Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

CHP'nin, Tunceli'deki "Terörü protesto ve öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anma" yürüyüşü başladıCUMHURİYET Halk Partisi (CHP) tunceli il Başkanlığının terörü protosto ve şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anma yürüyüşü başladı.

21.07.2017 18:44

CHP'nin, Tunceli'deki "Terörü protesto ve öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anma" yürüyüşü başladı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) tunceli il Başkanlığının terörü protosto ve şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anma yürüyüşü başladı. Belediye önünde başlayan yürüyüşe, CHP Milletvekilleri, Vali, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, İl Jandarma Komutanı ve Emniyet müdürü de katıldı. Yürüyüş sırasında sadece Türk bayrakları ve şehit edilen öğretmen Necmlettin Yılmaz'ın fotoğrafları taşındı.

CHP Tunceli İl Başkanlığının PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldıktan sonra öldürülen öğretmen Necmettin Yılmaz olayından sonra bugün kent merkezinde düzenlediği, "Terörü kınama ve şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anma" yürüyüşü başladı. Kent merkezinde belediye önünde toplanan CHP'liler, CHP Grup Başkan vekili Levent Gök, Milletvekilleri Tuncay Özkan, Muharrem İnce, Haluk Pekşen, Gürsel Erol, Gülay Yelekçi, Vali Tuncay Sonel, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Tunceli İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, Emniyet müdürü Doğu Ateş ile birlikte yürüyüşe başladı. Cemevine kadar yapılacak olan yürüyüş sırasında sadece Milletvekilleri ve vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın fotoğraflarını taşıdı.

GÖRÜNTÜLER CANLI VERİLİYOR

Haber: Ferit DEMİR-Serdar SUNAR-Ahmet ÜN/ TUNCELİ,

==================================

Babası tabutunu taşıdı, annesinin mezarına defnedildi

İSTANBUL'da önceki gün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren şarkıcı Harun Kolçak, Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde gözyaşları arasında annesinin mezarında toprağa verildi.

Tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi'nde önceki gün yaşamını Harun Kolçak'ın cenazesi, İstanbul Teşvikiye Camii'ndeki törenin ardından toprağa verilmek üzere Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne getirildi. Harun Kolçak'ın cenazesini Gemlik'te yaşayan sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak, Asım Kocabıyık Camii'nde karşıladı. Camiide bir süre dinlenen Eşref Kolçak daha sonra cenaze namazına katılarak oğlunun tabutunu taşıdı. Cenaze törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, sanatçılardan Çelik ve Bedia Akartürk katıldı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreni sırasında bazı vatandaşların cep telefonuyla selfie ve hatıra fotoğrafı çektirmesi dikkat çekti.

Harun Kolçak'ın cenazesi daha sonra Gemlik İlçe mezarlığına götürülerek,  14 Ocak 2010'da yaşamını yitiren annesi  Özcan Kolçak'ın mezarına defnedildi.

Eşine yaptırdığı ve üzerine "Evimin hanımı çocuğumun anası benim kadınımö  sözlerini yazdıran Eşref Kolçak, ikiz mezarda kendi mezar taşını da koydurmuştu. Eşref Kolçak'ın mezar taşında ise "Sinema gelecek kuşaklara yazılmış canlı mektuplardırö sözleri yer alıyor.

Görüntü dökümü

---------------------------

-Cenazeden görüntü

Haber: Hasan BOZBEY-Enver Fatih TIKIR/GEMLİK(Bursa), -

==================================

Gökova Körfezi'ndeki deprem Ege kıyılarını sarstı (7)

BODRUM'U KARAADA KURTARDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen depremin ardından sadece Gümbet Koyu'ndaki 1 kilometrelik sahil şeridinde yaşanan tsunaminin nedeni belli oldu. Bodrum'a 3 mil mesafedeki  tarihi ılıcası ile ünlü Karaada'nın dev dalgalara bariyer görevi yaptığı ortaya çıktı.

Karaada'nın sadece günümüzde değil binlerce yıl Antik Halikarnassos Kentin'e mendirek dalgakıran görevi yaptığını belirten Bodrum Denizciler Derneği Başkanı ve 35 yıllık Kaptan Mustafa Demiröz, "Bugün yaşananlar tam anlamıyla tsunami olmasada hızla ve yükseklikle depremin yarattığı enerji ile kilometrelerce hızla gelen dalgalar Karaada'nın arkasından Bodrum'u görmeden geçti ve Gümbet Koyu'nun batı kıyısından içeri girdi. Gümbet Koyu'nun batı yakası sarp kayalık ve deniz orada çok derindir o nedenle dalga yön değiştirerek çok daha alçak ve yaklaşık 40 yıl önce bataklık olan, derinliği yarım metreyi geçmeyen doğu yakasına teknelerin demirlediği yere ulaştı ve hızını alamayıp, karaya çıkıp önüne ne geldiyse sürükledi gitti. Enerjisini böyle boşaltarak tekrar döndü.Kısacası Karada olmasaydı bugüne kadar Bodrum birçok kez felaketle karşı karşıya kalırdı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı ve 35 yıllık Kaptan Mustafa Demiröz'ün açıklamaları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Yaşar ANTER/ BODRUM

===================================================

Saat hırsızlığı güvenlik kamerasında

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde girdiği bujiteri dükkanında kasiyerin bir anlık dalgınlığından faydalanarak 400 liralık kol saatini alan kadın, güvenlik kamerasına yakalandı. İşyerinden çıktıktan sonra elini göğsüne götürüp  'oh çektiği' görülen hırsızlık şüphelisi kadını yakalamak için polis çalışma başlattı.

Reşadiye Mahallesi'nde bir bujiteri dükkanına giren kadın, vitrinde bulunan kol saatini alarak bir süre inceledi. Kasiyerin bir anlık dalgınlığından faydalanan kadın, kol saatini elindeki cep telefonun altına saklayıp çaldıktan sonra arkadaşıyla birlikte dışarıya çıktı. İşyeri kapısında yakalanmadığı için 'oh çektiği' görülen hırsızlık şüphelisi kadın oradan hızla uzaklaştı.

İşyeri çalışanlarının kol saatinin yerinde olmadığının fark edilmesi üzerine güvenlik kameraları kontrol edildi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri güvenlik kamerası kayıtlarından kadın şüphelinin kol saatini çaldığını tespit etti. Kimliği henüz tespit edilemeyen kadının hırsızlık anları işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde kol saatini inceledikten sonra cep telefonunun altında çaldığı görülen kadının kapıdaki hareketleri de güvenlik kamerasına yansıdı. Polis ekiplerince hırsızlık şüphelisi kadını yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kadının vitrindeki saati alıp incelemesi

-Saati elindeki telefonun altına koyması

-Saatin boş kutusunu yerine bırakması

-Dışarıya çıkıp uzaklaşması 'oh çekerek' uzaklaşması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

=========================================

Gebze'de yıkıma tepki

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, Kentsel Dönüşüm kapsamında Kirazpınar Mahallesi'nde 26 evin yıkımı devam ederken, mahalle sakinleri tapularını göstererek yıkıma tepki gösterdi. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan insanların mağdur edilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Salı günü Gebze Kirazpınar Mahallesi'nde, Kentsel Dönüşüm kapsamında 26 evin yıkımına başlandı. Yıkıma tepki gösteren mahalle sakinlerine müdahalede bulunulurken, 16 kişi gözaltına alındı. Bugün, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan mahalle sakinlerini ziyaret etti. Mahalle sakinleri tapularını göstererek, evlerinin hukuksuz şekilde yıkıldığını belirterek, yıkıma tepki gösterdi. Fatma Hürriyet Kaplan yaptığı konuşmada, "O gün burada yaşadığınız sıkıntıyı ne yazık ki basından takip ettim. Meclis'te başkanlık divanında nöbetçi olduğum için yanınızda yer alamadım. Ama gönlüm sizinleydi, yüreğim sizinleydi. Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Bunu hak etmediğinizi düşünüyorum. Çünkü burada meşru olan sizsiniz. Haklı olan sizsiniz. Tapulu arazilerinizi korumaya çalıştığınız için, o müdahaleye maruz bırakılmanız hak değildir, hukuk değildir. Hukuksuzluktur ne yazık ki. Bunu şiddetle kınıyorum. O gün sizin adınıza Meclis'te bakanların, hükümetin, bu ülkeyi yönetenlerin ve kentleri yönetenlerin duyması adına sesinize ses olmamın nedeni buydu. Bir hukukçuyum ben, siyasetin canı cehenneme. Hukukçu olarak üzülüyorum. Hukuk noktasında kazanılmış haklara saygı gösterilmeden, insanların hakkını tanımadan mağdur edilmesi hiç doğru bir şey değil" dedi.

15 yaşındaki Dilan Oğul gözyaşları içerisinde Fatma Hürriyet Kaplan'a sarılarak, "Salı günü biz teröristmişiz gibi bizim evlerimizi ellerimizden aldılar. Bize yaptıklarını teröristlere yapmıyorlar. Sırf zenginleri mutlu edebilmek için biz fakirleri evimizden ettiler. Beni bile gözaltına aldılar. 15 yaşında kız öğrenciyim ben. Babamı, amcamı ve buradaki herkesi copladılar. Kadın, erkek ayırt etmediler. Hepimizi dövdüler. Ne için iki üç kuruşluk para için. Değer mi iki üç kuruşluk para için bizi evimizden etmeye. Ne gereği var. Hakkımızı verseler biz çekip gideriz zaten. Benim babam 13 yaşından beri inşaatlarda çalışıyor bu daireyi yapabilmek için" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Kibar Baş ise, "Bizim tapularımızı hiçe sayarak yerlerimizi işgal ediliyor. Biz yıkıma karşı çıkmıyoruz ama neden yerlerimiz elimizden ucuz alınsın. Neden yerlerimiz zorla alınsın. Şeker hastası 60 yaşındaki eşim çalışıyor. Ben ayağımda kara lastikle geziyorum. Hiç düşündüler mi bunu. O zaman gelsinler bizim derdimize çare bulunlar" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Mahalle halkından görüntü

-Milletvekilinin konuşması

-Dilan Oğul'un konuşması

-Kibar Baş'ın konuşması

Haber: Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli), -

============================================

Kuşdili Festivali'ne 'horon ve ıslıklı' davet

GİRESUN'un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy köyü sakinleri, 23 Temmuz Pazar günü 20'ncisi yapılacak olan Kuşdili Kültür ve Sanat Festivali'ne vatandaşları, horon oynayıp kuşdiliyle davet etti.

Yöreye özgü kuşdili geleneğinin gelecek yıllara taşınması için geleneksel olarak düzenlenen Kuşdili Kültür ve Sanat Festivali öncesi Kuşköy sakinleri, Gazi Caddesi'nde ıslıklarla yürüyerek  Giresunluları festivale davet etti. Yürüyüş sırasında kemençe eşliğinde horon oynandı. Atatürk Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından açıklamada bulunan Kuşdilini Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Köçek, yörede yüzyıllardır haberleşme amacıyla kullanılan kuşdilini gerçekleştirdikleri çeşitli etkinliklerle yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Bu sene 20'ncisi düzenlenecek olan Kuşdili Kültür ve Sanat Festivali ile kuşdilini geleneğini tanıtmaya devam edeceklerini kaydeden Köçek, "Bu kültürü tanıtmak amacıyla her yıl festival yapıyoruz. Festivalin yanı sıra kuşdili kültürünü gelecek nesillere aktarma adına da çalışmalar yaparak bu kültürü yaşatıp gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruzö dedi ve şunları söyledi:

"Kuşdili, çok eskilere dayanan bir kültürümüz ve 500 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bölgedeki arazi oldukça engebeli. Yöre halkı uzaktaki insanlarla haberleşmek amacıyla bu dili oluşturmuş. Birbirleriyle haberleşmede kuşdili kullanılıyor. Kuşdili konuşma aracı olarak Kuşköy Köyü'nde düğün, cenaze, hastalık gibi çağırma durumlarında en önemli ve en kolay haberleşme türüdür. Karşıdan karşıya 3 kilometre mesafeden birbirine haber ulaştırmada en çok kullanılan yöntemdir. Bu kültürü yaşatmak için her yıl olduğu gibi bu sene de çeşitli etkinler yapıyoruz. Giresunluları da ıslıklarla festivalimize davet ettik.ö

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Köylülerin kuşdili festivali çağrısı

-Horon ve kuşdili görüntüleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN,

============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement