Başkentte Ulu Önder Atatürk Anısına Konser - Son Dakika
Güncel

Başkentte Ulu Önder Atatürk Anısına Konser

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 12 -13 Kasımda, Bilkent Senfoni Orkestrası 13 -14 Kasımda, Ulu Önder Atatürk Anısına Konser Verecek.

05.11.2009 10:44  Güncelleme: 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 12-13 Kasımda, Bilkent Senfoni Orkestrası 13-14 Kasımda, Ulu Önder Atatürk anısına konser verecek.

Bilkent Senfoni Orkastrası'nın, Klaus Weise'nin şefliğinde vereceği konserde, Rumen Raitchev yönetimindeki Bulgar Ulusal Radyo Korosu da yer alacak. Konserde, Ludwig Van Beethoven'ın 9'uncu senfonisi seslendirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 12 ve 13 Kasımda Naci Özgüç şefliğinde, Büyük Önder Atatürk anısına konser verecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu'nun orkestraya eşlik edeceği konserde, Ulvi Cemal Erkin'in ''Keman Konçertosu'' ve Turgay Erdener'in ''Afife Balesi'nden Müzikler'' yorumlanacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 15 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 6 eserle sahne alacak.

Başkentte hafta boyunca yapılacak kültür-sanat etkinlikleri şöyle:

-TİYATRO-

BÜYÜK TİYATRO: Angelo Savelli'nin yazıp yönettiği ''Don Giovanni ve Uşağı Pulcinella'' adlı oyun, yarın, 8 Kasım ve 10 Kasımda izleyiciyle birlikte olacak. Dekorunu Elena Ivanova'nın, giysi tasarımını Hakan Dündar'ın hazırladığı yapıtın ışık tasarımı Zbigniew Wichlacz'ın imzasını taşıyor. Müziklerini Can Atilla'nın yaptığı oyunda, Suat Karausta, Tolga Tekin, Ebru Uysal, Tolga Tecer, Zeynep Yasa, Serap Engin ile Murat Özgen rol alıyor.

KÜÇÜK TİYATRO: Robin Hawdon'un yazdığı, ve Hakan Çimenser'in yönetmenliğini yaptığı ''Şahane Düğün'' yarın, 7 ve 8 Kasımda seyirciyle buluşacak. Dekor tasarımını Işın Mumcu'nun, kostümlerini Gülümser,Erigür'ün hazırladığı eserin ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'na ait. Eserde, Meltem Baytok, Okan Şenozan, Tolga Çiftçi, Aslı Kılan, Hülya Gülşen Irmak ve Pervin Ünalp rol alıyor.

Bursa Devlet Tiyatrosu'nun ''Kara Örtü (Puşide-i Siyah) adlı oyunu 10 Kasımda prömiyer yapacak. Eser, 11 ve 12 Kasımda da sahnelenecek. Zerrin Tığlıoğlu'nun yazdığı K. Betül F. Gökçer'in yönettiği oyunun dekor tasarımını Suar Şeylan, giysi tasarımını Hale Eren, ışık tasarımını ise Yakup Çartık yaptı. Oyunda, Feyha Çelenk, Ömer Naci Topcu, Serdar Seçkin, Cem Arabacıoğlu, Arzu Tan Bayraktutan, Yasemin Şener, Süheyla Elbaş, Betül F. Gökçer, Nihal Usanmaz başlıca rolleri paylaşıyor. Eserde, Atatürk'ü Rüştü Asyalı seslendiriyor.

Oyun, Bursa'nın işgal edilişinden kurtuluşuna kadar geçen 2 yıllık süreyi Bursalı bir ailenin penceresinden anlatıyor.

ŞİNASİ SAHNESİ: Modern dünyanın kadın-erkek ilişkilerini masaya yatıran ve özensizlik nedeniyle kısa sürede biten aşkları esprili bir dille işleyen ''Geç Kalanlar'' adlı oyun, hafta boyunca izleyicinin karşısına çıkacak. Pervin Ünalp'ın yazdığı, Nesrin Üstkanat'ın yönettiği eserin dekor tasarımını Işın Mumcu, giysi tasarımını Sevgi Türkay gerçekleştirdi. Işık düzenini Osman Uzgören'in yaptığı eserde, Füsun Günuğur, Levent Şenbay, Dilara Keyf Günüç ve Miraç Elligram rol alıyor.

AKÜN SAHNESİ: Sam Shepard'ın yazdığı, Pınar Kür'ün Türkçeye çevirdiği, Cem Emüler'in yönettiği ''Aç Sınıfın Laneti'', yarın, 7 ve 8 Kasımda seyredilebilecek. Dekoru Güven Öktem'e, kostümü Sevgi Türkay'a, ışığı Zeynel Işık'a ait oyunda, Mehtap Öztepe, Mesut Turan, Canberk Uçucu, Tuncer Yığcı, Faik Artuk, Güven Besimoğlu, Harun Özer, Osman Karakoç ve Başak Akbay yer alıyor.

''Gizler Çarşısı'' adlı oyun, 10, 11 ve 12 Kasımda izleyiciyle birlikte olacak. Turgay Nar'ın kaleme aldığı eserin yönetmeni Laçin Ceylan. Dekor tasarımını Turgut Kocaman'ın üstlendiği eserin giysi tasarımını Ceren Karahan, ışık düzenini ise Şükrü Kırımoğlu yaptı. Ali Hakan Beşen, Uğur Çavuşoğlu, Nezih Işıtan, Mehmet Gürkan, Halil Akarsu, Yaprak Onat, Pınar Sesveren, Sanlı Baykent, Elif Çelikcan, Gülay Gür Bayram, Acan Ağır Aksoy ile Mevlüt Ebter'in başlıca rolleri üstlendiği eser, insanların modern dünyada herşeyden ve kendinden uzaklaşmasını işliyor.

ALTINDAĞ TİYATROSU: Behiç Ak'ın yazıp Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği ''Tek Kişilik Şehir'' adlı yapıt, yarın, 7 ve 8 Kasımda sahnelenecek. Dekor ve giysi tasarımını Işın Mumcu'nun hazırladığı oyunun ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'na ait. Oyunda, Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez, Merve Gül rol alıyor.

William Shakespeare'in ''Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası'' adlı yapıtından çocuklar için uyarlanan ''Bir Yaz Masalı'' adlı çocuk oyunu da 8 Kasımda izlenebilir.

''Anam Bacım Avradım'' adlı oyun, hafta süresince seyircinin karşısına çıkacak. İnanç Yılan'ın yazdığı, Cem Emüler'in yönettiği oyunun dekoru Hakan Dündar, giysir tasarımı Esra Selah, ışık düzeni Zeynel Işık'a ait. Alev Buharalı, Şirin Ergüven, Süheyla Gürkan, Berna Konur, Zuhal Taşar, Selma Bayraktargil, Adnan Erbaş, Gürkan Görbil, Cem Balcı, Sedat Keçeci'nin başlıca rolleri paylaştığı eserde, kadına karşı ayrımcılık ve aile içi şiddet konusu, müzikal kabare üslubuyla işleniyor.

STÜDYO SAHNE: Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un ''Bir Delinin Hatıra Defteri'', yarın, 8 ve 10 Kasımda görülebilecek. Sylvie Luneau ile Roger Coggio'nun uyarladığı, Coşkun Tunçtan'ın Türkçeleştirdiği yapıtın proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler üstleniyor.

Eserde, 1960'lı yıllarda Türk tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal'ın iki farklı yorumla canlandırdığı Aksenti İvanoviç Poprişçin'i Erdal Beşikçioğlu oynuyor. Eserin dekor ve giysi tasarımı Sertel Çetiner'in, ışık düzeni Seyhun Ayaş ile Zeynel Işık'ın, müzik, ses ve efekt tasarımı ise Tayfun Gültutan'ın imzasını taşıyor.

İRFAN ŞAHİNBAŞ TİYATROSU: ''Islıkçı'' isimli oyun, 7 Kasımda sahnelenecek. Çetin Altan'ın yazdığı, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği oyunun dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostümleri Funda Çebi'ye ait. Müziklerini Fatih Veli Ölmez'in, dans düzenini İhsan Bengier'in yaptığı eserde, Şahin Ergüney, Meliha Savaş, Oktay Dal, Mehmet Akay, Emre Erçil, İlyas Zeki Karaca, Erdal Karakurt ile Ezgi Koç rol alıyor.

ÇAYYOLU CÜNEYT GÖKÇER SAHNESİ: Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin uyarlayıp yönettiği müzikal oyun ''Fosforlu Cevriye'', yarın ve 7 Kasımda görülebilir. Dekor ve kostümü Hakan Dündar'a, ışığı Yakup Çartık'a, özgün müziği Attila Özdemiroğlu'na ait oyunda, Ali Hakan Beşen, Dara Tan, Deniz Baytaş, Feray Darıcı, İclal Karaduman, Kader İlhan, Nermin Uğur, Nusret Çetinel, Uğur Çavuşoğlu ve Zeynep Aytek Metin rol alıyor.

''Islıkçı'' adlı oyun, hafta boyunca sahnelenecek.

ODA TİYATROSU: Patrick Süskind'in yazdığı, Metin Belgin'in yönettiği ''Kontrbas'' adlı yapıt, yarın ve 7 Kasımda izlenebilecek. Eserde, giysi tasarımı Hakan Dündar, ışık tasarımı Zeynel Işık imzasını taşıyor. Olcay Kavuzlu'nun rol aldığı oyunda, bir müzisyen üzerinden toplumun, bireyin, müziğin, cinselliğin, hiyerarşinin ve pek çok şeyin dedikodusu yapılıyor.

''Hüzzam'' adlı eser, 10, 11 ve 12 Kasımda seyircinin karşısına çıkacak. Güner Sümer'in yazdığı oyunu Olcay Poyraz yönetiyor. Dekor tasarımı Ethem Özbora, giysi tasarımı Yıldız Köse'ye ait oyunda ışık düzenini Mehmet Yaşayan yapıyor. Toplumsal değişimi ve zaman kavramını konu alan oyunda, Maral Üner rol alıyor.

75. YIL MİTHATPAŞA SAHNESİ: ''Kırmızı Başlıklı Kız'' adlı oyun, 8 Kasımda, minik izleyicileriyle birlikte olacak.

-OPERA-BALE-

OPERA SAHNESİ: Modern Dans Topluluğu'nun ''Bin Kalp Atışı'' adlı gösterisi, 7 Kasımda suarede izlenebilir.

Şefliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı, piyanist Duygu İnandık Örnek'in sahne alacağı ''Atatürk'ü Anma Konseri''nde, Gül Seçkin ve Sabri Özmener anlatıcılık yapıyor. Sahne düzeni Sabri Özmener'e ait oyun, 10 Kasımda ücretsiz izlenebilecek.

''Kerem'' adlı 2 perdelik eser, 11 Kasım Çarşamba günü Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Topkapı Sarayı'nın gizemli yaşantısını Osmanlı usul müziği eşliğinde sunmaya hazırlanan ve uzun yıllar kapalı gişe oynayan Merih Çimenciler'in ' 'Harem'' balesi, 12 Kasımda prömiyer yapacak.

OPERET SAHNESİ: ''Öylesine Bir Dinleti'' adlı müzikli oyun, 8 Kasım Pazar günü izleyiciyle birlikte olacak.

LEYLA GENCER SAHNESİ: ''Çocuk Balesi'' 8 Kasımda sahne alacak.

-KONSER-

CSO KONSER SALONU: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 12 ve 13 Kasımda Naci Özgüç şefliğinde, Büyük Önder Atatürk anısına'' konser verecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu'nun orkestraya eşlik edeceği konserde, Ulvi Cemal Erkin'in ''Keman Konçertosu'' ve Turgay Erdener'in ''Afife Balesi'nden Müzikler'' yorumlanacak.

BİLKENT KONSER SALONU: Bilkent Senfoni Orkastrası 13-14 Kasımda saat 20.00'de Büyük Önder Atatürk anısına konser verecek. Orkestrayı şef Klaus Weise'nin yöneteceği konserde, Rumen Raitchev yönetimindeki Bulgar Ulusal Radyo Korosu da yer alacak.

Konserde, Ludwig Van Beethoven'ın 9'uncu senfonisi seslendirilecek.

-''AŞK GELİYORUM DEMEZ'' VİZYONA GİRİYOR

Romantik-komedi türündeki ''Aşk Geliyorum Demez'' vizyona giriyor.

Yönetmenliğini Murat Şeker'in yaptığı filmin senaryosu yine Murat Şeker ve Selami Genli imzasını taşıyor. Bergüzar Korel ile Tolgahan Sayışman'ın yanı sıra Zeki Alasya, Altan Erkekli ve Altan Gördüm'ün rol aldığı filmin konusu şöyle:

''Mahmutpaşa'da bir han esnafının oğlu olan Ali, oldukça yakışıklı ve çapkın bir delikanlıdır. Bergüzar Korel ise esnafın çalıştığı hanı satın alan zengin müteahhidin, yardımsever, doğaya ve hayvanlara düşkün kızıdır.

Müteahhit, esnafın çalıştığı hanı satın alır ve orayı yıkıp alışveriş merkezi yapmaya karar verir. Han esnafının bir an önce hanı boşaltmasını isteyince esnaf birleşerek bir plan yapar ve Ali'den Gözde'yi etkileyerek hanı kurtarmasını ister. Bir yardım gecesinde tanışan Ali ve Gözde birbirlerinden çok etkilenirler. Esnafında yardımıyla yapılan planlarla komik ve romantik bir hikaye başlar.''

Başrollerini Aykut Oray, Engin Altan Düzyatan, İlker Ayrık ve Billur Kalkavan'ın paylaştığı, dram-gençlik türündeki ''Mezuniyet'' adlı film, izleyiciyle buluşacak. Doğan Can Anafarta'nın yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu da Anafarta'ya ait.

Yakın dostları Polat'ın bir yıl önceki intiharını atlatamayan Umut ve arkadaşları, yıllardır bekledikleri mezuniyet gecesine hazırlanmaktadır. Akın, Polat'ın ölümünü atlatamamıştır ve bu yüzden kız arkadaşı İpek'ten uzaklaşmıştır. Sarp lise sonrası askere gitmeye karar vermiştir, ancak bu kararı kız arkadaşı Deniz ile sorunlar doğurmuştur. Bir grup gencin mezuniyet gecesinde yaşadıklarını ve yollarının kesişmesini anlatıyor.

Haftanın başka bir yerli filmi ''Kıskanmak'' sinema perdesine geliyor. Dram türündeki filmin yönetmenliğini Zeki Demirkubuz yaptı. Senaryo ise Demirkubuz ve Nahit Sırrı Örik'in kitabından uyarlandı.

Serhat Tutumluer, Berrak Tüzünataç, Nergis Öztürk'ün başlıca rollerinin paylaştığı film, 1930'lu yılların Zonguldak'ında geçiyor. Film, Demirkubuz'un ilk dönem filmi olma özelliğini de taşıyor.

Bilim kurgu sevenler için Yeni Zelanda yapımı ''Yasak Bölge 9'' filmi de vizyona giriyor. Yönetmenliğini Neill Blomkamp'ın yaptığı filmin senaryosu Blomkamp ve Terri Tatchell'e ait. Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike'ın başlıca rollerde yer aldığı filmin konusu ise şöyle:

''30 yıl önce uzaylılar dünyayla ilk bağlantılarını kurarlar. İnsanlar onlardan ya bir saldırı ya da büyük bir teknolojik ilerleme geleceğini bekliyorlardır. Fakat hiçbiri olmaz. Aksine, kendi gezegenlerinde son hayatta kalan uzaylılar sığınmak için dünyamıza gelirler. Tüm dünya devletleri onlarla ne yapacaklarını tartışırken, yaratıklar Güney Afrika'da Yasak Bölge 9 olarak tanımlanan bir yere geçici olarak yerleştirilirler. Artık, uzaylıların dünyada bulunmasıyla ilgili sabırlar tükenmiştir.''

-SERGİ-

ALTANAY SANAT EVİ: Yasemin Lümalı'nın ''Kibele'nin Seyir Defterinden; Bilinç Altına Yolculuk'' isimli resim sergisi, 10 Kasımda açılacak. Sergi, 5 Aralıka kadar gezilebilecek.

ÇENGELHAN RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ: ''Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar'' 14 Şubata kadar görülebilir.

DOKU SANAT GALERİSİ: Marek Brzozowski-Nadir Baylan'ın resim sergisi, 16 Kasıma kadar sanatseverlerin izlenimine açık olacak.

G&G SANAT GALERİSİ: Hasan Pekmezci, Hüseyin Yıldırım, Mehmet Ali Doğan, Tuğrul Velidedeoğlu'nun ''Güz Esintisi'' isimli sergisi 6 Kasımda açılacak. Sergi, 4 Aralıka kadar gezilebilecek.

GALERİ SANATYAPIM: Usta ressam Kayıhan Keskinok'un ''Kuvayı Milliye Destanı II'' adlı sergisi, 20 Kasıma değin Galeri Sanatyapım'da izlenebilecek.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SANAT MÜZESİ: Osmanlı hanedanının portrelerini 3 yıllık bir çalışmayla tuvale aktaran ressam Abdurrahman Kaplan'ın sergisi sanatseverlerle buluştu. Sanatçının 36 Osmanlı padişahını tuğralarıyla birlikte işlediği sergide, padişahların 20 metrekarelik dev boyuttaki soy ağacı da yer alıyor.

Sergi, 30 Kasıma kadar Hacettepe Üniversitesi Sanat Müzesinde sanatseverlerle birlikte olacak.

VAKIFBANK ATAKULE SANAT GALERİSİ: Salon 1'de Nevin Karayağız'ın ''Türkiye Saklı İnci'' isimli sergisi 8 Kasıma kadar gezilebilir.

Salon 2'de Sümeyye Gülaçtı ve Nergis Kabadayı'nın Ebru sergisi ise 8 Kasıma kadar açık kalacak.

MEDYA SANAT GALERİSİ: Serap Demirağ'ın ''Ve Işık... Ve Ateş... Ve Can...'' adlı yağlı boya resim sergisi, 2 Aralıka değin görülebilir.

MERKEZ BANKASI SANAT GALERİSİ: Banka koleksiyonundan seçkilerin yer aldığı ''Günümüz Türk Resminde Figüre Bakış'' başlıklı sergi, 9 Aralıka kadar gezilebilecek.

ZİRAAT BANKASI MİTHATPAŞA SANAT GALERİSİ: Kum Sanat Eğitim Merkezi'nin karma resim sergisi, 20 Kasıma kadar izlenimde olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte Ulu Önder Atatürk Anısına Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement