Dha Yurt Bülteni -17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -17

Dalaman açıklarında 4.0 büyüklüğünde depremAKDENİZ'de Muğla'nın Dalaman ilçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

11.02.2019 20:31

Dalaman açıklarında 4.0 büyüklüğünde deprem

AKDENİZ'de Muğla'nın Dalaman ilçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, bugün saat 19.38'de merkez üssü Muğla'nın Dalaman ilçesi açıklarında Akdeniz'de Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Türkiye'ye en yakın yerleşim yeri olan Dalaman'a 20.63 kilometre mesafede meydana gelen deprem, bölgede hissedilmedi.

DALAMAN (Muğla),

===================

Gaziantep'teki damat dehşetinde ölü sayısı 5'e yükseldi

GAZİANTEP'te, Ertan Daşdelen'in miras anlaşmazlığı nedeniyle 4 kişiyi öldürdüğü silahlı saldırıda ağır yaralanan eşi Sultan Daşdelen'de (31) tedavi gördüğü hastanede 1 hafta sonra yaşamını yitirdi.

Olay 4 Şubat'ta Pazartesi günü üç farklı adreste meydana geldi. Ertan Daşdelen miras anlaşmazlığı nedeniyle kayınvalidesi Özden Şahin (60), eşinin amcası Bayram Şahin (69), baldızı Semra Yaprak ve Dilek Çakmak'i (36) başlarına ateş ederek öldürdü. Eşi Sultan Daşdelen'in  ise başına ateş ederek ağır yaraladı. Sultan Daşdelen sağlık görevlileri tarafından götürüldüğü Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yoğun bakım servisinde tedavi gören Sultan Daşdelen, doktorların tüm çabasına rağmen bugün yaşamını yitirdi.

Daşdelen'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsinin ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Cenazelerin araca konulması

Cenaze aracının çıkışı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

=================

Otomobil, motosiklete çarptı, 2 kişi ağır yaralandı

ŞANLIURFA'da otomobil motosiklete çarptı. Motosikletteki 2 kişi ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı.

Kaza, akşam saatlerinde Şanlıurfa- Akçakale yolunun 8'inci kilometresinde meydana geldi. Kent merkezine gelen sürücüsünün ismi bilinmeyen 63 AAE 316 plakalı motosiklete plakası ve sürücüsü bilinmeyen aynı yöndeki otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle devrilen motosikletteki sürücü ve 1 kişi yola savrulup metrelerce sürüklenerek ağır yaralandı. Otomobil sürücüsü ise aracıyla kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 2 yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Polis, kaçan otomobilin sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Olay yerine gelen ambulans

Yola savrulan motosiklet sürücüsü

Olay yerinde toplanan kalabalık

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA - DHA)

=========================

Uludağ'daki silahlı kavga anı cep telefonu kamerasında (4)

ŞÜPHELİLERDEN 3'Ü SERBEST KALDI

Uludağ'da 1 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan silahlı kavgadan sonra jandarma tarafından gözaltına alınan 18 şüpheliden 3'ü savcılıkta verdikleri ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltındaki 15 şüphelinin işlemlerinin ise devam ettiği bildiriildi.

Öte yandan, çıkan silahlı kavgada vurularak yaşamını yitiren Yusuf Köse'nin (19) cenazesi ise ailesi tarafından Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Antalya'ya götürüldü. Köse'nin yarın Antalya'nın Manavgat ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Halil ÖZÇOBAN/BURSA,

============================

Eski fabrikayı uyuşturucu imalathanesine çevirmişler

SAKARYA'nın Arifiye ilçesinde eski bir fabrika binası imalathaneye çevrilirken, yapılan baskında 124 kilo 800 gram skunk maddesi ele geçirildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Arifiye ilçesinde uyuşturucu madde imal etmek amacıyla kurulan skunk imalathanesi olduğunu tespit etti. Ekiplerin imalathaneye dönüştürülen eski fabrikaya yaptığı baskında 124 kilo 800 gram skunk maddesi ele geçirildi. Baskında bir adet hassas terazi ve uyuşturucu madde imalatında kullanılan aletlere Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatla el konuldu.

Görüntü dökümü

Polis ekiplerinin fabrikaya girişi

İmalathane baskını

Aziz GÜVENER/ARİFİYE (Sakarya), -

===================

Bakan Selçuk'tan Kocaeli Valiliği'ne ziyaret (3)

KOSGEB'TEN DESTEK ALAN KADINLARLA BULUŞTU

Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, KOSGEB'ten destek alarak iş kuran ve ekonomiye katkı sağlayan kadınlarla bir araya geldi. İzmit'teki bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda Selçuk, "Kadın her daim çalışıyor, her daim üretiyor, her daim girişimci. Biz sadece bu tanımlarla ilgili bazı değişikler yapmamız lazım. Kadının istihdam edilmesi başka bir şey, ama kadın, özellikle Anadolu'da kadın, her zaman tarlada, bağda, ailede evin içinde veya evin dışında, çalışma hayatında, siyasette, bürokraside, kendi kadim kültürümüzden gelen gelenekler doğrultusunda bizim kadınımız her daim çalıştı, üretti. Kadın alın terinin, fedakarlığın, cömertliğin adı oldu. Siz kadınlarımız aslında toplumsal hayatta ailelerimizin olduğu kadar kalkınmanın da temel unsuru oldunuz. Biz burada kadınların ekonomik fırsatlara erişiminin sağlanması ve kadın girişimcilerin desteklenmesi ile ekonomimizin sürdürülebilir boyutlara ulaşması açısından önemli. O yüzden sizlerin girişimci ruhunu, çalışma hayatına katılımınızı, istihdama katılımınızı önemsiyor ve destekliyoruz. Bunun için gerekli mevzuat değişikliklerini yapmaya ve teşvikleri sağlamaya da gayret ediyoruz. Bilgi ve birikiminizi cesaretle, girişimcilikle bütünleştirerek yüksek bir değer üretme gayretinizden dolayı sizleri bir kez daha tebrik ederim. Ben burada cesur kadınlar görüyorum. Kahraman kadınlar görüyorum. Her birinize bu anlamda ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Siz girişimcileri güçlendirerek dünyayla bütünleştirmek için biz de hem kamuda hem de özel sektör olarak ve sivil tolum kuruluşları aracılığıyla bazı çalışmalar yapıyoruz. Projeler geliştiriyoruz ve teşvikler sağlamaya çalışıyoruz. İnovasyon ve Ar-Ge çalışmalarında bulunuyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Programdan görüntüler

-Bakan Selçuk'un konuşması

-Detay

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),

===============

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement