Aurelia Vişovan & Can Çakmur Dört El Piyano Resitali - Son Dakika
Kültür Sanat

Aurelia Vişovan & Can Çakmur Dört El Piyano Resitali

Uluslarası prestijli yarışmalardan birçok ödülle dönen genç kuşağın başarılı piyanistleri Aurelia Visovan ve Can Çakmur, Bach, Mozart, Beethoven, Hoffmann ve Schumann'ın solo ve dört el piyano yapıtlarından oluşan bir programla 15 Mart Çarşamba akşamı Mozarthaus'a konuk oluyor.

15.03.2017 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslarası prestijli yarışmalardan birçok ödülle dönen genç kuşağın başarılı piyanistleri Aurelia Visovan ve Can Çakmur, Bach, Mozart, Beethoven, Hoffmann ve Schumann'ın solo ve dört el piyano yapıtlarından oluşan bir programla 15 Mart Çarşamba akşamı Mozarthaus'a konuk oluyor.

Aurelia Visovan, piyano

Can Çakmur, piyano

Konser Programı: J. S. Bach I  Kromatik Fantezi ve Füg BWV 903, re minör

W .A. Mozart I  4 El için Piyano Sonatı KV. 358, Si Bemol Majör

E. T. A. Hoffmann I Piyano Sonatı No.1, fa minör

L. van Beethoven I  Büyük Füg Op. 134, Si Bemol Majör (Bestecinin 4 El Piyano için uyarlaması)

R. Schumann I  Doğu'dan Tablolar (Bilder aus Osten) Op. 66

Toplam program süresi 80 dakikadır.

CAN ÇAKMUR

1997 yılında Ankara'da doğdu. Piyanoya Leyla Bekensir ve Ayşe Kaptan ile başladı. 2009'dan bu yana Türkiye'deki çalışmalarını Emre Şen ile sürdüren Çakmur, 2010'dan itibaren pek çok uluslararası akademide yer aldı. Aralarında  Ewa Kupiec,  Arie Vardi ve Alan Weiss gibi isimlerin bulunduğu saygın müzisyenler ile çalışma imkanı buldu. 2012'de XXII. Uluslararası Roma Yarışması'da birincilik ödülü kazandı. Çakmur, 2012'den itibaren Ankara'da Belçika ve Lüksemburg Büyükelçilikleri, İstanbul'da Almanya Başkonsolosluğu ve Viyana'da Türkiye'nin Avusturya Büyükelçiliği'nde resitaller verdi. Antalya Piyano Festivali, Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Notti Romana al Teatro di Marcello, Bodrum Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali gibi uluslararası sanat festivallerine resitalleriyle katıldı.2013'de Güher & Süher Pekinel "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" projesine kabul edildi. 2014'de Pianale Akademi ve Yarışması'nda gösterdiği başarı sonucunda kazandığı bursun yanı sıra EMCY-Ödülü'ne (European Music Competitions for Youth) layık görüldü. Aynı yıl, Ender Sakpınar yönetiminde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Sezon Açılış Konseri'nde solist olan Çakmur, Weimar'da düzenlenen 4. Franz Liszt Genç Piyanistler yarışmasında üçüncülük ödülü ve Bartok özel ödülü kazandı. Aynı yıl, 5. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın Çıkış Yapan Müzisyeni (18 Yaş altı)" ödülüne layık görüldü.2015'de, Sascha Goetzel yönetiminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 43. İstanbul Müzik Festivali'nin açılış konserinde solist olarak yer aldı. Eindhoven Muziekgebouw, CRR Konser Salonu, Liszt Salon Altenburg gibi salonlarda konser verdi. Bugüne kadarki gelişim sürecinde müzisyen olarak kişiliğinin oluşmasında Marcella Crudeli ve Jun Kanno'nun desteğini gören Çakmur, lisans eğitimine "Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar"da Grigory Gruzman ile sürdürmekte ve Belçika'da Diane Andersen ile çalışmalarına devam etmektedir.Can Çakmur, Güher & Süher Pekinel "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" projesi dahilinde TÜPRAŞ sponsorluğunda desteklenmektedir.

AURELIA VISOVAN

Aurelia Visovan, piyano eğitimine beş yaşında Sighetu Marmatiei şehrinde Monica Chifor ile başladı. On iki yaşında Cluj-Napoca şehrine taşınarak çalışmalarını Gerda Türk ve Adriana Bera ile sürdürdü. 2011 yılından itibaren Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi'nde Martin Hughes ile piyano ve Gordon Murray ile çembalo çalıştı ve 2017 yılında en yüksek not ile mezun oldu. Visovan, on iki yaşından beri Romanya ve Almanya'da düzenli olarak çeşitli orkestralar ile sahne almaktadır. Almanya, Avusturya, Fransa, Japonya, Romanya, Portekiz ve İspanya'da konserler vermiştir. Berlin Classics ve Falaut firmalarıyla iki oda müziği CD'si kaydetmiş ve bunun yanında Schleswig-Holstein ve Mecklenburg-Vorpommern gibi festivallerde sahneye çıkmıştır. 2017 yılında dört farklı enstrüman ile kaydettiği ilk solo CD'si KNS Classics firması tarafından dağıtılacaktır. Çembalist olarak düzenli olarak Orchestra 1756 ile çalmakta ve solist olarak Avrupa çapında düzenli olarak konser vermektedir. Visovan, 2013 yılında Berlin Filarmoni'nin Büyük Salonu'nda Çaykovski'nin 2. Piyano Konçertosu'nu seslendirdi. Vişovan, ulusal ve uluslararası yarışmalarda yirmi beşin üzerinde birincilik ödülü kazanmıştır. 2015 yılında Ciudad de Huesca ve Santa Cecilia piyano yarışmalarında birincilik ve Paola Bernardi Çembalo Yarışması'nda ikincilik ödülü kazanmıştır.

Detaylar :

İl : Ankara

İlce : Çankaya

Mekan : Mozarthaus Sanat ve Konser Evi

Mekan Adresi : Nilgün Sokak, 14/2

Başlangıç Saati : 15.03.2017 20: 00: 00

Bitiş Saati : 15.03.2017 22: 00: 00

Kategori : Aurelia Vişovan & Can Çakmur Dört El Piyano Resitali

Tür : Konser

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Aurelia Vişovan & Can Çakmur Dört El Piyano Resitali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement