Dha İstanbul Bülteni  - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni  - 1

Dha İstanbul Bülteni  - 1

1- ERDOĞAN: SOSYAL MEDYADA ŞAHSIM VE PARTİM ÜZERİNDEN GEREKSİZ TARTIŞMALAR YAŞANIYOR ONLAR FİTNE ÜRETİYOR *Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer birileri bizi rahatsız ediyorsa bir gece ansızın gelebiliriz. Herkes yerini bilecek, kimse bu millete sınırlarında yanlış yapmayacak" dedi.

05.05.2017 07:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- ERDOĞAN: SOSYAL MEDYADA ŞAHSIM VE PARTİM ÜZERİNDEN GEREKSİZ TARTIŞMALAR YAŞANIYOR ONLAR FİTNE ÜRETİYOR

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Eğer birileri bizi rahatsız ediyorsa bir gece ansızın gelebiliriz. Herkes yerini bilecek, kimse bu millete sınırlarında yanlış yapmayacak" dedi.

"Kim konuşuyorsa, onlar fitne üretiyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. sakın bu oyunlara gelmeyin. Sosyal medyada şahsım ve partim üzerinden gereksiz tartışmalar yaşanıyor"

"Bu yaştaki arkadaşlıklarınızı unutmayın temeli sağlamsa, ciddi siyasi hareketleri inşa edersiniz"

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER - Hakime TORUN/ İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik Festivali'nde yaptığı konuşmada, kendisi hakkında sosyal medyadaki paylaşımları eleştirerek, "Sosyal medyada zaman zaman gereksiz tartışmaların yaşandığına şahit oluyorum. Son günlerde şahsım ve partim üzerinden yine böyle malayani bir tartışma başlatıldı. Benim adıma, sevgili gençler Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü konuşur. Başka kimse benim adıma söz sahibi değildir, konuşamaz. Kim konuşuyorsa, onlar fitne üretiyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. sakın bu oyunlara gelmeyin. Sosyal medyada şahsım ve partim üzerinden gereksiz tartışmalar yaşanıyor" dedi.

Erdoğan, "Eğer birileri bizi rahatsız ediyorsa bir gece ansızın gelebiliriz. Herkes yerini bilecek, kimse bu millete sınırlarında yanlış yapmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen  Gençlik Festivali'nde konuştu.

"OKUL, HAYATIN BİR PARÇASIYDI HER ŞEY ONDAN İBARET DEĞİLDİ"

Erdoğan, "Binlerce genci bir arada görünce kendi gençliğimiz hatırlamamak mümkün değil. Okul, hayatın bir parçasıydı her şey ondan ibaret değildi. Spora olan ilgim nedeniyle emek verdim. Uzun yıllar amatör olarak top koşturdum. Her siyasi görüşü savunan arkadaşlarım vardı. Bu arkadaşlarım ile tartışmalarımız sevgi ve saygı çerçevesinde yapardık. Ben onlara göre sosyal ve siyasette alanında çok daha içli dışlıydım.

"İLK ADAYLIĞIM 1989 BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞIYDI KAZANAMADIK ÇOK ŞEYLER DÖNDÜ"

Siyasi hayatına da değinen Erdoğan, "Siyasetteki ilk adaylığım 1989 Beyoğlu belediye başkanlığı adaylığıydı. Oradan başladık kazanamadık. Bir çok şeyler döndü. 94'te, İstanbullu bu kardeşinizi  40 yaşında İstanbul'a belediye başkanı yaptı. İstanbul susuzdu, çöp yığınları, hava kirliliği vardı. Önce bunları halletmemiz gerekiyordu. 4 buçuk yılda bunların hepsini yaptık" diye konuştu.

"1 MİLYAR 200 MİLYON DOLAR BORÇLA DEVRETTİM"

İstanbul Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin Erdoğan, "2 buçuk milyar dolar ile borç aldık. Bu yatırımları da yaptık. 1 milyar 200 milyon dolar borçla devrettim. Nereden nereye. Bu aşk başkaydı. Cezaevine bir şiirden dolayı girdim. 4 ay yattıktan sonra halkımın arasına karıştım. Halkım devam dedi, Partiyi kurduk bugünkü Ak Parti" dedi.

"BU YAŞTAKİ ARKADAŞLIKLARINIZI UNUTMAYIN TEMELİ SAĞLAMSA, CİDDİ SİYASİ HAREKETLERİ İNŞA EDERSİNİZ"

Gençlere tavsiyelerde bulunan Erdoğan, "Bunları niye anlatıyorum;  bu yaştaki arkadaşlıklarınız unutulmaz. Sakın bu arkadaşlıklarınızı unutmayın temeli sağlamsa, daha sonra her alanda çok ciddi siyasi hareketleri de siz inşa edersiniz. Şimdi 18 yaşa indi. Parlamentonun yolu size açık. Bu yılların kıymetini bilin" dedi.

'FETİH MARŞI' GENÇLERİMİZE ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR VEREN BİR MANİFESTODUR"

Erdoğan,"Mesele 'Fatih' olunca, Arif Nihat Asya'nın 'Fetih Marşı'nı hatırlamamak mümkün mü. Bu marş aynı zamanda gençlerimize çok önemli mesajlar veren bir manifestodur" dedi.

"GENÇLERİMİZ, 15 TEMMUZ'DA ULUBATLI HASAN'DAN GELEN SELAMI ALARAK TANKLARIN, KARŞISINA DİKİLDİ"

15 Temmuz darbe girişimine değinen Erdoğan, "Kendinize güvenin. Gençlerimiz, 15 Temmuz'da Ulubatlı Hasan'dan gelen selamı alarak, tankların, silahların, uçakların, helikopterlerin karşısına aslanlar gibi dikildiklerinde, ecdatlarına layık olduklarını ispatlamışlardır. Hem erkeğiyle hem bayanıyla. Tankların altına girdiler mi? Girdiler. Yıldılar mı? Yılmadılar. Niye? Dedi ki 'Ben Nene Hatun'un torunuyum.' Ne dediler? 'Ben Fatih'in torunuyum' O gece şehid olanlar arasında 16-17-18-20 yaşlarında nice körpe fidanlar vardı. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZ, EN AZ BİR DOĞU, BATI DİLİNİ ÖĞRENMELİ SIKINTILARI ÇÖZECEĞİZ"

Gençlere tavsiyelerde bulunmaya devam eden Erdoğan, "Devir uzmanlık devri. Genel kültürünüz iyi noktada olacak. Dünyayı takip etmelisiniz. Ana dilinizin yanında farklı bir dili öğrenmeyi de amaç edinmelisiniz. Gençlerimiz, en az bir doğu, batı dilini öğrenemiyorsa ne yapıp edip bu sorunu da çözeceğiz. Kılıç kullanma konusunda bir sıkıntımız yok ama kalem konusunda aynı şeyi söyleyemiyoruz " dedi.

"FETO, BİR YANDA PKK, DİĞER TARAFTA TERÖR ÖRGÜTLERİ, GENÇ DİMAĞLARIMIZI ZEHİRLEDİ"

Erdoğan, "Terör örgütlerinin gençlerimizi hedef alma nedenlerinden biri de az önce söylediklerim. İşte FETO, bir yanda PKK, diğer tarafta terör örgütleri, genç dimağlarımızı zehirlediler, ülkemizin insan kaynağına büyük darbe vurdular ama artık iflah olmayacaklar. Kaynağımızın çok ciddi bir kısmı heba oldu. Şimdi bunu süratle telafi edeceğiz. Gençler sizden ricam her alanda başarılı olacağınızı düşünüyorsanız kendinizi hızla yetiştirin" diye konuştu.

"SOSYAL MEDYADA ŞAHSIM VE PARTİM ÜZERİNDEN GEREKSİZ TARTIŞMALAR YAŞANIYOR. ONLAR FİTNE ÜRETİYOR"

Kendisi hakkında sosyal medyaki paylaşımları eleştiren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Sosyal medyada zaman zaman gereksiz tartışmaların yaşandığına şahit oluyorum. Son günlerde şahsım ve partim üzerinden yine böyle malayani bir tartışma başlatıldı. Benim adıma, sevgili gençler Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü konuşur. Dolayısıyla başka kimse benim adıma söz sahibi değildir, konuşamaz.

KİM KONUŞUYORSA, ONLAR FİTNE ÜRETİYOR. BUNLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ. SAKIN BU OYUNLARA GELMEYİN

Kim konuşuyorsa, onlar fitne üretiyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Sosyal medyada sakın bu oyunlara gelmeyin. Çünkü biz 80 milyonun gönlünü kazanmanın gayreti içerisindeyiz. Bunu başaracağız. Bugün bizimle yürümeyenler, yarın bizimle beraber yürüyebilirler. Öyle mi? Onları da kazanmaya çalışacağız. Kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik, hor, hakir görmedik. Her bir ferdi kucaklayıp kardeşliğimizi büyütmenin mücadelesini verdik."

"EĞER BİRİLERİ BİZİ RAHATSIZ EDİYORSA BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ. HERKES YERİNİ BİLECEK"

Erdoğan, "Eğer birileri bizi rahatsız ediyorsa bir gece ansızın gelebiliriz. Herkes yerini bilecek, kimse bu millete sınırlarında yanlış yapmayacak" dedi.

ERDOĞAN'A 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN' YAZILI FENERBAHÇE FORMASI HEDİYE EDİLDİ

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Fenerbahçeli futbolcular, Volkan Demirel ve Moussa Sow, arkasında 'Recep Tayyip Erdoğan ve Moussa Sow' yazılı formaları Erdoğan'a, hediye etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PENALTI ATIŞI YAPTI

Hediye takdiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan penaltı atışı da yaptı.

BİLAL ERDOĞAN'DAN MAS GÜREŞİ

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hakemliğinde Bilal Erdoğan da  eski dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya ile mas güreşi müsabakası yaptı. Erdoğan müsabakanın berabere bittiğini açıkladı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Erdoğan'ın konuşması

-Erdoğan'a forma hediye edilmesi

-Bilal Erdoğan ve Hamza Yerlikaya'nın mas güreşi yapması (Ek görüntü)

-Detaylar

04.05.2017 - 20.51 Haber Kodu : 170504205

04.05.2017 - 20.53 Haber Kodu : 170504206

04.05.2017 - 21.34 Haber Kodu : 170504209

04.05.2017 - 21.35 Haber Kodu : 170504210

=====================================

2- KILIÇDAROĞLU: BİR ÜLKENİN ANAYASASI İKİYÜZLÜ OLABİLİR Mİ? MAALESEF İKİYÜZLÜ

Haber: Aliye ULUSOY- Kamera: Özgür EREN/ İSTANBUL DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dünyada örneği olmayan bir uygulamayla karşı karşıya kaldık, ikiyüzlü bir hukuk çıktı karşımıza. Taraflı bir partinin Genel Başkanı olacak, aynı Cumhurbaşkanı Anayasa'nın 103. maddesine göre gelecek diyecek ki 'ben tarafsız davranacağım, namusum ve şerefim üzerine büyük Türk milleti  önünde tarihin huzurunda yemin ediyorum' diyecek. Tam bir ikiyüzlülük, nerede Anayasa'da? Bir ülkenin Anayasa'sı iki yüzlü olabilir mi? Maalesef ikiyüzlü" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu akşam, "Referandum ve Sonuçlarının Türk Demokrasisine Etkileri" temalı 130. Bab-ı Ali Toplantıları'nda  konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu 16 Nisan halk oylaması sonuçlarına değinerek şu ifadeleri kullandı: "Ülkenin geleceğinden hepimiz sorumluyuz, hangi görüşten olursak olalım. Referandum sonrası ne olacak, öncesinde ne oldu? Bizler eğer bir sorunla karşılaşıyorsak bu sorunu aşmak için oturup çaba harcamalıyız. Referandumu katılımcı demokrasinin önemli bir ayağı olarak görmemiz gerekiyor. Burada sorulması gereken soru şu: Referandum çok güzel, yapalım, referandum hangi koşullarda olursa amacına uygun olur? Özgürlükçü bir ortamda yapılmalıdır. Halk süreç  öncesinde ve süreç içinde bilgilendirilmelidir. Eşit koşulların sağlanması gerekiyor. Dönüp bizim referandum sürecine bakalım. Özgürlükçü bir ortamda yapıldı mı? Hayır. Yeterli bilgilendirme oldu mu? Hayır. Eşit koşullarda gidildi mi? Hayır. Yüzde yüz inandığım bir şeyi ifade edeyim, hayırın yüksek olduğu bir sonuç çıktı. Sandığa gidip oy kullanan bütün vatandaşlar benim için çok değerli, bu kadar baskıya şantaja rağmen gittiler oyunu kullandılar. YSK'nın son anda aldığı bir karar olayı tamamen değiştirdi. Yasaya açıkça aykırı bir kararı almaktan çekinmediler."

"MECLİS KENDİ İRADESİNE SAHİP ÇIKAMAYAN BİR MECLİS HALİNE GELDİ"

Kemal Kılıçdaroğlu  konuşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kendi iradesine sahip çıkamayan bir Meclis haline geldiğini söyledi. Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu sürecin demokrasiye getirdiği en büyük sakınca parlamentonun yetkilerinin bir kişiye devredilmiş olmasıdır. Meclis'in gaziliği de tartışılır artık. Meclis kendi iradesine sahip çıkamayan bir Meclis haline geldi. Dünyada örneği olmayan bir uygulamayla karşı karşıya kaldık. İki yüzlü bir hukuk çıktı karşımıza, Cumhurbaşkanını seçiyorsunuz tarafsız olması lazım. Ama taraflı bir partinin Genel Başkanı olacak. Aynı Cumhurbaşkanı Anayasa'nın 103. maddesine göre gelecek diyecek ki ben tarafsız davranacağım, namusum ve şerefim üzerine büyük Türk milleti önünde tarihin huzurunda yemin ediyorum diyecek. Tam bir ikiyüzlülük, nerede Anayasada .Bir ülkenin Anayasa'sı iki yüzlü olabilir mi? Maalesef ikiyüzlü. Ahlaki kuralsızlığı Anayasa'ya getirdik, koyduk. Bana söyler misiniz bunun demokrasiyle ne ilgisi var?"

"YAPILAN BU DEĞİŞİKLİKLER YÜRÜRLÜKTEDİR AMA MEŞRU DEĞİLDİR"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,"Yapılan bu değişiklikler yürürlüktedir ama meşru değildir. Siyasal, hukuki, ahlaki açıdan meşru değildir" dedi. Kılıçdaroğlu,"Yapılan düzenleme meşru mudur, değil midir? Bir yasanın yürürlükte olmasıyla, meşru olması farklıdır. Bir yasa yürürlükte olabilir ama meşruluğu tartışılabilir. Yapılan bu değişiklikler yürürlüktedir ama meşru değildir. Siyasal, hukuki, ahlaki açıdan meşru değildir. Demokrasiyi savunan en az yüzde 50'li var. Bu olağanüstü bir fırsat penceresi sunuyor bize. Resmi rakamlara göre yüzde 49 her türlü baskıya, şiddete, şantaja, imkansızlığa rağmen sandığa gidip oyunu kullanan en az yüzde 50 olaganüstü bir rakamdır. En az yüzde 50'nin ağırlığı eğitimli bir kesim. Dünyayı sorgulayan bir kesim. Evet oyunu kullanlara demokrasiyi en iyi şekilde anlatacak bir kesim bu kesim. Kendi örgütlerimizin tamamına talimat verdik. Evet veya hayır hangi oyu kullanmış olursa olsun gittiğimiz her yere yeniden gideceğiz ve teşekkür edeceğiz. Bir espri yapayım Adalet ve Kalkınma Partisi de bir teşekkür ziyaretinde bulunacakmış, ama onlar YSK'yı ziyaretle başlamışlar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Toplantı salonunda bulunan davetlilerden detay görüntü

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun salona gelişi

-Kılıçdaroğlundan genel ve yakın detaylar

-CHP Milletvekillerinden detay görüntü

-Toplantı salonundan detay görüntü

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun konuşması

-Genel ve yakın detaylar

04.05.2017 - 22.35 Haber Kodu : 170504222

04.05.2017 - 22.37 Haber Kodu : 170504223

04.05.2017 - 22.38 Haber Kodu : 170504224

====================================

3- 'ÇERKEZ CENGİZ' TUTUKLANDI

Haber: Yüksel KOÇ/ İstanbul DHA

"Çerkez Cengiz" lakaplı Cengiz Şıklaroğlu, "Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması" suçundan hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Bu sabah hakkında 6136 Sayılı Ateşli Silahlak Kanunu kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında Ataşehir'de bulunan evinde gözaltına alınan "Çerkez Cengiz" lakaplı Cengiz Şıklaroğlu, karakoldaki işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na çıkarıldı.

EVİNDE BULUNAN SİLAHLAR SORULDU

Soruşturma savcısı Yasin Muammer İpekleşen'in sorgusunu yaptığı Şıklaroğlu ifadesinde, ikametinde 1 adet tabanca şarjörü, 1 adet siyah renkli tabanca içerisinde şarjör ve şarjöre takılı vaziyette 8 adet 9 mm çaplı fişek, toplam 70 adet 7.65 mm çaplı fişek, toplam 90 adet 9 mm fişek ve 2 adet değişik ibareli av tüfeği ile 1 adet içi boş olan kuru sıkı tabanca ele geçirildiğini söyledi. Av tüfeğinin Avcılar Kaymakamlığı tarafından verilen ruhsatı bulunduğunu söyleyen Şıklaroğlu, "Ruhsatımda faturalı 3 adet tüfek kaydedilmiştir, ancak işlerimin yoğunluğu nedeniyle evimde ele geçirilen tüfekleri ruhsata kaydedemedim" dedi. Şıklaroğlu, kuru sıkı tabancayı da av tüfeği bayisinden aldığını belirterek, faturasını ilerleyen günlerde dosyaya sunabileceğini söyledi. Mafya tarzı insanlardan sürekli tehdit aldığını söyleyen Şıklaroğlu, "Bundan dolayı kendimi korumak için annemlerin evinde bulunan dededen kalma 9 mm tabancayı ve mermileri dün evime getirdim. Tabancayı alırken içinde bulunan mermileri saymadım" dedi.

CEZAEVİNDE BİR GÜN KALMIŞ

Şıklaroğlu'nun ardından savunma yapan Avukat Havva Nurhan Diler, müvekkilinin kesinleşen mahkumiyet kararı nedeniyle 26 Nisan 2017 tarihinde cezaevine giderek teslim olduğunu, popüler bir kişi olması nedeniyle yakınları ve akrabalarının konvoy oluşturduğunu, denetimlik serbestlik kapsamında da bir gün sonra serbest bırakıldığını ileri sürdü.

SAVCI TUTUKLANMASI TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK ETTİ

Savcı İpekleşen, sorgusunu yaptığı Şıklaroğlu'nu, "Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması" suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

TUTUKLANDI

İstanbul Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği, sorgusunu yaptığı Şıklaroğlu'nun tutuklanmasına karar verdi.

Görüntü Dökümü:

-------------

- Maltepe Cezaevinden detay görüntüler

04.05.2017 - 21.45 Haber Kodu : 170504213

=============================

4- İSTANBUL BOĞAZI GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL DHA

İstanbul Boğazı'nda "kısıtlı görüş" nedeniyle gemi geçişleri geçici olarak durduruldu. İstanbul Liman Başkanlığı'nın açıklamasına göre, kısıtlı görüş nedeniyle saat 22.30'dan itibaren gemi geçişlerinin çift yönlü olarak askıya alındığı bildirildi.

Görüntü dökümü:

-----------

-Boğazda sisten görüntü

-Genel ve detaylar

05.05.2017 - 02.06 Haber Kodu : 170505003

================================

5- İSTANBUL'DA ŞAFAK VAKTİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ali Kerem BENGİ-Ramazan EĞRİ-Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Beykoz'daki birçok adreste uyuşturucu madde satıcılarına yönelik operasyon düzenledi.

Fatih Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasından saat 05.00 sıralarında hareket eden Uyuşturcu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri  Beykoz'da önceden belirlenen 20 adreste uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyona Özel hareket polisleri ve özel eğitimli narkotik köpekleri de destek verdi.

Operasyon kapsamında  İncirliköy Mahallesi, Ekşi Sokak'ta bulunan 2 katlı bir eve ile Şehit Cengiz Erdoğan Sokak'ta bulunan 4 katlı bir binanın ikinci katına özel harekat polisleriyle birlikte baskın yapan ekipler, dairelerde aramalar yaptı. Özel eğitimli narkotik köpeklerinin de katıldığı arama çalışmalarında her yer didik didik arandı.  Polis ekipleri Ortaçeşme Mahallesi Lavanta Sokak'ta bulunan bir gecekonduda da aramalar yaptı. Operasyonlarda gözaltına alınanların olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

Operasyon yapılan adresler

Özel harekat polisinin içeri girmesi

Özel harekat polisinin önlemi

Narkotik polis köpeğinin arama yapması

Gözaltına alınan bir şüpheli

Genel ve detaylar

05.05.2017 - 07.18 Haber Kodu : 170505012

05.05.2017 - 06.46 Haber Kodu : 170505011

===============================

6- KAĞITHANE'DE KUYUMCU SOYGUNU

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL/ İSTANBUL,

Kağıthane'de bir kuyumcu dükkanına giren yüzleri maskeli 4 kişi içeriden yaklaşık 30 bin lira değerinde ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı.

Olay Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi, Talatpaşa Caddesi,  51 numarada bulunan kuyumcu dükkanında saat 03.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre otomobil ile kuyumcu dükkanına gelen silahlı ve yüzleri maskeli 4 kişi dükkanın kepengini levye yardımıyla kırarak içeriye girdi. Tezgahta bulunan yaklaşık 30 bin lira değerinde ziynet eşyasını alan şüpheliler daha sonra geldikleri otomobile binerek kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri kuyumcu dükkanında ve çevresinde delil incelemesi yaptı.

"SOYGUNCULARDAN BİRİSİ BANA SİLAH ÇEKTİ"

Olayın görgü tanığı taksi şoförü Ali Aygün, "Yukarıdan bir bayan bağırıyordu hırsız var diye bende arabamı yıkamaya vermiştim. Çığlıklar üzerine koşarak geldim. Otomobilin plakasını almaya çalışıyordum. Şüphelilerden birisi bana silah çekerek uzaklaşmamı söyledi. 4 kişilerdi. Ellerinde poşet vardı" dedi. Güvenlik kamera görüntülerini de inceleyen polis ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:

----------------

-Kuyumcu

-Kuyumcunun sahipleri

-Polis ekipleri

-Olay yeri inceleme polislerinin çalışmaları

-Görgü tanığıyla röportaj

-Kuyumcu dükkanında bulunan altınlar

-Genel ve detaylar

05.05.2017 - 05.09 Haber Kodu : 170505010

=============================

7- BAĞCILAR'DA TRAFİK KAZASI: 3'Ü AĞIR, 5 YARALI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Bağcılar'da gece saatlerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetiği araç, seyir halinde giden servis minibüsüne arkadan çarptı. Kaza sonrası otomobilde bulunan 5 kişiden 3'ü ağır yaralanırken, 2 kişi de hafif yaralandı.

Kaza, Tem Bağlantı Yolu Aksaray istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 34 BG 3985 plakalı araç sürücüsü Muhammet Ertekin, beraberindeki 4 arkadaşı ile birlikte gece saat 00.00 sıralarında Tem Bağlantı Yolu Aksaray istikametinde giderken, Esenler ayrımına geldiği sırada henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç, önünde seyreden Aydın Yalçın'ın kullandığı 34 JMA 52 plakalı servis minibüsüne arkadan çarptı.

Kaza sonrası araç sürücüsü Ertekin ile yanında bulunan Halil Taşkan ve Enes Taşkan ağır yaralanırken, ismi öğrenilemeyen 2 kişi de hafif şekilde yaralandı. Yoldan geçen diğer sürücüler yardıma koşarken, bir yandan da durumu hemen itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaralıları araç içersinden çıkararak olay yerinde hazır bekleyen sağlık görevlilerine teslim etti. Sağlık görevlilerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralılar ambulanslarla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu sırada olay yerinde bulunan polis ekipleri de trafiği kontrollü bir şekilde çift şeritten sağladığı görüldü.

"DÖNE DÖNE VURDU ARKADAN"

Kaza sonrası servis minibüsü sürücüsü Aydın Yalçın, "Sağ şeritte ilerliyordum, yeni katıldım yola zaten. Bir ses geldi adam, döne döne vurdu arkadan" dedi. Bu sırada kazayı gördüğünü söyleyen bir kişi de, "Araç çok süratlıydı, burada geliyordu. Yerlerde ıslak gördüğünüz gibi, kaydı araç, arkadan vurmak zorunda kaldı. Araçta 5 kişi vardı, 3'ü ağırdı. Biz yardım için durduk benim önümdeydi araç" dedi. Kazaya karışan araç çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldıktan sonra yol tamamen açıldı. Kaza sonrası polis ekipleri inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Kazanın meydana geldiği yer

Kazaya karışan araçlar

Yaralıların görüntüsü

Servis sürücüsü ile röp (Aydın Yalçın)

Vatandaş ile röp

Aracın kaldırılması

Genel ve detaylar

05.05.2017 - 02.49 Haber Kodu : 170505005

==========================================

8- OKMEYDANI'NDA KAMYONET BARİYERE ÇARPTI:  2  YARALI

Haber - Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İstanbul DHA

Beyoğlu'nda, sürücüsünün yol hakimiyetini kaybettiği kamyonet yol ayrımında bulunan bariyerlere çarptı. Kazada Kamyonet sürücüsü Ozan Altınışık ağır yaralanırken, kamyonete arkadan çarpan araç sürücüsü Yusuf Uyanıkoğlu hafif yaralandı.

Kaza, D-100 karayolu Okmeydanı Haliç Köprüsü girişinde meydana geldi. İddiaya göre, 21.15 sıralarında Topkapı yönüne seyir halinde olan ve sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği 41 L 2808 plakalı kamyonet yolun ortasındaki bariyerlere çarptı. Bariyerleri önüne katarak ilerleyen kamyonete arkadan gelen Yusuf Uyanıkoğlu'nun yönetimindeki araç çarptı. Bariyerlere saplanan kamyonetin sürücüsü direksiyon başında sıkıştı. Yoldan geçenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.  Kamyonet sürücüsü, Ozan Altunışık vatandaşların çabaları ile sıkıştığı yerden çıkarıldı. Ağır yaralı olarak sağlık ekiplerine teslim edilen kamyonet sürücüsü, ilk müdahalenin ardından, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan araç sürücüsü Yusuf Uyanıkoğlu da tedbir amaçlı aynı hastaneye götürüldü.

Görgü tanığı Orçun Tokuş, "Kamyon sürücüsü bir en sağa, bir en sola gidip duruyordu. Ben de motorsikletimle yanına yaklaşıp bir kaç kez uyardım. Direksiyonu toplayamadı, bariyerlere vurdu. O vurunca ben de kendimi en sağa attım. Canımı zor kurtardım.  Daha sonra yanına gidip, yaralıya yardım ettim. " dedi.

Kaza nedeniyle Haliç Köprüsü girişinde trafik yoğunluğu oluşurken trafik yaklaşık bir saat yan yoldan verildi. Kamyonetin olay yerinden kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kaza yerinden görüntü

-Vatandaşların sürücüye yardım etmesi

-Yaralının ambulansa konulması

-Diğer yaralıya araç içinde yapılan müdahale

-Görgü tanığı ile röportaj

-Olay yerini izleyenler

-Kamyonetin olay yerinden kaldırılması

-Genel ve detaylar

04.05.2017 - 23.35 Haber Kodu : 170504227

04.05.2017 - 23.49 Haber Kodu : 170504228

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement