Dha Yurt Bülteni -18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -18

ÖLDÜRÜLEN LOKANTA İŞLETMECİSİNİN CENAZE NAMAZI SONRASI SİLAHLI KAVGA: 3 YARALIİZMİT'te lokanta sahibi olan Erkan Katmış, yemek yediği otelin önünde düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

13.04.2019 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖLDÜRÜLEN LOKANTA İŞLETMECİSİNİN CENAZE NAMAZI SONRASI SİLAHLI KAVGA: 3 YARALI

İZMİT'te lokanta sahibi olan Erkan Katmış, yemek yediği otelin önünde düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Cenaze namazı sonrası 2 grup arasında çıkan kavgada silahların ateşlenmesi sonucu S.S., C.K. ve M.Y. yaralandı

Olay, (cumartesi) saat 02.00 sıralarında Ömer Türkçakal Bulvarı'nda bulunan bir otelin önünde meydana geldi. İddiaya göre bir otelde yemek yiyen Erkan Katmış, çıkışta kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Katmış, kanlar içerisinde yere yığıldı. Otel görevlileri, polis ile sağlık ekiplerini arayarak, yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Katmış'ın yaşamını yitirdiğini tespit etti. Katmış'ın cenazesi yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı. Polis saldırıyı gerçekleştirenleri, kimliklerini belirleyerek yakalamak için çalışma başlattı.

CENAZE NAMAZI KAVGA ÇIKTI: 3 YARALI

Erkan Katmış'ın cenazesi, Derince Fatih Sultan Mahallesi'nde bulunan Fatih Camii'ne getirildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında, cenaze, Çınarlı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazı sonrası 2 grup arasında çıkan kavgada silahların ateşlenmesi sonucu S.S., C.K. ve M.Y. yaralandı. 2 kişi, olay yerinde bulunanlar tarafından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralanan bir kişi ise 112 Acil ekibi tarafından aynı hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, önlem aldı. Olası bir olaya karşı hastanede de önlemler alındı.

Olayla ilgili olarak H.H. isimli kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Olay yerinden görüntüler

Hastanenin önünden görüntüler

HABER-KAMERA: Alişan KOYUNCU-Nabi YAZICI/DERİNCE(Kocaeli),

==============================

ERZURUM'DA, 100 KİŞİNİN KARIŞTIĞI AKRABALAR ARASINDA KAVGA ÇIKTI: 7 GÖZALTI

ERZURUM'da, akraba 2 aile arasında çıkan ve yaklaşık 100 kişinin karıştığı taş, sopa ile pompalı tüfeğin kullanıldığı kavga 1,5 saat sürdü. 7 kişinin gözaltına alındığı olayda aileler şikayetçi olmazken, hafif şekilde yaralananlar olduğu öğrenildi.

Olay, saat 18.30 sıralarında merkez Yakutiye ilçesindeki Gölbaşı semtinde meydana geldi. Aralarında iddiaya göre daha önceden husumet akrabalar arasından 2 kişi evlendi. Kısa süre sonra evlilikte sorunlar yaşanınca, erkeğin ailesi iddiaya göre kadını baba evine gönderdi. Kadının ailesi ise "Siz bizim kızımızı nasıl geri getirirsiniz" deyince yaklaşık 100 metre arayla oturan iki aile arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada, taş, sopa ve pompalı tüfek kullanılırken, iki ailenin üyesi kadınlar ve erkekler yaklaşık 100 kişi birbirine saldırdı. Kavgada park halindeki araçlar kullanılmaz hale gelirken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ve TOMA sevk edildi. Kavga nedeniyle yol bir süre trafiğe kapatıldı. Çevik kuvvet polislerinin de müdahale ettiği kavgayı sonlandırmak için İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan da olay yerine geldi. Bir süre iki aileyle konuşan Müdür Arslan kavgayı sonlandırırken, yaklaşık 100 kişinin karıştığı olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 1,5 saat süren kavganın ardından iki aile birbirinden şikayetçi olmadı. Hafif şekilde yaralananlar ise ayakta tedavi edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Birbirlerine bağıran aile

-Kullanılamaz hale gelen taksi

-Taksinin camının üzerindeki taş

-Yerdeki demir sop,demlik,boş pompalı tüfek kovanları

-Polislerin önlem alması

-İl Emniyet Müdürünün olay yerine gelmesi ve polislerden bilgi alması

-Polislerin iki aileyi sakinleştirmesi

-Olay yeri inceleme ekibinin çalışması

Haber-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

===============================

HARRAN ÖREN YERİNDEKİ BETON YAPILAR YIKILIYOR

ŞANLIURFA'da, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Harran'da ki tarihi 'Kümbet Evler'in yanına yapılan betonarme 3 yapı yıkıldı.

Harran Belediyesi sur içerisindeki bölgeye kaçak olarak yapılan beton 3 yapımın yıkımı gerçekleştirdi. Kümbet evlerinin bulunduğu alanda iş makineleri tarafından yapılan yıkıma izleyen Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, büyüyen ilçedeki tarihi yapıların korunması için gerekli çalışmalara başlatıldığını belirtti. İlçede yapılacak yapıların, birinci derece ilan edilen sit alanında yer alan tarihi dokuyla uyum içinde olması gerektiğini vurgulayan Özyavuz,  şunları söyledi:

"Harran'da 600, 700 ve 800'üncü yıllarda çok gelişmiş bir medeniyet olarak hizmet edilmiş. Çok önemli ölçüde bilim insanları yetişmiş. Medeniyet o yıllarda atalarımız tarafından çok ciddi derecede ilerlenmiş. Biz sur içerisindeki alanı iyi muhafaza etmemiz, korumamız lazım. Bu amaçlar kaçak yapı ve betonlaşmaya izin vermeyecegiz.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Kümet alanında bulunan beton yapılar iş makinesiyle yıkılması

Harran Ören yerinde çalışma yapan ekipler

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA - DHA)

=============================

ÇANAKKALE'DE BARİYERLERE ÇARPAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

ÇANAKKALE'nin Lapseki ilçesinde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolden çıkan otomobil, orta refüjdeki bariyerlere çarptı, sürücü ağır yaralandı.

Kaza, saat 18.30 sıralarında Lapseki- Biga yolunda Adatepe köyüne 5 kilometre mesafede meydana geldi. Lapseki'den Biga yönüne giden Mustafa Turan (44) yönetimindeki 17 NK 579 plakalı otomobil, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesiyle orta refüjdeki bariyerlere çarptı. Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada otomobil hurdaya dönerken, yaralanan Turan, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin arından Lapseki Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Durumu ağır olan Turan, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlatırken, otomobilden yola dökülen yakıt ise Lapseki Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından temizlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Kaza yerinden detaylar

Haber-Kamera: Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ (Çanakkale), -

==============================

Beton mikseri ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

SİVAS'ın Yıldızeli ilçesinde beton mikseri ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'sinin durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Kaza, saat 19.00 sıralarında Yıldızeli ilçesi, Sıcak Çermik Kaplıcası yakınlarında meydana geldi. Sivas'tan Tokat istikametine giden Bayram Ölmez yönetimindeki 60 YC 724 plakalı otomobil ile aynı yöne giden Bilgin Yıldız (41) yönetimindeki 06 DY 9716 plakalı beton mikseri çarpıştı. İddiaya göre beton mikserinin dönüş yapmak istediği sırada yaşanan kazayı gören çevredekiler durumu polis, sağlık ve AFAD ekiplerine haber verdi. Kaza sonrası araç içerisinde bulunan sürücü Bayram Ölmez ile aynı aileden Türkan(47), Fethanet(9) ve Fahri Ölmez araçta sıkıştı. Kaza yerine gelen AFAD ekiplerinin çalışması sonrası yaralılar otomobilden çıkarıldı. Kazada ağır yaralanan Türkan Ölmez ile Fethanet Ölmez, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, sürücü Bayram Ölmez ile Fahri Ölmez ise Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan Türkan Ölmez ile Fethanet Ölmez'in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Beton mikseri sürücüsü Bilgin Yıldız ise kazadan yara almadan kurtuldu.  Kaza sonrasında ulaşıma kapanan yol ise yaklaşık 1 saat sonra açıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Araçların görüntüsü

-Ekiplerin çalışmaları

-Hastaneden görüntüler

-Yaralıların görüntüsü

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI-Halil İbrahim YEL/YILDIZELİ(Sivas),

=======================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement