Dha Yurt Bülteni - 24 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 24

Tunceli'de yıldırım düşmesi sonucu 1 asker yaralandı TUNCELİ'nin Hozat İlçesi Tavşan Tepe bölgesinde yıldırımın isabet etmesi sonucu 1 astsubay hafif yaralandı.

17.08.2017 02:24

Tunceli'de yıldırım düşmesi sonucu 1 asker yaralandı

TUNCELİ'nin Hozat İlçesi Tavşan Tepe bölgesinde yıldırımın isabet etmesi sonucu 1 astsubay hafif yaralandı.

Hozat İlçesi Tavşan Tepe bölgesinde güvenlik güçleri operasyonlarının sürdürürken, bugün akşam saatlerinde bir silaha yıldırım isabet etti. Bu sırada silahın yakınında bulunan astsubay üstçavuş yaralandı. Yaralı astsubay, helikopterle bölgeden alınarak Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan askerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------

-Ambulansın hastaneye gelmesi

-Yaralı askeri hastaneye taşınmas

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: TUNCELİ,

=========================

Katı atık üretim tesisinde yangın çıktı

DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi'deki bir katı atık üretim tesisinin depolama kısmında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahelesi sürüyor.

Pınarkent Mahallesi'nde bulunan bir katı yakıt üretim tesisinin depolama alanında, bugün saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, kimyasal atıkların tutuşması sonucu kısa süre içerisinde büyüdü. İhbar üzerine olay yerine 15 itfaiye aracı ile 50 itfaiye eri sevk edildi. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor.

Öte yandan, aynı fabrikada geçen 3 Temmuz'da da yangın çıktığı ve tesiste yaklaşık 3 milyon liralık maddi zararın meydana geldiği belirtildi.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Denizli'nin Pamukkale İlçesi Pınarkent Mahallesi'nde bulunan bir katı yakıt üretim tesisinde bugün saat 21.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

İtfaiye araçlarından görüntü

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Yanan tesisten görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera:  Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

=====================================

Ton balığı hırsızını güvenlik kameraları yakalattı

KONYA'da girdiği marketten 36 adet ton balığı çalan 22 yaşındaki Cevat Horasan, güvenlik kameralarının görüntülerinden yola çıkılarak yakalandı.

Olay, saat 20.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Abdülaziz Mahallesi'nde meydana geldi. Müşteri gibi markete gelen Cevat Horasan, etrafını kolaçan ettikten sonra reyona giderek raflarda bulunan ton balıklarını hızlı bir şekilde kazağının içine doldurdu. Ardından da marketten çıkıp kaçtı. Durumu fark eden işyeri çalışanlarının ihbarı üzerine Asayiş Şubesine bağlı Güven Tim ekipleri olay yerine sevk edildi. Marketin güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkan ekipleri Cevat Horasan'ı kısa sürede yakaladı. Horasan'ın elindeki çuvalda, 3'lü paketler halinde 36 adet ton balığı çıktı.

Ton balıklarını yemek için çaldığını söyleyen Cevat Horasan, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

Hırsızlık anını gösteren güvenlik kamera görüntüsü

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

===================================

Tankerdeki gaz sızıntısı paniğe neden oldu

KONYA'da doğalgaz yüklü tankerde meydana gelen kaz kaçağı nedeniyle yaklaşık 3 kilometrelik cadde, önlem amacıyla trafiğe kapatıldı.

Olay, saat 19.45 sıralarında merkez Karatay ilçesi Aslım Caddesi'nde meydana geldi. Bir şirkete ait 53 AR 841 plakalı doğalgaz yüklü tankerin ismi henüz öğrenilemeyen şoförü, araçta gaz kaçağı olduğunu fark etti. Tankeri yol kenarına çeken şoför, bu sırada devriye gezen polis aracını durdurup, yardım istedi. Ekipler, patlama ihtimaline karşın 3 kilometrelik caddeyi araç trafiğine kapatırken, itfaiye ekipleri ile şirket yetkilileri de olay yerine geldi. Şirket yetkilileri kısa süren çalışma sonrası gaz kaçağını tespit ederek sızıntıyı önledi. Tanker yoluna devam ederken, cadde de araç trafiğine yeniden açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Caddenin trafiğe kapatılması

Şirket yetkililerinin sızıntıya müdahale etmesi

Olay yerine itfaiye ekiplerinin gelmesi

Yolun tekrar trafiğe açılması

Haber-Kamera: Tolga YANIK - Hasan DÖNMEZ/ KONYA,

===================================

Sivas'ta zincirleme kaza: 2 ölü, 7 yaralı

SİVAS'ın Zara İlçesi'nde 3 TIR, 1 otomobil, 1 kamyonet ve 1 minibüsün karıştığı zincirleme trafik kazasında 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Kaza saat 21.30 sıralarında Sivas- Erzincan karayolu Kanlıarmut mevkinde meydana geldi. Yusuf Yiğit yönetimindeki 25 DJ 512 plakalı otomobil, sollamak istediği Nuri Karabulut yönetimindeki 08 K 7439 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Aynı yöne giden Cuma Yılmaz yönetimindeki 31 D 7879 plakalı saman yüklü kamyonet, Mehmet Ali Kaş yönetimindeki 80 GC 725 plakalı su yüklü TIR, Bilal Işık yönetimindeki 06 FP 0925 plakalı TIR ile ismi öğrenilmeyen jandarma erin kullandığı 58 AG 571 sivil plakalı minibüs de kazaya karıştı. Kazada, 25 DJ 512 plakalı otomobilde bulunan Aysel Körpe ve Fatma Yiğit öldü, Kadriye Sarıgül, Cuma Yılmaz, Yusuf Yiğit, Nisanur Yiğit, Bahadır Sefa Yiğit, Bilal Işık ve Nuri Karabulut yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Araçlardan çıkarılan yaralılar, kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

KARDEŞLER AYNI AMBULANSLA HASTANEYE KALDIRILDI

Kazada yaralanan Yusuf Yiğit'in çocukları Bahadır Sefa ve Nisanur Yiğit, Sivas Numune Hastanesi'ne çok yataklı ambulansla getirildi. Sağlık durumları iyi olan iki kardeşi sağlık ekipleri eldivenden balon yaparak sakinleştirmeye çalıştı.

Kaza sonrası TIR şoförlerinden Mehmet Ali Kaş, jandarma tarafından gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Araçların görüntüsü

-Yaşanan karmaşa

-Ekipmerin kurtarma çalyışmaları

-Gözaltına alınan TIR şoförü

-Detaylar

-Hastaneden görüntüler

-Yaralı kardeşlerin görnütüsü

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI - İrfan ÖZŞEKER/ SİVAS,

========================================

6 kişinin yaralanmasına neden olan sürücü kaçtı

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde iddiaya göre hatalı sollama yapan otomobilin karşıdan gelen otomobille çarpışması sonucu 2'si çocuk 6 kişi yaralandı. Kazaya neden olan otomobilin sürücüsü ise olay yerinden kaçtı.

Kaza saat 00.30 sıralarında, İzmit Kandıra yolunun Kocaeli F Tipi Cezaevi yakınlarında meydana geldi. Kandıra istikametine giden 34 BR 6134 plakalı otomobil hatalı sollama yapınca karşı istikametten gelen Yücel Kurt idaresindeki 41 KN 173 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Çevredeki vatandaşlar yardıma koşarken, bir yandan da 112 Acil'i aradı. Kazada, Yücel Kurt ile birlikte aynı araçta bulunan kişiler yaralandı. 112 Acil ekibi yaralanan 2'si çocuk 6 kişiye müdahalede bulundu. Hatalı sollama yapan otomobilin sürücüsü ise kazanın ardından olay yerinden kaçtı. Yaralılar İzmit'te bulunan hastanelerde tedavi altına alındı. Kaçan sürücü aranırken, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

-Olay yerinden görüntüler

-Yaralılara müdahale edilmesi

Haber-Kamera: Faruk KIYAK - Orhan UZUN/ KANDIRA(Kocaeli),

==================================

Okul servisinde unutulan 3 yaşındaki Alperen havasızlıktan öldü (3)

SERVİS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde 3 yaşındaki Alperen Sakin'in uyuduğu kreş servisinde havasızlıktan boğularak yaşamını yitirmesiyle ilgili gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen servis şoförü T.İ., 'Dikkat ve özen hükümlülüğüne aykırı davranma ile ölüme sebebiyet verme' suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Serviste görevli D.K. ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Ayrıca, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, olayın tüm yönleriyle araştırılması için müfettiş görevlendirdiklerini söyledi.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

===========================

Kanala düşen keçiyi kurtarmak isterken boğuldu

ŞANLIURFA'da sulama kanalına düşen keçiyi kurtarmak isterken, dengesini kaybedip suya düşen 8 yaşındaki Sait Aslan, boğularak hayatını kaybetti.

Olay, akşam saatlerinde Köse Mahallesi'nde meydana geldi. DSİ'ye ait sulama kanalı yakınında hayvan otlatan Sait Aslan, keçilerden birinin suya düştüğünü görüp, yardıma koştu. Keçiyi kurtarmak isteyen Aslan, bir anlık dengesini yitirip suya düştü, ardından da akıntıya kapılıp gözden kayboldu.

Olayı gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen dağlıç polisler, yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından Aslan'ın cesedine ulaştı. Sudan çıkarılan Aslan'ın cesedi, otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Haber: ŞANLIURFA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 24 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement