Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- CEZAEVİNDEN ÇIKAN FADIL AKGÜNDÜZ: DOĞU HAYAT BULACAK, TÜRKİYE KALKINACAKHaber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHANitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında mahkemece hakkında tahliye kararı verilen işadamı Fadıl Akgündüz Silivri Cezaevi'nden çıktı.

29.03.2017 08:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- CEZAEVİNDEN ÇIKAN FADIL AKGÜNDÜZ: DOĞU HAYAT BULACAK, TÜRKİYE KALKINACAK

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında mahkemece hakkında tahliye kararı verilen işadamı Fadıl Akgündüz Silivri Cezaevi'nden çıktı.

Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldıkları iddiasıyla Nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılanan işadamı Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut'un tahliyesine karar verildi.

Tahliye kararının ardından Akgündüz, saat 21.20 sıralarında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden salıverildi. Akgündüz'ü kapıda yakınları karşıladı. Yakınlarına sarılan Akgündüz çıkışta, "Doğu hayat bulacak, Türkiye kalkınacak" dedi. Akgündüz ve beraberindekiler daha sonra cezaevinin önünden ayrıldı.

Görüntü Dökümü

----------------

-Akgündüz'ün cezaevi kapısından çıkışı

-Yakınlarına sarılması

-Akgündüz'ün açıklamaları

-Arabaya binip, ayrılması

28.03.2017 - 21.58 Haber Kodu : 170328209

===============================

2- İSTANBUL'DAKİ DEAŞ OPERASYONU: 2 GÖZALTI

Çağatay KENARLI/ İstanbul DHA

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'e yönelik düzenlenen operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 22 Şubat tarihinde Başaksehir, Ümraniye ve Gaziosmanpaşa'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 2 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

=================================

3- İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL-Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Esenler'deki bir çok adrese uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona havadan da polis helikopteri destek verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saat 05.00 sıralarında Esenler'de Nene Hatun, Oruç Reis ,Turgut Reis, Fevzi Çakmak, Tuna, Fatih ve Namık Kemal mahallelerindeki 16 adrese operasyon düzenledi. Operasyona özel harekat polisleri havadan da polis helikopteri destek verdi. Operasyon kapsamında Turgut Reis Mahallesi 497. Sokak'ta bulunan 5 katlı bir binanın ikinci katındaki bir daireye giren polis ekipleri içeride aramalar yaptı. Aramalar sırasında dışarıda özel harekat polisleri de önlem aldı. Operasyon yapılan bir diğer adres ise Fatih Mahallesi, 285 Sokak'ta bulunan 4 katlı bir bina idi. Polis ekipleri adreslerde arama yaptı.

Görüntü dökümü:

----------------

-Operasyona gidilmesi

-Özel harekat polislerinin adrese girmesi

- Narkotik polisleri

-Sokakta alınan silahlı önlemler

-Helikopterden görüntü

-Genel ve detaylar

29.03.2017 - 05.58 Haber Kodu : 170329021

=========================

4- İSTANBUL'DA 3 İLÇEDE HELİKOPTER DESTEKLİ ASAYİŞ DENETİMİ

Haber - Kamera: Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

İstanbul polisince; Maltepe, Sancaktepe ve Ataşehir ilçelerinde helikopter destekli asayiş denetimi yapıldı. Çok sayıda polisin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada şüpheli araç ve kişiler incelendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki çeşitli şubelerden ekipler ile Maltepe, Sancaktepe ve Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüklerince asayiş denetimi yapıldı. 3 farklı ilçede gerçekleştirilen denetimlere çok ayıda polis katıldı.

ŞÜPHELİ ARAÇLAR İNCELENDİ

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu'da 5 farklı noktada gerçekleştirilen uygulamalarda polisler, dernek ve kahvehanelere girerek aramalar yaptı. Sabit uygulama noktalarında ise şüpheli araçlar durdurularak incelendi.

TABANCA BULUNDU

Uygulamada eksikleri bulunan araçlara ceza kesildi. Gülsuyu'nda durdurulan bir aracın içerisinden çıkan kurusıkı tabancaya da polis tarafından el konuldu.

Çalışmalara havadan polis helikopteri de destek verdi. Helikopter, üç ilçe üzerinde sürekli dolaştı. Özel Harekat Polisleri ise, dentim yapılan bölgelerin çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Özel Harekat Polisleri

-Zıhlı araçlar

-Uygulama noktası

-Polisin kahvehane ve derneklere girmesi

-Polisin arama yapması

-Kimlik sorgulaması yapılması

-Şüpheli araçların durdurulması

-Araçların içlerinin araştırılması

-Tabancaya el koyulması

-Helikopterin geçişi

-Genel ve detay

28.03.2017 - 20.30 Haber Kodu : 170328193

=============================

(ÖZEL)

5- FATİH'TE YUMRUK VE TEKMELERİN HAVADA UÇUŞTUĞU KAVGA KAMERAYA YANSIDI

Haber - Kamera : Ersan SAN/ İSTANBUL DHA

Fatih'te, 'kadına laf atma' nedeniyle Özbekistan uyruklu iki grup arasında çıktığı iddia edilen kavgada yumruk ve tekmeler havada uçuştu. Kavga anı DHA kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, İskenderpaşa Mahallesi Rağbet Sokak üzerinde bu akşam meydana geldi. İddiaya göre, Özbekistan uyruklu iki grup arasında, kadına laf atma mevzusundan tartışma çıktı. Tartışma bir süre sonra sokak ortasında kavgaya dönüştü. Yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu iki grup arasındaki kavga, çevredekilerin araya girmesiyle sonlandırıldı. Kavga anı Doğan Haber Ajansı kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Sokakta yaşanan kavga

-Çevredekilerin kavgayı ayırmaya çalışması

-Detaylar

29.03.2017 - 00.19 Haber Kodu : 170329003

=============================

6- MERAL AKŞENER: BİR TEK ADAMIN CUMHURİYET REJİMİNİ DEĞİŞTİRMEYE GÜCÜ YETMEYECEK

Meral Akşener,

"Atatürk'ün bütün güç elindeyken, ülkede istiklal savaşını yapan komutanken ve tek gücü kullanmazken şimdi bir tek adamın Cumhuriyet rejimini değiştirmeye gücü yetmeyecek. Buna izin vermeyeceğiz. Bugün 1947'den daha geri bir anayasa yapıyorlar."

Haber: Akın ÇELİKTAŞ/ İstanbul DHA

Partisinden ihraç edilen MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Hayır" etkinliğine katıldı. Kadınların ağırlıklı olduğu salona giren Meral Akşener, "Başbakan Meral "sloganı ile karşılandı.

"TÜRKİYE'DEKİ HUZURU, KARDEŞLİĞİ, DAYANIŞMA RUHUNU YOK ETTİLER"

Meral Akşener buradaki konuşmasında,"Sürekli olarak 'Hayır' çalışması yapanlara hakaret ederek, iftira atarak, mezhepçilik yaparak, insanları birbirine karşı dikerek Türkiye'deki huzuru, kardeşliği, dayanışma ruhunu yok ettiler. Ama biz onlara karşı sevgiyle yaklaşan bir dil kullanıyoruz" dedi. Tek adam yetkisinin Atatürk'e dahi verilmediğini söyleyen Akşener," Atatürk'ün bütün güç elindeyken, ülkede istiklal savaşını yapan komutanken ve tek gücü kullanmazken şimdi bir tek adamın Cumhuriyet rejimini değiştirmeye gücü yetmeyecek. Buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ANAYASA ORTAK AKIL İLE YAPILIR"

Bahçeli'nin cumhurbaşkanın görev yetki aşımı suçunu ortadan kaldırmak için anayasa teklifine destek verdiğini söyleyen Meral Akşener, "Suç işlenmesinin önüne geçeceğinize suçu anayasa kılıfına sokuyorsunuz. Anayasa ortak akıl ile yapılır. Anayasa değişliği bir kişiyi; diktatörden, kraldan öte hale getireceği için 'Hayır' diyoruz" ifadelerini kullandı. Parlamenter sistemin kontrol ve denetim mekanizması olduğuna vurgu yapan Akşener, "Bütün dinler insanların egosundan kibirinden kurtulması için gelmiştir." ifadelerini kullandı.

"SARRAF EKENOMİ BAKANI OLURDU"

2010 yılındaki anaylasa değişikliği referandumuna da değinen Meral Akşener, " Anayasa Mahkemesi'ni ve HSYK'yı da ele geçirmek için bir referandum yaptılar. O zaman ambalaj 12 Eylül'dü ve yetmez ama 'Eevet'çiler de destekçileriydi. AKP yöneticileri ile görüştüğümde onlara 'bütün acıları çekeceksiniz' dediğim de 'Herşey kontrol altında' dediler. İşte gördük kontrol altındaki durumu 15 Temmuz'a giden yalların taşlarını o anayasa ile döşediniz. Eğer bu 18 maddeyi de o gün referanduma koyup başkan olsaydı bugün Maliye Bakanı Rıza Sarraf, Adalet Bakanı Zekeriya Öz, Milli Savunma Bakanı Adil Öksüz, Diyanetten sorumlu bakan Egemen Bağış, başkan yardımcımarı da PKK terör örgütünün başı olurdu. Düşünün Allah bizi nelerden korumuş." dedi.

"MADEM GARANTİ İDİ BU ASABİ HALİNİZİN NEDENİ NE?"

İki partinin toplam oy oranının yüzde 62 olduğunu söyleyen Meral Akşener, "Madem garanti idi bu asabi halinizin nedeni ne? 'Hayır diyenleri FETÖ'CÜ, PKK'lı ve terörist diye ilan ediyorsanız ya. Önce bir sağınıza, sonra solunuza ve en sonunda da aynaya dönüp bakın. Burada çadır mahnkemesi kuran, Barzani'nin bayrağını asan, Atatürk resmini indiren, Oslo'da pazarlık eden yok. Duydunuz mu devletlüler. Önce masum bir 'Evet kampanyasına destek sandık. Ama karşılığında Kerkük'ü vermişler. Ey Bahçeli hani Kerkük Türktü ne oldu. Bununla ilgili birşey diyecek misin?" diye konuştu.

FETÖ'den para aldığı iddialarına da değinen Meral Akşener, "her yere para alarak gitmeye alışmış olanlar burasını anlayamaz" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Akşener'in açıklamaları

-Salondan detaylar

29.03.2017 - 00.07 Haber Kodu : 170329001

29.03.2017 - 00.08 Haber Kodu : 170329002

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement