Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

1)MİNİK ZEHRA NUR'UN ÖLDÜĞÜ KAVGANIN ŞÜPHELİLERİ ADLİYEDEGAZİANTEP'te, ateşlenen tabancadan çıkan kurşunun göğsüne isabet ettiği 3 yaşındaki Zehra Nur Gökdoğan'ın ölümüne neden olan kavgaya karışan 5 şüpheli, polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

27.02.2017 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)MİNİK ZEHRA NUR'UN ÖLDÜĞÜ KAVGANIN ŞÜPHELİLERİ ADLİYEDE

GAZİANTEP'te, ateşlenen tabancadan çıkan kurşunun göğsüne isabet ettiği 3 yaşındaki Zehra Nur Gökdoğan'ın ölümüne neden olan kavgaya karışan 5 şüpheli, polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Dün öğle saatlerinde Esentepe Mahallesi'nde, Ahmet B., Mustafa B., Talip B., Gökhan B. ve Ali Ö. arasında gürültü nedeniyle kavga çıktı. Çıkan kavgada kimin ateşlediği tespit edilemeyen tabancadan çıkan kurşun, sokakta oyun oynayan Zehra Nur Gökdoğan'ın göğsüne isabet etti. Ağır yaralanan minik Zehra, kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, kavgaya karıştığını tespit ettiği Ahmet B., Mustafa B., Talip B., Gökhan B. ve Ali Ö.'yü gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlıların hastaneye getirilmesi

Zanlıların hastaneden çıkarılması

Zanlıların polis aracına konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 89 MB

================================================

2)RİZE'DE 2 BİN KİŞİNİN İŞE ALINACAĞINI DUYAN SIRAYA GİRDİ

RİZE'de, belediyeler ile bazı kurumlarda 6 ay geçici süre ile çalıştırılmak üzere 2 bin kişinin işe alınacağı duyurusunun ardından vatandaşlar Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü'ne akın etti. Sabahın erken saatlerinde İŞKUR binası önünde beklemeye başlayanlar merdivenlerde kuyruk oluşturdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında il merkezi ve ilçelerde belediyeler, özel idare ve bazı kurumlarda 6 ay geçici süreyle 2 bin kişinin hizmetli kadrosunda istihdam edilmesi için çalışma başlatıldı. Bugün başlayan iş başvuruları için Rize Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'ne çok sayıda başvuru yapıldı, İŞKUR İl Müdürlüğü merdivenlerinde uzun kuyruklar oluştu. Merdivenlerde sıra bekledikten sonra kuruma girenlerin oturarak sırasını beklemesi için bölüm ayrıldı. Buna rağmen sırasını ayakta bekleyen vatandaşlara seslenen İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, "Biz sizin için rahat edin diye koltuk koyduk. Koltuklarda oturun, bekleyin. Hepiniz kaydolacaksınız, merak etmeyinö uyarısında bulundu.

İŞKUR MÜDÜRÜ: İLK GÜN NEDENİYLE YOĞUNLUK VAR

İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, bir hafta sürecek başvuruların alımı sonrasında 2 bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, "6 ay süreli bir çalışma programı uygulanacak. İşe alımlar noter huzurunda kura ile belirlenecek. Bir aileden sadece bir kişi işe girebilecek. İlk gün olması nedeniyle bir başvuru yoğunluğu var. Gelen vatandaşlarımızı kayıtlarını hızlı bir şekilde yaparak gönderiyoruzö dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-İŞKUR merdivenlerinde bekleyenler

-Kalabalık detayları

-İŞKUR Müdürünün uyarması

-İŞKUR Müdürü Hasan Kiraz'ın açıklaması

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

===================================================

3)SİVEREK'TE MOBİLYA DEPOSUNU SU BASTI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, mobilya mağazasının bodrum katındaki depoyu su bastı. Hasan Çelebi Mahallesi'ndeki 3 ayrı firmaya ait mobilya satış mağazasının bodrum katını nereden geldiği belli olmayan ancak duvarlardan sızan su bastı. Sabah geldiklerinde depodaki ürünlerinin su altında kaldığını gören mağaza görevlileri durumu belediye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen ekipler, depoda hasara yol açan ve duvarlardan sızan suyun nereden geldiğini belirlemek için bölgede kazı yaparak çalışma başlattı. Depodaki ürünleri hasar gören mağazanın sahibi Selahattin Yakar, "Sabah işyerimizi açtığımızda mobilyaların bulunduğu depoyu su bastığını gördük. Duvarlardan su sızıyor ve nereden geldiği belli değil. Yaklaşık 150 bin lira hasarımız var" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Zarar gören mobilyalar

Mağaza içindeki su

Duvardan akan sular

Mağaza sahibinin konuşması

Mobilyaların dışarı çıkarılması

Yapılan kazı çalışmaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 458 MB

================================================

4)SURİYELİ POLİSLERİN ARAÇLARI DA GÖNDERİLDİ

SURİYE'de terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Rai bölgesine, Türkiye'de eğitim gördükten sonra dün geçiş yapan polislerin kullanacağı araçlar da bugün gönderildi. Suriye Geçici Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti iş birliği ile Türkiye'de eğitilen Suriyeli polisler, eğitimleri tamamladı ve dün Kilis'ten ülkelerine geçiş yaptı. DEAŞ'tan temizlenen Rai bölgesi ile Azez kentinde görev alacak polislerin geçişinin ardından, bugün de bu polislerin kullanacağı araçların TIR'larla Suriye'ye gönderilmesine başlandı.

Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriye'ye gönderilen polis araçlarının üzerinde Arapça ve Türkçe 'Polis' yazılı olduğu görüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Öncüpınar Sınır Kapısı

Polis araçların geçişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 77 MB

===================================================

5)400 BİN LİRA DEĞERİNDEKİ 30 İNEĞİ DOLANDIRICIYA KAPTIRDILAR

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde besicilik yapan Hüseyin Sayım, 400 bin TL değerindeki 30 ineğini dolandırıcılara kaptırdı. Besici Hüseyin Sayım, 2 yıl önce tanıştığı Hurşit U., Hasan B., Muhammet Ö. ve Mehmet C.'nin Aksaray'da kooperatiflerinin olduğunu ve çok hayvana ihtiyaç duyduklarını belirterek önce kendisinin, daha sonra komşularının ineklerini aldığını ve para ödemediklerini iddia etti. Şüpheliler hakkında şikayetçi olan Hüseyin Sayım, bu kişilere 400 bin TL değerinde 30 büyükbaş hayvanı kaptırdığını söyledi. Sayım şöyle dedi:  "Kendilerini Aksaray'da bir kooperatifin sahipleri olarak tanıtan kişiler yaklaşık 2 yıl önce gelerek hayvanlarımızı görmek istedi. Biz de fiyatta anlaştık. Önce 15 inek verdik, sonra 15 inek daha verdik. 6 bin TL peşinat, kalan kısmına da çek ve senet verdiler. Verdikleri çek karşılıksız çıktı. Kendilerini aradık ama ulaşamadık ve dolandırıldığımızı anlayınca suç duyurusunda bulunduk."

'50 BİN TL GETİRİN BAŞKASINI DOLANDIRALIM' TEKLİFİ

Şebekenin Hatay'da da dolandırıcılık yaptığı ileri süren Sayım, "Biz kendileri ile telefonda görüşüyoruz. 'Cebinize 50 bin TL koyun gelin. Biz başkasını dolandırıp size hayvanları verelim' diyorlar. Biz de kabul etmedik. 400 bin TL zararımız var. Aile olarak çok zor durumda kaldık. Babam kalp krizi geçirdi. Devletimizden ve yetkililerden bu konuda bize yardım etmelerini bekliyoruz. Bu insanlar bizi dolandırdı, başkalarını dolandırmasınlar."

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Hüseyin Sayım'ın dolandırıcısı ile telefonda görüşmesi

-Hüseyin Sayım'ın konuşması

-Ahırdan genel görüntü

Boyut: 296 MB Süre: 04'07"

Haber-Kamera: Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin),

================================================

6)POLİS BASKIN YAPINCA UYUŞTURUCU SATICISI KADINLAR: "GÜN YAPIYORDUK" DEDİ

KONYA'da uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen şebekeye yönelik yapılan operasyonda 6'sı kadın 8 kişi gözaltına alındı. Kadınlar, " Gün yapıyorduk. O yüzden toplandık" dedi. Ancak evde yapılan aramada yaklaşık 15 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, binlerce hapında klozete atıldığı belirlendi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Karatay İlçesi Yeni Mahalle'de eşi 'uyuşturucu ticareti' suçundan cezaevinde bulunan Elmas H.'nin evinde, sokaklarda uyuşturucu satan kadınların toplanıp, satacakları uyuşturucu hapları paylaştığı bilgisini aldı. Bunun üzerine geçen Cumartesi günü eve operasyon düzenleyen polis, kapıyı açan olmaması üzerine koçbaşı tabir edilen balyozla kapıyı kırıp içire girdi. Elmas H.'nin de bulunduğu 6'sı kadın 8 kişi gözaltına alındı. Polisi karşılarında gören kadınların, " Gün yapıyorduk. O yüzden toplandık" dediği öğrenildi. Ancak evde yapılan aramada yaklaşık 15 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, binlerce hapında polisin geldiği fark edilince klozete atıldığı saptandı. Yapılan sorgulamalarında kadınların suçlamayı kabul etmediği ve evdeki hapların nasıl evde olduğu bilmediklerini söyledikleri öğrenildi.

"KOCAM CEZAEVİNDE, BENİ BÖYLE GÖRMESİN"

Şüpheliler yapılan sorgulamalarının ardından bugün sağlık kontrolünden geçirilip, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden eşi 'uyuşturucu ticareti' suçundan cezaevinde olan Gültaze M.'nin basın mensuplarını karşısında görünce, "Ne olur çekmesinler. Kocam cezaevinde, kalp hastası, beni böyle görmesin" diye ağladığı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

================================================

7)PKK/KCK ŞÜPHELİLERİ ADLİYEDE

ANTALYA'da polis tarafından düzenlenen PKK/KCK terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi. PKK/KCK terör örgütünün talimatıyla Antalya'da eylem yapacağı değerlendirilen 9 şüpheli, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerin, örgütün talimatıyla sokak eylemi hazırlığında oldukları ileri sürüldü. Ayrıca provokatif yol kapama, araç taşlama, çöp konteynerlerini ve lastikleri ateşe verme, güvenlik güçleri ve binalarına taşlı, molotoflu, el yapımı patlayıcılarla saldırı hazırlığında oldukları öne sürülen şüpheliler, ifadelerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Şüphelilerin adliyeye getirilmeleri

Adliye ye girişleri

Adliye dış plan görüntü

21/// 41

Haber: Bülent TATOĞULLARI-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement