Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

DENİZLİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI VE ŞOFÖRÜ KAZADA ÖLDÜ (EK)1)VALİLİK'TEN KAZA AÇIKLAMASIDUR LEVHASINA UYMAMIŞDenizli Valiliği, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'nin öldüğü trafik kazasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

10.05.2017 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DENİZLİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI VE ŞOFÖRÜ KAZADA ÖLDÜ (EK)

1)VALİLİK'TEN KAZA AÇIKLAMASI

DUR LEVHASINA UYMAMIŞ

Denizli Valiliği, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'nin öldüğü trafik kazasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kazanın saat 08.30'da Bozburun Mahallesi Salihağa Kavşağı'nda meydana geldiği belirtilen açıklamada, "Kazada Denizli Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper ve makam aracı sürücüsü Muzaffer Akşehirli, olay yerinde şehit oldu, koruma polis memuru Ramazan Uğur ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kazanın, kavşağa yaklaşan kamyonun 'Dur' levhasına riayet etmeyerek, yola çıkması neticesi meydana geldiği anlaşılmıştır" denildi.

Kazadan sonra kamyon şoförü Uğur Tufan'ın gözaltına alındığı ve soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi: "Kıymetli bir devlet adamını ve değerli bir hukuk insanını elim bir kaza sonucu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Milletimizin, Denizli'mizin ve yargı camiasının başı sağolsun. Kazada şehit olan Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'ye Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm yargı mensuplarına başsağlığı, ağır yaralanan koruma polis memuru Ramazan Uğur'a ise acil şifalar dileriz."

Öte yandan kamyon şoförü Uğur Tufan'ın sürücü belgesinin, bir ay önce alkollü araç kullanmaktan iki yıl süre ile geri alındığı belirtildi.

DUR LEVHASINA UYMAMIŞ

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Başsavcı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli'nin öldüğü trafik kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Kazaya neden olan kamyon şoförünün ehliyetine alkollü araç kullanmaktan el konulduğunun belirlendiğini belirten Vali Altıparmak, "Kıymetli Başsavcımız iyi bir hukuk ve devlet adamını kaybettik. Üzüntümüz çok büyük. Hem Türkiye olarak hem Denizli olarak başımız sağ olsun. Maalesef kazada, şoförü de kaybettik. Koruma polisimizin durumu gayet iyi. Kazaya karışan kamyonun şoförü maalesef 'dur' yazılı levhaya uymadan tali yoldan çıkıp, başsavcımızın aracına çarptı. Bu kaza sonrası kamyon şoförü olay yerini terk etmiş. Güvenlik güçleri kendisini buldu. Maalesef ehliyeti dahi yok. Alkolden ehliyetine iki yıl el konulmuş, 2019'a kadar. Böyle bir kazayı bize yaşattı, bu üzüntüyü aileye yaşattı. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

İLK DEĞİRLENDİRMEYE GÖRE SUİKAST DEĞİL

Kaza ve sonrasında kamyon şoförünün olay yerinden kaçmasının suikast şüphesi yaratığı yönündeki bir soruya ise Vali Altıparmak, "Suikast değil. İlk değerlendirme bu. Kazanın olduğu yol başsavcımızın her gün gittiği bir yol değil. Cezaevine zaman zaman kullandığı bir yol. Rutin bir güzergah değil. Olaya baktığımızda bir takip söz konusu değil, bir kaza. İlk değerlendirmemiz bu. Daha sonra detaylandıkça sizlerle paylaşacağız" dedi.

Cenazeyle ilgili bilgi de veren Vali Altıparmak, "yarın saat 09.30'da adliye önünde yapılacak resmi bir tören olacak. Aile nereye karar verirse o doğrultuda defnedilecek" diye konuştu.

Başsavcı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli'nin cenazelerinin kaldırıldığı Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ni ziyaretçi akını yaşattı. Başta Başsavcı Alper'in eşi, İş Mahkemesi Hakimi Hatıran Alper ile kızları İrem ve Aslı Alper'de hastaneye geldi, gözyaşı döktü. Ailenin yakınları da hastaneye geldi. Ayrıca hastaneye çevre illerin de başsavcıları gelerek aileye başsağlığı diledi. Denizli Adliyesinden Başsavcı vekilleri ile diğer hakim ve savcılar ile  çalışanlarda hastaneye akın etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Vali Ahmet Altıparmak'ın açıklaması

Kamyon şoförü Uğur Tufan'ın gözaltına alınması

Yaralı polis Ramazan Uğur'dan hastanede görüntü

Hastane önünden görüntü

Hastaneye gelen başsavcılardan görüntüler

(Haber: Ramazan ÇETİN-Kamera : Deniz TOKAT/DENİZLİ,

=================================================

2)ARINÇ'TAN GÜL'E GECİKMELİ TAZİYE: KİMSE BAŞKA MANA ÇIKARTMASIN

TBMM eski başkanı ve eski başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, vefat eden babası Ahmet Hamdi Gül'ü geçen pazartesi günü toprağa veren 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Arınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Siz sormadan ben söyleyeyim,  Beni cenazeye katılmamakla eleştirenler, şunu bilmiyorlar, cenaze namazı farz-ı ayn değil, farz-ı kifayedir. Rabbim hepimize hayırlı ömürler nasip etsin. Bizler, sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte dava arkadaşıyız, yoldaşız, kardeşiz. Birbirlerimizi çok seviyoruz. Bunların altından başka manalar çıkarmaya hiç kimse kalkışmasın" dedi.

Eşi Münevver Arınç ile birlikte ögle saatlerinde, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babasının evinin yanında kurulan taziye çadırına gelen Bülent Arınç'ı, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve Macit Gül karşıladı. Daha sonra Abdullah Gül kapı önüne kadar gelerek, Arınç'ı çadırda yanındaki koltuğa oturttu. Arınç, burada okunan Kuran-Kerim ve yapılan duanın ardından gazetecilere şunları söyledi:

"Siz sormadan ben söyleyeyim çünkü basında çok garip bir şekilde tartışma oldu. Ben, rahmetlinin vefat ettiği gün ve cenaze namazının kılındığı gün Manisa'daydım. Manisa'ya da hayırlı işler için gitmiştim. Manisa, İzmir Havaalanı'nı kullanıyor. İzmir'den Kayseri'ye gelecek uçak yok. Karayoluyla da 830 kilometre. Yani, arabayla öğle namazına yetişmek de mümkün değil. Bunlar çok tabii şeyler. Cenazeye maalesef katılamadım. Ama, binlerce, belki onbinlerce insan katıldı. Bizim yapmamız gereken vazifeyi de yaptılar. Beni cenazeye katılmamakla eleştirenler, şunu bilmiyorlar tahmin ediyorum; Cenaze namazı farz-ı ayn değil, farz-ı kifayedir. Binlerce kişi cenaze namazını kılınca, benim üzerimden sakıt oldu. Dolayısıyla bir defa İslami bilgilerini tazelemekte fayda var. Rabbim hepimize hayırlı ömürler nasip etsin. Bizler, sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte dava arkadaşıyız, yoldaşız, kardeşiz. Birbirlerimizi çok seviyoruz. Bunların altından başka manalar çıkarmaya hiç kimse kalkışmasın. Onun babasını da kendi babamız gibi severiz. O yüzden bugün koşarak geldik. Bundan sonra kendilerine inşallah hayırlı uzun ömürlerle her günümüz birlikte olur. Sevinçli günlerimizde de üzüntülü günlerimizde de birbirlerimizi hem teselli eder hem de sevinçlerimizi paylaşırız. Buradan bütün Kayseri halkına da sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıktıkları için ve Ahmet Hamdi amcamızı büyük bir kalabalıkla kabirlerine uğurladıkları için çok teşekkür ediyorum. Kayseri güzel bir ilimiz, güzel insanlar yetiştirdi, o güzel insanlardan biri de sayın Cumhurbaşkanımızdır."

Arınç, Kayseri'de yakınlarının bulunduğunu onları da ziyaret edeceğini belirterek, taziye çadırında 2.5 saat kaldı. Bülent Arınç'ın eşi de anne Adeviye Gül'ün yanına giderek, başsağlığı dileklerini iletti.

Görüntü Dökümü

------------------

-Bülent Arınç ın ziyaretinden görüntü

-arınçt ın açıklamaları

Oktay ENSARİ-Zafer BARIŞ/KAYSERİ,

============================================================

3)TBMM KOMİSYONU KIZ YURDU YANAN ALADAĞ'DA İNCELEME YAPTI

TBMM Aladağ Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu, Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınıyla ilgili inceleme yaptı. Komisyon Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ve heyet üyeleri,  ölenlerin ailesi, vatandaşları, itfaiyecileri ve bürokratları dinledi.

İnceleme öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Fatma Güldemet Sarı, Aladağ'da yaşanan elim kazanın dünyada ve Türkiye'de bir ilk olmadığını ancak son olmasını istediklerini söyledi. Komisyonun 9 Şubat'ta çalışmalarına başladığını hatırlatan Sarı, "Komisyonumuz ülkemizde bir daha bu tür acıların yaşanmaması ve gereken tedbirlerin alınması için çalışma yapmaktadır. Ortak amacımız yapıcı, sorgulayan, donanımla nesiller yetiştirmek için eğitim ve barınma imkanlarını en iyi şekilde sunulmasını sağlamaktır"dedi.

YURTLARDA DOLULUK ORANI YÜZDE 67

Dünyada ve Türkiye'de afet riskiyle karşı karşıya kalan bölgelerde eğitim için ciddi risklerin olduğunu belirten Sarı, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Eğitim temel haktır ve ülkemizde herkesin eğitim hakkından yararlandırılması devletin temel görevidir. Özellikle kız çocuklarımızı eğitime katılması için önemli aşama kaydettik. Kırsalda eğitimin zorluklarını aşmak için bazı alternatifler uygulamalara ihtiyaç olduğu görülmektedir. Türkiye'de ortaöğretimde devlete bağlı yurt ve pansiyon sayısı 2 bin 936, bunların toplam kapasitesi ise 532 bin 667, barınan öğrenci sayısı ise 359 bin 521'dir. Boş kontenjanın 173 bin 146 olduğu yurtların doluluk oranı yüzde 67 olarak görülmektedir. Türkiye genelinde Milli Eğitim bünyesindeki özel yurtlarda, buna yüksek öğretim da dahil 163 bin 273, resmi yurtlarda ise 359 bin 521 olmak üzere 522 bin 794 öğrencimiz barınma hizmetinden faydalanmaktadır. Dernek, şahıs ve kişilere ait sivil yurt sayısı 2 bin 249 öğrenci sayısı ise 76 bin 319. Görüldüğü gibi devlet yurtlarında boş kontenjan vardır. Devlet eliyle öğrenci barınma imkanlarına sahip olmamıza rağmen bazı ailelerin özel yurtları tercih ettiğini görüyoruz. Adana'da baktığımızda ise devletin yurtlarında doluluk oranı yüzde 70, orta öğretimde ise doluluk oranı yüzde 33'dür. Görülüyor ki devletin boş kontenjanı özel yurtlarda barınan öğrenci sayısından fazladır. Aladağ'da yaşanan üzücü olaydan sonra 3 bin 781 öğrenci yurdunda denetim yapıldı, eksikleri olanların eksiklerinin giderilmesi için süre verildi."

Fatma Güldemet Sarı ile komisyon üyeleri basın açıklamasının ardından, basına kapalı olarak bürokratlar, ölenlerin aileleri, vatandaşlar, güvenlik ve itfaiye görevlilerini dinledi. Komisyon ardından da geçtiğimiz hafta iş makinalarıyla yıkılan yurt binasının alanında ve köylerde ziyaretlerde bulundu.

İDDİANAME TAMAMLANDI

Aladağ'da 29 Kasım 2016'de ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı, 'Süleymancı' cemaatine ait özel kız öğrenci yurdunda, elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Yangında 10 öğrenci, 1 çocuk ile 1 eğitmen yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç, yurt çalışanı Mahmut Deniz, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç tutuklandı. Soruşturmasını tamamlayan savcı, asli kusurlu olan aralarında yurt müdürü ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticilerinin de olduğu tutuklu 7 şüpheli hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Davanın ilk duruşması Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde 30 Mayıs'ta görülecek.

Görüntü Dökümü

------------------------

Komisyon Başkanı ve Ak Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı'nın konuşması

Yıkılan yurt binasının bulunduğu yerden görüntüler

Çekim yapan gazetecilerden detay

Vatandaşların yıkılan yurt binasının bulunduğu yere bakarken görüntüsü

Zincirle kilitlenen kapıdan detay

Boş alanın ve Türk bayrağından görüntüler

Yıkılan binanın boş alanından yakın plan görüntüler

***

Komisyon üyelerinin gelişi

Salona girişi

Komisyon üyelerinin genel görüntüsü

Komisyon Başkanı ve Ak Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı'nın konuşması

Haber-Kamera: Murat KİBRİTOĞLU-Malik GÖDELİNER/ ALADAĞ(Adana),

=======================================================

4)BORÇLARINDAN DOLAYI HAVAYA ATEŞ AÇTI, LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde 35 yaşındaki Aslan B., iddiaya göre borçlarından dolayı bir hafta önce işyerini kapatıp, eşinden de ayrı yaşamaya başladığı için psikolojik bunalıma girip, kentin göbeğinde av tüfeğiyle havaya 6 el ateş açtı. Polis tarafından etkisiz hala getirilen Aslan B., çevrede toplanan kalabalık tarafından da linç edilmek istendi.

Olay, bugün saat 10.40 sıralarında kentin en merkezi noktası olan Atatürk Bulvarı Aksoy Kavşağı'nda  meydana geldi. Daha önce belde statüsünde olan Aziziye Mahallesi'nde oturan Aslan B., 42 GL 814 plakalı otomobilliyle kavşağa gelip aracını yolun ortasına durdurdu. Ardından yarı çıplak halde otomobilinden inip, bagajdaki av tüfeğini alıp 6 el havaya ateş açtı. Durumu fark eden çevredekiler polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, çevrede geniş güvenlik önlemi alıp Aslan B.'yi ikna etmeye çalıştı. Bu sırada Aslan B.'nin dalgınlığından faydalanan bir polis, arkasından yaklaşıp etkisiz hale getirdi. Bunu üzerine çevrede toplanan kalabalık ta Aslan B.'li linç etmek istedi. Polis, öfkeli kalabalığı güçlükle sakinleştirdi. O anlar ise çevredekiler tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Aslan B. de, 'Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokmak' suçundan gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada tüfeğe ait 18 adet  fişek  ve  40 adet  kuru sıkı tabancaya mermisi ele geçirildi. Kebapçılık yaptığını belirten Aslan B.,  polise verdiği ilk ifadesinde borçlarından dolayı 1 hafta önce işyerini kapattığını, eşinden de ayrı yaşamaya başladığını ve psikolojik bunalım sonucu böyle bir davranışta bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Soruşturma sürüyor.

(Görüntü Dökümü

---------------------

Kalabalığın linç etmek istemesi (cep telefonu)

Polisin ikna etmeye çalışması (cep telefonu)

Polisin etkisiz hale getirmesi (Cep telefonu)

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA))

============================================================

5)KUMAŞIN İADESİNİ KABUL ETMEYEN PAZARCIYI VURDU

SAKARYA'nın Erenler İlçesi'ndeki semt pazarında kumaş satan 24 yaşındaki Mehmet Balkır aldığı kumaşı iade etmek isteyen müşterinin talebini kabul etmedi. Çıkan tartışmada Mehmet Balkır tabanca ile ateş açılması sonucu yaralanırken, pazarda bulunan 3 kişi baygınlık geçirdi.

Olay bugün öğle saatlerinde, Erenler Hacıoğlu Mahallesi'nde kurulan semt pazarında kumaşçıların bulunduğu sokakta meydana geldi. İddiaya göre kumaş satışı yapan 24 yaşındaki Mehmet Balkır aldığı kumaşı iade etmek isteyen müşterisinin isteğini kabul etmeyince tartışma çıktı. Kumaşı iade etmek isteyen kişi ile yakınları silah ve bıçaklarla pazara geldi. Tartışmanın büyümesi sonucu çıkan kavgada Mehmet Balkır tabanca ile ateş açılması sonucu yaralandı. Pazardaki 3 vatandaş ise olayın şokuyla baygınlık geçirdi. Olay yerine kısa süre içinde çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralanan Mehmet Balkır sağlık ekiplerince Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Baygınlık geçiren 3 kişi ise Toyotasa Acil Yardım Hastanesi ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis görgü tanıklarının ifadelerini alırken, kaçan kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Yaralıların taşınması

-Pazardan görüntüler

-Röp

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

=======================================================

6)TIR'IN ÇARPTIĞI YOLCU MİDİBÜSÜNÜN DEVRİLME ANI MOBESE'YE YANSIDI

RİZE'nin Derepazarı İlçesi'nde, TIR'ın  midibüse arkadan çarpması sonucu 1 kişinin öldüğü, 20 kişinin de yaraladığı trafik kazasının MOBESE görüntüleri ortaya çıktı.

Rize Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde MOBESE tarafından kaydedilen hatalı park ve ışık ihlalleri ile trafik kazalarının görüntülerini basınla paylaştı. Rize'de kaydedilen görüntülerde kural ihlali yapan sürücülerin karıştığı maddi hasarlı ve yaralamalı kazalara yer verildi. Kazalarda sürücülerin dikkatsiz ve tedbirsizliğine dikkat çekildi.

MOBESE kaza görüntülerinde, Ocak ayında Derepazarı İlçesi'nde TIR'ın yolcu midibüsüne arkadan çarpması sonucu 1 kişinin ölümü ve 20 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasının MOBESE görüntülerine de yer verildi. Görüntüde duran midibüse binmeye çalışan bir yolcunun da saniyelerle kazadan kurtuluşu görülüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

TIR'ın midibüs arkadan çarpma anı

Diğer kaza görüntüleri

Haber: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 3.04 dk.  Boyut: 98 mb.

============================================================

7)AYILAR TATİL KÖYÜ'NÜN ÇÖPLÜĞÜNDE BESLENİYOR, KONUKLAR SEYREDİYOR

ARTVİN'in Şavşat İlçesi'nde aç kalan boz ayılar, bölgedeki tatil köyünün daimi ziyaretçisi oldu. Her gece geç saatte tesise gelen ayılar, çöp kutularından karnını doyuruyor, tesiste yemek yiyenler de ayıları izliyor.

AYILAR BESLENİYOR, MÜSTERİLER SEYREDİYOR

Şavşat'a 10 kilometre mesafedeki Kocabey Köyü, Sahara Milli Parkı'nda bulunan Laşet Bungalov Tatil Köyü'ne yaklaşık bir yıldır geceleri geç saatte gelen boz ayılar, çöp kutularından karnını doyurmayı alışkanlık haline getirdi. Çevredeki insanlara aldırmadan karınlarını doyuran, sonra da ormanlık alana geri dönen ayıları görmek isteyenler de aileleriyle birlikte soluğu tatil köyünde almaya başladı.

"HER AKŞAM BİR BOZ AYI MİSAFİRİMİZ OLUYOR"

Restorandaki müşterilerin bir yandan yemek yerken bir yandan da beslenen ayıları seyrettiğini anlatan işletme sahibi Metecem Çelik, "Her akşam bir boz ayı misafirimiz oluyor. Tesisten yayılan yemek kokuları ve çöp kutularındaki atıklar nedeniyle geceleri çevrede ayılar geziniyor. Ayıları karnını doyururken izlemek isteyenler de tesise geliyorö dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Ayının beslenme görüntüleri

Detay

Çelik ile röp

Haber-Kamera: Adem GÜNGÖR DHA

=================================================

8)'PİTİ' SAHİBİYLE BİRLİKTE ŞİŞE TOPLUYOR

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde, atık toplayan 45 yaşındaki Soner Öztaylan'ın en büyük yardımcısı 'Piti' adlı köpeği. Pitbull kırması köpeğini, verdiği eğitimle şişe toplamaya alıştırdığını belirten Öztaylan, "Benim ulaşamadığım şişeleri bulup getiriyor. Ödül olarak mama veriyorum" dedi.

Hacıyusuf Mahallesi'nde yalnız yaşayan, çevreden topladığı şişe, plastik ve kağıt atıkları satarak geçinen Soner Öztaylan, 6 yaşındaki pitbull kırması köpeğini hiç yanından ayırmıyor. 'Piti'yi şişe toplamaya alıştırdığını kaydeden Öztaylan, "Benim göremediğim şişeleri de bulup getiriyor. Ödül olarak mama ve bisküvi veriyorum. Şimdi gebe kaldığı için fazla çalıştırmıyorum. Fazla yiyecek de vermiyorum. Çünkü kilo alırsa iyi çalışamıyor, üzmüyorum onu" dedi. Köpeğin ağzıyla taşıdığı şişeleri Öztaylan'a getirmesi, görenler tarafından fotoğraflanıyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Soner Öztaylan elinde şişeleri topladığı poşet ve köpeği ile

-3-4 yerde bulduğu ve vatandaşların yere koyduğu şişeleri getirip sahibine veriyor.

-Şişeyi teslim eden köpeğine "şakö yapıyor ve seviyor.

-Röpörtaj

-Detaylar

SÜRE 04.20 dakika

BOYUT 284 mb

Erdem ÖZCAN/BANDIRMA (Balıkesir), -

====================================================

9)POLİS, DURDURDUĞU SÜRÜCÜLERE LEBLEBİ İKRAM ETTİ

ÇORUM Emniyet Müdürlüğü "Trafik Haftası" nedeniyle durdurdukları sürücülere leblebi ikram etti.

Trafik Şube Müdürlüğü ekibi, Çorum- Samsun Karayolu Bölge Trafik Müdürlüğü önünde uygulama yaptı. Çorum Şoförler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Taksici ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Komiseri Mehmet Akif Koç'un da katıldığı uygulamada sürücüler hız yapmamaları ve yorgun araç kullanmamaları konusunda uyarıldı. Daha sonra ise sürücülere leblebi ikram edildi. Ceza makbuzu yerine leblebi alan sürücüler, ekiplere teşekkür etti.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Komiseri Mehmet Akif Koç, sürücülerin trafikte birbirlerine saygılı olmalarını istedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Trafik ekipleri tarafından sürücülerin durdurulması

-Leblebi ikramı

-Uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verilmesi

Detaylar

(SÜRE: 4.47 . - BOYUT: 187MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement