Bağcılar'dan Anadolu'ya 60 Bin Kitap - Son Dakika
Yerel

Bağcılar'dan Anadolu'ya 60 Bin Kitap

Bağcılar\'dan Anadolu\'ya 60 Bin Kitap

Bağcılar'daki öğrencilerden toplanarak Türkiye'nin farklı illerindeki öğrencilere dağıtılmak üzere yola çıkan 60 bin kitap, Bilecik'in ardından Eskişehir'e ulaştı.

02.10.2012 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'daki öğrencilerden toplanarak Türkiye'nin farklı illerindeki öğrencilere dağıtılmak üzere yola çıkan 60 bin kitap, Bilecik'in ardından Eskişehir'e ulaştı.

Bağcılar Belediyesi'nin Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği "Gezgin Kitap Projesi" kapsamında 60 bin kitap yola çıkarıldı. Bağcılarlı öğrencilerin topladığı kitaplar, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Afyon ile bu illere bağlı 10 ilçede öğrencilerle buluşuyor.

İstanbul ile Anadolu arasından kitaba ve bilgiye dayalı bir köprü oluşturmak istediklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, eğitim konusunda pek çok hayırlı projeye imza attıklarını belirterek, kitapların bir kısmının Bağcılarlı öğrenciler tarafından okunduğunu belirtti.

Projenin 3 yıl önce başlatıldığını söyleyen Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yıılmaz, "Bu projenin bir güzelliği, bu kitapların okullarımızda çocuklarımızın okumuş olması. Diğer bir güzelliği de çocuklarımızın bu kitapların yazarları ile okullarımızda buluşuyor olması" dedi.

4 İL 7 İLÇEYE ULAŞTIRILACAK

Bağcılar'dan yola çıkan kitap yüklü kamyonun ilk durağı Bilecik oldu. Bilecik'in ardından Söğüt ilçesine geçen ekip daha sonra sırasıyla yoluna devam etti. Eskişehir merkez ve Odunpazarı'na 15 bin kitap teslim eden ekip, Seyitgazi ilçesine 5 bin kitap bırakarak ardından Kütahya merkez ve Domaniç ilçesine, Afyon merkez ile Şuhut- Salar beldesi, Çobanlar ve Bolvadin ilçelerine uğrayarak kitapları yeni sahiplerine ulaştırmak üzere belirlenen okullara teslim edecek.

3 yıl önce Bağcılarlı öğrenciler tarafından toplanan 18 bin kitabın Bitlis'e gönderilmesi ile başlayan "Gezgin Kitap" projesine geçen yıl Yozgat, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars ile bu illere bağlı 10 ilçe ile devam edilmişti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağcılar'dan Anadolu'ya 60 Bin Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement