Dha Yurt Bülteni -18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -18

Dha Yurt Bülteni -18

Şırnak Valiliği: 1'i çocuk 7 kişi PKK ve PYD'den kaçıp teslim olduŞIRNAK Valiliği, aralarında yaşı küçük bir çocuğun da olduğu 6 kişinin Irak'ın kuzeyinde PKK/KCK terör örgütünden kaçarak Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

28.06.2017 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Valiliği: 1'i çocuk 7 kişi PKK ve PYD'den kaçıp teslim oldu

ŞIRNAK Valiliği, aralarında yaşı küçük bir çocuğun da olduğu 6 kişinin Irak'ın kuzeyinde PKK/KCK terör örgütünden kaçarak Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Valilik, ayrıca PYD/ YPG terör örgütünden kaçan bir kişinin de sınırda güvenlik güçlerine teslim olduğu bilgisini verdi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "28 Haziran 2017 tarihinde PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan bir yaşı küçük, toplam 6 kişi terör örgütünden kaçıp Silopi Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerimize teslim olmuştur. Öte yandan 28 Haziran 2017 tarihinde PYD/YPG terör örgütü bünyesinde faaliyet gösteren, bir şahıs İdil ilçesi Köyceğiz Hudut Bölük Komutanlığı'nda güvenlik güçlerimize teslim olmuştur. Teslim olan şahıslar ile ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Haber: ŞIRNAK,-

===========================================

Şırnak'ta çok sayıda roket mühimmatı ele geçirildi

ŞIRNAK'ın Uludere ilçesinde bir ihbari değerlendiren güvenlik güçleri, kuru dere yatağında gömülü vaziyette 620 adet roket mühimmatı ve 620 adet sevk fişeği ele geçirdi.

Şırnak Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Uludere ilçesinde bir ihbarı değerlendiren güvenlik kuvvetlerimizce yapılan arama tarama faaliyetinde, Andaç Köyü Serin Vadisi bölgesinde bulunan kuru dere yatağında PKK/KCK terör örgütü tarafından toprağa gömülü vaziyette gizlenmiş; 320 adet anti personel roket mühimmatı, 300 adet anti tank mühimmatı ve 620 adet roket sevk fişeği ele geçirilmiştir. Çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi.

Görüntü dökümü

----------------------

-

Haber - Kamera : ŞIRNAK, -

========================================

Kaynak: Afrin'in terör unsurlarından temizlenmesi gerekir

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen El Bab bölgesinin stabil hale gelmesi için Afrin'in terör unsurlarından temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş'a gelen Veysi Kaynak, Eylül 2016'da Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu yaralanarak gazi olan Uzman Çavuş Hüseyin Nacar'ı evinde ziyaret etti. Vali Vahdettin Özkan, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, ilçe belediye başkanları ve Ak Parti ilçe başkanlarının da eşlik ettiği ziyarette Kaynak, gazi ve babası Mustafa Nacar ile sohbet etti. Hüseyin Nacar'ın tedavisin devam ettiğini öğrenen Veysi Kaynak, şehit ve gazilere minnet borcunun asla ödenemeyeceğini belirterek, "İnşallah hazırlan da seni umreye gönderelim. Bu da sana hediyemiz olsun" dedi. Nacar ise Kaynak'a teşekkür etti.

Veysi Kaynak daha sonra Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yaptırılan Tematik Mutfak Müzesi ile yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda incelemelerde bulundu.

'67 BİN KİŞİ EL BAB'A GİTTİ'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen El Bab'da tahribatın çok fazla olduğunu, AFAD olarak Çobanbeyli, El Rai, Azez ve Mare hattında bütün enkazların kaldırıldığını kaydetti. Bölgede hayatın yavaş yavaş normalleştiğini belirten Kaynak, "Bizim için önemli gösterge, bu bayramda tam 67 bin kişi Kilis Öncüpınar Sınır kapımızdan El Bab dahil Fırat Kalkanı bölgesindeki evlerine, köylerine, ilçelerine bayramlaşmaya gittiler. Muhtemelen bir kısmı geri dönmeyecek, oradaki şartları gördükten sonra. Dönmeyeceklerini beyan edenler var ama kesin neticeyi 13 Temmuz günü göreceğiz çünkü dönüşleriyle ilgili verilen müddet o tarihti, onların dönmeyeceğini göreceğiz" diye konuştu.

'AFRİN'İN TERÖR UNSURLARINDAN TEMİZLENMESİ GEREKİR'

El Bab'da sivil hayatı yeniden inşa etmek ve hayatın normalleşmesine katkı vermek üzere Gaziantep ve Kilis Vali Yardımcılarının her bir yerleşim bölgesinin insani ve sivil faaliyetlerin koordinasyonu noktasında çalıştıklarını ifade eden Kaynak, şunları söyledi: "Fakat oraların mülki idare amiri gibi değil. Orada her birinde yerel meclisler var, o yerel meclisler güçlendirildi, bu yerel meclisler söz sahibi. Bu yerel meclislerle beraber yapılacak işleri koordine ediyor. Dolayısıyla biz hiçbir şeyi hiçbir yere dayatmıyoruz. El Bab'ın en yüksek hakim tepesi Akil Tepe'de bir jandarma üssü inşa ediyoruz AFAD olarak. Üssümüz tamamlanmak üzere. Dolayısıyla El Bab'ın da güvenliğini yine kendi jandarma ve polisleriyle sağlamak ve inşa ettiğimiz üs vasıtasıyla da bölgenin, El Bab'ın genel güvenliğini sağlamak durumundayız. Bölgenin stabil hale gelmesi için gayretler devam ediyor. Ancak bölgenin stabili hale gelmesi, benim şahsi fikrim Afrin bölgesinin teröristlerden, terör unsurlarından temizlenmesi gerekir. Türkiye'nin gerek Dışişleri Bakanlığı vasıtasıyla gerek Milli İstihbarat Teşkilatımız vasıtasıyla muhataplarıyla bu husustaki çalışmalarımız sürüyor. Çünkü Astana'da yapılan görüşmelerde Türkiye'nin bu güvenli bölge fikri böylece hayata geçirilecek. İdlib bölgesinin güvenliğini de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sağlaması, o çatışmasızlığın da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından idame edilmesi beklentisi var. Bütün bunlar için Afrin bölgesinin hem Türkiye'nin sınır güvenliği bakımından Kilis ve Hatay sınırımızdalar. Hem bölgenin güvenliği bakımından Afrin bölgesinin terörden, teröristlerden, terör unsurlarından temizlenmesi gerekecek. Yoksa kimse ne Azez'in güvenliğini garanti edebilir, ne Mare'nin güvenliğini garanti edebilir, ne El Bab'ın güvenliğini garanti edebilir ne de İdlib'in güvenliği garanti edebilir. Türkiye'nin bu husustaki çalışmaları da sürmektedir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Kaynak'ın araçtan inişi

Kaynak'ın Hüseyin Nacar'a sarılması

Kaynak'ın Nacar ile sohbet etmesi

Kaynak'ın çocuğu sevmesi

Kaynak'ın Tematik Mutfak Müzesi'ni gezmesi

Kaynak'ın konuşması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ

===============================

Edirne'de askerlerin 'darbe' davası devam ediyor (2)

TUTUKLU ASKERLER İFADE VERDİ

Edirne'de 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde rol aldıkları gerekçesiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 8'i tutuklu 22 askerlerin davasına devam edildi. Mahkemede savunma yapan tutuklu sanık Ali Soylu, darbe girişimi gecesi Süloğlu Harekat Eğitim ve İstihbarat Kısım Amirliği'nde görevli olduğunu söyledi. Kolordu Komutanı Alpaslan Erdoğan ile 2 kez telefonda görüştüğünü ve kendisine 'Vatansever misin, vatan haini mi?' diyerek kışladaki hareketlilik durumunu sorduğunu kaydeden Soylu, "Erdoğan bana 'Zırhlı araçlar ve tanklar benden habersiz çıkmayacak' diye talimat verdi. Bunu doğrulatmak için emir aldığı Ekrem Tekinarslan ve sonrasında Tugay Komutanı Hidayet Arı'yı aradım. Tugay Komutanı Arı, bana 'Kuvvetten emir geldi. Bizim bu şekilde hazırlıkları tamamlamamız gerekiyor. Hazırlıkları tamamlayın' şeklinde talimat verdi. Eğer ben tanklara çıkış emri vermiş olsaydım, zaten üç birlikte zırhlı araç sayısı verilmişti. Ben bunlara emir verirdim. Gelen ve TRT'de okunan Yurtta Sulh Konseyi'ne ait sıkıyönetim emrini bilgisayar üzerinden okudum. Emrin çıktısını almadım. Emrin usule uygun olduğunu düşünseydim, emrin yanlısı olsaydım, fotokopiyle çoğaltıp, birliklere dağıtırdım, tebliğ ettirirdimö şeklinde konuştu.

"TANKLARLA KIŞLAYA DÖNDÜK"

15 Temmuz darbe girişiminde Süloğlu İlçesi'nde herhangi kötü bir şey yaşanmadığını anlatan tutuklu sanıklardan Bülent Yılancı ise savunmasında şunları söyledi: "15 Temmuz'da darbeyi destekleyen şeylerde bulunmadım ve o gece Süloğlu'nda üzücü bir olay yaşanmadı. Tank üstü silahların emrini Arda Yüzbaşı'ya ben verdim. Çünkü Esat Albay bu şekilde net emir vermişti. Kışladan çıkan 6 tankın hazırlanma ve çıkış emirlerini de ben verdim. 05.44 civarı Tugay Komutanı'nı direkt aradım. Bana, 'çıktınız mı?' diye sordu. Alarm çıkış kapısından çıktığımızı ve Süloğlu ilçe istikametinde bulunduğumuzu söyledim. Durmamı emretti ve 'bekleyin' dedi. Bu konuşmadan 2 dakika sonra Tugay Komutanı Hidayet Arı direkt arayıp 'durum değişti, dönün' dedi. Makam aracıyla en öndeydim. Tanklara el işareti yaparak geri geri kışlaya dönmelerini söyledim"

Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz bazı sanıklarda savunma yaparken, heyet duruşmayı yarına sabaha erteledi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: EDİRNE

========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement