Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Tahliye edilen Cumhuriyet yazar ve yöneticileri Silivri'den ayrıldıCUMHURİYET Gazetesi davasında dün haklarında tahliye kararı verilen Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Musa Kart, Güray Tekinöz, Turhan Günay, Önder Çelik ve Hakan Kara, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden gece...

29.07.2017 08:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tahliye edilen Cumhuriyet yazar ve yöneticileri Silivri'den ayrıldı

CUMHURİYET Gazetesi davasında dün haklarında tahliye kararı verilen Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Musa Kart, Güray Tekinöz, Turhan Günay, Önder Çelik ve Hakan Kara, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden gece yarısı salıverildi. Cumhuriyet yazarı ve yöneticilerini cezaevi önünde, CHP milletvekilleri, aileleri ve dostları karşıladı.

İstanbul 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Cumhuriyet Gazetesi çizeri Musa Kart, yazar Hakan Kara, gazete yöneticisi Önder Çelik, okur temsilcisi Güray Öz, gazete avukatları Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör, Kitap eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay hakkında tahliye kararı çıktı. Haklarında tahliye kararı verilen 7 kişi, işlemlerinin ardından gece yarısı sıralarında tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden salıverildi. Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerini cezaevi önünde bazı CHP milletvekilleri, Cumhuriyet Gazetesi çalışanları, aileleri, gazeteciler ve arkadaşları karşıladı.

Cumhuriyet Gazetesi çizeri Musa Kart, burada yaptığı açıklamada, "Haksız, hukuksuz ve mesnetsiz suçlamalardan 9 ay tutuklu kaldık. Sevdiklerimizden, yakınlarımızdan, eşimizden ayrı kaldık. Avukat arkadaşlarımız buna keyfi tutuklama diyor. Ama inanın bu süreç içerisinde yüreğimizi kinle ve öfke ile doldurmadık. Bu duygularla yaşayamazdık. Cumhuriyet'i FETÖ terör örgütü ile irtibatlandırmak isteyen iddianame düşmüştür. Savunmam da ifade ettim, bu iddianame düşmüştür. Ama mizahı zerafet ölçülerinde çerçevesinde yapanlar bilirler ki; düşene dokunulmaz. Eğer önyargısız bir denetim, bir çalışma, bir iddianame hazırlanmış olsaydı, görülecekti ki başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerini en sert şekilde eleştiren bir gazeteyi terör örgütleri ile irtibatlandırmak hayalin alacağı bir şey değildir. Tahliye anında çok sevinçli olacağımı düşünüyordum açıkçası. Ama bugün çok sevinçli olduğumu söyleyemiyorum. Ne yazık ki, 4 arkadaşımız hala Silivri Cezaevi'nde yatmaktalar. Gazetecilerin cezaevinde gösteren bir fotoğraf bu ülkeye yakışmıyorum. Diliyorum ve umuyorumki 4 arkadaşımızı da Silivri'den alacağız. En güzel fotoğrafı her birlikte oluşturacağız. İlk günden itibaren hem yurt içinde, hem yurt dışında muazzam bir dayanışma vardı. İlk günden itibaren rahattık, çünkü haklı olduğumuzu inanıyorduk, insanların haklı olduğumuzu bildiklerini görüyorduk. Hepinize teşekkür ediyoruz."

Tahliye olan Cumhuriyet yazar ve yöneticileri daha sonra cezaevi önünden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Cezaevi tabelası

Ring araçlarının cezaevi girişi

Cezaevi önünden detaylar

Cezaevinden çıkış

Tahliye olanların karşılanması

Kucaklaşmalar

Sevinçlerden detaylar

Musa Kart'ın açıklaması

Tahliye olanlar topla halde

Cezaevi önünden detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ SİLİVRİ(İstanbul),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

İzmir'deki yangında, ekipler hem alevlerle, hem de rüzgarla mücadele ediyor

Yangın bölgesinden drone görüntüsü

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde geçen salı günü başlayan orman yangınını, söndürme çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 500 hektarlık orman ve tarım arazisine zarar verdiği açıklanan yangının genişlemesi durduruldu, ancak Orman bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgar faktörünü de göz önünde bulundurup yangının tamamen kontrol altına alındığı açıklamasını yapmadı.

Bayırdır'da geçen Salı öğle saatlerinde Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lütuflar mevkisindeki ormanlık alanda orman yangını çıktı. Önceki gün kontrol altına alındığı açıklanan yangın, rüzgarın da etkisiyle tekrar yayılmaya başladı. Dün akşam saatlerinde havadan müdahalelerin durması üzerine Turgutlu sınırını aşan alevler, ilçeye bağlı Karaköy ve Kabaçınar mahallelerini tehdit etti. Kuş uçuşu, bir kilometre kadar yaklaşan alevlerin yarattığı panikten iki mahalledeki yaşlı, engelli, kadın ve çocuklar tahliye edildi, Turgutlu Kaymakamlığı'nın girişimiyle ilçede bulunan öğrenci yurtlarına yerleştirildi. Havadan ve karadan sürdürülen çalışmalar sonrasında yangının etrafı tamamen sarıldı ve genişlemesi durduruldu. Belli bölgelerde yaşanan tütmelere karşı havadan müdahaleler devam ediyor. Orman bölge Müdürlüğü yetkilileri ise rüzgar faktörünü de göz önünde bulundurup yangının tamamen kontrol altına alındığı açıklamasını yapmadı.

HAVADAN GÖRÜNTÜLER KABUSU ORTAYA KOYDU

Bu arada yanan alanın havadan görüntüleri, alevlerini geride bıraktığı kabus gibi tabloyu ortaya koydu. Yaklaşık 500 hektarlık alana zarara veren yangınla, geride tamamen yanan kara ağaçlar, gri külleri ile orman söndürme ekiplerinin görüntüleri kaldı.

BAYINDIR BELEDİYE BAŞKANI SESLİ: CİĞERİMİZ YANDI

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, ilçede geçen Salı gününden beri devam eden yangınla ilgili açıklama yaptı. "Ciğerimiz yandı, canımız acıyor" diyen Başkan Sesli, şöyle konuştu:

"Toplamda 500 hektarın üzerinde alan küle döndü. Ormanlık alanlar yanında zeytinlikler ve kiraz bahçeleri de yandı. Tehlike sebebiyle Turgutlu'da iki yerleşim yeri tahliye edildi. Yangında yüzlerce görevli ve gönüllü canla başla, hayatlarını riske atarak alevleri söndürmeye ve yangının büyümesini önlemeye çalıştılar. Çalışmalarda uçaklar, helikopterler, çevre il ve ilçelerden onlarca söndürme araçları görev aldı. Zaman zaman başarılı olunsa da olumsuz hava şartları ve coğrafi koşullar yangının büyümesine sebep oldu. Bununla birlikte yangında kimseyi kaybetmemiş olmamıza seviniyor, ama yangında küle dönen bitki örtüsünün ve diğer canlıların acısını en derin şekilde hissediyoruz. Üzüntümüzü kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Ciğerimiz yandı, canımız acıyor."

Başkan Ufuk Sesli, ayrıca yangının çıkış nedeninin yangının kontrol altına alındıktan sonra yapılacak araştırmanın ardından belinleneceğini söyledi. Sesli, söndürme çalışmalarına katılan ekiplere de teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

Yangın bölgesinden drone görüntüsü

Haber-Kamera: Taylan YILDIRIM/ İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Başkanın koruması ve şoföründen esnafa meydan dayağı

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntü

UŞAK Belediye Başkanı Ak Partili Nurullah Cahan'ın koruma polisi ile makam şoförü, esnafa meydan dayağı attı. Taraflar birbirinden şikayetçi olurken, koruma polisi ve şoför 'başkana küfür etti' iddiasında bulundu, esnaf ise 'başkanın elini sıkmam' dediği için darp edildiğini söyledi. Olay anı ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, önceki gün saat 22.00 sıralarında İslice Mahallesi Adaş Sokak'ta meydana geldi. İstanbul Düğün Salonu'nda nikah kıyan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın çıkışta önünden geçtiği tekel bayisinin işletmecisi 60 yaşındaki Mehmet Otur, iddiaya göre küfretti. Koruma polisi H.U. ile makam şoförü S.S. küfrü duydu. Başkan Cahan, salondan yaya olarak Tiritoğlu Parkı'na geçerken, makam aracını belediyeye bırakan koruma polisi H.U. ile şoför S.S., yaya olarak Mehmet Otur'un işyerine geldi. Taraflar arasında önce tartışma, ardından da kavga çıktı. Kavgada, koruma polisi H.U. ve şoför S.S., Otur'u tekme ve yumruklarla yerlerde sürükleyerek dışarı çıkardı. Buradada devam eden kavgayı gören çevre sakinleri, polise haber verdi. Gelen ekipler, psikolojik rahatsızlığı bulunan ve KOAH hastası olan Mehmet Otur'un ellerini kelepçeleyip, H.U. ve şoför S.S. ile birlikte polis merkezine götürdü. Tarafların birbirinden şikayetçi olması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kafası ve vücuduna ciddi darbeler alan Otur, doktor raporu aldı.

'BAŞKANIN ELİNİ SIKMADIM DİYE DARP EDİLDİM'

Olayı DHA mikrofonlarına anlatan Mehmet Otur, "Akşam işyerimde bağlama çalarken, tanımadığım iki kişi gelerek, Belediye Başkanı'nın düğün salonunda olduğunu, çıkışta esnafla istişare edeceğini söyledi. Ben de 'Sakın ha arkadaşım, ben tanımadığım, bilmediğim kişiyle görüşmek istemiyorum' dedim. Biraz terslenip gittiler. Aradan bir saat sonra işyerime Başkan'ın koruması yanında iki kişi ile gelerek, 'Sen belediye başkanının yanında nasıl bizim onurumuzu ayaklar altında alırsın. Neden başkana küfrettin?' dedi. Ben neden küfür edecekmişim deyince, bana 'Sen DHKP-C'li misin?' diyerek kafa attı, denk getiremeyince ben ona kafa attım, ardından da ben polisim diyerek silahını çıkardı. Ardından tekme ve tokatlarla beni işyerimden yerlerde sürüyerek sokağa çıkardılar. Sokakta da şiddetleri bitmedi. Madem böyle bir konu var, memlekette polis var. Şikayet edersiniz gelir alırlar. Bunlar kendileri gelip saldırıyor. Bu nasıl adalet?" dedi.

Aldığı darbeler sırasında ağzındaki implantı ve protezi kırılan Otur, "Yüzüme, çeneme, kasıklarıma ve boğazıma çok sayıda darbe aldım. Savunmasız haldeyken yerde bile tekmelediler. Ağzımdaki implant ve protezim kırıldı. Boğazımda ve vücudumda çok sayıda darp izi mevcut. Olayın ardından polis ekip otosu geldi. Beni ve diğerlerini aynı ekip otosuna bindirdiler ve ekip otosunda dahi aynı kişilerin saldırısına maruz kaldım. Devletin korumasında, devletin otosunda darp edildim. Karakolda her ikisinden de şikayetçi oldum. Ben karakoldayken de işyerim açık kaldı. İşyerimden neler alındı, neler kayboldu bilmiyorum" diye konuştu.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Bu arada kavga an, saniye saniye civardaki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Belediye Başkanı'nın koruma polisi ve makam şoförü yaya olarak işyerine geldiği, bir süre sonra da Otur ile tartıştığı görülüyor. Ardından işyerinde yumruklar ve tekmeler havada uçuşuyor. Esnafı arasına alan ikili, tekme ve yumruklarla yer düşürüp, sürüyerek dışarıya çıkarıyor. Çıkarırken de tekmelemeyi sürdürüyor. Yerde savunmasız yatan esnafa sokakta da şiddet uygulayan ikiliyi ayırmak isteyen vatandaşlar, başarılı olamıyor.

BELEDİYE: ŞAHSA YÖNELİK ŞİDDET UYGULANMAMIŞTIR

Uşak Belediyesi yaşanan olayla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan 27.07.2017 tarihinde bir düğün törenine katılmıştır. Başkanımız düğünden çıktıktan sonra saat 22.00 sularında makam şoförü ile koruma polisine "Siz araçla geçin, ben yaya olarak İsmetpaşa Caddesi'ndeki Tiritoğlu Parkı'na geçeceğim' diyerek yaya olarak Annaç Sokak'tan İsmetpaşa Caddesi'ne geçmiştir. Bu sırada Başkanımıza araçta bulunan belediye görevlisi bir personelimiz eşlik etmiştir. Bu sırada makam aracında bulunan koruma polisi ve şoförün duyacağı şekilde bir tekel bayinin sahibi olan Mehmet Otur isimli şahıs, Başkan Nurullah Cahan'ın arkasından ağıza alınmayacak küfürler savurmuştur. Emniyet Koruma Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın korumalığını üstlenen görevli polis memuru; hakaretler yağdıran Mehmet Otur isimli şahsın yanına giderek sözlü bir şekilde uyarmıştır. Ancak şahıs, hem belediye başkanımıza hem de polis memuruna küfürler etmeye devam ettiği gibi eline aldığı demir sopa ile polis memuruna saldırmıştır. Bu saldırı sonucunda görevli memur sağ bacak, omuz ve sağ kolundan yaralanmıştır. Şahsın fiziksel müdahalelerini engellemek için görevli memur, şahsı yere yatırmak zorunda kalmıştır. Bu sırada şahsa yönelik herhangi bir şiddet uygulamamış ve çağırılan polis aracı gelene kadar kaçması engellenerek görevli polislere şahıs teslim edilmiştir. Çağırılan polis aracının gelmesi üzerine şahıs, emniyet güçlerince kelepçelenerek emniyete götürülmüştür. Bu esnada şahıs, tehditlere ve küfürlere devam etmiştir."

TERÖR ÖRGÜTÜ LEHİNE SLOGAN ATTI İDDİASI

Yapılan açıklamada ayrıcı Mehmet Otur'un terör örgütü lehine de sloganlar attığı öne sürülerek, "Terör örgütü lehine sloganlar attığı da etraftaki kişilerce duyulmuştur. Terör propagandası yapan şahsın, DHKP-C mensubu olabileceği üzerinde duruluyor. Şu an da polis tarafından sorgusu devam ediyor" dendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Güvenlik kamerasına yansıyan kavgadan görüntü

Mehmet Otur'la röp.

Haber-Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Çanakkale'de kaçakları taşıyan yat battı, faciadan dönüldü

ÇANAKKALE'nin Bozcaada İlçesi'nde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen kaçakları taşıyan yelkenli yat battı. Yattaki 39 kaçak kendi imkanlarıyla karaya çıkarken, olayla ilgili organizatör olduğu düşünülen 5'i Ukrayna uyruklu, 2'si Türk, 7 kişi gözaltına alındı.

Akvaryum Koyu açıklarında dün saat 15.00 sıralarında, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen 39 kaçağı taşıyan 'Doğanay' isimli yelkenli yat, pervanesine halat dolanınca sürüklenmeye başladı. Yat, koydaki kayalıklara çarpıp su alırken, içindekiler kendi imkanlarıyla kıyıya çıkmayı başardı. Yat da kısa süre sonra suya gömüldü.

Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, kaçmaya çalışan 39 kaçağı yakalayarak gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekipleri, batan yat ile olaydan bir süre önce açıkta yan yana gelerek irtibat kurduğu belirlenen 11 metre uzunluğundaki 'Voyager' adlı yelkenli yatın peşine düştü. Ekipler, durdurup Bozcaada İskelesi'ne getirdiği yattaki 3 Ukraynalıyı, organizatör olabilecekleri şüphesiyle gözaltına alındı. Akvaryum Koyu Sahili'ndeki aramalarda da 2 Ukraynalı ile Bozcaada'dan feribota binerek Geyikli İskelesi'ne kaçtığı belirlenen 2 Türk de yakalandı.

Yelkenli yatın batma anı ise Burak Bal adlı kişi tarafından saniye saniye cep telefonuyla görüntülendi. Burak Bal, "Yat Akvaryum Koyu önünden geçiyordu. Pervanesine halat dolanmış. Kontrolden çıkıp burundaki kayalıklara çarptı. O sırada tekne delinmiş. İçindekiler hızla inmeye başladı. Ben de teknede başka kimse olup olmadığını kontrol ettim. Başka kimse yoktu. Kısa süre sonra da yelkenli yat tamamen suya gömüldü" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Voyager isimli yelkenli yattan görüntü

Mültecilerin karada jandarma ve polis tarafından kovalanarak yakalanmasından görüntü

Vatandaşın cep telefonu ile çektiği yelkenli yatın batma anından görüntü

Haber-Kamera: Serkan İLİK/ BOZCAADA(Çanakkale),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================

İki aile arasında silahlı kavga: 2'si kadın, 8 yaralı

KONYA'da husumetli iki komşu aile arasında çıkan silahlı kavgada, 2'si kadın, 8 kişi yaralandı.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında merkez Karatay İlçesi Yeni Mahalle Aslanlıkışla Caddesi'nde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan Ünlükirazlar ve Dirican ailelerinin bireyleri arasında çıkan tartışma, kısa sürede büyüyüp, silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada, Ercan, Selman ve Pınar Ünlükirazlar ile Dursun, Serdar, Kudret, Satılmış Dirican ve Çilem Renkliışık av tüfekleriyle çeşitli yerlerinden vurularak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Olayların daha fazla büyümemesi için Çevik Kuvvet polisi, çevrede güvenlik önlemi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

Olay yeri detay

Polisin incelemeleri

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Taziye dönüşü kaza: 4 ölü, 3 yaralı

KAHRAMANMARAŞ'ta, taziyeden dönenlerin bulunduğu otomobil ile başka bir otoımobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kaza, ilçeye bağlı Doğan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, beraberindekilerle Afşin'in Alemdar Mahallesi'ndeki bir taziyeden dönen Yusuf Güvel yönetimindeki 46 LE 743 plakalı otomobil, Doğan Mahallesi yakınlarında Burak Gözübüyük'ün kullandığı 06 V 3795 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada; taziyeden dönenleri taşıyan otomobildeki Yusuf Güvel, Ayşe Güvel, Mustafa Erdoğan ve Celal Küçük öldü. Diğer otomobilde bulunan ve kazada yaralanan Burak Gözübüyük, Furkan Gözübüyük ve Bekir Küçük ise ambulanslarla kaldırıldığı Elbistan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Kaza yapan araçlar

Otomobilin düzeltilmesi

Araçların çekiciyle çekilmesi

Olay yerindeki vatandaşlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Alkollü sürücü zincirleme kazaya neden oldu; 1 ölü, 4 yaralı

KÜTAHYA'da alkollü olduğu iddia edilen sürücünün neden olduğu, 2 otomobil, 2 TIR ve bir tankerin karıştığı zincirleme kazada, 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Kaza, dün saat 22.00 sıralarında Kütahya-Afyonkarasihar karayolunun 17'inci kilometresinde meydana geldi. Antalya'dan İstanbul yönüne giden Oğuz Elmalı yönetimindeki 34 KH 5449 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp yolun sol şeridindeki banket taşlarına çarptı. Bu sırada arkadan gelen Ayhan Dereli yönetimindeki 11 DU 562 plakalı otomobil de Elmalı yönetimindeki araca çarptı. Aynı yöne giden Cevat Arıkan yönetimindeki 64 FL 580 plakalı TIR, Nurullah Kandemir yönetimindeki 64 AL 926 plakalı TIR ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 07 DJH 42 plakalı tanker de kazaya karıştı. Kazada, 5 kişi yaralandı.

Direksiyon başında sıkışan tanker sürücüsü, olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu çıkarıldı. Ambulanslarla DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan tanker sürücüsü, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Kazaya neden olan otomobil sürücüsü Oğuz Elmalı'nın alkollü olduğu iddia edildi. Elmalı ile kendisine alkol kontrolü yapmak isteyen polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Araya giren jandarma ekipleri, Oğuz Elmalı'yı alarak jandarma aracına bindirdi.

Kazada ölen tanker sürücüsünün kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kazaya karışanlardan anne ve oğlunun battaniyeye sarılarak beklemeleri

-Olay yerindeki araçların görüntüsü

-Kazazede sürücülerden birinin olayı anlatması

-Vatandaşların olayı anlatması

-Kazaya sebep olan alkollü sürücünün polislerle tartışması

-Alkollü sürücünün kameraya olayı anlatırken vatandaşlarla tartışma yapması

-Kazaya karışan araçların görüntüleri

Haber-Kalera: Oğuzhan KILIÇ - KÜTAHYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Balkondan düşüp, hayatını kaybetti

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, 45 yaşındaki İçim Tiryakioğlu'nun evinin beşinci kat balkonundan düşüp, yaşamını yitirmesiyle ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Aslen İstanbullu olan İçim Tiryakioğlu, Geçen 26 Temmuz'da, saat 20.30 sıralarında, Hayrettinpaşa Mahallesi, Atatürk Caddesi'ndeki, Yalı Apartmanı'nın beşinci katındaki evinin balkonundan park halindeki bir otomobilin üzerine düştü. Yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen Tiryakioğlu, ağır yaralandı. Gürültüye koşan çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ambulası ile Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tiryakioğlu, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Polis, 30 yıldır Ayvalık'ta yaşadığı öğrenilen Tiryakioğlu'nun balkondan atlamış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi. Tiryakioğlu'nun olaydan bir süre önce market alışverişi için ayrıldığı eve döndüğünde acı haberi alan erkek arkadaşı Kaya Aytanç, sinir krizi geçirdi. Aytanç'ı polisler ve çevredekiler sakinleştirdi. Tiryakioğlu'nun Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'ndaki otopsinin ardından yakınlarıtarafından alınan cenazesi dün ikindide Ayvalık'a getirilip, toprağa verildi. Genç, kadının düşme anının, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüleri ortaya çıkarken, polis Tiryakioğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

-Olay anı güvenlik kamerası görüntüleri

Haber: Kadri KAYA/ AYVALIK(Balıkesir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Bafra'da uyuşturucu operasyonu

SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde jandarmanın düzenlediği operasyonda, mısır tarlasında, serada ekili halde 78 kök hintkeneviri ile kurutulmaya bırakılmış 220 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Samsun İl Jandarma komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, alınan bir ihbar üzerine operasyon düzenledi. İlçenin Kalaycı Mahallesi'nde A.K.'nin evinde ve tarlarısnda jandarma ekipleri, narkotik dedektör köpeği İbre ile arama yaptı.

Mısır tarlasında, serada ekili halde 78 kök hintkeneviri ile kurutulmaya bırakılmış 220 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Olayla ilgili A.K.'nin arandığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

-Mısır tarlası ve seradan detay

- Narkotik köpeğinin tarlada ve serada arama yapması

-Kubar esrar ve hint kenevirlerinin toplanması

-Detaylar

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Ayhan AYDEMİR/ BAFRA(Samsun),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Torpille balık avladılar, 'Neden büyüttünüz' diye polise çıkıştılar

ANTALYA'da mesire alanındaki derede torpille balık avlamaya çalışan 4 kişi, gözaltına alındı. "Biz bunu bayramda da atıyorduk, neden bu kadar büyüttünüz" diye polise çıkışan şüphelilere Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezası uygulandı.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Konyaaltı İlçesi Sarısu mesire alanında meydana geldi. Sarısu Kadınlar Plajı ve mesire alanında görev yapan polis, bölgede art arda patlama sesi gelince telsizle anons ederek yardım istedi. Anonsun ardından bölgeye çok sayıda polis ve Özel Harekat ekipleri sevk edildi.

Yapılan incelemede, patlamanın dereye balık avlamak için atılan torpillerin neden olduğu belirlendi. Güvenlik görevlileri ve polisler, torpili attığı belirlenen 4 kişiyi sahilde yürüyüş yaparken yakaladı. Şüphelilerin polise, "Biz bunu bayramda da atıyorduk neden bu kadar büyütüyorsunuz" dedikleri öğrenildi.

Polis merkezine götürülen 4 şüpheliye, ifadeleri alındıktan sonra Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezası uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

-Özel Harekat Polisi'nin görüntüsü

-Özel Harekat Polisi'nin aracının görüntüsü

-Polislerin sahilde yürümesinden detay görüntüler

-Özel Harekat Polisi'nin elindeki uzun namlulu silahla sahildeki vatandaşların arasından yürümesi

-Özel Harekat ve sivil polislerin birlikte sahilde yürümesi

-Şüphelilerin polis tarafından alınması ve polis aracına götürülmesi

-Şüphelilerden birinin patlayıcı için 'Bayramlarda patlatılan şey ya' demesi

-Şüphelilerin sivil araca bindirilmesi

Haber-Kamera: Bülent TATOĞULLARI-Süleyman EKİN/ ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Ormanda kaybolan sevgilisini görünce gözyaşlarına boğuldu

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde ATV ile doğa gezisi yaparken sevgilisi 30 yaşındaki Joanne Mckew ile kavga edip koşarak girdiği ormanda kaybolan 32 yaşındaki İngiliz Christopher James Holt için arama kurtarma ekipleri seferber oldu. İngiliz tatilci, ormanlık alanda aramalar devam ederken yürüyerek otele ulaşınca, sevgilisi gözyaşlarına boğuldu.

İngiltere'den tatil için Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne gelen İngiliz Christopher James Holt ve sevgilisi Joanne Mckew, Hisarönü Mevkii'nde bir otele yerleşti. Çift,  dün öğle saatlerinde ATV kiralayarak Kayaköy Mahallesi'nde doğa gezisine çıktı. Fethiye-Kayaköy Yolu Sarnıç Mevkii'ndeki ormanlık alanda ATV'yi durduran çift, bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Holt, koşarak girdiği ormanda gözden kayboldu.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ SEFERBER OLDU

ATV'ye binerek Fethiye'ye gelen Mckew, dün saat 16.00 sıralarında Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'nı arayarak yardım istedi. Bölgeye sevk edilen jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri, ormanda arama çalışması başlattı. Aramalar devam ederken, yaklaşık 1.5 saat sonra Holt'un yaya olarak konakladığı otele geldiği bilgisi alındı. Bunun üzerine aramaya son veren ekipler otele gitti.

UZUN SÜRE SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Otelin girişinde bekleyen Holt, UMKE ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Yorgun ve bitkin haldeki tatilcinin ormanda yürürken yaralanan ayakları tedavi edildi. Bu sırada otele gelen sevgilisi, Holt'u görünce gözyaşlarına boğuldu. Çift uzun süre sarılarak hasret giderdi.

'ORMANDA YÜRÜMEK İSTEMİŞ'

UMKE görevlisi Hüseyin Pınar, "Tatilcimiz ormanda aramalarımız devam ederken yürüyerek otele ulaşmış. Otele geldik gerekli kontrolleri yaptık. Sağlık durumu iyi, ciddi bir şikayeti yok. Ormanda yürümek istediğini anlattı. Bir süre yürüdükten sonra otele yönelmiş ve 4 saatlik yürüyüşün ardından buraya ulaşmış" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Arama ekiplerin ormanlık alanda yürümesinden görüntü

Ekiplerden görüntü

Ormanlık alandaki kurtarma ekiplerine ait araçların görüntüsü

Oteldeki Holt'tan görüntü

Holt'un ayağının tedavi edilmesinden görüntü

Mckew'in Holt'u görünce gözyaşlarına boğulmasından görüntü

Çiftin görüntüsü

UMKE görevlisi Hüseyin Pınar ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Kuyuya düşen tilkiyi itfaiye kurtardı

DENİZLİ'nin Çameli İlçesi'nde, 10 metrelik su kuyusuna düşen tilki, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılıp, doğal ortamına bırakıldı.

Çameli'nin kırsal Karabayır Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde, 10 metre derinliğindeki bir su kuyusuna tilki düştü. Mahalleli, durumu fark edip itfaiyeye bildirdi. Merdivenle kuyuya inen bir itfaiye eri, kement haline getirdiği ipi boğazına geçirdiği tilkiyi yukarı çekerek dışarı çıkardı.

Bitkin haldeki hayvan, kendisine geldikten sonra doğal ortamına salındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

- İtfaiye erinin kuyuya inmesi

-Tilkinin boynuna kementhaline getirien ipin takılması

-Tilkinin kuyudan çıkarılması

Haber: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement