Dha İstanbul Haber Takip Gündemi - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

14.00Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de yapılacak TİM Genel Kurulu'na katılacak.

17.06.2017 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14.00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de yapılacak TİM Genel Kurulu'na katılacak.

20.46

Başbakan Binali Yıldırım, 3. Havalimanı merkez şantiyesinde işçilerle iftar yapacak.

DHA İSTANBUL BÜLTEN - 1

1- ÖMER FARUK KAVURMACI GÖZALTINA ALINDI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'yı tekrar gözaltına aldı.

FETÖ'nün iş adamlarına yönelik soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilen  Ömer Faruk Kavurmacı hakkında, iddianameyi kabul eden İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Kararın ardından Kavurmacı, akşam saatlerinde polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Kavurmacı'nın Vatan Caddesi'ndeki Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor. Kavurmacı'nın emniyetteki işlemlerinin ardından yarın gün içerisinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü: (ARŞİV)

----------------------

-Kavurmacı'nın karakolda imzadan çıkıştaki görüntüleri

16.06.2017 - 18.26 Haber Kodu : 170616218

===========================

2- ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ ÇAPKIN TESLİM OLDU

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü (FETÖ)'nün Mülkiye yapılanması kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanarak bir süre cezaevinde kaldıktan sonra yapılan itiraz üzerine tahliye edilen İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, akşam saatlerinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gelerek teslim oldu. Çapkın'ın Vatan Caddesi'ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü(ARŞİV)

------------------------

Hüseyin Çapkın'ın daha önce çekilen görünüleri

-Daha önce gözaltına alındıklarında çekilen görüntüler

16.06.2017 - 17.31 Haber Kodu : 170616202

17.06.2017 - 01.46 Haber Kodu : 170617008

=====================

3- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON VE KATAR EMİRİ EL SANİ'DEN  TELEKONFERANSLA ÜÇLÜ GÖRÜŞME...

Özgür ALTUNCU/ İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, bugün telekonferans aracılığıyla Körfez ülkeleri ile Katar arasında yaşanan gerilimi ele aldılar.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, liderlerin krize çözüm üretmek için yaptıkları temasları birbirleriyle paylaştıkları görüşmede, bölgedeki gerilimin ivedilikle düşürülmesi gerektiği vurgulandı. Liderler, mevcut gerilimin, yaptırımlar değil, ancak diyalog ve müzakere ile çözülebileceğine, bu yöndeki çabaların desteklenmesi gerektiğine dikkati çektiler. Terörün her türüne karşı olduklarını ifade eden liderler, keyfi tasarruflara mahal bırakmayacak biçimde terör örgütlerinin net bir şekilde tanımlanması gerektiğini belirttiler. Liderler, önümüzdeki süreçte yakın temas içerisinde olma hususunda da mutabık kaldılar.

===========================

4- MAÇKA PARKI'NDAKİ ADALET NÖBETİNDE İKİNCİ GÜN TAMAMLANDI

Murat DELİKLİTAŞ-Ali Kerem BENGİ/İSTANBUL DHA

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Maçka Demokrasi Parkı'nda başlatılan 'Adalet Nöbeti'nde ikinci gün tamamlandı. Tüm gün parkta nöbet tutanlar, iftarlarını da burada açtı. Şişli Belediyesi tarafından dağıtılan iftar yemeğini alan partililer, boş buldukları yerlerde oturarak iftarlarını açtı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Maçka Parkındaki kalabalıktan görüntü

-İftar için yemek sırası bekleyen vatandaşlar

-Yemek dağıtımından

-İftar için bekleyen insanlar

-Yemek yiyen insanlar

-Genel ve Detaylar

17.06.2017 - 00.47 Haber Kodu : 170617002

============================

5- MOTOSİKLETLİLERDEN PROTESTO SÜRÜŞÜ

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ-Ali Kerem BENGİ/İSTANBUL DHA

Bahçelievler'de geçtiğimiz çarşamba günü geçirdiği motosiklet kazası sonrası hayatını kaybeden Doğan Dervişoğlu için motosikletli arkadaşları Dolmabahçe'den, Bahçelievler'e kadar protesto sürüşü yaptı. Motosikletli sürücüler, yollardaki demir bariyerlerin kaldırılmasını istedi.

Kaza, geçtiğimiz Çarşamba günü saat 11.30 sıralarında D-100 sıralarında İncirli'de meydana geldi. Motosikletiyle birlikte Şirinevler istikametinde ilerleyen Doğan Dervişoğlu, iddialara göre bir otomobilin kendisine çarpmasının ardından motosikletiyle birlikte demir bariyerlere vurdu. Dervişoğlu, burada hayatını kaybetti.

Sosyal medya üzerinden haberleşen Türkiye Motosiklet Platformu (T.M.P) ve motosiklet platformu üyeleri, kazayı protesto amacıyla saat 21.30'dan itibaren  Küçükçiftlik Parkı önünde bir araya gledi. Burada konvoy halinde harekete geçen  grup üyeleri, Kabataş, Eminönü, Balat, Haliç Köprüsü güzergahını izleyerek, D-100 karayolundan kazanın meydana geldiği İncirli'ye ulaştı.

Grup üyeleri, kazanın meydana geldiği demir bariyerlerin önünde üzerinde Doğan Dervişoğlu'nun fotoğrafının da bulunduğu "Çarpıp kaçmak cinayettir" yazılı pankart açtı.

Grup adına konuşan Ender Yıldız, "Vatan için hayırlı bir kardeşimizi kaybettik. Devlet yetkililerinin bir an evvel bir şeyler yapmasını istiyoruz. Bariyerler için, şoförler için bir şeyler yapın lütfen kollayın bizi. Biz ölmek istemiyoruz artık" dedi.

Hayatını kaybeden Doğan Dervişoğlu'nun ağabeyi Sinan Dervişoğlu motosiklet sürücüleri olarak bariyerleri istemediklerini belirterek "İzahı olmayan bir acı çekiyoruz. Bariyerleri istemiyoruz. Zaten kardeşim de bunun üzerine mücadelesi vardı. Bir de şoför arkadaşların daha duyarlı olmasını istiyoruz. Vurup kaçmak nedir ya?" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------------------

Küçük Çiftlik parkında toplanan motosikletler

Motosikletlerin hareket etmesi

Konvoy halinde ilerlemeleri

-D-100 karayolundan görüntü

Kaza yerinde basın açıklaması

Açılan Pankarttan görüntü

Trafikten görüntü

grubun dağılması

genel ve detaylar

17.06.2017 - 00.58 Haber Kodu : 170617003

================================

6- KADIKÖY'DE NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA'YA DESTEK EYLEMİ

- Kadıköy'de yaklaşık 1500 kişi, 100 gündür açlık grevinde olan akademisyenler, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için yürüdü.

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Kadıköy'de bir grup, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilip, açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için destek eylemi düzenledi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça çıkarılan KHK'lar ile kamudaki işlerinden uzaklaştırıldıktan sonra Ankara'da eylem yapmış, açlık grevine başlamışlardı. Daha sonra gözaltına alınıp tutuklanan iki akademisyen için açlık grevlerinin 100'üncü gününde Kadıköy'de destek eylemi düzenlendi. Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, Çağdaş Avukatlar Grubu üyelerinin olduğu bin 500 kişilik bir grup, saat 19.00'da Süreyya Operası önünde toplandı. Ellerinde 'Nuriye ve Semih serbest bırakılsın, işlerine geri dönsünler' ile "Açlık grevi 100. gününde' pankartı taşıyan eylemciler, 'Nuriye, Semih yalnız değildir', 'Kurtuluş yok, tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz', 'Direne, direne kazanacağız' şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Polisin güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yürüyüş, Kalkedon Meydanı'nda son buldu. Daha sonra grup adına burada bir basın açıklaması okundu. Okunan açıklamanın ardından grup dağıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Süreyya Operası önünde toplananlar

-Yürüyüşten görüntü

-Kalkedon Meydanı'nda yapılan açıklamalar

-Genel ve detaylar

16.06.2017 - 21.53 Haber Kodu : 170616257

================================

7- ESENYURT'A CADDEYE ÇIKAN AT TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKTU

Ersan SAN/ İstanbul DHA

Esenyurt'ta, caddeye inerek ters yönden yolun ortasından ilerleyen başıboş at trafiği tehlikeye soktu.

Örnek Mahallesi'nde saat 17.00 sıralarında bir süre trafikte araçların içerisinde dolaşan at, trafiği tehlikeye soktu. Sürücülerin, yolun ortasından ters yönde ilerleyen ata çarpmamak için çaba harcadıkları görüldü. Karşı yöne geçen ve kaldırımda da bir süre ilerleyen başıboş at, daha sonra gözden kayboldu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Atın araçların arasından ters yönde ilerlemesi

-Sürücülerin tehlike atlatması

16.06.2017 - 22.51 Haber Kodu : 170616262

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Haber Takip Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement