştirilecek. Union Fleurs, dünya üzerinde süs bitkileri sektöründe faaliyet gösteren tek uluslararası kuruluş olma özelliğini taşıyor. Union Fleurs'un dünya üzerinde Kolombiya, Kenya, Hollanda, Almanya, Fransa, Danimarka, Japonya, ABD dahil olmak üzere 21 ülkeden üyesi bulunuyor.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

İP'de görev değişimi

İŞÇİ Partisi (İP) Antalya İl Örgütü'nün Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karanlık'ın divan başkanlığında gerçekleştirdiği 9. Olağan Kurultayı'nda, il başkanlığı görevine Bayram Atasoy getirildi. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimlerde 527 delegeden 153'ü oy kullandı. Bayram Atasoy tek aday olarak girdiği seçimlerde 107 oy alarak İP İl Örgütü'nün yeni başkanı seçildi. Atasoy'un resmi sonuçların açıklanmasının ardından mazbatasını alarak eski başkan Bilal Şimşir'den görevi devralacağı belirtildi. 15 adayın yarıştığı yönetim kurulu üyeliği seçimlerinde ise Ekrem Demir, Meral Serener, Nuri Tomruk, Aylakaya Kayaaltı, Mehmet Ali Kılınç ve İbrahim Türkyılmaz göreve getirilen isimler oldu.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Bayram Atasoy ve Bilal Şimşir portre.

===

MHP'li kadınlar huzurevinde

MHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Havva Karakullukçu ve yönetimi, huzurevin de kalan yaşlıları ziyaret etti. Yeni nesillere gelenek, görenek ve ananelerimizi aşılayan yaşlılara gereken değerin her zaman verilmesi gerektiğini belirten Havva Karakullukçu, bunların kişisel duyguların ötesinde toplumsal bir görev olduğunu vurguladı.

Karakullukçu, "Ne mutlu bizlere ki, millet olarak yaşlılarımıza hürmet ve sevgi beslemeyi onlara hizmet sayan bir geleneğin mensuplarıyız. Bu geleneğimizin sürdürülmesi geleceğimizin muhafazası bakımından hayati önem taşımaktadır" dedi. MHP Kadın Kolları yönetimi daha sonra huzurevinde kalan yaşlıların ellerini öperek onlara çeşitli hediyeler verdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Danimarkalı öğrenciler İSTEK'te

DANİMARKA'dan gelen 28 kişilik öğrenci grubu ve öğretmenleri, İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Anadolu Lisesi'ne konuk oldu. 11 Dil sınıfı öğrencilerinin rehberlik yaptığı kampüs gezisinde, Danimarkalı öğrenciler ve öğretmenleri, okula hayranlıklarını gizleyemedi. İki ülkenin eğitim sistemleri, eğitim koşullarının paylaşıldığı ziyarette, öğrenciler arasında dostluk temelleri atıldı ve iki okul arasında öğrenci değişim projeleri yapılması planlandı. Kampüs gezisinin ardından öğrencilerle yemekhanede yemek yiyip keyifli vakit geçiren Danimarkalı konuklar, okul yönetimine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek dostluk mesajlarıyla okuldan ayrıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

===

Birlik, kongrelerde buluştu

KAŞ ve Kumluca ilçelerinde esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi mali kongreleri yapıldı. Göller Bölgesi Birliği'ne bağlı kooperatiflerin başkanlarının da katıldıağı kongrelerin divan başkanlığını, Birlik Başkanı Ahmet Tural yaptı. Her iki kongrede de başkanlar Hakkı Salur ve Ramazan Çetin güven tazeledi.

Ahmet Tural, son dönemde 'Birlik' adı altında gereksiz spekülasyonlar yaşandığını, kurumla ilgisi olmayan kişilerin bile konuyu gündemde tutmaya çalıştığını belirterek, "Bizim tabelamızda 'birlik' yazıyor. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımız olabilir. Bu bizim küseceğimiz, düşman olacağımız anlamına gelmez" dedi.

Foto: Kongrelerden foto

===

Korkuteli Kütüphanesi açıldı

KORKUTELİ'nde 49'uncu Kütüphaneler Haftası kutlamaları kapsamında Fatih İlköğretim Okulu'nun eski hizmet binası hayırsever Yaşar Yalçın'ın katkılarıyla restore edilerek kütüphaneye dönüştürüldü. Korkuteli Kütüphanesi'nin açılışı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak tarafından yapıldı. Protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı açılışta konuşan Vali Altıparmak, insanların başarıya ulaşabilmeleri, kendilerini geliştirebilmeleri için kitap okumanın çok önemli olduğunu belirtti.

Toplumun her kesiminin kitaba gereken önemi vermesi gerektiğini kaydeden Vali Altıparmak, kitap okumanın en az yemek ve uyumak kadar önemli olduğunu söyledi. Günümüzde çocukları okumaktan uzaklaştıracak çok sayıda materyal bulunduğunu anlatan Vali Altıparmak, "Buna karşın onlara okuma alışkanlı kazandırılması çok önemli. Okumanın onlar için yemek, uyumak kadar önemli olduğunu anlatmalıyız" diye konuştu.

Kitap okumak için güzel mekanın kütüphaneler olduğuna işaret eden Vali Altıparmak, "Kitap okumayan insanlara neden kitap okumadıkları sorulduğunda en büyük bahaneleri maddi imkansızlıklar oluyor. Oysaki bu gün Korkuteli Kütüphanesi'nde 2 binin üzerinde kitap bulunuyor. Fakat Korkuteli Kütüphanesi'nde 1000 kişi kitap okumuş. Okuma alışkanlığımızı arttıralım" dedi.

Konuşmaların ardından Korkuteli Kütüphanesi'nde en çok kitap okuyan Şeyma Kefli, Şeyma Yorulmaz, Şerife Nur Koparan, Ahmet Çalışkan'a Vali Altıparmak tarafından çeşitli hediyeler verildi. Vali Altıparmak, kutlamalar kapsamında şiir okuyan öğrencilerden Reyyan Sıkım'a da bol bol kitap okumasını tavsiye etti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Korkuteli Kütüphanesi törenle açıldı

===

Bimeks 73'üncü mağazasını açtı

TEKNOLOJİ marketi Bimeks, 73'üncü mağazasını Manavgat'ta açtı. Mağazanın açılışını, Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar ve Franchise iş ortağı Adem Erdoğan birlikte açtı. Bimeks büyük indirimleriyle açtığı mağazada, televizyon, cep telefonu, bilgisayar, beyaz eşya ve binlerce ürüne vatandaşlar ilgi gösterdi. Açılış sonrası konuşan Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, "Manavgat mağazamızın açılışı ile 2013 yılında 100 mağazaya ulaşma hedefine bir adım daha yaklaştık" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Polisten tarihi eser operasyonu

YALVAÇ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Gelendost İlçesi'ne bağlı Madenli Köyü'nde bir eve yapılan baskında tarihi değeri bulunan 46 parça eser ele geçirildi. Yalvaç ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri, Ö.K'nin evinde tarihi değeri bulunan sikke ve çeşitli eserler bulunduğu bilgisine ulaştı. Ö.K.'nin bu eserleri pazarlamaya çalıştığı ihbarını alan polis, Ö.K.'nin evine baskın yaptı. Baskında, 46 parça tarihi değeri bulunan çeşitli dönemlere ait sikke, mızrak ucu, toka ele geçirildi. Ö.K. gözaltına alınırken, eserler Yalvaç Müzesi'ne teslim edildi.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Eserlerden

===

Suç makinesi yakalandı

ALANYA'da 26 yaşındaki B.Ç., tartıştığı 41 yaşındaki Hayrettin Kokuş'u bacaklarından tabancayla vurdu.Olay, Obagöl Mahallesi İbos Pazarı mevkiinde meydana geldi. Hayrettin Kokuş ile B.Ç. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine B.Ç. yanındaki ruhsatsız tabancayla Kokuş'a 3 el ateş etti.

Bacaklarından yaralanan Kokuş, özel bir otomobille Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Olaydan sonra kaçan B.Ç. ise Cikcilli Beldesi'ndeki evinde polis tarafından gözaltına alındı. Gazipaşa'da 'korku ve panik yaratmak', Alanya'da ise 'Tehdit' suçlarından arandığı belirlenen B.Ç. sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hayrettin Kokuş ve B.Ç

===

Gazino kavga: 1 ölü, 1 ağır yaralı

AFYONKARAHİSAR'ın Dazkırı İlçesi'nde gazinoda çıkan kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Dazkırı- Başmakçı yolu üzerindeki bir gazinoda önceki gece henüz belirlenemeyen bir nedenle iki grup arasında tartışma çıktı. Gazinoda başlayan tartışma otoparkta kavgaya dönüştü. Olayların büyümesi üzerine M.A., üzerinde bulunan tabancayla 26 yaşındaki Özgür Sancar ve Ahmet Kor'a ateş etti. Çeşitli yerlerinden yaralanan Özgür Sancar yaşamını yitirirken, Ahmet Kor ise yaralandı. Dinar Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Ahmet Kor'un hayati tehlikesi bulunduğu belirlendi. Polis, olay yerinden kaçan M.A.'yı yakalamak için çalışma başlattı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Fotosuz

==

Devlette mesai saati değişiyor

ANTALYA'da kamu kurum ve kuruluşlarının çalışma saatleri, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 1 Nisan Pazartesi gününden itibaren değişiyor. Antalya Valliği'nden yapılan açıklamada, çalışma saatlerinin sabah 08.00-12.30, öğleden sonra ise 13.30-17.00 şeklinde düzenlendiği kaydedildi.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement