Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Diyarbakır'da izinsiz protestoya polis müdahalesi: 32 gözaltı DİYARBAKIR'da, aralarında ihraç edilenlerin de bulunduğu KESK'e bağlı sendikaların KHK kararlarını protesto için yapmak istedikleri basın açıklamasına OHAL kapsamında polis izin vermedi.

17.07.2017 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da izinsiz protestoya polis müdahalesi: 32 gözaltı

DİYARBAKIR'da, aralarında ihraç edilenlerin de bulunduğu KESK'e bağlı sendikaların KHK kararlarını protesto için yapmak istedikleri basın açıklamasına OHAL kapsamında polis izin vermedi. Polis müdürü ile sendika temsilcilerinin konuşmasından bir sonuç çıkmayınca açıklama yapmalarına OHAL nedeniyle izin verilmeyen sendikalılar, oturma eylemi yapınca polis 32 kişiyi gözaltına aldı.

Aralarında 14 Temmuz'da çıkarılan KHK ile ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu KESK'e bağlı sendikalar, KHK kararlarını protosto etmek için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Yenişehir İlçesi Ofis semtinde basın açıklaması için toplandı. Polis müdürü, sendika temsilcilerine OHAL kapsamında toplantı, gösteri, yürüyüş ve basın açıklamalarının yasak olduğunu ve açıklamaya izin vermeyeceklerini dağılmamaları halinde müdahale edileceğini söyledi. Sendika temsilcileri ise, arkadaşlarının KHK ihraç edildiğini dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapmak istediklerini belirterek kötü bir niyetlerinin olmadığını söyledi.

Polis müdürü bu kez sendika temsilcilerine, "Eğer gerçekten iyi niyetliyseniz OHAL komisyonu kuruldu, arkadaşlarınızla ilgili dilekçeleri vererek hakkınızı arayabilirisiniz.  Eğer kanuni olarak hakkınızı aramak adına kanunsuz bir eyleme girerseniz. Biz size müdahale etmek zorunda kalacağız. Şu an bir suç teşkil ediyorsunuz. Hukukta bir kural vardır. Usul esastan önce gelir. Usulen sizin yaptığınız iş yanlış, çünkü bir yasak var. Ben kanun adamıyım size kanundan bahsediyorum lütfen açıklamanızı kendi şubenizde yapın" dedi.

Sendika temsilcisi ise polis müdürüne "Ama bu size göre, bize göre öyle değil. Hukuk tek taraflı olmaz müdürüm. Biz tatlılıktan yanayız. iyi niyetliyiz" dedi.

Üst üste gruba uyarılarda bulunan polis müdürü, "Son kez sizi uyarıyorum 150 metre ileride şubeniz var lütfen açıklamanızı kapalı alanda yapın" diyerek grubun yanından ayrıldı.

Kalabalık daha sonra basın açıklaması yapamadıklarını belirterek oturma eylemine geçti. Polis oturma eylemine geçen gruba müdahale ederek, KESK üyelerini gözaltına aldı. Gözaltına alınmak istemeyen ve direnenlere polis kelepçe takarak polis minibüsüne bindirirken, yaşanan arbedede 32 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan KESK üyeleri Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Alınan güvenlik önlemleri

-Sendika yetkilisi ile polis müdürünün diyalogu

-Polisin uyarı anonsları

-Grubun oturma eylemine geçmesi

-Polisin gözaltı müdahalesi

-Eylemcilerin gözaltına alınmaları

-Araçlara bindirlmesi

-Polisin kalkanla gazetecileri engellmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

===================================

Trafik kazasında şehit olan polis memuru Bülbül toprağa verildi

UŞAK'ta geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru Ramazan Bülbül, memleketi Kütahya Çavdarhisar ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Dün Uşak'ta meydana gelen trafik kazasında polis memuru Ramazan Bülbül (41) idaresindeki 64 A 4735 plakalı polis aracı ile, İzmir-Ankara karayolu havalimanı kavşağında direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine refüjdeki beton aydınlatma direğine çarpmıştı. Sıkıştığı otomobilde hayatını kaybeden 2 çocuk babası ve 17 yıllık polis memuru Ramazan Bülbül, memleketi Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesi Küçükarmutcuk köyünde toprağa verildi. Cenaze aracıyla köy meydanına getirilen Ramazan Bülbül'ün cenaze törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, Kütahya Emniyet Müdürü Hasan Çevir, Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Kütahya İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Uğur, Uşak Jandarma Alay Komutanı Nedim Selbisu, şehidin çocukları Tunahan ve Batuhan Bülbül, eşi Ayşegül Bülbül annesi Emine Bülbül ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Ramazan Bülbül ikindi namazını mütakip kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığına defnedildi.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Şehit Ramazan Bülbül'ün cenazesinin gelişi

-Cenaze törenine katılanların görüntüsü

-Annesi Emine Bülbül'ün görüntüsü

-Cenaze namazı

-Cenazenin mezarlığa götürülmesi

-Şehit Ramazan Bülbül'ün sağlık fotoğrafının üzerinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA-ÇAVDARHİSAR,

===================================

Aladağ yurt yangını sanıkları yargılanıyor (2)

FEYZİOĞLU: DAHA KALABALIK GELECEĞİZ

Aladağ yangın faciasının sanıklarının yargılandığı duruşmanın 2'inci celsesi yaklaşık 8 saat sürdü. Duruşma çıkışında açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Sanıkların tutukluluk haline devamına karar verildi. Böylede olması gerekiyordu. Bu işin sadece yurt müdürüne yıkılarak, dernek yöneticilerinin işin içinden sıyrılmasını doğru görmüyoruz ve buna da izin vermeyeceğiz. Bir sonraki celseye daha kalabalık geleceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Metin Feyzioğlu'nun konuşması

Sanıkların cezaevi aracına bindirilmesi

Aracın gidişi

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE-Yaşar KORKUSUZ/ADANA,

===================================

Motosikletteki husumetlisine ateş açtı

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde, A.B. motosikleti ile yoldan geçen aralarında husumet bulunan Sinan Taş'a pompalı tüfekle ateş açtı. Saçmaların motosikletin lastiğine isabet etmesi sonucu yere düşen Sinan Taş yaralandı.

Olay, Yeni Mahalle 6063 Sokak'ta meydana geldi. Motosikleti ile yolda ilerleyen Sinan Taş'a aralarında husumet bulunan A.B. pompalı tüfekle ateş açtı. Saçmalar motosikletin lastiğine isabet ederken, yere düşen Sinan Taş yaralandı. Silah seslerini duyarak olay yerine gelen vatandaşlar 112 Acil'e haber verdi. Motosikletten düşmesi sonucu yaralanan Sinan Taş sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaydan sonra kaçan A.B. polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Motosikletten görüntü

-Polisin inceleme yapması

Haber: Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya), -

===================================

Denetim noktasında minibüsün çarpması sonucu şehit olan polis, memleketine uğurlandı

KONYA'nın Kadınhanı İlçesi'nde denetim noktasında dubaları toplarken minibüsün çarpması sonucu yaşamını yitiren trafik polisi, 42  yaşındaki Erkan Kurşun'un cenazesi İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen tören ardından memleketi Karaman'a uğurlandı. Kazanın ardından tutuklanan minibüs sürücüsü Rufet Özalp'ın, direksiyon başında uyuması sonucu kazanın meydana geldiğini söylediği öğrenildi.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Konya- Afyankarahisar karayolu Kadınhanı Bölge Trafik Müdürlüğü önünde meydana geldi.  Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Erkan Kurşun, denetim noktasında rutin yol kontrol çalışmasını tamamladıktan sonra, dubaları toplamaya başladı. Kurşun, denetleme noktasının sonuna gittiğinde iddiaya göre, aşırı hızla gelen 30 yaşındaki Rufet Özalp, yönetimindeki 04 DÇ 429 plakalı minibüsle, fark etmediği polis memuruna çarptı. Polis memuru Erkan Kurşun, çarpmanın şiddetiyle refüje fırlarken, savrulan minibüs de refüje çıkıp durabildi.  Kazayı fark eden eden mesai arkadaşları ambulans çağırdı. Kurşun, sevk edilen sağlık görevlilerinin tüm müdahalesine rağmen şehit oldu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit Erkan Kurşun'un cenazesi için bugün İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene, Konya Valisi Yakup Canbolat, Garnizon ve 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Mehmet Özlü, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanı Mehmet Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, emniyet mensupları  şehit Kurşun'un eşi Sunay, 15 yaşındaki kızı Alanur, şehidin annesi Fatma, babası Kadir, kardeşi Serdar Kurşun ve yakınları katıldı.

ŞEHİT KIZI: MEZUNİYETİME GELECEKTİN, SÖZÜN VARDI

Şehidin lise öğrencisi kızı Alanur Kurşun, babasının tabutu başına gelip, "Babacığım gitme, beni bırakıp nereye gidiyorsun? Sen benim her şeyimsin. Sen benim okuduğumu görecektin, mezuniyetime gelecektin, sözün vardı" dedi.

Eşinin şehit olduğu haberini duyduktan sonra tatil için gittiği Almanya'dan dönen Sunay Kurşun, tören başlamadan baygınlık geçirince Emniyet Müdürlüğü binasına alınıp, kendisine gelmesi sağlandı. Ardından tören alına gelen Sunay Kurşun güçlükle ayakta durabildi. Kızı Alanur ise annesinin elini tutup hiç bırakmadı. Sunay Kurşun, eşinin tabunun omuzlara alındığında yeniden baygınlık geçirdi. Sağlık görevlileri müdahale etti. Tören ardından memleketi Karaman'a uğurlanan şehit Kurşun'un cenazesinin yarın defnedileceği belirtildi.

SÜRÜCÜ, UYUMUŞ

Kazanın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan sürücü Rufet Özalp'in, ifadesinde, direksiyon başında uyuması sonucu kazanın meydana geldiğini söylediği belirtildi. Kaza sırasında minibüste bulunan sürücünün oğlunun ise kaza ardından babası Rufet Özalp'i uyandırıp, "Baba birisine çarptın, uyan" dediği kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Törenden detay

Kızının babasının tabutunun basına gelip ağlaması

Şehit eşi, kızı ve ailesinden detay

Törenden detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

=======================================

Kanyonda düşüp, yaralandı

MANİSA'nın Salihli ilçesinde, balık tutmak için gittiği kanyonda 15 metre yükseklikten dengesini kaybedip, dere içindeki kayalıkların üzerine düşüp ağır yaralanan 31 yaşındaki Hazni Yılmaz, arama-kurtarma ekiplerinin 3 saatlik çabası sonucu bulunduğu yerden çıkartılıp, hastaneye kaldırıldı.

Salihli'de yaşayan Hazni Yılmaz, dün (pazar) saat 17.30 sıralarında, bir arkadaşı ile kırsal Çelikli Mahallesi'ne 10 kilometre mesafedeki kanyona, dereden balık tutmaya gitti. Kanyondaki bir kayalığın üzerine çıkan Yılmaz, balık tutarken dengesini kaybedip, düştü. Yaklaşık 15 metre yükseklikten, içinde kayaların bulunduğu dereye düşen Yılmaz, yaralandı. Yılmaz'ın düştüğü yere ulaşmanın mümkün olmaması üzerine arkadaşı yaklaşık 2 kilometre kadar yürüyüp, cep telefonunun çektiği bir noktadan 112 Acil Servisi arayıp, yardım istedi. Bunun üzerine kanyona Manisa İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Manisa Telsiz Radyo Amatörleri Arama Kurtarma Derneği (MAT) üyeleri ile Manisa İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından oluşturulan Arama Kurtarma Ekibi ekipleri sevk edildi. Saat 20.30 sıralarında kanyona ulaşan 15 kişilik arama-kurtarma ekibi, 3 saatlik bir çaba sonucu, Hazni Yılmaz'ı halat yardımıyla bulunduğu yerden kurtardı. Kol, bacak ve kaburgalarında kırıklar bulunan Yılmaz, sedyeyle yaklaşık 500 metre mesafedeki yola kadar taşınıp, burada hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansı ile Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hazni Yılmaz'ı kurtarma çalışmalarından cep telefonu görüntüleri

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN/ MANİSA,

=================================

Bodrum Belediyesi Bodrum spor'u yasa boğan ölüm

BODRUM Belediyesi Bodrumspor Basketbol Takımı Antrenörü İsmail Ulukan (57), evinde ölü bulundu. Ölümü şüpheli bulunan Ulukan'a otopsi yapılmasına karar verildi.

Yaklaşık 8 yıldır Bodrum Belediyesi Bodrumspor'da basketbol antrenörlüğü yapan bir çocuk babası İsmail Ulukan, Yokuşbaşı Mahallesi, Defne Sokak'taki yalnız yaşadığı evinde kız kardeşi Aslı Ulukan tarafından, bugün saat 18.00 sıralarında salondaki koltukta hareketsiz bir şekilde bulundu. Ulukan'ın haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ve polis ekipleri, cumartesi ve pazar günü antrenmanlara gitmediği, telefonlarına da cevap vermediği öğrenilen İsmail Ulukan'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis, vücudunda herhangi bir darp izi ve yara bulunmayan Ulukan'ın ölümünü şüpheli buldu. En son cuma günü birlikte alışverişe gittikleri ağabeyinin ölümüyle yıkılan Aslı Ulukan'ı, acı haberi alarak gelen komşuları ve diğer yakınları teselli etmeye çalıştı. Ulukan'ın ölüm haberinin duyulmasıyla spor camiasından arkadaşları ve yetiştirdiği sporcular evine gelerek bilgi almaya çalıştı.

Bodrum Belediyesi Bodrumspor yöneticilerinden Tamer Yaman, "İsmail ağabey, Bodrum basketbolu için çok önemli bir isimdi. Onlarca sporcu yetiştirdi.

Çok saygılı, sevilen bir isimdi. Öldüğüne hala inanamıyoruz" dedi.

Ulukan'ın cesedi, savcının yaptığı incelemenin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderilirken, polis, soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Ölen İsmail Ulukan'ın fotoğrafı

-Acı haberi alarak Ulukan'ın evine gelen yakınları ve spor camiasından dostlarından görüntü

-Polislerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

=================================

Halikarnas Disko'nun yıkımı tamamlandı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde 1979 yılından bu yana hizmet veren dünyaca ünlü Halikarnas Disko'nun mayıs ayında başlayan yıkım işlemleri tamamlandı.

Bodrum'un Kumbahçe Mahallesi'nde 1979 yılından bu yana hizmet veren Halikarnas Disko, 38 yılın sonunda yıkıldı. Mayıs ayı ortalarında mekanın boşaltılması ve yıkımı için başlatılan çalışmalar, yaklaşık 2 ay sonra, geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Bodrum'da her gece saat 22.00'de başlayan ve 05.00'e kadar süren eğlencelere ev sahipliği yapan, her gece yaklaşık 5 bin kişinin eğlendiği, yerli ve yabancı turistlerin köpük partileri ile coştuğu diskodan geriye, enkaz kalıntıları kaldı.

Ünlü modacı Gian Franco Ferre'nin sık sık doğum gününü kutladığı, Prenses Caroline, Prenses Margareth, Lady Sarah Armstrong, Mick Jagger, Phil Collins, Rockefellers, Ahmet Ertegün, Michael Caine, Bette Midler, Dustin Hoffman, Richard Bronson, Hamburger Kralı Mr. Mc Donald, Blues Brother, Pamela Anderson, Adriana Karembeau ve Kid Rock'ın ziyaret ettiği Halikarnas Disko artık tamamen hafızalarda kaldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Halikarnas Disko'nun enkazından görüntü.

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement