Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

(aktüel görüntüyle geniş haber)1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN : ŞEKERE DAYALI BİR TANSİYON DENGESİZLİĞİ GEÇİRDİKCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan," (Sağlık durumu) Bugün özellikle şekere dayalı bir tansiyon dengesizliği geçirdik.

25.06.2017 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(aktüel görüntüyle geniş haber)

1-  CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN :  ŞEKERE DAYALI BİR TANSİYON DENGESİZLİĞİ GEÇİRDİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

" (Sağlık durumu) Bugün özellikle şekere dayalı bir tansiyon dengesizliği geçirdik. Hamdolsun kısa sürede toparlandı. Şu anda iyi bir konumdayım"

" (Katar krizi)  Bir defa konuyla ilgili şu anda Katar'ın 13 maddeye yönelik tavrını Türkiye olarak biz hem takdir ediyoruz hem benimsiyoruz"

" (Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü) Onu kendine soracaksınız, bana niye soruyorsunuz? Yürüyen o, bir yorgunluk var herhalde"

Haber-Kamera: Özgür ALTUNCU - Güven USTA - İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir'deki Mimar Sinan Camii'nde çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sağlık durumuyla ilgili soru üzerine  Erdoğan, "Bugün özellikle şekere dayalı bir tansiyon dengesizliği geçirdik. Hamdolsun kısa sürede toparlandı. Şu anda iyi bir konumdayım. Programızına saat 3'te Haliç Kongre Merkezi'nde özellikle parti tabanımızla yapacağımız bayramlaşma töreniyle devam edeceğiz" diye konuştu

Erdoğan, "Birliğimiz, beraberliğimiz bizim için çok çok önemli. İnşallah dünya barışı, İslam dünyasının dini bayram olarak çok çok önemsediği bu bayramımız, inşallah bir milat olacaktır. Temennimiz, duamız, bununla birlikte alem-i İslam'da yeni bir dönemin

başlangıcına vesile olsun istiyoruz. Zira tüm İslam dünyasında adeta bir parçalanma, bir bölünme havası estirmek isteyenler var. Temenni ediyorum ki bunlar, Ramazan Bayramı ile birlikte çok daha farklı bir uyanışa vesile olacaktır " şeklinde konuştu

"ÇOK ÇOK ÇİRKİN BİR YAKLAŞIM"

Bir gazetecinin, "Katar ile ilgili Türk askerinin çekilmesi yönünde bir ültimatom var. Siz ne dersiniz?" şeklindeki soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir defa konuyla ilgili şu anda Katar'ın 13 maddeye yönelik tavrını Türkiye olarak biz hem takdir ediyoruz hem benimsiyoruz. Takdir ediyoruz, bir defa bu 13 maddeyle ilgili yaklaşımı biz uluslararası hukuka aykırı buluyoruz. Zira devletler arası hukukta ülkelerin egemenlik haklarına bu denli bir saldırı olamaz" yanıtını verdi . Burada adeta bir devletin egemenlik haklarına bir saldırının söz konusu olduğunu dile getiren Erdoğan, "Ve bir devletin kendi tasarruf alanına girecek kadar bir ileri gidiş söz konusu. Böyle bir şeye kalkıp da onların diliyle bakmak, yaklaşmak bana göre çok çok yanlış. Hele hele Türkiye'nin 2014 itibarıyla savunma iş birliğini yapmış olduğu Katar ile attığı bu adıma müdahil olmak, çok çok çirkin bir yaklaşım" dedi.

"SİZ NEYİ BEKLİYORSUNUZ, NE GÜNE DURUYORSUNUZ?"

Katar'a yönelik bu yaklaşımı asla doğru bulmadığını vurgulayan Erdoğan,  "Kaldı ki Katar'a yapılan bu yaklaşım, bizim Suudi Arabistan'a da teklifimizdir. Eğer Katar'a bu teklifimiz, onlarla yaptığımız bu anlaşma noktasında Suudi Arabistan da kendisinde bir üs kurmamızı isterse, Suudi Arabistan'da da biz buna yönelik bir adım atabiliriz. Bu teklifi ben Kral'ın kendisine de yaptım. 'Bunu bir değerlendirelim.' dediler ve o günden bugüne böyle bir dönüş de söz konusu olmadı. Şu anda bu dönüş söz konusu olmadığı halde

Türkiye'nin asker çekmesini talep etmek, bir defa Türkiye'ye karşı da maalesef saygısızlıktır. Yani biz herhangi bir ülkeyle savunma iş birliği anlaşmasını yaparken birilerinden izin mi alacağız? Yani hiç kusura bakmasınlar, Türkiye öyle sıradan bir ülke, sıradan bir devlet değil. Onun için Türkiye'nin de burada, askerini çekmesi gibi bir yaklaşımı Türkiye'den istemek, bu da Türkiye'ye bir saygısızlıktır.

Bir diğeri hem bir taraftan kalkacağız diyeceğiz ki işte 'basın özgürlüğü.' Şimdi ben dünyadaki özellikle basın örgütlerine de sesleniyorum; siz neyi bekliyorsunuz, ne güne duruyorsunuz? Şu anda basın özgürlüğü elinden alınan uluslararası bir medya kuruluşunun bir defa faaliyeti engellenmek isteniyor. Buna karşı ne güne duruyorsunuz? Sesinizin çıkması lazım. Sesleri çıkmıyor. Tüm

bunların yanında yine şu anda Katar, bir devlet olarak birçok yaptırımlarla karşı karşıya kaldı ve bu yaptırımlar noktasında da biz Katar'a karşı elimizden gelen desteği vermeye gayret ettik. Bundan sonra da vermeye gayret edeceğiz. Yine açıkça söylüyorum; uluslararası hukuka aykırı bir süreç var. Bu sürecin bir defa ortadan kaldırılması lazım. Bu tür yaptırımların kesinlikle yani devletler arası hukukta böyle bir şeyin yeri olamaz. Bu konularla ilgili olarak da şu anda Kuveyt'in ara buluculuğunu özellikle destekledik, destekliyoruz. Temennim odur ki Körfez'deki bu gelişmeleri Suudi Arabistan kendi büyüklüğüne yakışır şekilde çözsün ve temennim yine de odur ki bu bayram böyle geçmemeliydi" diye konuştu.

"YÜRÜYEN O, BİR YORGUNLUK VAR HERHALDE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne bugün bayram arası vereceğini belirtip "Performansını nasıl buldunuz?" sorusu üzerine de "Onu kendine soracaksınız, bana niye soruyorsunuz? Yürüyen o, bir yorgunluk var herhalde" yanıtını verdi.

ÇEVREDEKİLERDEN SEVGİ GÖSTERİSİ

Bu ara Erdoğan camiden çıkarken çevrede bekleyenler sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan da vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi. Erdoğan açıklamanın ardından Kısıklı'daki konutuna geçti.

Görüntü Dökümü:

------------

-Erdoğan'ın camiden çıkışı

-Çevredekilerin sevgi gösterisi

-Erdoğan'ın açıklamaları

-Makam aracına binerek gidişi

25.06.2017 - 08.36 Haber Kodu : 170625035

=======================

(ek görüntü ile geniş metin)

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAYRAM NAMAZI İÇİN GELDİĞİ CAMİDE KISA SÜRELİ RAHATSIZLIK GEÇİRDİ

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA - İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı için geldiği Mimar Sinan Camii'nde kısa süreli rahatsızlık geçirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı için saat 05.15'te Kısıklı'daki konutundan çıktı. Ataşehir Mimar Sinan Camii'ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan sabah namazını kıldı.

HUTBE SIRASINDA BAYGINLIK GEÇİRDİ

Cemaatle birlikte bayram namazı öncesi hutbe dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan rahatsızlandı. Cemaatin ortasında yer alan Erdoğan'ın baygınlık geçirmesi üzerine koruma polisleri çember oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı sağlık ekibi anında müdahale etti. Bu sırada imam cemaate Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu şeklinde duyuru yaptı.

Sedyeyle caminin altında bulunan VİP salonuna indirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada dinlendi. Dışarıda ambulans bekletilirken çevre hastanelerde de hazırlık yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa sürede kendine geldi. VİP salonunun bulunduğu bölümden yürüyerek çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini bekleyen basın mensuplarının yanına geldi.

VATANDAŞLAR DESTEK VERDİ

Camide olan ve Erdoğan'ın rahatsızlığına şahit olanlar basın mensuplarının arkasında toplanıp, " Geçmiş olsun", "Allah bizden alsın sana versin" şeklinde bağırdı.

SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Bayram tebriğinin ardından sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Erdoğan,  "Bugün özellikle şekere dayalı bir tansiyon dengesizliği geçirdik. Hamdolsun kısa sürede toparlandı. Şu anda iyi bir konumdayım" dedi. Erdoğan ardından ailesiyle bayramlaşmak için Kısıklı'daki konutuna geçti.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Bu arada Erdoğan'ın rahatsızlığından dakikalar önce camide çekilen fotoğrafı o sırada cemaatte olanlar tarafından  sosyal medyada paylaşıldı. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Genel Koordinatörü Orhan Karakurt'ta sosyal medya hesabından Erdoğan'ın caminin alt bölümünden dışarı çıkarken çekilen görüntüsünü paylaştı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-EK GÖRÜNTÜ

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler

/ Erdoğan'ın caminin içinde çekilmiş fotosu

/ Karakurt'un paylaştığı görüntü

//////GEÇİLEN GÖRÜNTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyunun camiye gelişinden detay görüntüler

Camiden detaylar

Basın mensuplarının cami önünden ayrılması, yaşanan hareketlilik

Ambulansın görüntüsü

Cemaatin yaşanan olayı anlatması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıkışı

Erdoğan'ın açıklamaları

DGS: 25.06.2017 - 07: 02- Haber Kodu : 170625016

DGS : 25.06.2017 - 07: 07 - Haber Kodu : 170625017

DGS : 25.06.2017 - 07: 27 - Haber Kodu : 170625018

DGS: 25.06.2017 - 08: 07 - Haber Kodu : 170625024

DGS : 25.06.2017 - 08: 36 -Haber Kodu : 170625035

DGS : 25.06.2017 - 08: 04 - Haber Kodu : 170625021

===================================

3- SULTANAHMET CAMİİ'NDE BAYRAM NAMAZI

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/ İSTANBUL DHA

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geleneksel hale getirdiği "Bayram namazında Sultanahmet'te buluşuyoruz" daveti kapsamında binlerce vatandaş seccadesini alarak bayram namazını kılmak için Sultanahmet Camii'ne geldi. Namaz kılmak için cami avlusu yetmeyince bazıları bayram namazını caminin bahçesinde kıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez,  "Bugün, aynı dinin, aynı inancın neşesinde yüreklerimizi birleştireceğimiz, kardeşliğimizi güçlendireceğimiz, kırgınlıklarımızı onaracağımız, yüreklerimizi birleştireceğimiz, kırgınlıklarımızı onaracağımız gündür" dedi. Görmez, hutbede okuduğu dua sonrası İstanbullularla bayramlaştı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

Camide namaz kılanlar

Görmezin konuşması

Sultanahmet Camii'nden detay görüntü

Namaza geç kalanların koşuşturması

Bahçede namaz kılan kalabalık

Avluda namaz kılanlar

Genel görüntüler

========================

4-  ŞEHİTLİKTE HÜZÜNLÜ BAYRAM

Haber - Kamera: Enver ALAS  İSTANBUL/ DHA

Şehit aileleri ve yakınları Ramazan Bayramı'nın ilk günü şehitliklere akın etti. Duaların edildiği şehitlikte yine hüzün ve gözyaşı vardı.

Sabah erken saatlerden itibaren Edirnekapı Şehitliği'ne gelen şehit aileleri ve yakınları,  mezarları temizleyip çiçekleri suladı.

Şehit ailelerinden bazıları mezar taşlarına şeker ve çikolata bırakırken bazıları da mezar taşındaki evlatlarının resimlerini öperek gözyaşı döktü.  Mezarların başında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua eden şehit aileleri ve yakınları bir bayram gününe daha buruk girmenin üzüntüsünü yaşadı.

"İNŞALLAH BUNDAN SONRA ANNE VE BABALAR AĞLAMAZ"

Oğlu 2005'te Şırnak'ta çatışmada şehit olan Ramazan Kutlu, "Acımız büyük. İnşallah bundan sonra anne ve babalar ağlamaz. Allah herkese sabır versin. Vatan sağolsun" diye konuştu.

Şehit annesi Hülya Duysak ise, "Bizim bayramımız burası. 6 yıl oldu Volkan'ımı kaybedeli. Evimin kıymetlisiydi. Söylenecek pek bir şey de yok. Tüm şehit ailelerine Allah sabır versin. Ateş düştüğü yeri yakıyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan mezarlıkta bulunan görevliler de ziyarete gelen şehit ailelerine şeker ve çikolata ikram etti.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Şehitlikten görüntüler

-Şehitlerin mezarları

-Mezar başında dua edenler

- Kuran-ı Kerim okuyanlar

-Ailelerin mezarları temizlemesi

-Çiçeklerin sulanması

-Hülya Duysak ile röp

-Ramazan Kutlu ile röp

-Ağlayan anne ve babalar

-Genel ve detaylar

25.06.2017 - 08.26 Haber Kodu : 170625030_

================================

5- YAKALA-BIRAK-TUTUKLA-BIRAK...

Haber: Yüksel KOÇ/ Kamera: İSTANBUL,

Türkiye'de özellikle de son bir yılda, hemşire Ayşegül Terzi'ye saldırı, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin kundaklanması gibi kamuoyunun gündemine oturan olayların faillerinin önce serbest bırakılması, ardından gelen kamuoyu tepkisi üzerine tutuklanmaları ile adalette adeta "YAKALA-BIRAK-TUTUKLA-BIRAK...ö dönemi yaşanıyor.

"YAKALA-BIRAK-TUTUKLA-BIRAKö olaylarına ilişkin son iki örnek, geçen hafta yaşandı. Bu olayların ilki, İstanbul'da geçen hafta kamuoyunun gündemine oturdu. Mini etek giydiği gerekçesi ile üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş, önce serbest bırakıldı, kamuoyunda eleştirilerin artması ile savcılık itiraz etti. Kızılateş, itiraz üzerine tutuklandı. İkinci olay  ise Erzurum'da yaşandı. Anne ve babası Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Ömer Murat Akçay, dördüncü katta bulunan evinden sokakta bulunan kola şişesine ateş ederken 4 ve 6 yaşlarında iki çocuğu sırtından yaraladı. Akçay önce serbest kaldı. Akçay'ın da serbest kalma sevinci, benzer örneklerde olduğu gibi kısa sürdü. Akçay, itiraz üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA muhabirinin derlediği, adalette "YAKALA-BIRAK-TUTUKLA-BIRAKöla sonuçlanan 5 olayın  örnekleri şöyle:

ÖRNEK 1:  24 MAYIS 2016: OTOBÜSTE MASTURBASYON

24 Mayıs 2016'da Topçular'dan Eskihisar'a feribotla giden Muğla - İstanbul seferini yapan bir turizm şirketi otobüsünün muavini Gökhan G., otobüste masturbasyon yaptı. Gökhan G.'nin spermleri, uyumakta olan kız yolcu C.D.'nin yüzüne sıçradı. Şikayet edilen Gökhan.G., aynı gün Eskihisar'da gözaltına alındı. Sorgusunda suçlamayı reddeden Gökhan G., şikayetçinin üzerine su döküldüğünü öne sürdü. Gökhan G., Gebze'de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İki gün sonra tekrar gözaltına alınan Gökhan G., "Hayasızca hareket" ve "Cinsel saldırı" suçlarından tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Gökhan G., 14 Temmuz tarihinde yapılan karar duruşmasında da, "Cinsel saldırı" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ÖRNEK 2:  12 EYLÜL 2016: HEMŞİRE AYŞEGÜL TERZİ'YE SALDIRI

Çekmeköy'de 12 Eylül 2016 tarihinde belediye otobüsünde mini etek giydiği gerekçesi ile hemşire Ayşegül Terzi'nin yüzüne tekme atan saldırgan Abdullah Çakıroğlu iki kez tutuklanıp serbest bırakıldı. Olaydan sonra gözaltına alınan Abdullah Çakıroğlu, sorgusunun ardından serbest bırakıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Abdurrahman Üşenmez'in itirazı üzerine 19 Eylül tarihinde yeniden gözaltına alınan Abdullah Çakıroğlu, bu kez çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Abdullah Çakıroğlu hakkında, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "Hakaret" suçlarından toplam 2 yıl 7 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 26 Ekim 2016 tarihinde İstanbul Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada tahliye edildi. Savcılık, Çakıroğlu'nun tahliye kararına itiraz etti. İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın itirazını kabul ederek Çakıroğlu'nun tutuklanmasına karar verdi. Tekrar gözaltına alınan Çakıroğlu, 29 Ekim 2016 tarihinde tutuklandı.

1 KASIMDA YENİDEN TAHLİYE EDİLDİ

Bu kez itiraz, Çakıroğlu'nun avukatından geldi. itiraz üzerine üst mahkeme sıfatıyla 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararını değerlendiren İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Çakıroğlu'nun avukatının talebini kabul ederek oy birliği ile Çakıroğlu'nun tahliyesine karar verdi. Tahliye gerekçeleri arasında sanığın yargılandığı cezanın alt ve üst sınırı da gösterildi.

ÖRNEK 3: 20 ŞUBAT 2017: MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ'NİN KUNDAKLANMASI

Kadıköy'de 20 Şubat 2017 gecesi Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni (MSGM) kundaklayan Mehmet Ali Aligül, 22 Şubat 2017 tarihinde gözaltına alındı. Sorgusunda Müjdat Gezen'in Abdülhamit Han'ın torununa hakaret ettiğini, buna tepki olarak olayı yaptığını söyledi.

SERBEST BIRAKAN MAHKEME KARARINDA DİRENDİ BİR ÜST MAHKEME TUTUKLADI

Savcılık tarafından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, adli kontrol tedbiri uygulayarak Alagül'ü serbest bıraktı. İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Başsavcısı Fehmi Tosun'un girişimi ile soruşturmayı yürüten savcılık Alagül'ün serbest bırakılması kararına itiraz etti ancak mahkeme tahliye kararında direndi. Mahkemenin kararında direnmesi üzerine savcılığın itirazı, bir üst mahkeme sıfatıyla İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne gitti. 8. Sulh Ceza Hakimliği, Alagül hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Bir gün önce adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılan Alagül, 23 Şubat tarihinde tekrar gözaltına alındı. 24 Şubat tarihinde tekrar adliyeye sevk edilen Alagül, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İKİ AY TUTUKLU KALDI

Alagül hakkında, "Mala zarar verme" ve "Kasten yangın çıkarma" suçlarından 1 yıl 2 aydan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Anadolu 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayan Alagül, sanatçı Müjdat Gezen'in affetmesinin de etkisiyle 28 Nisan 2017 tarihinde yapılan duruşmada tahliye edildi.

ÖRNEK 4- 14 HAZİRAN 2017: ASENA MELİSA SAĞLAM'A SALDIRI

Pendik'te 14 Haziran 2017 tarihinde minibüste Asena Melisa Sağlam'a (21) Ramazan ayı bahanesiyle saldıran Ercan Kızılateş, 20 Haziran tarihinde gözaltına alındı. Emniyet işlemlerinin ardından soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Sarayı'na çıkarıldı. Soruşturmayı yürüten savcı, sorgusunu yaptığı Kızılateş'i tutuklanma talebiyle Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Hakimlik, Kızılateş'i serbest bıraktı. Ancak başka suçtan hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunduğu için serbest bırakılmadı.

İTİRAZ ÜZERİNE ÜST MAHKEMECE TUTUKLANDI

Savcılık, Kızılateş'in serbest bırakılma kararına itiraz etti. 22 Haziran tarihinde başka suçtan tutuklu bulunan Kızılateş için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Cezaevinden yeniden adliyeye getirilen Kızılateş, Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliği, sorgusunu yaptığı Kızılateş'i, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Hakaret", "Kasten yaralama" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından tutukladı

ÖRNEK 5:  19 HAZİRAN 2017: ERZURUM'DA İKİ ÇOCUĞU YARALADI SERBEST KALDI, İTİRAZ ÜZERİNE TUTUKLANDI

Ömer Murat Akçay(27) 19 Haziran 2017 Erzurum Palandöken'de oturduğu apartmanın 4. katındaki evinin penceresinden havalı tabancayla sokakta bulunan kola şişesine ateş etti. Sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki Sümeyye Boz ile 6 yaşındaki İkra Kaya'yı sırtından vurarak yaraladı. Annesi ve babası Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Ömer Murat Akçay, gözaltına alındı, kola şişesine ateş ettiğini, sokaktaki çocukları gördüğünü ancak onlara ataş etmediğini söyledi. Akçay sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Olay haber oldu, savcılık harekete geçti ve Ömer Murat Akça'nın serbest bırakılmasına itiraz etti. Akçay, savcılığın talebi doğrultusunda Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

ARŞİV

////////////////

-Görüntü dökümü:

------------------------

Örnek-1

-Adliyeden görüntü

-C.D'nin avukatının açıklamaları

Örnek-2

-Güvenlik kamerası

-Şüphelinin tekme atması

- Aktüel kamera

-Ayşegül Terzi'nin asayiş şubeye gelmesi

-Şüphelinin asayiş subeye getirilmesi

-Süphelinin asayiş şubeden çıkartılması

-Örnek-3

-Güvenlik kamerası

-Saldırganın gelişi

-Çıkan yangın

-Aktüel kamera

-Müjdat Gezen'in arkadaşları ile konuşması

-Gezen'in açıklaması

-Yakılan yerin dış görüntüsü

-Örnek-4

-Asena Melisa Sağlam'ın açıklamaları

-Güvenlik kamerası görüntüsü

-Örnek-5

-Şüphelinin görüntüsü

25.06.2017 - 10.48 Haber Kodu : 170625072

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement