Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

1)TRAFİK KAZASINDA AĞIR YARALANAN ASKER ŞEHİT OLDU Samsu'da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Er Sabır Binen, törenle memleketi Diyarbakır'a uğurlandı.

14.06.2017 16:54

1)TRAFİK KAZASINDA AĞIR YARALANAN ASKER ŞEHİT OLDU

Samsu'da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Er Sabır Binen, törenle memleketi Diyarbakır'a uğurlandı.

Samsun- Ankara karayolu 38'nci kilometresinde geçen 9 Haziran'da askerleri taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu ağır yaralanan ve OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit olan piyade er Sabır Binen, için Samsun- Çarşamba Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Samsun Garnizon ve Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Albay Sedat Bulut, Sivas Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip'de katıldı.Törende annesi Aynur Binen ve babası Mahfuz Binen gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta zorluk çeken baba Mahfuz Binen'e Vali İbrahim Şahin destek oldu. Anne Aynur Binen'i de aile yakınları teselli etmeye çalıştı. 13 kardeş olan şehit Sabır Binen, törenin ardından askeri uçakla memleketi Diyarbakır'a gönderildi.

Görüntü dökümü

------------------

-Canaze töreninde detaylar

-Şehitin askerlin omuzunda getirilişi

-Şehitin anne ve babasından detaylar

-Duaların edilmesi

-Şehitin askerlerin omuzunda askeri uçağa götürülmesi ve konulşması

-Askeri uçağın gidişi

-Şehitin fotoğraflı

(Süre: 01.50 DK) - (Boyut: 58,8 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

=================================================

2)GAZİANTEP'TE SİLAHLI KAVGADA POLİSE DE ATEŞ AÇILDI: 5 GÖZALTI

GAZİANTEP'te, aralarında husumet bulunan komşu iki ailenin fertleri arasında çıkan ve av tüfeklerinin kullanıldığı kavgaya müdahale etmek isteyen polislere de ateş açıldı. Yaralanan olmazken, polislerin biber gazı kullanarak sonlandırdığı kavgaya karışan 5 kişi gözaltına alındı.Olay, öğleden sonra Girne Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında para anlaşmazlığından husumet bulunan komşu iki ailenin fertleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesiyle her iki taraf üyeleri evlerin çatılarından bir birlerine av tüfekleriyle ateş etmeye başladı. Aile fertleri, komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen ve kavgayı sonlandırmaya çalışan polislere de ateş açtı. Polislerin yardımcı ekip istemesiyle mahalle polisler tarafından ablukaya alındı. Biber gazı kullanarak tarafları sakinleştiren ekipler olaya karışan 5 şüpheliyi gözaltına alarak, polis merkezine götürdü. Polisler evlerde yaptığı aramalarda bulduğu ve kavgada kullanılan 2 av tüfeği ile 1 kurusıkı tabancaya el koydu. Aile fertlerine ait otomobillerde yapılan aramalarda ise bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yeri

Polis araçları

Polisin biber gazı sıkması

- Kavgaya karışanların gözaltına alınması

Boş kovan ve fişekler

Kavgada kullanılan tabanca

Otomobilde arama yapılması

Polisin mahalleliyi dağıtması

Sokakta bekleyen çocuklar

Ele geçirilen esrar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 167 MB

====================================================

3)PLAJDA KAYBOLAN 5 YAŞINDAKİ MEHMET HER YERDE ARANIYOR

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde emekli komiser Tarkan Tekelioğlu'nun geçen pazar günü plajda denize girerken cipte uyurken bıraktığı, döndüğünde kaybolduğunu söylediği 5 yaşındaki Mehmet Tekelioğlu tüm aramalara karşın henüz bulunamadı. Eşinden ayrı yaşayan ve 17 yaşında bir oğlu daha olan Tarkan Tekilioğlu, olay günü Dikili'ye gelirken MOBESE ve güzergahtaki güvenlik kamerası görüntülerde cipte minik Mehmet'in görünmemesi, akılları karıştırdı.

Dikili'nin Bahçeliköy Mahallesi plajına geçen pazar günü saat 16.00 sıralarında 50 FD 038 plakalı cipiyle gelen emekli komiser 45 yaşındaki Tarkan Tekeoğlu, iddiaya göre, uyuyan oğlu 5 yaşındaki Mehmet'i araçta bırakarak serinlemek için denize girdi. Kayseri'den İzmir'e arazi bakmaya geldiğini söyleyen Tarkan Tekeoğlu, iddiaya göre, denize girmeye de pek uygun olmayan bölgede, bir süre sonra aracına dönünce, oğlunun cipte olmadığını gördü. Çevreyi arayan, ancak oğlunu bulamayan Tarkan Tekeoğlu durumu jandarmaya bildirdi.

ALTINOVA'DA SAZLIK ALANLAR ARANIYOR

Çevredekilerin de yardımıyla bölgede arama yapan jandarma, Mehmet'i bulamadı. Arama çalışmalarına AFAD ve AKUT ekipleri de katıldı. Aramalar bugün de sürerken, çocuktan haber alınamaması üzüntü yarattı. Kayıp olan minik Mehmet'in üstünde kırmızı-beyaz bir tişört, mavi şort ve beyaz ayakkabı bulunduğu belirtildi.

Aramalar bugün Altınova plajı çevresindeki sazlık alanlarda sürdürüldü. Güneş ışınlarının etkisini yitirdiği saat 16.30 sıralarında helikopter ve drone'larla da gökyüzünden aramalara destek verileceği belirtildi.

MOBESE'YE GÖRE ÇOCUK CİPTE GÖRÜLMEMİŞ

Polislikten erken emekli olarak müteahhitlik yapan Tarkan Tekeoğlu ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.

Minik Mehmet'i arama çalışmaları ürerken jandarma ekipleri, cipin güzergahı olan Çanakkale'den itibaren, kaybolduğu İzmir'in Dikili İlçesi'ne kadar MOBESE ve işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini de incelemeye aldı.

İncelenen görüntü kayıtlarında ne ön ne de arka koltukta kayıp çocuğun görünmediği belirtildi. Ayrıca araçta çocuğa ait herhangi bir yedek kıyafet de bulunmadığı kaydedildi. Bugünkü çalışmalardan da bir sonuç alınamazsa, araştırmalara cinayet büro dedektiflerinin de dahil olacağı bildirildi.

Kadir ÖZEN/İZMİR, -

===================================================

4)CEYLANPINAR'DA 100 DÖNÜMDE EKİLİ BUĞDAY YANDI

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, anız yangınının sıçradığı 20 tarlada ekili 100 dönümlük buğday yandı.

Yukarı Taşyalak Mahallesi'nde biçilmiş buğday tarlasından öğleden sonra çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle 8 kilometre uzaklıkta bulunan Saraççeşme Mahallesi'ndeki 20 tarlaya da sıçradı. Büyüyen yangın kontrol altına alınmayınca 100 dönümlük alanda ekili buğday ve 20 tarlaya ait 10 su kuyusu ve kuyulara ait sulama boruları yangında kül oldu.

Saraççeşme Mahalle Muhtarı Hacı Şakir Kılıç, büyük hasar olduğunu belirterek, 'Fırtına nedeniyle yangın Saraççeşmeye Mahallesi'ne kadar geldi. Yüz milyarca kuyularımız yandı, Bir parça daha buğdayımız yandı. Halen köyün içerisine girmedim, büyük bir zararımız var. 500 milyara yakın bir zararımız var. Artık ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Devletimizden yardım bekliyoruz" dedi.

Meydana gelen yangınla ilgili jandarma ekipleri hasar kayıt işlemi yaparken, yangının çıkış nedenini araştırılıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Yanan tarla

İtfaiyenin müdahalesi

Kül olan tarlalar

Yanan borular

- Vatandaşlarla röp.

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Şafak SAĞ-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 278 MB

======================================================

5)NEVŞEHİR'DE RESMİ NİKAH KAVGASI

NEVŞEHİR- Nevşehir'de imam nikahlı oldukları iddia edilen  çiftin resmi nikah kavgası karakolda bitti. Bir süredir imam nikahlı olarak yaşayan 24 yaşındaki  Türkan Ö. ve Hikmet Ş.,  toptancı sitesi önünde tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle birlikte Türkan Ö. İmam nikahlı eşi Hikmet Ş.'yi bacağından bıçakladı.

Olayın polise yansımasıyla birlikte Hikmet Ş. Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılırken, Türkan Ö.ise ifadesinin alınması için karakola götürüldü. Tedavisinin ardından Hikmet Ş.'nin taburcu olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Olay Yerinde Nikahlı eşini bıçaklayan Türkan Ö. gazetecileri görünce polis aracına binmesi

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

DV 1 Dosya 16 Saniye17-MB

====================================================

6)UYUŞTURUCU TACİRİ, POLİSTEN KAÇAMADI

KAYSERİ'de polisin yaptığı uyuşturucu operasyonunda uzun süredir takip edilen uyuşturucu taciri E.B. narkotik ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, sokakta uyuşturucu satıcılarına yönelik yürüttüğü operasyon kapsamında, uzun süredir takip edilen 24 yaşındaki E.B. polisleri görünce kaçmaya çalıştı. Kısa bir kovalamaca sonucu yakalanan zanlı, gözaltına alındıktan sonra Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. Yakalandığında, üzerinde satışa hazır 4 gram metamfetamin bulunan zanlının polisteki sorgusunun sürdüğü bildirildi. Narkotik ekiplerinin, uyuşturucu ticareti ve uyuşturucu satıcılarına yönelik başlattığı operasyonların süreceği, gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü

------------------

Uyuşturucu tacirinin polisler tarafından Adli Tabiplikten çıkarılışı

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

20 saniye-10,8 MB

=================================================

AYRILMAK İSTEYEN SEVGİLİSİNİ VURDU (EK)

7)VURULMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, 49 yaşındaki Arif K.'nın kendisinden ayrılmak isteyen 24 yaşındaki Ebru K.'yı kafede tabancayla vurduğu anlar, işyerinin güvenlik kamaralarınca görüntülendi. Görüntülerde, tartışma sonucu Arif K.'nın tabancayla Ebru K.'yı vurduktan sonra kaçması, kafedeki diğer müşterilerin yaşadığı panik görülüyor. Ebru K.'nın hastanedeki tedavisi sürüyor.

SEVGİLİSİNİN EVLİ OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE AYRILMAK İSTEMİŞ

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, Arif K.'nın kendinden ayrılmak isteyen Ebru K.'yı tabancayla yaralamasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Pamukkale Üniversitesi Moda Tasarımı 1'inci sınıf öğrencisi Ebru K.'nın, bir süredir birliktelik yaşadığı Arif K.'nın evli olduğunu öğrendikten sonra ayrılmak istediği anlaşıldı. Ebru K. ile konuşmak üzere kafede buluşan Arif K.'nın ayrılık isteğine karşı çıktığı, masadan kalkarak kapıya yöneldiği sırada, elindeki poşetten tabancayı çıkartıp, herkesin korku dolu bakışları arasında ateş ettiği belirlendi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç kadının hayati tehlikesinin devam ettiği, gözaltındaki Arif K.'nın emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Güvenlik kameras görüntüleri

(Mehmet CANDAN-İZMİR/DHA

===================================================

8)İSLAHİYE'DE 500 KİLO SAHTE ZEYTİNYAĞI ELE GEÇİRİLDİ

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, durdurulup aranan otomobilde bitkisel karışımlarla elde edilen 500 kilo sahte zeytinyağı ele geçirildi.

İslahiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin çevre yolunda şüphelenerek durdurdukları Suriyeli Ahmet Ahmut yönetimindeki 27 SCA 156 plakalı otomobili durdurup aradı. Yapılan aramada bidonlar içerisinde piyasaya sürülmek üzere hazırlanan 500 kilo sahte zeytinyağı ele geçirildi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede rengi kırmızıya benzeyen yağın sahte olduğu saptandı. Sahte zeytinyağlarına imha edilmek üzere el konulurken, polis sürücü Suriye uyruklu Ahmet Ahmut ile yanındaki Ahmet Mustafa hakkında yasal işlem yaptı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-  Belediye bahçesi

-  Araçta bidonlar taşınırken

-  Suriyeliye yasal işlem yapılırken

-  Zabıta Amiri Sedat Balta ile röp

-  Sahte zeytin yağı olan bidonlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 30 MB

====================================================

9)JANDARMANIN 178. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ NEVŞEHİR'DE KUTLANDI

TÜRK Silahlı Kuvvetlerinin önemli bir parçası olan Jandarmanın 178. kuruluş yıldönümü Nevşehir'de düzenlenen törenle kutlandı.

Nevşehir İl Jandarma Garnizon Komutanlığına bağlı JAKEM komutanlığı binasında düzenlenen törene Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ve protokol mensupları ile davetliler katıldı.

Jandarmanın tarihçesinin ve günün anlam ve önemini içeren konuşmaların ardından düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.

Törende daha sonra JAKEM komutanlığına bağlı At ve Köpek gösterileri büyük bir ilgiyle izlendi.

Kutlama programı tören geçidi ile sona erdi

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Jakemde  yapılan tören ve protokolden genel görüntü

-At ve Köpek birliklerinin gösterisi

-Jandarmanın teçhizatlarının sergisinden genel görünütü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

DV 1 Dosya 4  Dakika  28 Saniye 293-MB

=======================================================

10)UYUŞTURUCU TACİRİ, POLİSTEN KAÇAMADI

KAYSERİ'de polisin yaptığı uyuşturucu operasyonunda uzun süredir takip edilen uyuşturucu taciri E.B. narkotik ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, sokakta uyuşturucu satıcılarına yönelik yürüttüğü operasyon kapsamında, uzun süredir takip edilen 24 yaşındaki E.B. polisleri görünce kaçmaya çalıştı. Kısa bir kovalamaca sonucu yakalanan zanlı, gözaltına alındıktan sonra Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. Yakalandığında, üzerinde satışa hazır 4 gram metamfetamin bulunan zanlının polisteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Narkotik ekiplerinin, uyuşturucu ticareti ve uyuşturucu satıcılarına yönelik başlattığı operasyonların süreceği, gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Uyuşturucu tacirinin polisler tarafından Adli Tabiplikten çıkarılışı

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1Dosya 20 saniye-10,8 MB

=====================================================

11)CAMİİ HIRSIZI GÜVENLİK KAMERASINDA

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi Fatih Camindeki sadaka kutusu 5. kez soyuldu. Hırsızın camiye girmesi güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay Akyazı'ya bağlı Kuzuluk Fabrika Mahallesi Fatih Camiinde meydana geldi. 5. kez sadaka kutusu soyulan camiiye gelen hırsız önce gözetleme yaptıktan sonra imamın odasına giriyor. Burada birşey bulamayınca sadaka kutusuna yönelen hırsız bir süre kutuyu açmaya çalışıyor. Daha sonra da kilidini kırıp içersindeki parayı alıp kayıplara karışıyor. Camii içersindeki güvenli kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen hırsızı yakalamak için polis çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

GÜVENLİ KAMERA KAYDI

-Hırsızın camiiye girmesi

-Sadaka kutusundaki parayı çalması

-Kaçarken görüntüsü

Alattin ONUR/AKYAZI(Sakarya)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement