Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

1 - FURKAN'I ARAMA ÇALIŞMALARI BUGÜN DE SONUÇ VERMEDİEnver ALAS / İSTANBUL DHAFurkan Yıldırım için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatılan İstanbul Boğazı yeniden açıldı.

10.08.2017 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - FURKAN'I ARAMA ÇALIŞMALARI BUGÜN DE SONUÇ VERMEDİ

Enver ALAS/ İSTANBUL DHA

Furkan Yıldırım için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatılan İstanbul Boğazı yeniden açıldı.

Beşiktaş, Arnavutköy sahilinde 15 Temmuz günü  denize giren ve akıntıya kapılarak gözden kaybolan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım'ı arama çalışmaları için İstanbul Boğazı sabah saat 09.00 sıralarında gemi geçişlerine kapatılmıştı. Deniz Kuvvetlerine ait A-1580 borda numaralı arama kurtarma gemisi, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ekipleri, ROV cihazı destekli bir insansız denizaltı aracı ile olayın meydana geldiği bölge dahil boğaz sularında geniş bir alanda arama çalışmalarını yaptı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile koordineli yürütülen ve dalgıçların da katıldığı çalışmalardan bugün de bir sonuç alınamadı. İstanbul Boğazı saat 15.00'da yeniden transit gemi geçişlerine açıldı.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ BAŞÇI FURKAN'IN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Furkan Yıldırım'ı arama çalışmalarını sahilde babası Memduh annesi Kezban Yıldırım da takip etti. Saat 16.00 sıralarında Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, olayın meydana geldiği yere gelerek aileyi ziyaret etti. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Abdullah Başçı, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"DEVLETİMİZ YAPILMASI GEREKEN NE VARSA YAPIYOR"

Başçı, "15 Temmuz akşamı evladımız Furkan, buradan denize girdi. Daha sonra da kendisinden haber alamadık. Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız gerekli talimatları verdiler, özellikle Deniz Kuvvetlerimiz, Polisimiz, Kıyı Emniyetimiz yoğun bir arama içerisindeler. Fakat bugüne kadar bir sonuç elde edemedik. Bugün peyderpey deniz trafiği kapatılarak arama geniş bir alanda yapıldı. Ailemizin yanındayız. Devletimiz yapılması gereken ne varsa yapıyor. Ölüsü veya dirisinin bir an önce bulunup çıkması için mücadelemizi veriyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Transit gemilerin boğazdan geçişi

-Köprüden görüntüler

-Arama yapılan alandan görüntü

-Milletvekili Abdullah Başçı'nın aileyi ziyareti

-Başçı'nın açıklamaları

-Genel ve detaylar

10.08.2017 - 17.05 Haber Kodu : 170810141

=========================

(ÖZEL)

2 - MOTOSİKLETLİ GASPÇI DEHŞETİ KAMERADA

Sakarya'da kaldırımda yürüyen 45 yaşındaki kadın motosikletli gaspçıların hedefi oldu.

İki gaspçı çantasını almak istedikleri kadını metrelerce yerde sürükledi.

Güvenlik kamerasına yansıyan olayda kadının bacağı kırıldı.

Haber-Zeki GÜNAL/İSTANBUL,

Sakarya'da motosikletli gaspçılar, bir kadının çantasını gasp etti. Çantasını vermek istemeyen kadın yerde sürüklendi. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay Sakarya Semerciler Mahallesi'nde 3 ay önce meydana geldi. Çalıştığı iş yerinden çıkarak evine doğru yürüyen 45 yaşındaki E.İ adlı kadın motosikletli iki kişinin gaspçının hedefi oldu.

Gasp anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde saat 22.00 sıralarında kaldırında yürüyen E.İ.'nin arkasından motosikletli gaspçılar yaklaşıyor. Motosikleti kullanan kişi bir anda E.İ.'nin çantasını almaya çalışıyor.

YERDE SÜRÜKLENDİ, BACAĞI KIRILDI

Çantasını gaspçılara vermemek için direnen E.İ. yerde sürükleniyor. Çantayı alan gaspçılar motosikletle kaçıyor. Sağ bacağı kırılan E.İ. yerden güçlükle kalkıp başını tutarak ve sendeleyerek caddeye doğru ilerliyor.

POLİS  3 AY ÇALIŞTI

E.İ.'nin şikayeti üzerine güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro dedektifleri iki gaspçıyı  yakalamak için çalışma başlattı. 3 ay süren çalışmalar sonunda Metin D. (30) ve Mustafa A. (31) yakalandı. Metin D.'nin emniyetteki işlemlerinde otomobilden hırsızlık, otomobil hırsızlığı ve suç uydurma gibi 9  suç kaydının bulunduğu Mustafa A.'nın ise kötü muamele, kişiyi hürriyetinden yoksun koyma ve hakaretten kaydının bulunduğu belirtildi. Metin D. ve Mustafa A. polis merkezindeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü

----------------

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ

-Kaldırımda yürüyen kadın E.İ

-Arkadan gelen motosiklet

-Motosikletin kadına yaklaşması

-Motosikleti kullanan Metin D.'nin kadının çantasını alması

-Kadının yerde sürüklenmesi

-Çantayı alan zanlıların motosikletle kaçmaları

-Yerden kalkan E.İ'nin başını tutarak ve sendeleyerek caddeye doğru yürümesi

AKTÜEL KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

-Zanlıların Sakarya Asayiş Şube'den çıkışları

-Metin D.'nin önden Mustafa A.'nın arkadan gelip polis aracına alınmaları

-Zanlılara sorulan sorular

-Zanlıların cevap vermemesi

-Genel ve detay görüntüler

10.08.2017 - 15.02 Haber Kodu : 170810101

==================================

3 - ATAŞEHİR'DE 6 KATLI BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI (2)

2 kişinin dumandan etkilendiği yangın  mahalleliyi sokağa döktü.

Haber-Kamera : Uğur AYAZSIN - İstanbul DHA

Ataşehir'de bir binanın çatısında gerçekleştirilen izolasyon çalışması sırasında yangın çıktı. Yangında, 6 katlı binanın çatısı ve üst kat dairesi kullanılmaz hale gelirken, 2 kişi dumandan etkilendi.

Yangın, Ataşehir Fetih Mahallesi Karadeniz Çarşı Sokağı'ndaki 6 katlı bir binanın çatısında saat 14.15 sıralarında çıktı. Edinilen bilgiye göre binanın çatısında izolasyon çalışması yapılırken henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

YARIM SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Çatıda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede 6. kattaki daireyi de sardı. Vatandaşların da yardımıyla itfaiye ekipleri yangını yaklaşık yarım saatte kontrol altına aldı.

2 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Yangında, itfaiyeye yarım ettiği belirtilen 2 kişi dumandan etkilendi. Sağlık ekipleri tarafından ambulansta müdahale edilen kişilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.  Mahalle sakinleri yangın nedeniyle sokağa dökülürken, bazı kişiler evlerinin penceresinden yangını izledi.

Görüntü Dökümü

-------------

-Çatının alev alev yanması

-İtfaiyenin gelişi

-İtfaiyenin müdahalesi

-Mahalle sakinleri

-Ağlayan kadın

-Görgü tanığı ile röportaj

-Dumandan etkilenenlerin ambulansa koyulması

-Pencerelerden yangını izleyenler

10.08.2017 - 14.44 Haber Kodu : 17081009

10.08.2017 - 15.01  Haber Kodu : 170810100

==============================

4 - ZIRHLI POLİS ARACINA ATEŞ AÇAN KİŞİ YAKALANDI

Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Kağıthane Örnektepe Mahallesi'nde 17 Mayıs'ta gece 01.30 sıralarında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı 'Akrep' diye tabir edilen zırhlı polis aracına kimliği belirsiz kişilerce tabancayla ateş açıldı. Olay üzerine Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekipleri çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Polis ekipleri yaptığı çalışmalarda 'Akrep'e ateş açan şüphelinin kimliğini belirledi. Polis, geçtiğimiz salı günü düzenlediği operasyonda araca ateş açtığı belirlenen 31 yaşındaki Servet B.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam eden Servet B.'nin herhangi bir terör bağlantısı olup olmadığı araştırılırken, emniyetteki işlemleri devam ediyor. Polis ekipleri, olay anında Servet B.'nin yanında bulunan şüphelinin yakalanması için çalışmalara devam ediyor.  Şüphelinin 'Akrep' diye tabir edilen zırhlı polis aracına ateş açma anı güvenlik kamera görüntülerine yansıdı.

Görüntü Dökümü

-----------

(Güvenlik kamerası)

-Şüphelilerin sokaktaki görüntüsü

-Servet B.'nin duvarın ardından ateş etmesi

-Genel ve detaylar

10.08.2017 - 14.48 Haber Kodu : 170810097

==============================

5 - KESK'TEN VALİLİK ÖNÜNDE ÖNCE EYLEM SONRA BAŞVURU

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/İstanbul-DHA

KESK üyesi bir grup,  KHK kapsamında şuana kadar ihraç edilen memurların görevlerine iade edilmesi için topladıkları 10 bin imzayı İstanbul Valiliği'ndeki Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'na verdi.

İstanbul Valiliği önüne gelen KESK üyesi grup, KHK ile ihraç edilen memurlara destek vermek amacıyla eylem yaptı. 'İşimizi geri alacağız, KHL'lar gidecek biz kalacağız' pankartı taşıyan kalabalık, 'Emekçiyi, haklıyız, kazanacağız', 'KESK'li tutsaklar onurumuzdur' diye slogan attı.

"OHAL İLE BÜTÜN BİR GELECEĞİMİZ ŞEKİLLENDİRİLMEKTEDİR"

Daha sonra grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen 7 Nolu Şube Başkanı Özlem Tolu, "Bugün temel hukuk kuralların çiğnendiği, KHK'larla özgürlüklerin ve insan haklarının gasp edildiği ve darbecilerle mücadele adı altında halkların tüm kesimlerine saldırıldığı fiili bir darbe döneminden geçiyoruz. OHAL ilan edildiği günden beri çıkan 26 KHK ile 130 bin kişi kamu görevinden ihraç edilmiş, 107 kanunda değişiklik yapılmıştır. OHAL ile bütün bir geleceğimiz şekillendirilmektedir" dedi.

"KHK'LAR BİR YÖNETİM ARACINA DÖNÜŞMÜŞTÜR"

İhraç edilen ve açığa alınan tüm kamu personelinin görevine iade edilmesini isteyen Özlem Tolu, "KHK'lar bir yönetim aracına dönüşmüştür. Bizler, OHAL komisyonu adı altında yapılmaya çalışılanın bir orta oyunundan ibaret olduğunun farkındayız. Çünkü ne yazık ki ülkemizde hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerinin hiçbir kırıntısı kalmamıştır. KHK ile haksızlığa uğrayanlara yargı yolu kapatılmış, binlerce insan yine KHK ile icat edilen bu komisyona başvurmak zorunda bırakılmıştır. OHAL kaldırılmalıdır. KHK'lar geri çekilmelidir. İhraç edilen, açığa alınan tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilmelidir" diye konuştu.

TOPLANAN 10 BİN İMZA TESLİM EDİLDİ

Daha sonra Özlem Tolu ile birlikte bir grup, KHK ile ihraç edilen memurların görevlerine iade edilmesi için topladıkları 10 bin imzayı İstanbul Valiliği'ndeki Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'na verdi. Eylem boyunca, çevik kuvvet ekipleri valilik çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Eylemden detay görüntüler

-Açılan pankarttan görüntü

-Sloganlardan detaylar

-Basın açıklamasından detaylar

-Eyleme bebeğiyle gelen bir kadından detaylar

-Polisin valilik çevresindeki güvenlik önleminden görüntü

-Toplanan imzaların verilmesi için grubun valiliğe girişinden görüntü

-Detaylar

10.08.2017 - 14.47  Haber Kodu : 170810096

==============================

6 - TGC CUMHURİYET GAZETESİ DAVASINDA TUTUKLU 4 İSMİ ZİYARET ETTİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Gazetesi davasından tutuklu bulunan gazeteciler Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Akın Atalay ve Murat Sabuncu'yu ziyaret etti.

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Silivri Ceza İnfaz Kurumunda, Cumhuriyet Gazetesi davasından tutuklu bulunan gazeteciler Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Akın Atalay ve Murat Sabuncu'yu ziyaret etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreteri Sibel Güneş, Genel Saymanı Gülseren Ergezer ile Yönetim Kurulu üyesi Oğuz Güven ziyarete katıldı.

Ziyaretin ardına açıklama yapan Turgay Olcayto, görüşmelerin ayrı ayrı olduğunu belirterek, "Biz bu görüşme için çok uğraştık. Defalarca Adalet Bakanlığı'na dilek verdik. Hepsi 'bakanın önünde imzada' diye reddedildi. İlk defa bakan değişikliğinden sonra izin çıktı. Arkadaşlarımızı görmekten çok mutluyuz. Onları sağlıklı ve dinç durumda görmekten de çok mutluyuz. Şu anda en büyük temennimiz saat 11.00'da ki duruşmadan sonra arkadaşlarımızın serbest kalması" dedi.

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Olcayto, görüşmede neler konuştuklarına dair ise şunları kaydetti:

"Konuştuklarımızın bir kısmı özel, bir kısmı belli. Çok büyük bir şikayetleri yok. Genellikle söyledikleri 'biz bir bedel ödüyoruz, bu bedelden de gocunmuyoruz. Bizi içeriye koydular, bunlar zor durumda dedirtmedik hiçbir zaman, dedirtmeyeceğiz. Biz burada elimizden geleni yapıyoruz, yine okuyoruz, yine yazıyoruz, çıkınca mesleğimizi yapacağız' şeklinde."

Olcayto, "Bu uzun tutukluluklar kalksın, tutuksuz yargılansınlar. Suçlu bulunurlarsa cezalarını çekerler" dedi.

Turgay Olcayto, gazetecilerin aileleri ile görüşmelerinde sıkıntı olduğunu ancak bunun ortadan kalktığını ifade ederek, "Ümidimiz diğer gazetecilerin de hatta diğer tutukluların da aynı muameleye tabi tutulması, avukatlarıyla rahatça görüşebilmeleri. Savunma hakkının sağlanması çok önemli tabi. Bunun da bütün tutuklu, hükümlülere uygulanmasını istiyoruz"

Görüntü Dökümü:

---------------

Olcayto'nun açıklamaları

Detaylar

10.08.2017 - 17.11 Haber Kodu : 170810145

======================

7 - ŞİKEDE KUMPAS DAVASI: FİZİKİ TAKİP ELEMANI DİNLENDİ

Yüksel KOÇ/ İSTANBUL DHA

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski futbolcular Ümit Karan ve İbrahim Akın'ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler hakkında, "Futbolda şike soruşturması" adı altında "Kumpas" kurdukları iddiasıyla aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 14'ü tutuklu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Dinlenen tutuksuz sanık Ahmet Alır, şike soruşturması sürecinde fiziki takip elemanı olduğunu belirterek, izlediği kişiler arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bir çok kişinin olabileceğini söyledi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Cezaevi yerleşkesinin karşısında bulunan  salonunda yapılan davanın 14. duruşmasına 14'ü tutuklu 7'si tutuksuz 21 sanık ile tarafların avukatları katıldı. Bugünkü duruşmada tutuklu sanık İsmail Özcan ile tutuksuz sanıklar Engin Yüksel ve Ahmet Alır'ın sorgusu yapıldı.

Sorgusu yapılan tutuksuz sanıklardan Ahmet Alır, 2004 yılında polislik sınavını kazandığını, Yunuslarda motorize polis memuru olarak görev yaptığını, 2008 yılında başvurduğu Organize Şube'ye 2009 yılında atamasının yapıldığını söyledi. 2014 yılına kadar Organize Şube'de fiziki takip memuru olarak şoförlük yaptığını söyleyen Alır, "Gizli izleme kararıyla takip yapılırdı. Şike davasındaki takiplerde diğer takiplerden farklı, standart dışı bir durum yoktu" dedi.

AZİZ YILDIRIM'IN FİZİKİ TAKİBİ

Sanık Alır, fiziki takip yaptıkları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bir çok kişinin olabileceğini belirterek, "Üzerinden zaman geçti, kimleri takip ettiğimi tam olarak hatırlamıyorum. Takip formunu görürsem söylerim" dedi.

Şike operasyonu sırasında Organize Şube'de tapeci olarak görev yaptığını söyleyen tutuksuz sanık Engin Yüksel, yetkisiz olarak iki adet tape yaptığı yönündeki suçlamayı kabul etmedi. Sanık Yüksel, 2 adet Bank Asya hesabı olduğunu yeni öğrendiğini belirterek, "Hatırlamıyorum. 2008 veya 2009'dan önce olabilir. Ancak herhangi bir para yatırmadım" dedi.

Duruşma avukatların taleplerinin alınması için yarına ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede bir numaralı sanık Fetullah Gülen. Eski milletvekili İhsan İşbilen, işadamı Muammer İhsan Kalkavan, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, eski Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç, kapatılan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 108 sanık, Aziz Yıldırım ve futbol dünyasındaki bir çok isme, "Futbolda şike soruşturması" adı altında "Kumpas" kurmakla suçlanıyorlar.

İddianamede sanıklar hakkında, "Kişiler arasındaki aleni olyaan konuşmaları kayıt etmek", "Özel hayata ilişkin görüntü e sesleri ifşa etmek", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "Haberleşme gizliliğini ihlal etmek", "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "Resmi belgede sahtecilik", "İftira", "İftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olmak" ve "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından 8 yıldan 85 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezaları isteniyor.

İddianamede, Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Yılmaz Vural, Emmanuel Emenike, Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Hikmet Karaman, Deniz Tolga Aytöre, Ümit Karan, Mahmut Özgener, Mustafa Sani Şener, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, Mecnun Odyakmaz, Sami Dinç, Sadri Şener, Murat Özaydınlı, İskender Alın, Cemil Turhan, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu gibi futbol dünyasından toplam 75 müşteki ve 91 mağdur yer alıyor.

=========================

8 - TUTUKLU KURMAY BİNBAŞI: DARBE GİRİŞİMİNİ RADYODAN CUMHURBAŞKANININ KONUŞMASINDAN ÖĞRENDİM

Yüksel KOÇ/ İSTANBUL DHA

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki faaliyetler ve eylemler ile Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak askeri cezaevine konulmasına ilişkin, aralarında 3 generalin de bulunduğu 116'sı tutuklu 1'i firari 5'i tutuksuz 122 kişinin yargılandığı davanın 13. duruşması yapıldı. Sorgusu yapılan tutuklu sanık Kurmay Binbaşı Ali Ertürk, darbe girişimini önceden bildiği iddiasını reddederek, "Darbe girişimini radyodan Cumhurbaşkanının konuşmasından öğrendim" dedi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Cezaevi yerleşkesinin karşısında bulunduğu duruşma salonunda yaptığı 13. duruşmaya, 110'u tutuklu 114 sanık ile tarafların avukatları katıldı. Savunmasını yapan eski hava pilot Kurmay Binbaşı Ali Ertürk, resmi görevli olarak tayininin İtalya'ya çıktığını, Türkiye'deki son görev günüde darbe girişimi olduğunu belirterek, "Darbe girişimini radyodan Cumhurbaşkanının konuşmasından öğrendim. Darbe girişiminden önceden bildiğim konusu tamamen gerçek dışıdır" iddiasında bulundu.

Söz alan tutuklu sanık Serkan Kılıç, harp akademilerinde öğrenci yüzbaşı olarak görev yaptığını, herhangi yasadışı bir eylemde bulunmadığını söyledi. Harp Akademileri Komutanlığı'nda öğrencilerle ilgili bütün sorumluluğun "Baş hocaö diye tabir edilen öğretim görevlilerinde olduğunu savunan Kılıç, kendisine kanuna aykırı emir verilmediğini savundu. Darbe girişimi gecesi 21.30 sıralarında mesai arkadaşı Vahit Yılmaz'ın kendisini aradığını söyleyen Kılıç, "Yaklaşık 22.30 sıralarında akademiden çıkış yaparak görevlendirildiğim alaya doğru yola çıktım, Darbe girişiminden ise yaklaşık 23.50 gibi haberim oldu. Bu saatten sonra bulunduğum kışladan çıkmanın ve birliğime gitmenin yollarını aradım. Hiçbir olaya karışmadım. Sivil kıyafetlerimi giyerek, o gün için görevlendirildiğim 23. Motorlu Piyade Alayı'ndan ayrıldım" dedi.

Tutuklu sanık eski piyade yüzbaşı Selçuk Tıraş, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, eski albay Ahmet Zeki Gerehan'ın emirlerini yerine getirdiğini ifade etti. Tıraş, iddianamede kendisi hakkında somut delilin bulunmadığını öne sürerek, tahliye talebinde bulundu.

Duruşmaya Pazartesi günü sanıkları savunmaları ile devam edilecek.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 841 sayfalık iddianamede, dönemin Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Selim Mert ve Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Recep Yüksel'in de aralarında bulunduğu 116'sı tutuklu, 1'i firari, 5'i tutuksuz toplam 122 asker sanık olarak yer alıyor.

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti "suçtan zarar gören", aralarında dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu ile dönemin Deniz Harp Akademisi Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem'in bulunduğu 12 kişi ise "müşteki" sıfatıyla yer alıyor.

ÜÇER KEZ MÜEBBET HASİP CEZASI İSTEMİYLE YARGILANIYORLAR

Bütün sanıklar hakkında, "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da ayrı ayrı 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement